Deniz Gezmiş'in Son AnLarı Ve Bıraktığı Mektup..

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, öğrenci olayları, banka soygunları ve son eylemleri ile 12 Mart´a zemin ve gerekçe hazırlamışlardı! Bir kaşık suda fırtına koparmışlardı! Gladio tarafından kullanıldıklarını bilseler de bilmeseler de yaptıkları işin özeti buydu.

Dev-Genç, polisin değil ama Gladio´nun ardından sürükleniyordu. Maraş milletvekili İbrahim Öztürk´´ün önergesindeki ifade doğruydu. Savaş aracı olan silah ve bombalar ancak bir ordunun elinde bulunabilirdi! Hem de Balgat´´taki Amerikan ordusunun elinde!

Gezmiş ve arkadaşlarının Balgat ve Ahlatlıbel´´deki eylemleri, OSI´´nin kontrolündeydi! Öyle ki Ahlatlıbel´´deki nöbet değişimi saatini bile kulaklarına fısıldamışlardı!

4 Amerikalının serbest bırakılması için verilen fidye ise bundan sonraki eylemlerin finansında kullanılacaktı!

Babası Erzurum´´un Özen köyünden, annesi Rize´nin Cimil köyünden olan ve kendisi de Özen köyünde doğan Deniz Gezmiş, 1971´de 24 yaşlarındaydı. Toplum psikolojisini çok iyi biliyordu. 1968 olaylarının lideriydi. 1966´dan beri eylemlerin içindeydi. Kimbilir, belki de gerçekten Amerikan emperyalizmine şiddetle karşıydı! Fakat bütün yaptıkları, Türkiye´deki Amerikan hegemonyasını artırmaya yaradı!

Arslan Bulut / 16.01.2006 / Yeniçağ

çatlı ve yazıcıoğlu bu devlete ne kazandırdı? anca dizilerde kahraman yapılır böyle tipler veya ergenlerin idolü olabilir böyle insanlar.

gp_475054.jpg

çatlı ve apoyu alkışlıyorum bende :)

aga bende bi montaj yaparım seni istediğim filmde oynatablirm yani onun için dha orjınal tespiti yapılmadı yapılsın o zmn kanosurz

DHKP/C KIRSAL ALAN ÖNEMLİ EYLEMLERİ

09.04.1995 Tokat ili Almus İlçe Emniyet Amirliği binasına, Merkez Polis Karakoluna, Jandarma Karakolu ile Kaymakamlık binasına ve Belediyeye ait otolara silahlı saldırıda bulunulması,
20.04.1995 günü Tokat ili Niksar ilçesi kırsal alanında güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girilmesi ve (1) Asker’in şehit edilmesi,
12.07.1995 günü Tokat İli Reşadiye İlçesi Başdere Köyü eski muhtarının öldürülmesi,
22.07.1995 günü Tokat-Reşadiye ilçesi Beşdere köyü muhtarının öldürülmesi,
06.08.1995 günü Sivas ili Alibaba mahallesi Osman Nuri Gezmen Polis Karakolunun uzun namlulu silahlarla taranması, (2) polis memurunun yaralanması,
05.07.1997 günü Tokat-Niksar ilçesi kırsalında çıkan silahlı çatışmada (1) Uzman Çavuşun şehit edilmesi ve (1) Erin yaralanması,
18.04.1999 günü saat 14.00 sıralarında Sivas-Hafik-Adamlı ve Beykonağı köyleri arasında seçim sandıklarının güvenliğini sağlayan (2) askeri araca roketli ve silahlı saldırıda bulunulması neticesi (2) Asker, (2) vatandaşın öldürülmesi, (6) Asker, (1) vatandaşın yaralanması,

tşkrler erdal.. bu konuya aslıyla ne olduğu ne idüğüyle nokta koymak icap etse satırların yeterli denebilir. türk tarihi kahraman görmese millete yutturacakalr kahraman diye.. polise kurşun sıkan abd ye söverken ,abd nin, farkında olmadan işini kolaylaşştıran birini, idol saymak değilse nedir bu?

perinçekte abd ye söver durur ama bugün görüyoruz gladyonun neresinden izi çıktı ....

Senınle tartısmıyorum cunku ortada tartısılacak bırsey goremıyorum hersey ortada burda sabaha kadar konussam kafan almazkı . böyle senin gibi eleştirenleri gördükçe daha çok saygı duyuyorum bunca yıl sonra bile pislikleri ortaya koyabiliyorsa bir kişi : önemlidir.Deniz gezmiş gizlisi saklısı olmadan, halkına ve devrime inanarak ne yapması gerektiğini düşündüyse yapmış, bedelini de ödemiştir. varsa ..... yiyen buyursun onda birini yapsın sakal bırakayım bende ...

Valla kimin kafasının almadığı belli.Arkadaşım senin terörsitleri kendine rehber olarak edibnmen beni ırgalamaz.Ayrıca Deniz Gezmişlerin ve onu kahraman ilan edenlerin devrimden anladığı şeyi ben aslında kısaca açıklamıştım.Görüyorum ki hala anlayamamışsın. Son olarak birdaha ayzayım da oku da anla sizin devrim dediğinmiz komediyi

Bunlar solculuğu 6. filoya taş atmak olarak biliyorlardı.Bir süre sonra Taş atmayı bırakıp taş kaydırmaca oynadılar

27ysgt2.jpg

sonra renkli televizyona muhalefet etmişlerdi herşeye ettikleri gibi.

Boğaz köprüsüne de karşıydılar ama en çok onlar geçiyor köprüden

dövize karşıydılar ama yakalanın zulasından milyon dolarlar çıkıyor

solcu aklı diyesin sonra gülüp geçesin.

Basit insanlar genellikle kendilerinin anlama yeteneklerinin üstüne çıkan herşeyi reddeder.

68 Kuşağı`nın Türkiye versiyonu, planlanan sol bir askeri darbenin sivil uzantılarından başka bir şey değildir
Mesele ordu içindeki iki farklı cunta arasındaki kavgadır. 12 Martçılar, 9 Martçıları tasfiye etmiş, sonra kol kırılır yen içinde kalır misali işi kapatmışlardır. Bu cuntanın yönlendirilmesi ile eylemler yapan gençler ise kurban edilmişlerdir.

68 özünde ve merkezinde bir cunta hikayesidir. Eğer 68 kuşağı genel geçer bir başlık altında bir yere konacaksa bu başlığın `askeri cuntalar` olması gerekir

Onlar haksızlığa uğramış birer kahraman mı, yoksa askerî darbe peşinde koşan gençler miydi? Yoksa iktidar peşinde olan cuntacıların, darbecilerin birer kuklası mı oldular!!!!!!

Bir yanda askerî darbeyle iktidarı ele geçirme planları yapan, kendi aralarında hesaplaşan cuntacılar, diğer yanda bu hesabın kendilerine kesilerek sokağa sürülen gençler. Resmen kullanılma vardır gençlere yazık olmuştur.

Bir yanda 9 Martçı Madanoğlu Cuntası, diğer yanda onların yönlendirdiği, `ordu-gençlik elele` sloganıyla eylemler yapan, şiddeti çekinmeden uygulamada Küba`lı Che Guevera`yı örnek alan üniversite gençliği.
Başkalarının oyunlarına alet olup henüz oyun çağında adam öldüren bir neslin dramı.

Ve o oyunlardan çıkan cinayetler, sahnelenen derin komplolar.

mesele bu kadar basit.........

İyde madem Deniz gezmiş ve arkadaşları büyük adam dı yaptıkları işler ( eline silah alıp ülkenin askerine polisine sıkmak, sonra banka soymak v.b) büyük işlerdi.Hatta bunlar size göre devrim di.İyide neden onun yolundan gitmiyorsunuz.Arkasından konuşurken mangalda kül bıramıyorsunuz.Hadi onun gibi banka soymaya maçanız yetmiyor da boğaza gidip ceplerinize doldurduğunuz taşları boğazdan geçen yabancı badralı gemilere neden atmıyorsunuz.Konuşması kolay tabi

Hocam tumgazeteler.com , milliyet.com , tayyip.com baslıklarıyla gelmeyın kendı fıkırlerınızı soyleyın sagdan soldan bakıp bakıp mılletın dusunduklerını yazacaksanız ısımız var.. zaten 3 ' karşı 100 ' ü oynuyoruz araya şimdi bide köşe yazarlarını sokmayalım dimi ama = ) Bu ulkede asla sonu gelmeyecek iktidar savaşında kullanılan ve hayatını kaybeden binlerce gençten biridir... onun ölümü sokakta vurularak değil herşeyin sona ermesine ve iktidarın ele geçmesine rağmen asılarak olmuştur. içinde olduğunuz veya izlediğiniz memleketi kurtarma iddiasında olan bir kavga iktidar el değiştirdiği anda duruverirse bilin ki kullanılmışsınızdır.

şimdi bir can dündar yazısı okuyun, bir de zülfü şarkısı dinleyin, daha iyi anlarsınız demek istediklerimi....

efendim emperyalizme karşıymış,yurtsevermiş,mahkemede dik ve onurlu durmuş ölüme meydan okumuş bırakalım bunları.Birileri kullansa da Deniz Gezmiş suç işlemiştir meseleye bu gözle doğru ve objektif olarak bakalım.suç işleyenler neden suçsuz gibi yurtsever gibi göseriliyor.ülkemiz de siyasi görüş olarak muhafazakar olup da bi zamanlar sırf inançlarından dolayı bir çok vatandaşımız.bazı güçler tarfından anarşist gibi gösteril medi mi? Eline silah almamış diye diye ha bre övünenler onu yere göğe sığdıramayan zihniyet neden bazı gerçekleri kabul etmiyor anlamış değilm.Deniz Gezmiş banka soyguncusu, adam kaçırma işlerine karışmamışmıydı.bunu sağır sultan bile biliyor.daha bir sürü suçu yokmuy du neden bunlar kabul görmüyor bazıları tarafından.Suç işlemiş kişiyi ulusalcı , emperyalizme dik duran , vatansever yerine neden koyuyorsunuz ki.yaptığı pis işleri tasvip mi edelim yani

mesaj atanların yaş ortalaması kaç.? yanlış tartışmayamı girdik...yorumlara bak ya komik.

devrimin taş atmak ve banka soymaktan nihayet olduğunu düşünüyorlar. birde o zamanda yapılan bu hareketin(abd donanma protestosu) dünyada nasıl bir yankı uyandırdığını bilmeyip küçümsüyor.adamlara bak ya..bunlar ölmeyi bayılmak sanıyor.yapılan onca fiziksel ve pisikolojik baskıya rağmen ortaya konan duruşu, kendine göre yorumlayan ne bilge arkadaşlar varmış....yaşananları masal okur gibi okuyorlar heralde..nekadar basit söyleyip sonuca varıyorlar. vaybe...kim tutar sizi devam devam..

ben almim..bu kadarı yeter. adamlar akp chp zihniyetiyle, bugünün şartları ve siyasetiyle ozamanı sorguluyor. ilginç....

bunlar bu mantıkla 1915 te yaşasalardı. Türkiyenin en büyük devrimcisinede terörist derlerdi heralde..

öyle ya herşey mevcut yasalara uygun olmalı. Yasayı koyanlar ve uygulayanlar satılmış olsalar bile...

mesaj atanların yaş ortalaması kaç.? yanlış tartışmayamı girdik...yorumlara bak ya komik.

devrimin taş atmak ve banka soymaktan nihayet olduğunu düşünüyorlar. birde o zamanda yapılan bu hareketin(abd donanma protestosu) dünyada nasıl bir yankı uyandırdığını bilmeyip küçümsüyor.adamlara bak ya..bunlar ölmeyi bayılmak sanıyor.yapılan onca fiziksel ve pisikolojik baskıya rağmen ortaya konan duruşu, kendine göre yorumlayan ne bilge arkadaşlar varmış....yaşananları masal okur gibi okuyorlar heralde..nekadar basit söyleyip sonuca varıyorlar. vaybe...kim tutar sizi devam devam..

ben almim..bu kadarı yeter. adamlar akp chp zihniyetiyle, bugünün şartları ve siyasetiyle ozamanı sorguluyor. ilginç....

bunlar bu mantıkla 1915 te yaşasalardı. Türkiyenin en büyük devrimcisinede terörist derlerdi heralde..

öyle ya herşey mevcut yasalara uygun olmalı. Yasayı koyanlar ve uygulayanlar satılmış olsalar bile...

neymiş komik olan .herkes özgür .saygı karalları çercevesinde istediğini yazar.senin yaşın kaç acaba merak ettim.Suçlu bir kişiyi suçsuz mu sayalım.parti işini bırak siyasi görüşleri de bırak.Sizin devrim devrim diye kafanızdan geçenler hiç bir yerde kabul görmüyor.Neymiş devriminiz ?Hadi yapın bakalım o zaman bi devrimizi o savunduğunuz saçmalıkları.

1915 de dünya ile savaşıyıordun 1968 de kimdi düşman kimdi.

Madem öyle sana bir tavsiyem var. Sana ve senin şahsında arka planda durup da kendisi çıkamayanlara.

Şuan Deniz Gezmişlerin gerçekleştirmek istediği devrim hakim olmadığına göre neden onun peşinden gitmiyorsunuz.

Yaptıkları çok büüyük işlerse neden onları siz devralmıyorsunuz.

Neden?

TuğяuL;4710949' Alıntı:

Madem öyle sana bir tavsiyem var. Sana ve senin şahsında arka planda durup da kendisi çıkamayanlara.

Şuan Deniz Gezmişlerin gerçekleştirmek istediği devrim hakim olmadığına göre neden onun peşinden gitmiyorsunuz.

Neden?

alamazlar çünkü arkalarından gidicek olan üç-beş kişi var ya da yok.
dediğin gibi neymiş bu kadar devrimcilik adına yaptıkları işler..merak ettim..

€rd@ls10;4710953' Alıntı:
alamazlar çünkü arkalarından gidicek olan üç-beş kişi var ya da yok.
dediğin gibi neymiş bu kadar devrimcilik adına yaptıkları işler..merak ettim..

:durdurun:durdurun:durdurun

hatta bir tansesi biraz önce şöyle demişti

Deniz gezmiş gizlisi saklısı olmadan, halkına ve devrime inanarak ne yapması gerektiğini düşündüyse yapmış, bedelini de ödemiştir. varsa ..... yiyen buyursun

Onun yaptıklarının benim gözümde zerre kadar değieri yok.Sen savunuyorsun Yiyorsa sen yapacaksın. yemiyorsa da susacaksın.

neymiş komik olan .herkes özgür .saygı karalları çercevesinde istediğini yazar.senin yaşın kaç acaba merak ettim.Suçlu bir kişiyi suçsuz mu sayalım.parti işini bırak siyasi görüşleri de bırak.Sizin devrim devrim diye kafanızdan geçenler hiç bir yerde kabul görmüyor.Neymiş devriminiz ?Hadi yapın bakalım o zaman bi devrimizi o savunduğunuz saçmalıkları.

efendim emperyalizme karşıymış,yurtsevermiş,mahkemede dik ve onurlu durmuş ölüme meydan okumuş bırakalım bunları.Birileri kullansa da Deniz Gezmiş suç işlemiştir meseleye bu gözle doğru ve objektif olarak bakalım.suç işleyenler neden suçsuz gibi yurtsever gibi göseriliyor.ülkemiz de siyasi görüş olarak muhafazakar olup da bi zamanlar sırf inançlarından dolayı bir çok vatandaşımız.bazı güçler tarfından anarşist gibi gösteril medi mi? Eline silah almamış diye diye ha bre övünenler onu yere göğe sığdıramayan zihniyet neden bazı gerçekleri kabul etmiyor anlamış değilm.Deniz Gezmiş banka soyguncusu, adam kaçırma işlerine karışmamışmıydı.bunu sağır sultan bile biliyor.daha bir sürü suçu yokmuy du neden bunlar kabul görmüyor bazıları tarafından.Suç işlemiş kişiyi ulusalcı , emperyalizme dik duran , vatansever yerine neden koyuyorsunuz ki.yaptığı pis işleri tasvip mi edelim yani

siz derken? ben kendi adıma yorum yaparım...

komik ama trajikomik..neymi işte yukarıda yazdıklarını sayabiliriz..

ya şu yazdığına ''efendim emperyalizme karşıymış,yurtsevermiş,mahkemede dik ve onurlu durmuş ölüme meydan okumuş bırakalım bunları.'' söyleyecek en azında benim bir sözüm olamaz..hani sözün bittiği yer derler ya..

işte sizin çocukca yorumlarınız...bunlar masal değil gerçek..gerçek..

yani oraya iki cümle yazdın ve çözdünmü..olayı..komik olmayın yaa.

kabul etmessin, beyenmessin, hatta muhalif olrsun ve eleştirirsin...

ama en azından şunu yap. kendinde yazdığın gibi saygı göster..iftira atma...

yoksa kimse kimsenin fikrini onaylamak beyenmek zorunda değil tabi.

ben denizi başkalarının birilerini gördüğü , gibi dogma yapıp, kutsal insan deyip tapmıyorum..eleştirdiğim çok tarafı vardır..ama onlara sıra gelmez zaten..

denizi takdir etmek ve anlamak için solcu olmayada gerek yok..

aga bende bi montaj yaparım seni istediğim filmde oynatablirm yani onun için dha orjınal tespiti yapılmadı yapılsın o zmn kanosurz

yaw muhsi yazıcıoğlu kadar delikanlı temiz dürüst insan gördün mü size bişi diyimmi ister sağcı ister solcu olsun karsındaki kişi farklı görüşten oldugu zaman hemen pislik atıyorsunuz muhsin yazıcıoğlu bu memleketin lideri olması gereken bi insandı yanına bier kere gidip görseydin hiç böle büyüklük taslamaz küçüğü isen abi büyüğü isen evlat gibi davranırdı ayrıca muhsin yazıcığlunun vefatı üzerine 80 döneminin solcularinda üzülenler olmuştur

İnandığı şey uğrunda bir insanı yargılayıp sonunda onu asmak hangi demokrasiye uyar? sorarım size ? ya da bu demokrasi kime göre neye göre demokrasidir? O zamanlar da onu Hapiste gözaltında tutan erlerin bile yüzüne bakamadığı, abi dediği bir insandan bahsedıyoruz burda . yaptığı tek şey, atatürk'ün öğütlerini yerine getirmekti tek şuçu buydu .. hiç bir zaman kendisini anlamayacağız bir insandan bahsediyorum burda ama nafile ... aynı seylerı ısıtıp ısıtıp onumuze koyuyorsunuz yok banka soymustu yok bılmemne yapmıstı falan diye .. böyle bir adamı "banka soymuştu" diye karalamaya çalışmak insanı gülünç duruma sokar. yahu adam sosyalist; ona göre banka soymak değil "kurmak" en ahlaksız davranışlardan birisi. onun devrimci ahlakı, masallarda kulağına hoş gelen robin hood gibi hayal aleminde değil; gerçek dünyada kapitalistlerin sermayesine devrim için el koymaya ve onu kullanmaya yönelik. parayı çalmış ama mülkiyet mi almış o parayla? bir dusunun artık ...

TuğяuL;4710949' Alıntı:

bak sana senin yaptığın gibi demogojiye girmeden iki kelam edeyim.

ben çocuk gibi arkamı kimseye emanet edip. kimsenin aklıyla konuşmam. he söyleyecek lafı olan söyler. ama ben kimsenin önünden arkasından konuşmam.

şimdi sen iki şeyi bilinçli olarak birbirine karıştırıp sözde laf söylüyorsun..

yani senin algınla şimdi bağaza gidip abd bandralı gemilerene taş atmak, ozmanki durumla aynı mücadele şekli olacak ve sen burdan cinlik yapacaksın..

yada banka soymak..

biz 1915'de dünya ile savaşıyorduk.! Atatürkte tüm mücadelesini ve devrimlerini

kuarlına uygun yaptı. Hiç radikal bir insan değildi. Ama deniz terörist..! kurduğun denklemin özeti bu...

denizin o zman mücadele şekli olarak örnek aldığı Che Guevara mücadelesinde başarıya ulaştı. Küba yaşadığı tüm zorluğa rağmen halen emperyalizmin ve abd nin ünlü düşünce kuruluşlarının giremediği ve burnunun dibindeki sayılı ülkelerdendir. O yüzden tüm dünya bu ünlü devrimciyi tanır ve sever. Ama mücadelesinde başarılı olamasaydı ve yakalanıp öldürülseydi. sen onada bu mantıkla terörist derdin.

1968 de düşman kimdi? cephe savaşı yapılmıyordu arkadaşım.

darbeleri kim yaptıysa, kim bu darbe süreçlerini işletip ortamı hazırladıysa, kim el altından sağ sol öğrencilere silah verdiyse, yapılan protestoları kimler provoke ettiyse, denizi kim astırdıysa ''düşman''(satılmışlar) onlardı.

ha bu ''düşman'' sadece bir tarafa değil iki tarafada(sağ-sol) büyük bir kıyım yaptı pisikolojik ve fiziksel. Amaç neydi.Kukla hükümet kurmak. arkadaki güç(abd ve siyonistler) kapitalizm daha sayimmi...sonuç olarak ne oldu. o nesil tüm taraflarıyla pasivize edildi. Sonuç. ülke 50 yıl geri gitti. ve biz hala ozaman yapılmaya çalışanı anlamaya çalışıyoruz..deniz tüm bu sürecin içinde, cesareti, liderliği, ve yaptıklarıyla önemli bir faktördü.gidişatı gördü uyarmaya çalıştı protesto etti. Olmadı. bir süre sonra bu protestolara katılan yakın arkadaşları. sokak başlarında tek tek vurulmaya başlayınca. O da silaha sarılmaya karar verdi belki bu en büyük yanlışı oldu fakat şartlar sürükledi. Deniz ve arkadaşlarının silahha sarılması ve daha agresifleşen tutumları kendi tabanlarında da desteğin azalmasına sebep oldu.... ........

he sen şimdi bu zamanın şartlarıyla o yaşanaları yorumlamayı bırak. tarihten ders çıkartıp şimdi neyapabilinir. onu düşün bence..yakın tarihe not düşen ''ben kendivarlığımı türk milletine feda ediyorum'' deyip ölmeden saniyeler önce bile ideallerinden ve duruşundan 1milim geri gitmeyen insana..beyenmesende, en azından ozamanki darbeçilerin ağzıyla terörist deyip iftira atma..

bak komünizm, soyalizm..vs o taraflara hiç girmiyarum..daha öncede yazdığım gibi benimde onaylamadığım birçok şev var..ama böyle mesajlar geldikçe onlara sıra gelmez..

seviyeli fikrini söyleyen herkezle tartışırım..ikili ve demogojik tartışmalara girmem..iş oraya dönerse bukadar yazılana yazık olur ya...

bu görüntülerden hangi Türk vatandaşı nefret eder ve eleştirir bilmiyorum doğrusu, abd piyadelerini sudan topluyorlar...varmı daha ötesi..

bazıları abd gemileri boğaza demir atıklarında, genelevlerde hummalı bir çalışmaya girer, birileride karşılarına dikilip tittirin gidin der. birileride bunları sudan toplar...fark bu...

denizgezmis26.jpg

denizgezmis27.jpg

denizgezmis30.jpg

denizgezmis31.jpg

denizgezmis3.jpg

denizgezmis23.jpg

yaw muhsi yazıcıoğlu kadar delikanlı temiz dürüst insan gördün mü size bişi diyimmi ister sağcı ister solcu olsun karsındaki kişi farklı görüşten oldugu zaman hemen pislik atıyorsunuz muhsin yazıcıoğlu bu memleketin lideri olması gereken bi insandı yanına bier kere gidip görseydin hiç böle büyüklük taslamaz küçüğü isen abi büyüğü isen evlat gibi davranırdı ayrıca muhsin yazıcığlunun vefatı üzerine 80 döneminin solcularinda üzülenler olmuştur

yaw okuda yorum yap yaa

Geri