Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

bitmez

boşuna bu çırpınışalar. Terör bittiğinde bugün bir çoüunuzu palavradan takındığı vatan sevgisi pozları da bitmiş olacak.elinden şekeri alınmış çocuklar gibi ağlamanız bu yüzden.
.

Bu terör sen ve senin gibilerin hayali olan Kürdistan kurulunca biter..

Apo paşa

Apo paşa

“Apo’yu paşa yapalım.

Maaş bağlayalım.

Bodrum’a gönderelim.”

Öneri bu.

*

Apo şimdi bitti işte!

*

Birincisi, paşaları kimse sallamıyor artık, matah bi mevki değil. İkincisi, devlet memuru maaşıyla Bodrum’da yaşanmaz, anca sürünülür. Üçüncüsü ise...

*

Maça Kızı’nda güneşlenen Apo, Bizden Kaçmaz objektiflerine yakalandı, azz sonra... Fink’e damsız girmeye çalışan Apo, kapıdaki goriller tarafından dövüldü, birazdan... Flaş, flaş, flaş, Apo’nun Lerzan Mutlu’ya güneş yağı sürdüğü doğru mu, yılın magazin bombası mega magazinde... Gümüşlük’te romantik gece, Apo’yla paparazzilere yakalanan ünlü manken, aşk dedikoduları için ne dedi, birazdan... “Bu memleket bitmiş kardeşim” diye bağırdı, Halikarnas’ın kapısında cüzdanı çalınan Apo’nun isyanı, azz sonra... Cemil İpekçi’nin Apo için tasarladığı Bodrum sandaletleri, Türk televizyonlarında ilk kez, mega magazinde... Apo’ya bir birayı 30 liraya kakaladığı için gözaltına alınan bar sahibi, “Irkçılık suçlamasını kabul etmiyorum, ben Türk-Kürt ayırmadan herkese geçiriyorum” dedi, birazdan... Flaş, flaş, flaş, Apo botoks mu yaptırdı, azz sonra!

*

Şaka bir yana...

“Paşa yapılsın, maaş bağlansın, Bodrum’a yerleştirilsin” önerisini duyunca, Apo bile üzülmüştür herhalde halimize, “Vah vah” demiştir içinden, “Allah kimseyi bunların durumuna düşürmesin” demiştir.

KAYNAK: Apo paşa - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet

Ne oluyoruz beyler kanımız mı değişti?
Türk devleti büyüktü o varken tasa yoktu
Millet pabuç bırakmaz! Bu ne boyun eğişti
Devlete devlet gerek! O ite masa yoktu

Sandıkta saklıyoruz şehidin esbabını
Biz kimden soracağız kanların hesabını
Siz nereden aldınız? Kan yıkayan sabunu
Neden açılıyoruz? Böyle bir yasa yoktu

Canımızla koruduk suladık toprakları
Umursamazdık asla kök varken yaprakları
Güvemi girdi içe? Düşüyor çapakları
Toprağımız kıymetli! Saklayan kasa yoktu

Kutsal değerlerimi kimse yıkıp geçemez
Sizi bu millet seçer başkaları seçemez
Fırsat var diye üzen! Bağdan şerbet içemez
Bu güzelim bayrağı! İndiren asa yoktu...

Terörü de bitiren bir Erdoğan ı kimse durdurama zdiye diye bütün kokunuz bu.Bunun için terörün bitmesini bile istemiyorsunuz. çok yazıık çok

Dağdan inen eşkiya bugünlerde elde ettikleri zaferi kutluyorlar.sanki onca şehidin katili onlar değildi.baştan beri bu süreci destekliyordum ancak gelinen şu noktada devletin bu kendini bilmezlere hala seyirci kalması insanın kanına dokunuyor.adamlar ülkeye bir suçlu edasıyla değil kahraman edasıyla giriyorlar.böyle bir açılım yerin dibine batsın.

Terörü de bitiren bir Erdoğan ı kimse durdurama zdiye diye bütün kokunuz bu.Bunun için terörün bitmesini bile istemiyorsunuz. çok yazıık çok

yahu sen ne sayıklıyosun ikide bir terörü bitirmekmişde yok kimse durdurumazmış erdoğanda saçma sapan şeyler hatırla bakalım 2002 den öncesini terör varmıydı o zaman pkk nın itleri teslim olmak için sıraya giriyodu tayyipten sonra azdı terör eğer terörü pkk ya halı sererek bitirecektiysek benim mehmetim niye şehit oldu o Allahın dağında böylemi bitecek terör yani o bitlileri düğün bayram karşılayarakmı bitecek bumudur sizin mantığınız peki bu süreçten sonra batıdaki vatandaşların batıdaki kürtleri öldürmeyeceğini nereden biliyosun ki Amerikanın asıl planı budur asıl terör şimdi başlayacak önümüzdeki süreçte o zman görürsünüz tayyibiniz sizi kurtarabiliyomu bakalım biraz kafanız çalışsın ya fazla bişey değil istediğim birazcık akıl yav

şu ergenekon davası bi bitsin de kimin kim olduğu o zaman ortaya çıkar
ayrıca terörist başı aponunda orgenekon üyesi olup olmadığı mahkeme tarafından araştırılıyor.gerçekler zamanla alaşılacaktır İnşaallah

yahu sen ne sayıklıyosun ikide bir terörü bitirmekmişde yok kimse durdurumazmış erdoğanda saçma sapan şeyler hatırla bakalım 2002 den öncesini terör varmıydı o zaman pkk nın itleri teslim olmak için sıraya giriyodu tayyipten sonra azdı terör eğer terörü pkk ya halı sererek bitirecektiysek benim mehmetim niye şehit oldu o Allahın dağında böylemi bitecek terör yani o bitlileri düğün bayram karşılayarakmı bitecek bumudur sizin mantığınız peki bu süreçten sonra batıdaki vatandaşların batıdaki kürtleri öldürmeyeceğini nereden biliyosun ki Amerikanın asıl planı budur asıl terör şimdi başlayacak önümüzdeki süreçte o zman görürsünüz tayyibiniz sizi kurtarabiliyomu bakalım biraz kafanız çalışsın ya fazla bişey değil istediğim birazcık akıl yav

Yürü git işine .deseler ki burda işkembeden sallayanlar gitsin PKK ile gönüllü savaşsın.fare gibi kaçacak delik ararsınız.

30 yıldır bitirememişsin birde konuşuyorsun.Daha doğrusu bilerek birmediler.

34 PKK'lıdan Sonra Seçim OLSAYDI

34 PKK'lıdan sonra seçim OLSAYDI

Teslim olan PKK'lılar Türk vatandaşlar üzerinde nasıl bir izlenim ve algı yarattı..

Adil Gür, "Bu hafta sonu seçim olsaydı AK Parti çok oy kaybederdi" dedi.

Önceki gün Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giren ve ardından Silopi ve Diyarbakır’da otobüslerle gezerek kutlama yapan PKK’lılar Türk vatandaşlar üzerinde nasıl bir izlenim, algı ve duygu yarattı? Televizyon izleyen vatandaş bu görüntülerden ne kadar ve nasıl etkilendi? Bu soruları son yerel seçimlerdeki başarılı tahminleriyle öne çıkan A+G Araştırma Bu soruları Adil Gür’e yönelttik. İşte, ondan gelen çarpıcı değerlendirmeler:

28 ŞUBAT ve E-MUHTIRA KADAR HAFIZADA ETKİLİ GÖRÜNTÜLER

“PKK’lıların Habur Sınır Kapısı’ndan girerek, zafer kazanmış edasıyla Silopi ve Diyarbakır’da kutlamalar yapmaları Türk siyasi hayatının son 20 senesinin en iz bırakıcı birkaç görüntüsünden bir tanesidir. Bu görüntüler seçmenin hafızasında 28 Şubat süreci, Tayyip Erdoğan’ın hapis cezası alarak, hapse girmesi, 27 Nisan e-muhtırası ve 367 kararından sonra Türk seçmeninin hafızasına kazılan, yer eden ve kolay kolay unutamayacağı en önemli görüntülerden biridir.

ÖZ YURDUNDA GARİPLİK HİSSİ

Bu görüntüler sadece MHP gibi milliyetçi partileri değil, sıradan Türk vatandaşını da rencide etti. Türkler, ister Anadolu’da olsunlar, ister büyükşehirlerde, bu görüntülerle kendilerini öz yurdunda garip hissettiler. Mağduriyet ve mağlubiyet duygusu yaşadılar. PKK’lıların otobüslerle zafer kazanmış edasıyla kutlama yapmaları vatandaşlarda rencide edilmişlik, mağlup olmuşluk ve garip olma algısı oluşturdu. Hani, Necip Fazıl’ın Sakarya şiirindeki, “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” şeklinde bir his bu.

BU HAFTA SONU SEÇİM OLSAYDI AK PARTİ ÇOK OY KAYBEDERDİ

Bu görüntülerden hemen sonra, mesela bu hafta sonu seçim olsaydı eğer, AK Parti çok oy kaybederdi. Bir oran vermek istemiyorum ama büyük ölçüde oy kaybederdi. AK Parti dikkatli olmalı. Ben açılım sürecini kişisel olarak destekledim başından beri ama, bu görüntüler açılıma zarar verici hale geliyor. Bu görüntüler, ayrıca, AK Parti’nin kendi geleceği ve 2012’deki Cumhurbaşkanlığı iddiası açısından AK Parti’ye zarar verici bir özellik taşıyor.

BİR DAHAKİ SEFERE YASAK GELİR

Kanaatimce, bir daha böyle sınırdan girişler olduğunda bu tür görüntülerin yayılmasına müsaade edilmeyecektir. Bir dahaki sefere bu tarz görüntülerin medyaya ulaştırılmasına kısıtlama getirileceğini düşünüyorum.”

Kaynak

Yürü git işine .deseler ki burda işkembeden sallayanlar gitsin PKK ile gönüllü savaşsın.fare gibi kaçacak delik ararsınız.

30 yıldır bitirememişsin birde konuşuyorsun.Daha doğrusu bilerek birmediler.

Sayın Öcalancılar Mı Gidip Savaşacak... Sayın Öcalancılar Mı Gidip Bitirecek... Yahu Gerçekten Komiksiniz... :closedeyes::closedeyes:

amaç işte bu.terör üzerinden oy toplama avcılığı. boşuna bağırmıyorlar terör bitmesinnn diye

Empati

“Teröristler teslim oluyor” diye

Diğer yanım şaşkın:

“Bu nasıl teslim oluş?” diye

*

İçim içimi yiyor

Tıpkı sizinki gibi

Çünkü hiçbir pişmanlık görmüyorum

Ne yüzlerde ne sözlerde…

*

Bir yanım

“Aman dikkat et! Tahrik eden olma! Çözümden yana ol!” diyor.

Aynı yanım

“Savaşarak çözülseydi 30 yıldır sürer miydi?

Kaybedecek bir

30 yılı daha var mı bu ülkenin?” diye soruyor.

*

Diğer yanım dertli...

Askerlik günlerimi hatırlıyor.

Ölüm kaçınılmaz!

O yüzden şehitlik güzel de…

Kolunu kaybeden, bacağını kaybeden, gözlerini kaybeden arkadaşlarım geliyor gözlerimin önüne…

Bizim mahalleden Erkan’ı unutamıyorum mesela…

Vücudunun yarısını Kuzey Irak’ta bırakan Erkan’ı!

Nişanlısından ayrılmak zorunda kaldığı gün aklıma mıh gibi kazınmış.

Tam da evlenmek üzereyken…

“Geçmiş olsun” demek için gittiğimde

“Vatan sağ olsun” diye bağırışı çıkmıyor aklımdan.

Habur’ daki “şenliği” görünce de yine aklıma düştü Erkan

İlk kez sevindim gözlerinin görmediğine…

*

Canınızı sıkmak için yazmadım bunları…

Empati kuruyorum sadece!

Her gün kendinizi PKK’lıların yerine koymaktan sıkılmışsınızdır.

Bir de bizim Erkan’ın yerine koyun istedim.

*

Zor günler yaşıyoruz, çok zor günler.

Ne yanınıza dönseniz ayrı karabasan!

Ne daha fazla Erkan görmek istiyorsunuz ne de Erkan’lar kahrından ölsün!

Bir yanınız “bitsin” diyor...

Bir yanınız “bittik”.

Candaş Tolga Işık

amaç işte bu.terör üzerinden oy toplama avcılığı. boşuna bağırmıyorlar terör bitmesinnn diye

senin gibi düşünenler bu ülkeyi de satar zaten oda yavaş yavaş oluyo hangi türk askeri askerden dönünce böe kutlamalar yapılıyo tabi o vatan görevini yaptı ondan sonra onlarla işleri bitiyo şimdi türkiyede bizim türk halkı iş bulamıyo bide bu pkklı teröristlere iş verecekler

Baykal nerde. ha sahi Baykal bir mecliste birde silivride ergenekon mafyasının avukatlığı ile uğraşıyor

Banane Baykal'dan ben onu tırnağım kadar sevmem. Ben Amerikan uşağı, Ermeni yakalası Vatan düşmanı Tayyip'in mecliste oluşuna yanarım..

Geri