Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Laz milleti diye bişey yoksa kürt milleti de yok. kavramları karıştırmayın.

siz bu protesto yapanların dağa çıkanların hala kürt olduğuna mı inanıyorsunuz alayı ermeni. ilk 3 maddeden türkiye biçimi bir cumhuriyettir ve dili TÜRK çe dir. bu yasalar asla değişemez değişmesi teklif dahi edilemez.

Türkiye'nin dili Türkçe'dir.kimse bunu değiştirmeyi teklif bile etmemeli haklısın.ama sen Türkçe bilmeyen Kürt kardeşlerimize Türkçe eğitim uygularsan yararı olmaz.cahil kalan halkda ne yapcagını bilemez daga cıkar.yoksa Türkte Kürtte Lazda Çerkezde kan dökülsün istemez

Bazıları hala 30 lu yılların faşoluğunu yapıyor ve bazıları da bunların çanağını yalıyor.

Ya sene 2009.Siz çok demode kaldınız o yüzden tarihin çöplüğüne

30lu yılların faşolunu kim yapmıştır açıklarmısın?

Kekolara Bu Millet Çok Yüz Verdi.
Yakında O kekolar Tepemize Öyle Bir Çıkacak ki.
Sonra O gÜn Herkez Pişmanlık Duyacak.
Ama İş işteen çoktan geçmiş olacak

Kesinlikle yerinde bir açıklama olmuş
Kürt diye bir millet olmadı,yok,olmayacak.

ama gerçekten de yok. çakma millet çakma dil işte. Ağzı olan ortaya millet- dil icat ediyor.

Neden tarih kitaplarında hiç adları geçmiyor var diyenlere?

Türkçe ye pek çok dilden kelime gelmiş olaiblir ama bu o dilin güçlü bir dil olmadığından ya da tanımlamalar yeni karşılık getiremediğinden ileri gelir. "k"ürt ün milllet olarak kökeni yok, dil olarak da kökeni yok. Ona bakıcak olursak "k"ürtçe de milleti de dilide %bilmem kaç ordan % bilmem kaç ordan bir tane öz "k"ürt insanı ya da kelimesi yok. tamamen bi yerlerden devşirme. Mutasyon gibilker. Mantar gibi bitiyolar bi aile 10ar 20 şer çocuk yapa yapa

"k"ürt halkı ya da milleti diye hiçbir zaman birşey olmadı. var olduklarının hiçbir kanıtıda yok. Tıpkı olmayan "e"rmenileri oldurdukları gibi "k"ürtlüğüde uydurdular. Amaç geri kalmış Osmanlı yı sindirmek parçalamak, yeni kuurlmuş "T"ürkiye Cumhuriyetini şimdiki gibi terör ve isyanlarla sindirmeye çalışmak.

"k"ürt diye ne bir halk ne bir millet ne bir dil ne bir kültür ne de bir devlet olmadı. Tamamen uydurma

Zaten var diyenler asıl bölücü, "k"ürt yandaşı, "T"ürk düşmanı bnm gözümde. Bahsedecekleri "k"ürt tarihi başlangıcının yakın zamanlarında bir tane "k"ürtçe eser göstersinler. Nerde? Hangi kavimden gelmişler ? Hani bilgi kanıt nerde?

Kısacası adam düpedüz doğru söylemiş.

yapmaya çalıştıkları bu işte zaten.böyle ortaya bi Kürt-Türk meselesi bi pkk meselesi atıyorlar bir hafta gündemi meşgul ediyo.o arada çalan çalana yasaları geçiren geçirene.

Baştan aşağı bu söylediklerinizi bildiklerinizi yukarıdakiler de elbet biliyordur.ßen herhangi siyasi bir partiyi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın...Ama önceden kürt açılımı şimdilerin milli birlik projesi gülüyorum ya vallahi gülüyorum kardeşim resmi olmayan birşeyi sen ne hakla resmiyete kavuşturuyosun aralarında ne tarzda konuşuyosa konuşsunlar bana ne bize ne !!! Tamam kürt milleti kürt topluluğu vs her ne ise kimsenin yok saydığı falan yok sayamazlarda abi yapmayın gözünüzü seveyim insan insandır ne demek istiyorlarsa kendilerine desinler nasıl konuşuyorlarsa konuşsunlar Allah vere de hükümet güç bela tuttuğu ipin ucunu kaçırmasın...

yıllardır okuduğum ender doğru haberlerden biri onun bunun çakmaları itiraz etmiş gene tulumbacılar mezar kazıcıları işi gücü bu ülkenin ekmeğini yeyip ihanet eden hain bozmaları ya bu ülkeyi seveceksin ya bu diyardan gideceksin damarlarında hainlikten başka hiç bir şey dolaşmayan kansızlar bu ülkenin gencecik evlatlarına kurşun sıkıp onları şehit eden soysuzlar size bu ülkeyi versek yetmez dersiniz her konuma geldiniz hala salyanız akıyor siz bence tedavisi olmayan bir hastalık bir virüssünüz. ama o aşı en geç bulunacak merak etmeyin herkezide tahrik etmeyin.

ĦεĽŁψαĿҚэя;4679069' Alıntı:
ama gerçekten de yok. çakma millet çakma dil işte. Ağzı olan ortaya millet- dil icat ediyor.

Neden tarih kitaplarında hiç adları geçmiyor var diyenlere?

Türkçe ye pek çok dilden kelime gelmiş olaiblir ama bu o dilin güçlü bir dil olmadığından ya da tanımlamalar yeni karşılık getiremediğinden ileri gelir. "k"ürt ün milllet olarak kökeni yok, dil olarak da kökeni yok. Ona bakıcak olursak "k"ürtçe de milleti de dilide %bilmem kaç ordan % bilmem kaç ordan bir tane öz "k"ürt insanı ya da kelimesi yok. tamamen bi yerlerden devşirme. Mutasyon gibilker. Mantar gibi bitiyolar bi aile 10ar 20 şer çocuk yapa yapa

"k"ürt halkı ya da milleti diye hiçbir zaman birşey olmadı. var olduklarının hiçbir kanıtıda yok. Tıpkı olmayan "e"rmenileri oldurdukları gibi "k"ürtlüğüde uydurdular. Amaç geri kalmış Osmanlı yı sindirmek parçalamak, yeni kuurlmuş "T"ürkiye Cumhuriyetini şimdiki gibi terör ve isyanlarla sindirmeye çalışmak.

"k"ürt diye ne bir halk ne bir millet ne bir dil ne bir kültür ne de bir devlet olmadı. Tamamen uydurma

Zaten var diyenler asıl bölücü, "k"ürt yandaşı, "T"ürk düşmanı bnm gözümde. Bahsedecekleri "k"ürt tarihi başlangıcının yakın zamanlarında bir tane "k"ürtçe eser göstersinler. Nerde? Hangi kavimden gelmişler ? Hani bilgi kanıt nerde?

Kısacası adam düpedüz doğru söylemiş.

Usta nerden çıktı o zaman bu adı konamayan topluluk ? Kanıt diyorsun şu diyorsun bu diyorsun madem hiç birşey yok ben pc başında çıldırışlara geçtim nerden çıktı bu insanlar ???

yalanmı bunlar tarihini gör Türk evladı!!

Kürtlerin KURTULUŞ SAVAŞIMIZ sırasında çıkardıkları önemli isyanlar:

1- ALİ BATI İSYANI: (11 mayıs-18 ağustos 1919) Ali Batı isimli kürt, Midyat'ın güneyinde hayatlarını sürdüren bir aşiretin başına geçer ve İngilizlerden yardım alarak isyan eder. Amacı burada bir kürdistan devleti kurmaktır. Yaklaşık bir ay süren ve çevre yerleşimlere de yayılan bu kürt isyanı Yüzbaşı Yusuf Ziya ve emrindeki askerler tarafından bitirilir ve Ali Batı öldürülür.

2- CEMİL ÇETO İSYANI: (7 haziran 1920) Bahtiyar aşireti reisi Cemil Çeto tarafından Fransız ve İngiliz yardımıyla çıkarılmıştır. Kürt Teali Cemiyeti'nin vasıtasıyla Doğuda bir kürdistan kurulması amaçlanmıştır. Cemil Çeto denen kürt, kısa sürede yakalanmış ve öldürülmüştür.

3- KOÇGİRİ İSYANI: (6 mart-17 nisan 1921) Türkler İstiklal savaşı verirken, kürt eşkiyalar 1920 sonlarında Erzincan, Tunceli, Sivas ve çevresinde pislik saçıyorlardı. Koçgiri aşireti reisi Haydar Bey Kürt Teali Cemiyeti'nin bir şubesini İmranlı'ya açmış ve merkezi yönetime karşı geliyordu. Biraz palazlandıklarında bölgede asker kaçaklarını arayan Türk ordusuna savaş açtılar ve bölgenin kürdistan olmasını istediler. Görüşmeler ile bir sonuç alınamayacağını anlayan Ankara hükümeti bu isyanı bastırdı ve isyancılar teslim oldu.

4- MİLLİ AŞİRET İSYANI: (24 ağustos-8 eylül 1920) Urfa'da Milli Aşiret tarafından çıkarılan ayaklanmadır. Milli Aşiret'in reisi İsmail ile birlikte Halil, Bahur, Abdurrahman ve Mahmut adlı elebaşıları, Doğu'da bir Kürdistan Devleti kurmak düşüncesi ile ayaklanmışlardır. Büyük bir kuvvetle harekete geçen asiler, Viranşehir'i aldıktan sonra Karakeçi Aşireti'ne mensup olanları öldürmüşler, fakat daha sonra yapılan çatışmada, büyük çoğunluğu ortadan kaldırılmıştır.

Bunlar yalnızca kürtlerin Kurtuluş Savaşımızda ki isyanlarıdır. Kürtler son 150 yılda otoriteye karşı 38 defa isyan ederek adeta bir rekor kırmışlardır. Bu gün Musul, Kerkük sınırlarımız dahilinde değilse bunun sorumlusu 1925 yılında devlete karşı ayaklanan Şeyh Said ve çevresidir.

Görülüyor ki kürtlerin Kurtuluş savaşımızda Türk ırkına en ufak bir yardımı olmadığı gibi çıkardıkları isyanlar ve kurdukları cemiyetlerle (Kürt teali cemiyeti, Teali islam cemiyeti vs.) bizi sırtımızdan vurmuşlardır.

Sen şu an KÜRT'ler sayesinde nefes alıyorsun ve de yaşıyorsun.

Ne demiş bizim demode kafa milliyetçileri:"Anne kahvaltımı hazırla oruç tutmayanları döveceğim."

Sen öyle olabilirsin ancak büyük bir çoğunluğun ödediği vergiler sayesinde onlar ayakta duruyorlar.
Kraldan fazla kralcı doldu ortalık :)
Lafı evirp çevirip milliyetçilere getirmekse yeni trend galiba.Marifet sayıyorsunuz ne diyeyimki.

benim askerlik yaptıgım zamanlarda bolugumuzde kürt arkadaslarımız vardı bunlarda iki kısımdı birinci kısım milliyet ayırımı yapmayan müslüman kardeslerimdi,cok iyi anlasırdık hic bi sorunumuz olmazdı. Birde ikinci sınıftan arkadaslar vardıki bunlar bizimle mesafeli dururlardı bizi sevmezlerdi.bence ayırım yapan türkler degil bu ikinci sınıftaki kürtlerin ta kendisidir.ben hic bi türkün bu kürttür diye ayırım yapmıyacagını biliyorum.bu ikinci sınıftaki kürtler türk topraklarında ayrı bir millet olusturmak rüyasındadır.bu apacık bir hezeyandır.benim müslüman türk kardeslerime kallesce mermi atıp bisey yapabilecegini sananlar maziye bir baksınlar,sonucu görecektir.biz bu kadar sehiti bosuna vermedik.bu ülke Türkiye Cumhuriyeti dir.türklerin kürtleri sevmedigi buyuk bi yalandır.kendi sacma planlarına uydurdukları bi kılıftır.asıl ırkcı bu ikinci sınıf kürtlerdir..

Geri