Demokratik Açılım [ Tek Başlık 2 ]

yorumsuz54

Banned
Reaction score
0
Vicdana İhanet Eden Kalemler​

Şu kanlı meselede ilk defa böyle ‘’somut’’ ve ‘’cesur’’ bir adım atıldı. Gerçi bu fikrin ilk mucidi ya da en azından açık ve net bir ifadeyle ilk dillendireni Mehmet Ağar idi ama olsun. Elinde iktidar gücü yoktu onun, ‘’Dağdakileri düz ovaya indiririm,’’ sloganı dikkat çekti fakat bu söylem siyasi kariyer için ''öylesine'' kullanılabilecek bir ifade olmadığı, daha derin ve kapsamlı uzlaşılar gerektirdiği için havada kaldı. Zamanın ruhuna uygun değildi başka bir ifadeyle. (Ha, Ağar’ın ruhuna ne kadar uygundu o da ayrıca tartışılabilir tabii ki.) Ama o sözleri onun ağzından duyduğumda ben de ilk defa, bu konuda devlet çapında ‘’derin’’ ve ‘’yaygın’’ bir mutabakat olabileceğini düşünmüştüm. Nitekim son gelişmeler karşısında Ağar da ‘’Ben yalnız bırakılmasaydım bu işi çoktan halledecektim,’’ dedi.

Her neyse, önemli olan şu ki tam yirmi beş yıldır akan kanın duracağına dair bir ‘’ciddi’’ bir umut doğdu nihayet.

Ben şahsen, bu konudaki devlet mutabakatının tam olduğunu, meydanlardaki ‘’muhalif’’ konuşmaların ise sadece siyaseten ve tribünlere oynamak için (yani iş yapmadan yapıyormuş gibi görünmek için) yapıldığını düşünüyorum. Bu nedenle de Bahçeli ve Baykal’ın sert, vizyon yoksunu ve kışkırtıcı söylemlerini gayet iyi anlıyorum. Bizimkilerin muhalefet etmekten anladığı tek şey, iktidar ne yaparsa yapsın karalamak olduğu için de şaşırmıyorum pek.

Gelin görün ki kraldan çok kralcı bazı kalemlerin sadece muhalefet etmek adına ‘’eleştireceğim’’ diye kalemlerinden kan damlatmalarına, duygu sömürüsü yaparak insanları kışkırtmalarına şaşmadan edemiyorum…

Şaşıyorum çünkü ‘’vicdan’’ denen o en güzel ölçünün nasıl olup da bu kadar yok sayılabileceğini aklım bir türlü almıyor.

Üstelik bu vicdansızlıklarını örtmek için akıllarınca kelime oyunları yapıyorlar. ‘’Biz, eleştirdiğimiz için sanki kanın durmasını istemiyoruz gibi gösteriliyoruz,’’ diyorlar. Böyle dedikten sonra da hiç utanmadan şehit analarını öne sürüyorlar.

E, be vicdansızlar!... Zaten şehit analarının göz yaşlarını dindirmek için atılıyor bu adım. Şehit analarının ve çocuğu zorla, hileyle bağırlarından koparılıp dağlara kaldırılmış çilekeş Doğulu anaların gözyaşlarını durdurmak için…
Siz, kanın durmasını ‘’gerçekten’’ isteseydiniz, en azından sahiden umurunuzda olsaydı bu meselenin çözülmesi, bir defalığına da olsa vicdanınızın o cılız sesini duyardınız ve hiç olmazsa bu konuda biraz daha iyimser, biraz daha iyi niyetli yazılar yazardınız.

İsmi lazım olmayan bu ‘’belli’’ kalemlerin yaptıkları eleştiri falan değil bence…

Düpedüz halk kışkırtıcılığı, doğrudan vicdana ihanet.

Olayı destekler görünen ama PKK’ya ve dolayısıyla terörizme güç atfeden, dağdan inenleri o hayattan kurtulma şansı olan insanlar gibi değil de inanışlı direnişçiler olarak gösteren kalemlerin yaptığı ise adını koyamadığım bambaşka bir şey. Ama son tahlilde her iki yaklaşım da aynı amaca hizmet ediyor.

Bu konuda, her konuda olduğundan fazla dengeli, vicdanlı ve iyi niyetli kalemlere ihtiyacımız var. Neyse ki az da olsa varlar… ve iyi ki de varlar

Dilek Yaraş

Paşayken Yat Şimdi Kükre!

Osman Pamukoğlu, en etkili ve yetkili olduğu zamanlarda yapamadığı icraatlar ile ilgili, oturduğu yerden böyle meydan okudu!...

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Dağları 365 günde temizleyeceğiz. Nasıl olacak herkes görecek. Dudakları uçuklayacak. Pamukoğlu'ndan dudak uçuklatan açıklamaYerleri, sayıları belli gidip alacağız." dedi.

Pamukoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Atatürk Düşünce Topluluğu'nun davetlisi olarak konferans verdi.

Pamukoğlu, demokratik açılım sürecini eleştirerek, "Açılmadık neresi kalmış, kalmış mı bir yer?" diye sordu.

PKK terör örgütünün yok edilmesiyle ilgili iddialı konuşan Pamukoğlu, şöyle devam etti: "Dağları 365 günde temizleyeceğiz. Nasıl olacağını herkes görecek. Dudakları uçuklayacak. Çünkü yerleri belli, sayıları belli, gidip alacağız Amerika ve Avrupa'nın işine gelmediği için bunları siyasete sokacak. Bizle kimse oyun oynayamaz. Kimse."

Konuşmasını sertleştiren Pamukoğlu, şunları kaydetti: "Dağdaki adamın ne ekmeğe ne silaha ne mermiye ihtiyacı vardı. Baş ihtiyacı moraldi, bunu yapıyorsunuz. Yapmaya devam edin. Her zaman söylüyorum, siz serbestsizin bizde serbestiz. Sonunda olacak olanda alın yazısı denecek. Hep beraber göreceğiz."

"Devlet cihan kavgası ya kazınırsınız ya kaybedersiniz." Sözünün Kanuni'ye ait olduğunu belirten Pamukoğlu, "Avuçlarını yalayacaklar. Hepsine haddini bildireceğiz. Dağları temizle geriye bir şey kalmaz." ifadesini kullandı.

Paşayken Yat Şimdi Kükre! | Aktif Haber

Asker olduğun da terör yoktu. Emekli olup 30 yıl içinde PKK yı bitiremeyen adam kalkmış şöyle yaparım böyle yaparım diyor.

Hani bir laf vardır. Biz senin gençliğinide biliriz lafı.

mekli olmadan elinde silah varken yapacaktın.boş konuşma bunlar boş

Asker olduğun da terör yoktu. Emekli olup 30 yıl içinde PKK yı bitiremeyen adam kalkmış şöyle yaparım böyle yaparım diyor.

adamın geçmişi hakkında hiç bir bilgisi olmadan yorum yapmak çok cahilce bir şey

adamın geçmişi hakkında hiç bir bilgisi olmadan yorum yapmak çok cahilce bir şey

babam bahsediyordu bu adam doğudaki tüm terör bölgelerini avcunun içi gibi biliyor demişti bana
bence yapabilir gibime geliyor...

çamur at izi kalsın o adam zamanında terörü bitirmiş biri. Bilip bilmeden sallıyorsunuz ne cok seviyorsunuz milletin arkasındann atmayı. Siz bilmezsinizde babanız bilir bu adamı ona sorun oldu mu ?

babam bahsediyordu bu adam doğudaki tüm terör bölgelerini avcunun içi gibi biliyor demişti bana
bence yapabilir gibime geliyor...

bu adam terörün en yoğun olduğu günlerde orada askerlik yapıyordu . ve en önemlisi terörist dağda değil şehirdeydi. üstteki muhafazakar veya muhafazakarlık ta çıkarı olan kişi kendi tuttuğu adamın oğullarını görmüyorda tayyip ve oğulları evlerinde sıcacık yatakta uyurken bu ve bunun gibi adamlar 3500 rakımda o soğukta vatanı bekliyordu. birde dinci olacaklar , hiç bir bilgisi olmadan veya bilgisi olmamak işine gelerek iftira atan adamlar müslümansa ben "peygamber" im .

bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıp tır demiş atalarımız..ama senin gibi bilmedigi halde ogrenmek yerine kulaktan dolma laflarar inanıp cahilce yuksek sesle düşünenlere ne denir bilmiyorum..konuşmak için konuşma bişey biliyosan söyle dinleyelim bilmiyosan sus adam bilelim..KAN UYKUSU KİTABINI OKU CD SİNİ İZLE..BAK BAKALIM NE YAPMIŞ OSMAN PAŞA GÖREVİ DÖNEMİNDE..BAK BAKALIM İZLE DE YUZUN KIZARSIN BİRAZ

Terör Hakkında Türkiye'de En Çok Bilgisi Olan , Kısacası PKK'nın Ne Demek Oldugu En İyi Bilen Kişidir Osman Paşa . . . Pkk Teror Orgutune Buyuk Darbeler Vurmustur . . .
Osman Paşa'yı diğer siyasetçilerle karıştırmayın . . .
Yaparım , temızlerım diyorsa bi bildigi vardır . . .
Insallah oylar bolunmez , Osman Paşa . . .
Partı olarak Istedıgınız Yerlere Gelırsınız . . .

30 yılda bitirememiş 365 günde bitirecek. Yahuu seni orta doğu ber balkanların en büyük palavra atıcısı ilan ediyorum.

nede olsa palavralarını yutacak çok kişi var Osman sallaaaaa

30 yılda bitirememiş 365 günde bitirecek. Yahuu seni orta doğu ber balkanların en büyük palavra atıcısı ilan ediyorum.

nede olsa palavralarını yutacak çok kişi var Osman sallaaaaa

nankörlük yapma gecesini gündüzüne katarak o o cocukları yuzunden canını tehlikeye atmış kaç yıl tsk lerine şerefi ile hizmet etmiş bir paşa hakkında böyle konuşamassın..terbiyesiz herif bi bok bilmiyosunuz çamur atmayın bari o senin palavracı dedigin kişi BEN ASKERİME LEŞ TOPLATMAM DİYEN KİŞİDİR..BUNU NEDEN VE NASIL DEDİGİNİ İZLE..İZLE DE GÖR

YouTube - Kan Uykusu dakika 20 - 30[/url

akşam akşam dellendirdiniz yine beni agzımı bozdurcanız şimdi bi bok bilmeden atıp tutan körleere söluyorum (bu insanın siyasi yönü beni ilgilendirmez )ama asker ken vatanına verdigi hizmeti nankörlük yaparak gormezden gelmeyin gelıyosanız da çamur atmayın kendiniz gibi yalan yanlış..İZLEYİN VİDEO YU GERCEKLERİ GÖRÜN ONDAN SONRA KONUŞUN BURDA

şimdi iyi bir asker olabilir osman pamukoğlu ama siyasetçi kesin olamaz

nasıl derler ben sana padişah olamazsın demedim adam olamazsın dedim(bu adamın açıklamalarını dinledim hiç aklı selim gelemedi bana ) bu arada yyildiray dostum partilerden bahsedilmezken sen nediye rte lafını ortaya atıyorsun ne diye gocunuyorsun güzel insan maksadın ne bayağı provakatif gördüm seni )

Ben askerlerin siyasetten ne kadar anlayacağı konusunda şüpheliyim

En azından demokrasi yönünden

Hayatı emir komuta ile geçmiş bir insan uzlaşma nedir,anlaşma nedir bilir mi muamma.

Bu Osman a gelince,bir kere ırkçılık kokan tavırları Türkiye gerçekleri ile ters.Çanakkale de Kürt yoktu diyerek bir kere kendi kendinin bacağına kurşun sıktı.Bunu bilmeyen adam daha kimlerin bacağına sıkar siz hesaplayın

Ben askerlerin siyasetten ne kadar anlayacağı konusunda şüpheliyim

En azından demokrasi yönünden

Hayatı emir komuta ile geçmiş bir insan uzlaşma nedir,anlaşma nedir bilir mi muamma.

Bu Osman a gelince,bir kere ırkçılık kokan tavırları Türkiye gerçekleri ile ters.Çanakkale de Kürt yoktu diyerek bir kere kendi kendinin bacağına kurşun sıktı.Bunu bilmeyen adam daha kimlerin bacağına sıkar siz hesaplayın

kapak olsunmu

arkadaşlar buadamı doğudan paşanın alıp gelidğini duydum . tam 50 kiiyi kıstırıp bitirecekken ki bunlar tepe kadro paşa telefon ediyo hemen çekilin diye ama gelmem diyo sonra paşa helikoptere atlayıp oğlum gel deyip alıp götürüyo ve oradan kaçan elli kişi katliyam yapıyo .. kanuykusunu izleyebilirsiniz...

Geri