'Dini nikaha gerek yok'

ya kardeşim dini nikah yaptırmak isteyen yaptırır. memlekette zina suç değilse ki değil insanların nasıl evlendiğinden devlete ne? her gece binlerce insan bir şekilde evleniyor buna kimse birşey demiyor. ya haddinizi bilsin ya da haddinizi bildirirler...

Evlilik dışı beraber yaşamak için dini nikah kıymak sonra da 3 5 zaman(gün ay yıl) sonra ayrılmanın zinadan bir farkı kalmaz arkadaşım , iranda erkekler genelevindeki fahişeyle dini nikah kıyar beraber olur sonra boş ol der çeker giderler sence bu şimdi dine uygun bir hareket sayılır mı ?
Bence resmi nikah şart , ha dini nikah da yaptırıyorsa o da pastanın kreması olur vesselam...

ya ne zinası saçmalamayın resmi nikah nikah akdidir zaten.dini nikahın hükmü bir nikahlayan(kesinlikle imam olmasına gerek yok araştırın) ve iki şahittir.resmi nikahta bu şartlar yerine getirilmiş ve eşler arasında mihr konuşulmuşsa nikah geçerlidir.ha ben evleneceğimde dini nikah yaptıracağım o ayrı çünkü nikah memurundan emin olamam inanan birimi ve yerine getirmesi gereken farzları biliyormu.

arkadaşlar aslında bu çok hassas bir konu. resmi nikah gerekli ve zorunludur aslında. toplumların aşırı büyük olması bunu zorunlu kılar. yani sizin kaçınız kız kardeşini yada kızını bir erkeğe resmi nikahsız verir. yarın çekse gitse kadın hiçbir şey yapamaz. "yaa biz dini nikahlıyız" mı diyecek. neyle kanıtlayacak. sahte imam mı yok ortalıkta dolu. dini nikah ise çok farklı bir boyut. islamın ilk çıkış zamanında toplumlar bu kadar büyük nüfuslu değillerdi ve imamlar bulundukları yerin kadı sı gibiydiler.yani sadece dini olarak değil hukuki bir iradeleri de vardı. ayrıca şu da var ki bir arkadaşımız evliliği Allah'a kanıtlamak gibi bir benzetime gitmiş. zaten bizi yaratan herşeyi göüyor bişey kanıtlamana gerek yok. olay tamamen toplumsal. Allah bize verdiği bütün kuralları toplumun ahlakı ve düzeni üzerine vermiş yoksa kendisinin ne bize ne de bizim yaptığımız şeylere ihtiyacı var. velhasıl yorum yapmadan önce gerçekten bir bilene sormak ve çok güvenilir kaynaklardan araştırmak lazım... saygılar...

Resmi nikah neyinize yetmiyor da dini nikah istiyorsunuz neden bu ayrımcılık kendi düşüncelerini gerçekleştirme arzusu nedir yaaa bakın geçmişinize kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyosunuz.

Ulenn papaz müslüman olsaydın tabi bilirdin..!! Tam tersi resmi nikaha gerek yok asıl..!! Dini nikah olmadan olmaz..

adem ile havva dini nikah mı yapıp insanlığı çoğaltılar???
kadın ve erkek birbirini sevmişse ve ölene dek seveceklerine yemin etmişse ve sadıklarsa birbirlerine , neden dini nikah şart olsun??
aşkı ve sevgiyi neden gelip dine dayatıp önünü tıkıyoruz..
farzedelim ki çiftlerden birisi hristiyan .. ee nolcak şimdi..
din mi değiştirmesini istiyecez???

kadın ve erkek birbirini sevmişse ve ölene dek seveceklerine yemin etmişse ve sadıklarsa birbirlerine , neden dini nikah şart olsun??

Ademle havva örneği olmamış. Zira islamiyetin esasları o zaman yoktu. Evlenenlerden biri hristiyansa demişsin de hristiyanların bütün nikahlarını papazlar kıymıyo mu? yani şunu demek istiyorum. Önce Allah katında evli olacaksın.

bu CHP
bu Canan Arıtman gibi imanı düşük kadını
çok mu aramış

g.z.

dini konuları ve islamı öğrenmeni tavsiye ediyorum bu tür konulara yorum yapmak için biraz büyümen lazım

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma demedi mi baban sana

bu sana 2. kapağım olsun yorumlarını takip et biraz

Saçmalama bebe tabiki dini nikah yapmışlardır islamın başlangıcı olan kişiler dini nikahsızmı evlenmiş olcaklar..!! Düşünmeden konuşmayın lütfen :confused1:

Ademle havva örneği olmamış. Zira islamiyetin esasları o zaman yoktu. Evlenenlerden biri hristiyansa demişsin de hristiyanların bütün nikahlarını papazlar kıymıyo mu? yani şunu demek istiyorum. Önce Allah katında evli olacaksın.

sanırım anlamadın .. anlatamadıM yada... ademle havva zamanında elbette din yoktu .. nikahta yoktu.. zorunluk yoktu yani.. hristiyanla müslüman evlenmek istediğinde nikah klisede mi olacak , yoksa bir hoca önündemi.. hadi gel işin içinden çık o evlenecek çift gibi..

dini konuları ve islamı öğrenmeni tavsiye ediyorum bu tür konulara yorum yapmak için biraz büyümen lazım

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma demedi mi baban sana

bu sana 2. kapağım olsun yorumlarını takip et biraz

bana karşı yorum yaparken seni SEVİYEYE DAVET ediyorum... aksi taktirde uslubum seninkinden ağır olacak.. ben BABANI DEĞİL ANNENİ KARIŞTIRRIM .... bu seferde olmaz .. ASIL SEVYESİZLİĞİ BEN YAPMIŞ OLURUM .. SENİN SEVYEN KADAR OLURUM... TÜM ANNELERE SAYGISIZLIK YAPMIŞ OLURUM .. BU DA BANA YAKIŞMAZ ASLANIM...

g.z.

bana karşı yorum yaparken seni SEVİYEYE DAVET ediyorum... aksi taktirde uslubum seninkinden ağır olacak.. ben BABANI DEĞİL ANNENİ KARIŞTIRRIM .... bu seferde olmaz .. ASIL SEVYESİZLİĞİ BEN YAPMIŞ OLURUM .. SENİN SEVYEN KADAR OLURUM... TÜM ANNELERE SAYGISIZLIK YAPMIŞ OLURUM .. BU DA BANA YAKIŞMAZ ASLANIM...[/QUOTE]

klavye delikanlılığı paraylamı alırsın cevabını

hala anlamıyorsun dimi.... sen benle tartışmayı beceremiyosun babayiğit.. git şimdi bana bulaşma ..
sınıf farkımız var .. klas farkımız var .. insanlıktan nasibini al gel .. sonra bir arasenlede ilgilenirim ...

sanırım anlamadın .. anlatamadıM yada... ademle havva zamanında elbette din yoktu .. nikahta yoktu.. zorunluk yoktu yani.. hristiyanla müslüman evlenmek istediğinde nikah klisede mi olacak , yoksa bir hoca önündemi.. hadi gel işin içinden çık o evlenecek çift gibi..

bana karşı yorum yaparken seni SEVİYEYE DAVET ediyorum... aksi taktirde uslubum seninkinden ağır olacak.. ben BABANI DEĞİL ANNENİ KARIŞTIRRIM .... bu seferde olmaz .. ASIL SEVYESİZLİĞİ BEN YAPMIŞ OLURUM .. SENİN SEVYEN KADAR OLURUM... TÜM ANNELERE SAYGISIZLIK YAPMIŞ OLURUM .. BU DA BANA YAKIŞMAZ ASLANIM...

Hz Adem le Havva nın nikahını bizzat Allah u Teala kıymıştır arkadaşım , Müslüman bir kadınla hristiyan bir erkek evlenemez zaten dinimize terstir ama erkek müslümansa o halde kıyılabilir nikah...
zaten dini nikah illa camide kılınacak diye birşey de yok , şahitler varsa evinde de kılabilirsin
kırda bayırda da kıyabilirsin

Hz Adem le Havva nın nikahını bizzat Allah u Teala kıymıştır arkadaşım , Müslüman bir kadınla hristiyan bir erkek evlenemez zaten dinimize terstir ama erkek müslümansa o halde kıyılabilir nikah...
zaten dini nikah illa camide kılınacak diye birşey de yok , şahitler varsa evinde de kılabilirsin
kırda bayırda da kıyabilirsin

müslüman bir insanla hristiyan bir insanın evlenmesi dinimizce neden terstir???
mantıklı bir açıklama bekliyorum ??

Müslüman bir erkeğin Ehl-i Kitap olan Yahudi ve Hristiyan bir kadınla evlenmesi kerahatle birlikte caiz olup mekruhtur. Çünkü doğacak çocuk baba ve annesinin ayı ayrı istikamette gelişmiş inançlar arasında sarsıntılara maruz kalmaktadır Müslüman kadınların Kitap ehlinin erkekleriyle evlenmelerinin caiz olacağına dair ne âyet ne hadis hiçbir mübahlık delili gelmemiştir.

¢кfєиa;4881771' Alıntı:
müslüman bir erkeğin ehl-i kitap olan yahudi ve hristiyan bir kadınla evlenmesi kerahatle birlikte caiz olup mekruhtur. çünkü doğacak çocuk baba ve annesinin ayı ayrı istikamette gelişmiş inançlar arasında sarsıntılara maruz kalmaktadır müslüman kadınların kitap ehlinin erkekleriyle evlenmelerinin caiz olacağına dair ne âyet ne hadis hiçbir mübahlık delili gelmemiştir.

artık bu konuda yorum yapmıyorum ....

Müslüman bir insanla hristiyan insanın diye bütünleme yapamazsın , ama müslüman bir bayanla gayrimüslim bir erkeğin evlenmesi yasaktır

çünkü erkek evlilikte kadına göre daha baskındır , kadının hormonları duygusallığı kadının karakterine katarken erkeğinkiler ise dışa dönük bir karakter oluşturur
bu da erkeğin kadına göre daha etkin olmasına sebep olur , ailede eğer erkek gayrimüslim olursa bu o ailenin yaşamtarzında ve gelecekte çocuklarda kendini gösterir

ayrıca soy erkekten devam eder , soyadımız da bundan babamızdan bize geçer , dominant etki yapan Y kromozomu da erkektedir
ayrıca her erkeği dinimiz savas durumunda asker sayar , gazadan geri kalmayın der ama gayrimüslim birini bununla sorumlu tutamazsın
sünnet vs saymıyorum bile...

Yorum yapamayanlar birde "yorum yapmıyorum" demez mi? Darbe yapasım (!) geliyor. ;)

Geri