Dersim’e ne dersin?

Küfür ...istlerin kanına işlediği için etmiş etmemiş umrumda bile değil. Katliamcı babanız kimdi ki siz kim olacaksınız? (Baba dediğim ölmüş olan tanrınızdır.)

Sen zanlarının esiri olmuşsun zanlarınla hareket ediyorsun ettiğin kelimelerin anlamını bilmeyecek kadarda cahilsin bir kere Tanrı kelimesi Öz-Türkçe Tengrinin günümüzde söylenişidir, anlamıda TEK OLAN YARATICIDIR, TEK OLAN TAPILANDIR . Sen Tanrıyı öldü sanıyorsun, bu senin ahmaklığından başka bir şey değil bu ahmaklığının sebebi ise cehaletindir çünkü ettiğin lafların anlamını bilmiyorsun zanlarınla konuşuyorsun. Bak Tanrıya öldü diyorsun o zaman senin allahın Tanrı değildir Tanrı olmayan allah ya şeytandır yada tavşandır yani senin allahın tavşandır senin bahsettiğin islamda sapıklıktır.

Ben Tanrıya inanıyorum, Tanrıya öldü diyenin allahı şeytanın avradıdır....

Kokuşmuş birtakım uyduruk (tanrılaştırılan kişinin uydurması ve Allah'ın her dediği ile çelişen) naslar ve onların takipçileri olan sen ve senin gibiler bu ülkedeki gerçek yobazlar ve gelişmeye engel olanlardır. Yobaz ...istler sizi.. Tek bildiğiniz sıkışınca Örümcek diye yaftalamak ve küfür etmek =)... Sen tanrınızın hataları konusunda gerçekleri örtbas ederek diretirken, ben olayın ne olduğunu bildiğim için gerçekleri ortaya dökünce, bunları dinlemek hoşunuza gitmez tabi. Böylece kafanızdaki gerçek ağ ve onları yapan örümcekleri ortaya çıkartın sizi insan tapıcıları sizi. Siz ağzınızla istediğiniz kadar o nuru söndürmeye çalışın. Allah en büyüktür!

Senin allahın büyük olamaz çünkü TANRI DEĞİL, allahın olsa olsa olsa geriden büyüktür...

Elimden geldiğince gerçek İslam'ı anlatmaya çalışıyorum. Şurada tanımadığım bu kadar adamdan ne menfaatim olacak ki? İşim teşekkür kazanmak olsaydı biz de bilirdik insanların hoşlarına gidecek laflar etmesini. Bu konular tabi ki insana taparak kula kul olmayı Allah'a kul olmaktan mantıklı gören insana ağır gelir. Bana inanmamakta direten ve din konusunda da samimi olan kişiler ise işe kur'an-ı kerimi, taberi tefsiri eşliğinde okuyarak başlasınlar.

Sen daha islam kelimesini bilmiyorsun önce islam kelimesini öğren ondan sonra islamdan bahset. İslam kelimesi Ön-Türkçe bir kelimedir ve anlamı Anıtkabirin girişinde yazıldığı gibidir yani "Hakimiyet Milletindir" İslam kelimesini araplar bizden çalıp anlamını değiştirerek kendilerine din uydurmuşlardır . uydurdukları çakma islamın gerçek islamla hiç bir alakası yoktur çakma islamda Tanrı yoktur sen çakma uyduruk arap islamıdan bahsediyorsun......

Sevgili dostum bu başlık ve neredeyse her başlık altında islama dair savunma ve tanıtma girişimlerini anlamsız buluyorum. Konu dinler varmıdır, gereklimidir, dinlerin kronolojik sıraya göre gelişi eski dinleri yeryüzünden silermi, en iyi din hangisidir, islamın yeryüzünde diğer dinlerin yanında insanlığın gözündeki değeri nedir gibisinden bir konu olsa, şu yazdıklarına bir parça anlam vereceğim. Konunun siyaset, ekonomi, veya tarih olduğu bir değerlendirme başlığına dini bir yaklaşım sergileyerek gelmen üzücü. Yukarıda arkadaşımız kuyruk acısına vurgu yapıyor sende taht ortaklığından veya mirasından dem vuruyorsun. Ve daha bunun gibi bir çok anlamadan yorum yaptığın satırlar var. Dersimde olsa olsa dinin, yobaz ve hain bir gurup tarafından avrupalıların kandırma ve kışkırtmalarına alet edildiği konuşulabilir. islamın bir din olduğu, gerekliliği, saygınlığı, özgünlüğü tartışılmıyor burada, o nedenle bu ve benzeri konu başlıklarına dini getirip, sağdan soldan eleştiri alıp, hakaretvari karşı eleştiri hakkın yok. Olmamalı. Yapma bunu dostum. Aklı başında ve iyi niyetli bir kişiysen bunu yapma.

Benim de hayata bakış açım bu. Böyle ilginç yorum da görmedim. Benim yorum tarzım sizleri ilgilendirmemeli. Tıpkı senin yorumlarının beni ilgilendirmediği gibi. Ben senden ayrı bir insanım bunu unutma. Sen hayata, olaylara oryantalist bakabilirsin ama bu benim işim değil. Benim bir dinim var, benim gerçek atalarım var, Benim gurur duyulacak bir geçmişim var. Sana göre dinler gerekmez. Gereklidir. Bana göre İslam Zarurettir. Zaten bunu ben başaramasam, başaranlar çıkacak sen istediğin kadar görmezden gel bu gerçeği. Olay bundan ibaret. Senin kafanda bitirdiğin ama bu kadar kanıt hasebiyle olaya bitaraf bakanların binnetice var olduğuna kanaat getireceği bir dine, reddedemeyeceğim bir şeye yok diyemem ben ;).

Olayı da olmamış bir olay gibi lanse edeceğinize, gidin bölge insanına sorun arkadaş. Tunceli bu kadar uzak bir il değil. Bir sabit fikri savunmak zorunda olan, bir parti politikası olan ve onun dışına çıkamayacağı belli olan, siyasetçi olmuş (yalan söyleme kapasitesi yüksek) adamlara bunu sorarsanız elbette olmadı cevabı alırsınız.

Bütün mesele özgür basının, bağımsız ve tarafsız mahkemelerin bulunması. Buraları da bencilliğin sarması ya da sardırılması esas tehlike. Two... Two diyen birinin basının amıral gemisinde hem de 3. sayfasında yer bulabilmesi bu tehlikeyi gösteriyor. Yani demek istiyorum ki siyasilerin bencillikleri buralardan geri dönmeli, dönebilmeli. Böyle olması halinde hiç değilse asgari ölçülerde bununla yaşamış olacağım..

Yukarıdaki mesajın içeriği insanları anlamamak için ne kadar direnç gösterdiğini tastikliyor. Bir kere dikkat ediyorsan bu forumda veya en azından şu anki konu başlığında bir dinin gerekli olup olmadığı, dinlerin var olup olmadığı üzerine kimse bir şey demedi. Yani din yoktur veya gereksizdir denilmedi, en azından ben demedim. Yanlış anlıyorsun. O nedenle ilk satırlardaki dine ait yorumların bir anlam taşımıyor. Hani bir insan çıksada dinler saçma heleki islamiyet tümden saçma ve olmaması gerekir, Dinler yoktur dese yorumuna eyvallah. Zaten insanların hayata bakış açısı aynı olmak zorunda değil, bunları neden yazıp duruyoruz anlamıyorum. Bu noktada zaten benim dediğimi söylüyorsun. Aynı düşünmek, hayatı ve olayları aynı düzeyde algılamak zorunda değiliz. Çünkü akıl yürütme yeteneğimiz farklı, dünya görüşümüz farklı, kültürümüz farklı. Bu çok doğal. Bu ve benzeri nedenlerle insanların tek tip yaşayamayacağını, tek tip inanmayacağını, tek tip giyinmeyeceğini, tek tip konuşmayacağını vurguladık zaten. Neysede, dediğim gibi konumuz din veya ona biçilen değerler değil. Yorum yapma şeklimizin farklılığından öte ki zaten buna karışamayız ancak konuyla ilgisi bulunmayan bir başka konu anlamsız bir şekilde tartışılıp duruyorsa bu amacı saptırır. Tarih, Ekonomi, Bilim, Yönetim şekli, derken biriside sürekli, din, dinler, dinimiz deyip durursa ortamda gaz yapar. Düşünme ve algılama yeteneği gelişmiş, akıl yürütmeyi mantık üzerine kurgulamış kişilere dinle yaklaştığında olumlu, gönlünden geçirdiğin veya umduğun sonucu alamayabilirsin. Yaşam felsefeni sevdiğin bir dini tanıtmaya veya yaymaya adayabilirsin. Bunu eleştirmek zaten aptallıktır. Fakat insanları soğutacak ölçüde bu değerleri tanıtma gayretide bir noktada insanları yada en azından beni bıktırır. Neyse ya. İslam dini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu aşamasında cahil veya hain bazı çevreler tarafından, batılı güçlerin fitne fücüruna alet edilmişmidir dedim ve sende o güzelim isalm dinini konunun bir parçası yaptıysan bu kısmen anlaşılır bir durum diyorum kısacası. Her ülkenin kuruluş tarihi üzücü olaylarada sahne olmuştur. Eğerki bu diğer ülkelerde, bu ve benzeri konularla hakkaniyet ve akıl çerçevesinde yüzleşmişse, bendende bunu istiyorsa eyvallah. Ülkemi zayıflatmak için, bana zarar vermeyi amaçlayan hain planlarına içerdeki işbirlikçileri alet etmiş, bu durumun ortaya çıkmasını sağlamış ülkeler benden tarihi yüzleşme akılsızlığı isteyemez. Anlaşıldığını düşünerek yeterince uzattığım bu konuya nokta.

Bu senin yorumun. Dediğim gibi benim yorumum da farklı. Doğru olanları söylüyorum ki senin yorumların da bana göre akıl ve mantık yönünden tutarlı değildir.

Diğer konu ise cümlemi iyi okursanız zaten sizi suçlamadığımı görürsünüz.

Sana göre dinler gerekmez. Gereklidir. Bana göre İslam Zarurettir.
Burada sizi suçlamak gibi birşey yoktur. Sadece benim baktığım gibi zaruret olarak bakmadığınızı bu yüzden de farklı baktığınızı söylüyorum. İslam akılla, mantıkla, bilimle, teknolojiyle, kısaca senin materyalist felsefesinin her kademesiyle paralellik gösterir ve hatta daha gerçekçi yaklaşımla destekler. Kaldı ki konu siyasi bir konudur. Benim yaşam felsefem siyasete de karışır. Kur'an siyasete de karışır. Hadisler siyasete de karışır. Bu aklında yoludur. Dolayısıyla ben böyle değerlendirmeye devam ederim. Sizin birçok yorumunuz da benim gözümden düşünen milyonlarca kimseye de saçma geliyor emin olun. İslam hayattır. İslam yaşamın sadece namaz safhasını değil her safhasını kapsar. Bu asr-ı saadetteki uygulamalarıyla bellidir. Her siyasi olayın altında iman küfür kavgası yatar. Ortada İsrail arz-ı mevud, amerika üçgeni varken bu üçgene karşı geliştirilebilecek en iyi felsefeyi yine İslam geliştirir. Düşman uyumuyor ve kendi kanunlarını kitaplarından alarak uygularken sana da yunan aparması felsefeyi kakalatıp devlet felsefesi yaptırırlar böyle. Dolayısıyla benim sadece materyalist düşünmem demek İsrail'e teslim olmam demektir. Şu dilinizden düşürmediğiniz bilim, akıl, teknolojiye önem veren devleti de görüyoruz zaten gelişim düzeyinden. Sadece dilde geveleyeceklerine icraatlerini de görseydik tuttuğunuz partilerin hak verirdik.

Koçkiri dediğin olay da zilan deresi olayı da hepsi birden katliamdır ve hiçbirisi isyan bastırma hareketi filan değildir. İşi çığrından çıkarmaktır.

İşler çığrından Çıkmasaydı Böyle bir Olay Yaşanmazdı Zaten. İşleri Çıgrından Cıkaranların Önü KesiLdi. Bu Kadar Basit. KatLiam Demekten Vazgecin Suna. Tarihinize , Atanıza , Topragınıza Saygınız Olsun.

Sayın Yılmaz ÖZDİL, Yahudinin ve İngiliz'in mandası altında olmayan bana bir adet ülke göstersene. Aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış, açlıktan kafası çalışmadığı için. Kafanızı hep muhalefet olmak için yormayıpta pozitif olarak yorsaydınız elinize kalem almanın bile ne kadar kifayetsiz olduğunu anlardınız. Normal bir insanın yapamayacağı canilikleri yapabiliyorsanız bu adamları alt edebilirsiniz. Bu adamları alt etmeden ne insanlara ne dünyaya rahat olmadığını hala anlayamamışsanız, size şöyle bakıp; "Ne yazık" demek zorunda kalacağım.

Öncelikle, sevgili kardeşim DeLiBeBe, sana hitabım ve bazı sözlerini yanlış anladıysam onlar için özür dilerim. '' Sana göre dinler gerekmez. Bana göre İslam Zarurettir. '' cümlesini sen dinleri yok sayıyorsun fakat benim için vazgeçilmez bir değerdir gibi anladım ve dinleri gereksiz görmediğimi söylemeye çalıştım. Hem bu hemde diğer konularda yaptığın bazı açıklamaları okudum ve bazı yerlerde son derece taktire şayan tespitler görüyorum. Bu duruma son derece seviniyorum. Dinler benim özel hayatımda öncelikli bir yer işgal etmiyor. İnsanlık tarihinde inanma şekillerinin çeşitliliği, günümüzde canlılığını sürdürüyor olması gerçeği ve manevi açıdan kendimi aç hismetmeyişim beni ne genel nede özel anlamda din veya dinlere yönlendirmedi. Toplum hayatında bu alanda bir ihtiyaç varki bu inanç sistemleri ortaya çıktı. O nedenle benim Ateistliğim ayrı bir konu. Dinlerin varlığına saygı duymak ayrı bir konu. Bu cümleyle şunu demek istiyorum. Dinler veya inançlar vardır, çeşitlidir, özgündür ve her biri kendince değerlidir. Bu haliyle her dine her inanca saygım sonsuzdur. Benim düşüncemde işin rengi şu aşamadan sonra değişiyor. Eğer bu sistemlerin içinden her hangi biri çıkıpta kendisini en şaşmaz, en doğru, en hak görürse, bunu görürkende varlığını halen devam ettiren diğerlerini kötülerse, yok sayarsa ve var olma, ortaya çıkma nedeni diğerlerininkiyle aynıysa o zaman değerini, saygınlığını yıpratmaya başlar. Bütün dünya insanlarını tek bir şeye inanmaya davet edemeyiz çünkü insan kültürel değerlerle yoğrulmuş bir varlıktır. Ve bunu mümkün kılmayacak olan şey insanların sahip olduğu kültürel değerlerin farklılığıdır, çeşitliliğidir. Eğer bütün insanlığın tek bir şeye inanması gerektiğini sanıyorsak o zaman aynı değerleri benimseyecek fabrika çıkışlı insanlar üretilmeli. Tekrar konumuza yani '' dersime '' dönersek, yaklaşık bir haftadır yazılanları okuduğumda, sevgili kardeşim αqqα уєкяυ, l3adl3oy ve medieva'yı yorumlarından dolayı taktir ettiğimi bildirmek isterim. Tarih sahnesindeki katliamları, yeltenmeleri, isyanları birbirine karıştırmamak gerekir. Ve lighter kardeşimin amerikancı, ingiliz ve yahudi mandası değerlendirmesine hak veriyorum. Ez cümle burada insanlığın ilgilendiği konularda iyi niyetin önemidir. Kötü niyet bilimide, tarihide, dinide tahrif eder, hakkında olumlu düşünmemizi engeller. O nedenle örneğin DeLiBeBe, bana bilim ve aklı rehber edinme, bak israil aklı ve bilimi kullanarak ne yapıyor, materyalizm kötütür gibi bir değerlendirme yapıp ardından dinsel bir dünya sunabilir. Oysa ki insanın sahip olduğu bu sistemler bir ihtiyacı giderir ve değerlidir. Yeterki bunu iyi niyet üzerine kullanalım. Dinlerin hiç çıkar amaçlı veya kötüye kullanılmadığını söyleyebilir miyiz?!?

Geri