"Devrimciler katledilirken alkış tutanlara hayır"

h.yilmaz

New member
Reaction score
0
"Devrimciler katledilirken alkış tutanlara hayır"

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, "Kenan Evren'e minnet borcu olanlara ve O'nu köşke ağırlayanlara, 12 Eylül faşizmiyle devrimciler katledilirken, darbeden beslenip alkış tutanlara ve onların timsah gözyaşları döken sahte demokratlığına Hayır diyoruz" dedi.

Ankara - DİSK Ankara Bölge Temsilciliği Kızılay'da bir basın açıklaması yaptı. Burada katılımcılara seslenen DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'nin önünü açmak yerine aksine kapattığını savunarak, AKP'nin 8 yıldır ekonomik, sosyal ve siyasal saldırıları arttırarak sürdürdüğünü ileri sürerek, bu değişikliklerin geçmesi halinde, işçi ve emekçiler tarafından fiili ve yasal olarak kullanılan bir çok hakkı da "gaspederek" topyekun saldırıya geçeceğini öne sürdü.

"Birden fazla sendikaya üyelik patron yanlısı sendikanın önünü açacak"

12 Eylül kurularını kaldırmak bir yana yenilerini ekleyen bir paketin demokratik olamayacağını söyleyen Beko, AKP'nin 12 Eylül'ün getirdiği grev yasaklarını koruduğunu, kamu çalışanlarına grev hakkı tanımadığını ve grev yasağını sağlama bağlamak için "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu" kararları "Toplu sözleşme hükmündedir" ve "kesindir" ifadeleriyle "dayatmalara" toplu sözleşme adını verdiğini dille getirdi. Beko, aynı zamanda ve aynı işkolunda birden fazla sendikaya üye olunabileceği ve birden fazla sözleşme yapılabileceğine ilişkin düzenleme ile "patron yanlısı" ve "hükümet yandaşı" sendikaların önünün açılmak istediğini iddia etti. Beko sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin üzerine panzer yollarken pakete, birden fazla sendikaya üye olunabileceği hükmünü koyan AKP, emeklilere, ücretlilere, çiftçilere, gençlere, ev işçilerine ve işsizlere sendika kurma ve üye olma hakkı tanımamaktadır. Bizler, 12 Eylül Anayasası'nı değiştiriyormuş gibi yaparak aslında her şeyi olduğu gibi bırakan ve bu sözde değişikliklerle 12 Eylül Anayasası'nı ayakta tutmaya çalışan AKP'nin Anayasa Değişiklik Paketi'ne karşı çıkıyoruz. Kenan Evren'e minnet borcu olanlara ve O'nu köşke ağırlayanlara, 12 Eylül faşizmiyle devrimciler katledilirken, darbeden beslenip alkış tutanlara ve onların timsah gözyaşları döken sahte demokratlığına Hayır diyoruz."

"12 Eylül Anayasası'nı tazelemek için yapılan değişikliğe hayır"

Beko, eşit ve özgür bir ülkeyi esas alan yeni bir Anayasa istediklerini ifade ederek, bunun için "mücadele" edeceklerini vurguladı. Beko, 12 Eylül 2010'da 12 Eylül Anayasası'nı tazelemek için yapılan değşikliğe hayır diyeceklerini kaydederek, "13 Eylül günü sonuç ne olursa olsun tüm toplumsal ve siyasal güçlerin uzlaşmasıyla yeni ve demokratik bir Anayasa için mücadelemize devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
DİSK Ankara Bölge Temsilciliği'nin basın açıklamasına CHP ilçe teşkilatları, TMMOB'a bağlı bazı odalar, TÜMBELSEN, DİSK'e bağlı Genel-İş ve Emekli-Sen, EMEP gibi çok sayıda örgüt katıldı. Çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.
"AKP'nin imamı suya düştü planı", "Recep Tayyip Planı kurtaramaz onları", "Tayyip'in yasası yalan dolan dosyası" sloganları atıldı.

kaynak

alkış tutmak hafif kalır.

"iyi oldu allahsız koministlere" diyenleri çok iyi biliyoruz.

ve onlar şimdi gözyaşları sel sel ekranları dolaşıyorlar.

ne kadar da samimiler.

29e2kxu.jpg

Bu Karikatür senin yorumundaki samimi kimseleri çok iyi anlatıyor. Ama gerçekten gözlerinizi bağlamışlar ki; Adamınızı tanıyamıyorsunuz. Onları Akpartili zannediyorsunuz.

İşler öyle bir yere geldi ki , dediğiniz gibi zamanında TSK'ya " bizi komünistlerden kurtardılar " diye dualar edenler şimdi onların haklarını savunur hale geldiler. Bunu yapanlar belli , kılıfı uyduranlar da yandaş medya.

İşler öyle bir yere geldi ki , dediğiniz gibi zamanında TSK'ya " bizi komünistlerden kurtardılar " diye dualar edenler şimdi onların haklarını savunur hale geldiler. Bunu yapanlar belli , kılıfı uyduranlar da yandaş medya.

Dostum havaların ısınması sizi çok vurmuş anlaşılan. 12 eylülde Akpartinin " A " sı bile yoktu. Ama şimdi Akpartiyi daha çok seviyorum. Sizin gözünüzü ne kadar korkutmuş ki Kime baksanız Akpartili zannediyorsunuz. Başınıza gelen her işi AKPARTİDEN biliyorsunuz . Ve En Çok güldüğüm de. Anayasa Değişiklik paketinde akıllara zarar yorumlar yapmanız.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde CHP Kadın kolları tarafından 27.08.2010 günü dağıtılan el ilanlarının fotoğrafı aşağıdadır. Allahını seven bu ilanlara yorum yapsın.

5mbtj6.jpg

synyfl.jpg

wl7pye.jpg

29e2kxu.jpg

Bu Karikatür senin yorumundaki samimi kimseleri çok iyi anlatıyor. Ama gerçekten gözlerinizi bağlamışlar ki; Adamınızı tanıyamıyorsunuz. Onları Akpartili zannediyorsunuz.

anlama zafiyetinden ne zaman kurtulacaksın merak ediyorum.

benim söylediğimle senni karikatürün arasındaki farkı anlayamayacak kadar zaaf içindesin.

merak etme biz kimin işkence yaptığını da kimin o işkencecilere methiye dizdiğini de çok iyi biliyoruz.

her ne kadar gözümüz bağlı olsa bile insanların kim olduğunu zihniyetinden anlarız.

hani demişsin ya o zamanlar akpnin a sı bile yoktu diye. o zamanlar akpnin a sı yoktu ama zihniyetinin cümlesi iktidardaydı.

evren "asmayalım da besleyelim mi?" dediğinde "çok doğru söylüyo adam. ellerine sağlık" diyen akp nin zihniyetiydi.

ve bu zihniyet evren darbeyi yaptığında gazetedeki köşesinde evrene methiyeler düzüyordu. ve şimdi de o şahıs akp ye methiyeler düzüyor. adı da nazlı ılıcak.

sen şimdi çıkar nazlı ılıcak la akpinin ne alakası var dersin.

dedim ya biz adamı zihniyetinden biliriz.

anlama zafiyetinden ne zaman kurtulacaksın merak ediyorum.

benim söylediğimle senni karikatürün arasındaki farkı anlayamayacak kadar zaaf içindesin.

merak etme biz kimin işkence yaptığını da kimin o işkencecilere methiye dizdiğini de çok iyi biliyoruz.

her ne kadar gözümüz bağlı olsa bile insanların kim olduğunu zihniyetinden anlarız.

hani demişsin ya o zamanlar akpnin a sı bile yoktu diye. o zamanlar akpnin a sı yoktu ama zihniyetinin cümlesi iktidardaydı.

evren "asmayalım da besleyelim mi?" dediğinde "çok doğru söylüyo adam. ellerine sağlık" diyen akp nin zihniyetiydi.

ve bu zihniyet evren darbeyi yaptığında gazetedeki köşesinde evrene methiyeler düzüyordu. ve şimdi de o şahıs akp ye methiyeler düzüyor. adı da nazlı ılıcak.

sen şimdi çıkar nazlı ılıcak la akpinin ne alakası var dersin.

dedim ya biz adamı zihniyetinden biliriz.

NATO KAFA NATO MERMER.....

İngilterede bir adli vakada bir kadın kendisine tecavüz eden adamı önce şikayetçi olarak cezaevine attırmış. Sonrasında şikayetini geri alarak çıkarttırmış. Adam çıktıktan sonra ise Adama ilanı aşk etmiş ve Evlenmişler.

Bu vakaya Psikolojide Tecavüzcüsüne Aşık olma vakası denmiş.

Aynı hesap işkenceciye aşık olup onunla kolkola girmenin başka bir izahı yok.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde CHP Kadın kolları tarafından 27.08.2010 günü dağıtılan el ilanlarının fotoğrafı aşağıdadır. Allahını seven bu ilanlara yorum yapsın.

5mbtj6.jpg

synyfl.jpg

wl7pye.jpg

bu kadar düzenbazlık beklemiyordum,herşeylerini gözden çıkardılar demekki

NATO KAFA NATO MERMER.....

İngilterede bir adli vakada bir kadın kendisine tecavüz eden adamı önce şikayetçi olarak cezaevine attırmış. Sonrasında şikayetini geri alarak çıkarttırmış. Adam çıktıktan sonra ise Adama ilanı aşk etmiş ve Evlenmişler.

Bu vakaya Psikolojide Tecavüzcüsüne Aşık olma vakası denmiş.

Aynı hesap işkenceciye aşık olup onunla kolkola girmenin başka bir izahı yok.

senin gibi birinin bu atasözünü kullanması çok güzel olmuş.

ve senin hakkında yaptığım tespitlerin ne kadar olduğunu görmek beni sevindirsin mi üzsün mü bilemiyorum. çünkü benim söylediğim herşeyi kendi istediği gibi anlayıp ona göre yorum yapan ve ondan sonra da kendini eflatun zanneden biriyle tartışmak yoruyor beni ve fakat haklı çıkmak da sevindiriyor.

ikilemdeyim.

bir ara düzgün anlamaya başladığında gel tekrar tartışalım.

ama anlamaya başladığın zaman unutma.

anladığını düşündüğün zaman değil.

o zamana kadar bu konuda ve başka konularda alnama zafiyetine düştüğünü gördüğüm zaman sana cevap yazmayacağım. çünkü boşu boşuna emek harcıyorum. bana da yazık...

haa bu arada anlatmaya çalıştığın şeyin bilimsel adı "stockhom sendromu". belki ne olduğunu araştırmak istersin. ama yineleyeyim bizimle uzaktan yakından alakası yok. yine kendi kendine senaryo yazıp yorum yapma gayretine girişmeyesin diye söylüyorum.

Dostum havaların ısınması sizi çok vurmuş anlaşılan. 12 eylülde Akpartinin " A " sı bile yoktu. Ama şimdi Akpartiyi daha çok seviyorum. Sizin gözünüzü ne kadar korkutmuş ki Kime baksanız Akpartili zannediyorsunuz. Başınıza gelen her işi AKPARTİDEN biliyorsunuz . Ve En Çok güldüğüm de. Anayasa Değişiklik paketinde akıllara zarar yorumlar yapmanız.

Hadi ya , biz akp'yi cumhuriyetten de önce kuruldu biliyorduk. AKP yoktu fakat içindeki adamlar vardı değil mi ? Ya da en az onlar kadar coşkulu , hatta onlar gibi geçmişte dualar edip şimdi de 12 Eylül'de asılanlar için gözyaşı döken adamlar vardı. Herhalde. Yani cevap vereceksin tamam iyi hoş da , mantıklı şeyler olsun lütfen.

Hadi ya , biz akp'yi cumhuriyetten de önce kuruldu biliyorduk. AKP yoktu fakat içindeki adamlar vardı değil mi ? Ya da en az onlar kadar coşkulu , hatta onlar gibi geçmişte dualar edip şimdi de 12 Eylül'de asılanlar için gözyaşı döken adamlar vardı. Herhalde. Yani cevap vereceksin tamam iyi hoş da , mantıklı şeyler olsun lütfen.

Başbakanın 12 Eylülde asılan gençlere ağlamasını dahi yanlış yorumluyorsunuz. Çünkü herşeyi ben bilirim edasında hareket diyorsunuz ama birçok konuda olduğu gibi morarıyorsunuz.

Başbakan asılan gençlere sağcı yada solcu diye ağlamadı. Bu gençler neden idam edildi diye ağladı. Gerçekten acı olanda bu. Her iki tarafta Bu ülkenin gerçek sahibi benim ve karşıdakilere yaşama hakkı tanımayalım diye hareket ediyordu. Sabahleyin sağcının eline verilip solcuları öldürmesi istenilen bir silahı , öğleden sonra solcunun eline verilerek sağcıyı öldürmesi isteniyordu.

Başbakanın düşüncelerini yorumlayabilmeniz için daha 40 fırın ekmek yemeniz lazım.

senin gibi birinin bu atasözünü kullanması çok güzel olmuş.

ve senin hakkında yaptığım tespitlerin ne kadar olduğunu görmek beni sevindirsin mi üzsün mü bilemiyorum. çünkü benim söylediğim herşeyi kendi istediği gibi anlayıp ona göre yorum yapan ve ondan sonra da kendini eflatun zanneden biriyle tartışmak yoruyor beni ve fakat haklı çıkmak da sevindiriyor.

ikilemdeyim.
bir ara düzgün anlamaya başladığında gel tekrar tartışalım.

ama anlamaya başladığın zaman unutma.

anladığını düşündüğün zaman değil.

Sana gerçekten acıyorum. Her yorumundan sonra birilerinden darbe yemene rağmen hala muzaffer bir komutan edasıyla " BEN KAZANDIM " " BEN KAZANDIM " ayaklarına yatman önceleri beni eğlendiriyordu fakat artık üzüyor. Bir Türk genci bu kadar düşmemeli. Biliyorsa cevap yazmalı bilmiyorsa haklısın diyerek kenarında oturmalı. Bırak da kimin haklı olduğuna okuyanlar karar versin. Rehinecisine aşık olanlar için stockholm sendromu ismi konulmuş ama sendeki sendroma isim konulamamış.

aşşağıdaki sözleri söyleyen adamın yaptığı anayasaya hayır

1995’teki konuşmasında, verdikleri mücadelenin iktidara gelmesi uğruna papaz elbisesi bile giyebileceğini söylüyor.
Star TV’de yayınlanan kasette , kurallarını kendi inancı dışındaki yapının koyduğu bir toplumda yaşadıklarını belirterek, "O kuralları değiştirip kendi nizamımızı getirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz bu toplumun içinde yeni bir nizamı hakim kılmanın mücadelesi içindeyiz. Neydi o mücadele? Zamana ve zemine göre değişmeyen doğrunun iktidar olmasıdır. Bu mücadeleyi iktidara getirme noktasında gerekiyorsa ne yaparım dedim. Papaz elbisesi dahi giyerim. Bu var mı usulün içinde? Var tabii ki."

'Demokrasi amaç mı araç mı? Burada bizim kesin bir ayrılığımız var. Biz diyoruz ki demokrasi amaç değil araçtır.'
'Referansımız İslam'dır.'
'Referansımıza ters kanunlar kalkacak.'

'Ben Müslümanım diyenin, aynı zamanda laikim demesi mümkün değil. Niye? Çünkü Müslümanlığın yaratıcısı Allah, kesin hakimiyetin sahibidir.'
'Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir demek koskoca bir yalan...'
'Tutturmuşlar, laiklik elden gidiyor. Bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek. Sen bunun önüne geçemezsin ki...'
'Hem Müslüman olacaksın, hem laik. İkisi bir arada olunca, ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması.'
'1.5 milyarlık İslam alemi, Müslüman Türk Milleti'nin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacağız. Onun ışıklan gözüküyor. Bu kıyam başlayacak.'
Kıyam! Yani kalkışma... Ayaklanma...

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demek koca bir yalandır" diyor. O yüzden yasalar "İslam'a aykın olamaz

(akp nin anayasa değişiklği kitapçığının kapanında en üstten ne yazıyor bi okuyun. ondan sonra düzenbazlık, madrabazlık nasıl olurmuş bi görün.)

‘’Şu andaki Türk-İsrail ilişkilerini yeterli bulmuyorum. Biz bu ilişkilerin çok daha ileri gitmesini istiyoruz. Bizim iktidarımız döneminde çok daha ileri gittiğini göreceksiniz…’’

‘’Biz Yahudi’lerden çok şey öğrendik, beni İstanbul’daki dostlarınızdan sorabilirsiniz.’’

Zam isteyenlere:
"Aklınızı başınıza alın, bu maaşla çalışacak milyonlarca işsiz var!"

Bedelli askerlik isteyenlere:
"Dilekçe verin, devlete baskı yapın, parayı sayıp askerlikten kurtulun!"

Kahraman çocuklarınızın anavatana en az kayıpla dönmesini umuyor ve dua ediyoruz”

Benim ülkem size sadık bir dosttur (abd başkanına gönderilen bir mektuptan)

21. Yüzyıl diktatörler çağı olmamalıdır. Sağlıklı bir demokrasi, laik bir anlayışı gerçekleştirebilirsek, bu münasebetlerimize katkı sağlar. Halkın katılımcılığını çok anlamlı buluyorum. Irak'tan ve Kürdistan'dan aldığımız bilgiler bizleri memnun etmiştir..."

Avrupa Topluluğu' na girmek için koşturuyorlar. Onlar da bizi almamayı düşünüyorlar. Eee!... Biz de girmemeyi düşünüyoruz. Avrupa Topluluğu' nun asıl adı Katolik Hıristiyan Devletler Birliği' dir.

Türkiye, Cezayir olur mu, diye soruyorlar. Biz hazmettire hazmettire geliyoruz, Allah' ın izniyle. Artık bu film tanınmaya başladı. Şimdi artık millet sadece aktörleri değil, senaryoyu değiştirmeye talip. Ve bu senaryonun değiştirilme çalışmalarıdır, bu çalışmalar. Biz onun için geliyoruz. Bu düzenin koruyucusu olamayız, mümkün değil. Bu hukuku hazırlayanlar, bu düzenin kaldırılmasının maşası olacaklar.
(burayı dikkatli okuyun)

Ata' ya saygı durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok

gözünüzü açın. bakın bakalım nasıl bir dolandırmacanın içindesiniz.

gözünüzü açın. bakın bakalım nasıl bir dolandırmacanın içindesiniz.

Bende Doğudan Batıya Kuzeyden güneye Herkes için GENEL AFFIN YOLUNU AÇMAK İÇİN HAYIR diyen bu adama inat

EVET diyorum.

29e2kxu.jpg

Evet bu karikatürü çizen kişide akepeyi genel olarak destekleyen kişileri andırıyor.

Sabah gazetesi satılmadan önce Nasıldı Salih memecan , Satıldıktan sonra nasıl ...

Sabah gazetesi satın alırken sanırım Memecanda kendini ekletmiş satışa...

Evet bu karikatürü çizen kişide akepeyi genel olarak destekleyen kişileri andırıyor.

Sabah gazetesi satılmadan önce Nasıldı Salih memecan , Satıldıktan sonra nasıl ...

Sabah gazetesi satın alırken sanırım Memecanda kendini ekletmiş satışa...

Adam gibi yorum yapsanız şaşıracağım artık. Leman dergiside CHP'ye mi satılmış bu nasıl bir mantıktır. İnsanları yaftalamayı ne güzel beceriyorsunuz.

29e2kxu.jpg

her ne kadar bu karikatürde doğruluk payı olsa da bu durum başka gerçekleri görmemizi engelleyemez. "hayır" diyenlerin gerekçesi neydi? : akp devleti ele geçirmek isiyor.
"hayır" diyenler ne istiyor? : bugünkünden daha bağımsız bir anayasa
akp anayasası buna karşılık verebiliyor mu? (hayırcılara göre): hayır

yani geçmişte bir yanlış yapılmış diye sırf intikam amacıyla savunduğumuz, inandığımız değerlerden ödün verip başka bir yanlışın yapılmasına ortak mı olalım? biz de mi fitne fesat yapalım?

akp'nin ana taktiği zaten geçmişte olanlar üzerinden tarafları bir birine düşürmek, düşmanlıkları fitillemek onlar bu vaziyetle meşgulken kesesini doldurmak. bunu çocuk bile görür.

başka bir husus da devrimcilerin akp de mevcut olan iki özelliğe karşı olması: emperyalist yandaşlığı ve faşizm.

bu ne demektir yahu...
bana anayasa maddelerini çıkar değişenleri göster değişimin zararlarını açıkla, bu konu hakkındaki tedirginliklerini beyan et anlarım. ama bu senin söylediğin papaza kızıp oruç bozmaya benzer..
evet diyende hayır diyende aynı kafadan. biri tayyip yapıyor diye evet diyor öteki tayyip yapıyor diye hayır. anayasada ne değişiyor dediğimde kem küm ediyorlar..

böyle bir mantık olamaz, varsada olmaz olsun.
dar görüşlülüğün alemi yok.

sanki 12 eylülde sadece solcuları astılar sanki ülkücüleri asmadılar bu adamları asanlar ne sağcıydı ne de solcu allhsız kitapsız kenan evrendi okadar saki sadece solculara ne yapıldıysa yapıldı solculara ne yapıldıysa ülkücülerede aynıları yapıldı.

Geri