"Devrimciler katledilirken alkış tutanlara hayır"

vallahi komiksiniz

benim vergiborcum olacak.

yurt dışına çıkmakisteyeceğim.
sonra mahkeme kararı yok diye çıkacağım.

ya da farzedelim hakkımda dava açıldı. o davanın benim hakkımda karar vermesi kaç ay alır?

siz nerde yaşıyorsunuz???

:)

Ne güzel yazıyorsun.

SEnin vergi borcun olursa hakkında mahkeme kararının olmaycağına dair bir garantin mi var?

Maliye, vergi daireleri vs. herkesi takip edecek senin gibi büyük borçları olanları!! mahkemeye şikayet edecek, bu şekilde hem vergi takibi daha iyi olur, hem de senin gibi vergi kaçakcıları!!! yurtdışna çıkamaz!

:)

Ne güzel yazıyorsun.

SEnin vergi borcun olursa hakkında mahkeme kararının olmaycağına dair bir garantin mi var?

Maliye, vergi daireleri vs. herkesi takip edecek senin gibi büyük borçları olanları!! mahkemeye şikayet edecek, bu şekilde hem vergi takibi daha iyi olur, hem de senin gibi vergi kaçakcıları!!! yurtdışna çıkamaz!

çok basit 2 rakam veryim sana. ne demek istediğimi belki bu sefer anlarsın.

avrupa ülkelerinde şirketlerin vergi açısından denetlenme oranı %20

türkiye de aynı oran %2

kısacası avrupada her şirket en fazla 5 yılda bir vergi denetiminden geçiyor.

türkiye de ise 50 yılda bir.

umarım anlamışsındır...

çok basit 2 rakam veryim sana. ne demek istediğimi belki bu sefer anlarsın.

avrupa ülkelerinde şirketlerin vergi açısından denetlenme oranı %20

türkiye de aynı oran %2

kısacası avrupada her şirket en fazla 5 yılda bir vergi denetiminden geçiyor.

türkiye de ise 50 yılda bir.

umarım anlamışsındır...

Sevgili zerk:

Bu verdiğin oranları neye göre yazdı bilemiyorum ama doğru olduğunu kabul edersek bu anayasa değişikliği olmazsa bu oran yüzde 2 den yüzde 90 a çıkar mı?

Çıkmaz.

Eeee o zaman bu değişikliğe niye hayır diyeceksin bu maddeye niye karşı çıkıyorsun anlamıyorum.

hali hazırdaki durumda şirketlerin denetlenme oranı yüzde 2 ise zaten vergi kaçıranların oranları da bu yüzde 2'nin içinde yani 2'den daha az olduğunu gösterir. Denetlenen yüzde 2'nin tümü vergi kaçırmıyordur herhalde:)

bu yüzde iki denetlenmiş vergi borcu var bunu polise bildirmişler, mahkeme kararı olmadan bunların çıkışı engellenmiş. Şu anki durum bu.

madde değişirse ne olur:

yüzde iki denetlenmiş vergi borcu var bunlar polise ve mahkemeye bildirilmiş, mahkeme incelemiş yurtdışına çıkışları yasaktır demiş, mahkeme kararına istinaden bunların çıkışı engellenmiş.

Ne mahzuru var yeni halin?

ya ben anlatamıyorum ya sen o kadar şartlanmışsın ki anlamak istemiyorsun

mevcut durumda kişilerin hakkındamahkeme kararı olmasına gerek yok. yani vergini öde öyle çık diyor devlet.

ama değişiklikten sonra mahkeme kararı aranacak. ülkemizde mahkemelerin karar verme süresini düşünürsen neden karşı çıktığımı anlarsın.

yani adam hakkında karar verildiğinde çok geç olacak. atı alan üsküdarı geçmiş olacak.

bu konu hakkındaki son yazımdır. eğer hala anlamadıysan bişey demiyorum. yolun açık olsun...

ben de sana diyorum ki, benim 10 sene önce sattığım bir arsanın ödemesini unuttuğum 10 tl vergisi varmış, mesela hac için yurtdışına çıkacağım havaalanına varıyorum hayır sen çıkamazsın diyorlar.

Mahkeme kararı yok bi şey yok.

Bu doğu mu?

mahkeme kararı lazım atı alan üsküdarı geçmiş olacak lafı yanlıştır, o zaman başka konularda da mahkeme kararı almayalım,, hakkında her iddia olan kişiyi polis yakalasın götürsün hapse tıksın. mahkeme kararını beklersek çok geç olur nasılsa atı alan üsküdarı geçer!!!

Yanlış düşünüyorsun.

Ayrıca bu madde paketin çok önemli bir bölümü değil, illaki olması gereken bir madde değil, olmasa da olabilirdi ben bunu kabul ederim, ama olmuş, çok kötü bir durum ortaya çıkarmaz, hayır demenin anlamı yok diye düşünüyorum.

senin de yolun açık olsun.

her iş barışçıl yollarla çözülmelidir. iç savaşa hayır!

Geri