Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

bir imzada benden olsun.....

Milliyetçiliğin particilikle yada partizanlıkla değil,
yüreğiyle yaşatılacağını bilmeyenlere ibret olsun...

Haklı olduğun konular var Ama kaç laz hamile karısını doğum için hastaneye götürürken donarak ölmüş

Ben kürtler haklı demiyorum ama devletimizin yıllar önce ve hala yanlış politika izlediğini düşünüyorum

Bahçeli'den bomba sözler

MHP lideri Devlet Bahçeli hükümete adeta savaş ilan etti. Bahçeli'nin Kürt açılımı öfkesi dinmiyor.

98603.jpg

Hükümetin Kürt açılımı MHP lideri Devlet Bahçeli'yi çok kızdırdı. Partisinin Bursa İl Kongresi'nde hedefinde iktidar vardı. MHP liderinin hükümete yönelik ağır eleştirileri tam gaz sürüyor.

50 yıl dağda gezmeye hazır olun

PKK'nın hedefinin "Bağımsız bir Kürt devleti kurmak" olduğunu belirten Bahçeli, demokratikleşme adı altında Türkiye'ye tuzak kurulduğunu savundu.

-25 yıl dağda gezenlere Türkiye'yi bölmek istetiyorsanız, 50 yıl dağda gezmeye hazır olup, Türkiye'yi böldürmeyen milliyetçi harekete de isteğini vereceksin..

-Demokratikleşme süreci adı altında Türkiye'nin bölünmesine katkı sağlayan zehir saçan konuşmalardan bu millet usanmıştır.

Kürtçe konuşanlar kardeşim

-Kürtçe konuşanların hiçbirisini PKK'lı zannetmeyin, PKK'nın ucu Yunanistan'da Batı Avrupa'da,Suriye'dedir. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de Hakkari'de orada yaşayan bin yıllık kardeşimiz olan insanlar milletimin öz evlatlarıdır. PKK'lı değildir.

Bölünmüş yola evet bölünmüş Türkiye'ye hayır

MHP olarak bölünmüş yollarda seni taktirle karşılıyor ve alkışlıyoruz, Türkiye'nin bölünmüşlüğüne yol aramana ise şiddetle karşıyız. O sebepten dolayı bölünmüş yollara evet, ama bölünmüş bir Türkiye'ye MHP her şart altında karşıdır.

-Anlaşılıyor ki demokratikleşmeyi sık sık tekrarlayanlar Türkiye'de kimlik ayrımcılığını körükleyen, etnik terörü cesaretlendiren tarihi bir hatayı işliyorlar veya bunlara yandaşlık yapıyorlar.

Aydınlar Bahçeli'nin hedefinde

-Bölücü terörün hangi amaçla ne faaliyet yürüttüğünü bu millet hala anlayamamış mıdır? Bu aydınlar hala kavrayamamış mıdır?

-Mutabakat içerisinde olan devletin zirvesi de mi hala bunu anlayamamıştır?

Hasan Cemal'e eleştiri

-Makrsist, Leninist bir örgüt olan ve ülkeyi kana boğan PKK'nın nihai hedefinin ülkeyi bölmek olduğunu hala anlayamadın mı sayın yazar. Oysa sen Kandil'de gidip sohbetler ediyorsun."

Bahçeli zehir gibi-VİDEO

BBP'den Kürt açılımına sert tepki

BBP'li Ekrem Alfatlı, ''Kürt açılımı diye önümüze konulan paket aslında Apo ve arkadaşlarına hizmet etmek amacı taşıyor'' dedi

87315.jpg

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Muhasip Yardımcısı Ekrem Alfatlı, hükümetin Kürt açılımı ile ilgili politikasını eleştirdi. Alfatlı, "Bir bölgenin insanını diğer bölgenin insanına tercih etmek bölücülüğün daniskasıdır" dedi.

BBP'li Ekrem Alfatlı, ülke gündeminde büyük tartışmalara neden olan Kürt açılımı konusunda da partisinin görüşlerini dile getirdi.

Alfatlı, "Kürt açılımı diye önümüze konulan ve gündemde tartışılan, içeriği belli olmayan, hükümetin bu konudaki ana gayesi belli olmayan, kimlere hizmet ettiği belli olmayan bu ifadeleri doğru bulmadığımızı, bu ifadenin aslında kanlı terör örgütü katil Apo'nun ve yandaşlarına hizmet etmek amacı güttüğünü, yabancı ve dış güç odaklarına hizmet amacı güttüğünü buradan ifade etmek istiyorum. Burada bir bölgenin insanlarını, öbür bölgenin insanlarına tercih etmek bölücülüğün daniskasıdır.

Geliniz hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanların haklarını, hukuklarını koruyalım. Buradan AK Parti ve CHP'ye seslenmek istiyorum, gelin hep birlikte yargının üzerinden elinizi çekin. Gelin hep birlikte yargı bağımsızlığını koruyalım. Gelin hep beraber meclis dokunulmazlıklarını kaldıralım. Gelin hep birlikte yargı reformunu yapalım."

ee kendilerinin önerisi ne savaş ve kan mı 30 yıldır askerler dağlarda ölüyor ne idüğü belirsiz çatışmalarda sonuç ne ? sıfır demekki silahla çözülecek bir şey değil !

doğruluk payı yüksek ama bbp ve mhp nin bu konuya hassas yaklaşmaları lazım bence

Çünkü bu tartışmalar olurken girelimmi veya nasıl bir tavır takınalım diye çok geri kaldılar bence

ee kendilerinin önerisi ne savaş ve kan mı 30 yıldır askerler dağlarda ölüyor ne idüğü belirsiz çatışmalarda sonuç ne ? sıfır demekki silahla çözülecek bir şey değil !

En azından böylesine bir açılımın mantıklı olmadığını söylüyorlar.Ülkenin üniter yapısını bozarak,eyalet sisteminin altyapısını kurarcasına bir model inşa etmeye kalkışarak nereye doğru yol alınır hiç düşündünüz mü?
Milli yapının bozularak Türkiyelilik diye ne olduğu bile belli olmayan bir kavram gündeme getirilmeye çalışıyor hükümet tarafından.
Sonra hesabını çok zararlı bir şekilde ödeyeceğimiz bir girişime kesinlikle adım atılmamalıdır.

Konuşmasını izledim Parti mensubu olmamama rağmen ilgiliğyim mhp ye ve ilkdefa konuşmasını bukadar beğendim Ama geç kalmış bir konuşma Ve hala sorun yokmuş gibi bir tavırları var Neredeyse bütün doğu ve güney doğu pkk yandaşı olmasına rağmen

KUSURA BAKMAYAN BEYLER BU ÜLKEDE HİÇ KİMSEYE AYRI KİMLİK HAKKI TANINAMAZ.KÜRT TÜRK OLMAYI KABUL ETMİYORSA.
BU BENİM SORUNUM DEĞİLDİR.
BEĞENMEYEN DEFOLUP GİDER BENİM ÜLKEMDEN.
BENİM ÜLKEMDE BENİM ASKERİME KURŞUN SIKAN
VE GERİLLA SAVAŞI BAŞLATMAK İSTEYEN AZINLIKLAR İÇİN.
DİNİMİ , ÜLKEMİN İSMİNİ, BAYRAĞIMIN RENGİNİ,
DİLİMİ,ÖRF VE ADETİMİ DEĞİŞTİREMEM.
DEĞİŞTİRECEK KİMSELEREDE İZİN VERMEM.
SON DAMLASINA KADAR ÜLKEM İÇİN SAVAŞIRIM.
ÇÜNKÜ BEN TÜRKİYELİ DEĞİL,,TÜRK OĞLU TÜRK'ÜM!

Sempati duyduğun insanların içinde iyilerde vardır.
Ama bir çuval bulgurun içindeki ufak tefek taş parçaları kadar azlar.
Onun dışında Alayı,çoluğu çocuğu,karısı ,kızı senin bayrağına ve benliğine
Hergün sövüyor bundan emin ol.Ben buna şahit oldum.

O insanlara Şimdiye kadar yapılan iyilik Hiçbir topluma yapılmadı.
ben ordu mensubuyum.Askeriye diyarbakırda binlerce aileye gıda yardımı yaptı.
binlerce sünnetsiz erkek çocuğunu bedava sünnet ettirdi.
Fakat onlar İnsanın yüzüne karşı gülen
ama arkasını döndüğünde Hançerlemek için fırsat kollıyan bir yapıdalar.
Dünyanın hiçbir Irkı bu kadar ikiyüzlü Olamaz.
Bugün bir yunan bile Yapılan iyiliği unutmaz.
Sıkıştırdığındaysa kedi gibi olurlar.Sanki arkadan kuyunuzu kazan o değilmiş gibi.
Dünyanın en efendi insanı oluverirler.

Bu şerefsizlerin Başı Apoşda mahkemede ağlayarak demedimi
Ben Vatanımı çok seviyorum,Milletimi çok seviyorum.
Bana bir şans daha verin Bana biryerde devlet memurluğu verin.
Bırakın vatanıma hizmet ediyim demedimi?
ŞEREF BUNUN NERESİNDE??
Saddam Kadar olamadı.SADDAM Bile Asılacağını bile bile
Mahkemede Kendi Şerefinden vazgeçmedi Ve Hakimleri Azarladı.

şimdi sen bu şerefsizin arkasından gidenlerde ne kadar şeref arıyorsun???

Kürtlere 'Kürt' diye hitap etsek kırılırlar,
kendi ırkının isminden rahatsızlık duyan Kürtlere ben mi saygı göstereceğim,
heriflerin ve avratların kendi ırk kimliklerine saygıları yok
.Kendilerinden utanç duyan ırkın
Dünya'da ırk kimliği olarak yaşamaya hakkı var mı?Soruyorum size.

Kendinden bihaber, çoğu Türklerden monte edilmiş
kültüründen bihaber bu kadar sorumsuz bir ırk daha var mıdır Dünya'da?

yazmak istediğim daha çok şey var inan.Ama bu sitede kalıcı olmak istiyorum.

Altına imzamı atarım

PKK yı

AK lıyalım

ne olur?

LeeChenWoo´isimli üye milliyetçilik değil ırkçılık yapıyorsun ama kendine bulduğun takma isim Japon mu Çin mi ?

ben de Arap'ım bu topraklarda yüzyıllardır yaşıyorum 29 Haziran 1939'da kendi isteğimizle Türkiye'ye katıldık ama Türk değiliz şimdi ne yapalım bırakıp gidelim mi Hatay'ı ?

LeeChenWoo´isimli üye milliyetçilik değil ırkçılık yapıyorsun ama kendine bulduğun takma isim Japon mu Çin mi ?

ben de Arap'ım bu topraklarda yüzyıllardır yaşıyorum 29 Haziran 1939'da kendi isteğimizle Türkiye'ye katıldık ama Türk değiliz şimdi ne yapalım bırakıp gidelim mi Hatay'ı ?

Dikkat ettiysen Yunan örneğini de vermiş arkadaş.
Yani Kürtleri özellik bakımından ayrı tutuyor:goz:

Arkadaşlar bakın bir fikirde ben yürüteyim. Açıklamalarıyla beraber. Sizce pkk neden ilk önce özerklik istiyor? Ben açıklayayım.

Bakınız şimdi bir referandum yapılmaya kalkılsa ve denilse ki "Güneydoğuda ki şu şu iller Türkiye'den ayrılsın mı?". İşte bu referandum Türkiye genelinde yapılır. Buna İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Diyarbakır falan filan katılır. Yani şu anda bir referandum olsa güneydoğunun akibetini bütün millet belirler.

Gelelim özerk bir bölge yönetimine;

Bakın bu durumda işler karışır. Özerk yönetimler iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde merkeze bağlıdırlar. Bu referandumda onların iç işlerine girer. Doğal olarakta ayrılık referandumu sadece Güneydoğu anadoluda yapılır. Böylece koparması kolay olur.

Yani demek oluyor ki pkk hedefi aşamalara bölmüş sonuca ilerliyor. Birileride destek veriyor.
Yani federasyon lafı edenlere bunu benim mi anlatmam lazım bilemem. Demokratik hak dediğin şey zaten yok mu? Ne yani Kürtler bir çeşit ayrımcılığa mı uğruyor? Oysa hepsine aynı nüfus cüzdanı verilmiyor mu? O cüzdanı taşıyan herkes eşit haklara sahip değil mi?
Bu bölgeden kaynaklı bir sorun mu?

Bu bölgeyi abluka altına alan pkk değil mi? Bu bölgedeki hizmetleri sekteye uğratan pkk değil mi? Kürt köylerini basıp yüzlerce masum insana kıyan pkk değil mi?

Defalarca kere yazdım. Siyasiler üç beş dakika şurada gezip, sizlerin bizlerin bir çift yazısını okusa anlayacaklar durumu; ama nerede?

Teşekkürler.

Haklı olduğun konular var Ama kaç laz hamile karısını doğum için hastaneye götürürken donarak ölmüş

Ben kürtler haklı demiyorum ama devletimizin yıllar önce ve hala yanlış politika izlediğini düşünüyorum

Devlet yanlış politika izler. Daima izlemiştir zaten. Şimdi olduğu gibi. Bakın yazdım orada. Akp ilk başa geçtiğinde terör neredeyse bitmişti. Sürü başsız kalmıştı ve bir telaş vardı.
Birileri baş olmak için kan arıyordu. Neden fırsat verdi tekrar başa kan pompalanmasına?

Şimdi geç kalınmıştır. Sürü başına kavuşmuş ve koşmaktadır. Tekrar baş kesilmelidir ki bir şekilde bölgede söz sahibi olabilelim. Yatırım yapabilelim. Dağa pompalanan kanı kesebilelim. Görünen o ki o dirayette bir iktidar henüz yok. Çözüm yolunu taviz vermekten başka görmeyen bir iktidara mevcuduz. Çok yazık.

Ben oradaki insanlara gerçekten acıyorum. Kökenlerini karalayan bir pkk var. Birde üzerlerinde ciddi bir baskı. Oradaki halk korkuyor. Düşünün biraz! Korku şu:
Bu sandıktan dtp çıkmazsa, buralarda bombalar patlayabilir. Buralar basılıp öldürülebiliriz endişesi var.

Çok güçlü bir kanıt sürüyorum bunu söylerken. Bakınız akp 2002 seçimlerinde güneydoğudan oy alırken apo içerideydi ve dağ kadrosu neredeyse bitmişti. Bu suretle güneydoğuda bazı illerde birinci parti olmadı mı akp?

Gelin görün ki devlet ilk defa bu kadar sözsahibi olduğu bölgedeki bu şansı akp hükümetiyle beraber tekrar kaybetti. Şimdi bazı direktifler sonucu demokratik haklar tanınacakmış havası yaratılıyor.

Bu iş akp'nin de Erdoğan'ın da başını çok yakacak. Hemde çok yakacak. Devam etsinler bakalım.

Teşekkür ederim.

Mhp ve Devlet Bahçeli haklı ve tutarlı bir çıkış içindedir. Bunlara söylenebilecek fazla sözün olmadığını inanıyorum.

Teşekkür ediyorum.

Sayın Öcalan Değil Miydi Bu Klavuzluğa Ne Gerek Var Direk Sözcüsü :goz:

siz o sözle yatın kalkın insanoğlu hiç hata yapamaz dimi erdoğanda insandır aklınızdan çıkarmayın onun yaptığı çok hata vardır ama yaptığı çok büyük işler de vardır o T.C. nin bir başbakanıdır ve vatandaşıdır

'Biz de dağa çıkar gerekirse 50 yıl kalırız'

'Biz de dağa çıkar gerekirse 50 yıl kalırız'

AKP’nin Kürt açılımına tepkisinin dozunu her gün artıran MHP lideri, “Türkiye’yi böldürtmemek için 50 yıl dağda gezmeye hazır MHP var” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada AKP Hükümetinin Kürt açılımını ağır bir dille eleştirdi. Hükümeti Türkiye’yi bölmek isteyenlerle işbirliği yapmakla suçlayan Bahçeli şöyle konuştu:

HASSASİYETİMİZ VAR: MHP’nin Türkiye’nin bölünmesi konusundaki hassasiyeti eleştiriliyor. Bir gün olsun da şu PKK’yı eleştirsinler. Bu konuda MHP’nin hassasiyeti vardır. Bu konuda MHP taviz vermez. Bölge insanıyla bölücü terör arasındaki kalın çizginin farkındadır. Türkiye’de hiçbir kişi, Kürtçe konuşan kardeşim olarak PKK’nın yandaşı veya onun destekçisi değildir. Zorla destekçi olarak görülmektedir. PKK’nın ucu Yunanistan’dadır, AB’dedir, Suriye’dedir. Orada yaşayan insanlar kardeşimiz olarak Kürtçe konuşuyorlar diye PKK’lı sanmayın onlar da Türk miletidir.

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR: PKK nın iç ve dış odaklı ihanet meselelerinden, PKK’nın demokratik Kürt açılımı kavramıylarıyla memleketi bölmeye kalkmayınız. 36 etnik grupla sosyal dokuyu parçalarken, şimdi çok daha büyük oyunlara girmeyiniz. Sayın Başbakan hep uçakla seyahatlar yapıyorsunuz, ama bölünmüş yollarda da büyük mesafaler katettin. Gidiş dönüşlerdeki bu farklılığı da ortadan kaldırıp bu millet seni her zaman takdir edecektir. Bölünmüş yollarla Türkiye’nin bölünmüşlüğü karıştırılmamalı.

DAĞA ÇIKMAYA HAZIRIZ: 25 yıldan beri dağda gezenlere Türkiye’ye böldürmek istiyorsanız, 50 yıl dağda gezmeye hazır olan Türkiye’yi böldürmeyecek MHP var. 25 yılda Türkiye’nin idaresini almaya çalışanlar, 50 yılda dağda yaşamayı kabullenmiş insanları yorumladığında Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkılmasını iyi anlamaları gerekir.

TUZAĞI GÖRELİM: Demokratikleşme süreci adı altında Türkiye’yi bölmeye çalışan ihanet sahiplerini daha fazla cesaretlendirmekten başka kabul mümkün değildir. Demokrsi ve demokratikleşme arasında çok ince bir çizgi üzerinde Türkiye’de oynanan oyunu, kurulan tuzağı hep beraber görmek mecburiyetindeyiz.

PAKETTE NE VAR?: Onun için malum şahsiyetler hep çıkıp bunu tekrarlıyorlar. Demokratleşme nedir ne anlamamız gerektiğini açıkça söylemek yerine dolandırarark bir etnik bölücülüğü esas almış bir terör örgütüne yardımcı olduklarının farkında değiller, aslında biz farkında oldukları kanaatindeyiz. Neden söylüyor bunu, çünkü bir paket açılmış açılıyor. Paketin ne olduğu görülmeden birşeyler söylemek mümkün mü? Niye MHP demokratik katılım sağlamıyor gibi yine bir konuşma yapıp zehir saçan, MHP’nin üzerine bir ihanet şemsiyesini germeye çalışıyorlar.

BÜYÜK KÜRDİSTAN HAYALİ: 25 yıldan bu yana Türkiye’yi kana bulayan bir örgütün temel amacı bağımsız bir Kürt devleti kurmak. Suriye’deki ile Irak’takiyle, İran’dakiyle biraya gelerek büyük Kürdistan hayalinin peşinde koşmaktır. Bütün bu bilgiler için demokratik paket açılımını beklemeye gerek yok, sayın yazarlar siz gidip gidip Kandil dağında sohbet ediyorsunuz. Bir şahsiyet var o şahsiyet siyaset kahyasıdır. Bizi böyle konuşturmaya mecbur bırakıyorlar, bizim siyasi uslubumuzda böyle bir uslup yoktur. Ama mecbur bırakıyorlar.

KAYNAK: http://w9.gazetevatan.com/Biz_de_daga_cikar_gerekirse_50_yil_kaliriz/251892/1/Gundem

Geri