Delphi Çözüm Merkezi [Sorusu / Sorunu Olanlar Buraya]

Logic

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Delphi ile ilgili sorusu / sorunu olan arkadaşlara buradan yardım ediyoruz. ileri düzey veya amatör hiç farketmez merak ettiğiniz yada takıldığınız her konuyu buraya yazabilirsiniz.

Teşekkürler.

ya dostum ben yanlış yere açmıştım topic i ama yine yazıcam . geçen ay delphi 2005 demo kurdum . 300 küsür mb . zaten kotanın büyük bölümünü yedi. daha sonra indirdiğim şey , onun setup dosyasıymış. kurdum işte . install dedim . tam kuracakken microsoft framework 1.1 istedi. onu da kurduk . o da 108 mb civarındaydı. tam yükleme bitti derken bi baktım setup dosyası ortadan kayboldu. Lütfen bana doğru dürüst bi link verirmisin

Logic gene hayırlı bi işe imza atmışın :D ne diim kolay gelsin sana , bakalım nasıl sorunlar çıkcak çok merak ediyom :D

arkadaşım her zaman dediğim şeyidir. lütfen bu tür programları internetten indirmeyiniz. nedenmi? delphi vb programları internette fazla yer kağlamasın diye boyutlarını ufaltmak amacı ile içindeki çeşitli özellikleri barındıran komponentleri siliyorlar. yani sen yüklediğinde içinde bir sürü eksik dosya çıkıyor. onun için size tavsiyem 3 milyon 5 milyon kıyın paraya gidin korsan cd cileriden alın istediğiniz programları. hiç olmazsa onlar boyuttan kazanmak amacı ile programı editlemeyezler. hem internetten uğraşmamış olursunzu hem kotanız dolmamış olur. iyi çalışmalar.

bi de bulabilsem :D:D millet düz mantık program , mp3 satıyo

Delphi 2005 ( 3 CD )

Buyur ; indirmedim ama söliyim.. 1100 MB falan.. arkadaş istemiş diye buraya yazdım..

_http://www.cwpmigraciontest.com/files/Borland.Delphi.2005.Architect.REPACK-SHOCKiSO.rar

çok saol dostum önce logic arkadaşımın dediği gibi satın almaya çalışırım 3 - 5 milyona , eğer bulamazsam artık indirecem

Delphi 7

Delphi 7 için bana yardımcı olacak arkadaslar Bana Kod Veya Proje gonderebilirmi yada nasıl kullanıcagımı fln anlatabilecek olanlar mail Link İnden Mail Atarlarsa sevinirim :D :D :D

Hmm benim sorunum tam olarak şöyle.Bir resimi analiz edebilir miyim??Nasıl diyecek olursanız?Resimi karelere ayıracak.Mesela 10 'a 10 kareye ayıracak.Her karede belli cisimler olacak.Onları tanıyabilecek.

;) fakirbok benimde çok istediklerim var ama bu kadar uçuk değil ;) neyse directx motorunu kullanabilmen için componentler var ama onlarda da kendi yarattığın resimler üzerinde işlem yapabiliyorsun diye biliyorum. yoksa dışarıdan aldığın bir resmi evirip çevirip ayna görüntüsü alıp uzaltıp kısaltıp vb işlemler dışında herhangi bir şey yapamıyorsun.ama şöyle kasarda koordinatlar arası capture alıp onun rgb değerlerini saptayıp birşeyler yapmaya çıkartabilirsen belki ama çok kasman lazım. hadi kolay gelsin.

logic hacı bi dosyayı download edip dosyanın ortalama kac kb ile indiğini indirme süresini vs. yi en basit şekilde nasıl alırım? Component aradım ama bulamadım. dosya boyutunu indirme suresine bolmek vs. çok kastırıo!

zeos komponentlerini kullan o komponentler le text de veride gönderebilirsin üstelik send progress yordamıda bar orada da direk olarak yüzde veriyor. herşeyi öğrenebilirsin.

merhaba bir tane program lazımda editte girilen sayı ile comboboxdaki seçilen sayının çarpımını listboxa yazdıran program lazım
teşekkürler

arkadaşlar gerçekten elinde güzel delphi projeleri olanlar yardımcı olsun projeleri upload ederek çok yardımcı olabilirler....örneğin elinde delphide yazılmış çok ileri düzey olmayan bir yurt programı varsa ve bunu link olarak buraya gönderirse sevinirim...

slm
ben programlama dilini hiç bilmiyorum
ama şu anda içimde öyle bir öğrenme isteğ var ki.. anlatamam
bunun bir kaç yazım programı var ama ne hangisinden başlayacağımı ne de hangisinin ii olduğunu biliyorum..
Ve ayriyetten bu yazılım programlarının eğitimini nereden alacağımı bilmiyorum...
bana ayrıntılı bir şekilde yamanızı rica ediyorum...

saygılarla
azzufuk

azzufuk' Alıntı:
slm
ben programlama dilini hiç bilmiyorum
ama şu anda içimde öyle bir öğrenme isteğ var ki.. anlatamam
bunun bir kaç yazım programı var ama ne hangisinden başlayacağımı ne de hangisinin ii olduğunu biliyorum..
Ve ayriyetten bu yazılım programlarının eğitimini nereden alacağımı bilmiyorum...
bana ayrıntılı bir şekilde yamanızı rica ediyorum...

saygılarla
azzufuk

Ben bundan 3 yıl once bu soruyu sordugumda delphiden başla demişlerdi ama şimdi biraz pişmanım delphi den başladığıma. Bence C/C++ dan başlamakta yarar war neden dersen Cross-Platform olarak tabir edilen Linux/Windows sistemlerin ikisindede sorunsuz bi şekilde istediğin prg ı yapabiliosn. Delphide Windows da sorunsuz programlar yapabilirsin fakat iş linux a geldiği zmn Kylix kullanman gerekir buda biraz kastırıyor aslında aynı dil fakat alışmak zmn alıyor. Ama yinede Delphi/PHP den bugune kadar hiç şaşmadım. Şuan eskimeye başladı aslında ".NET" teknolojisini öğrenmende yarar war geLecek bunda. Nasıl öğrenirim diosan www.ceviz.net / www.delphiturk.com ve tabiki google da bulabileceğin binlerce döküman war. Sana kolay gelsin :)

Net te herhangibir dilde yazdığım assembly kodları hiçbir sorunla karşılaşılmadan "X:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\SDK\v1.1\Bin\ildasm.exe" tarafından assembly yi yazdığım dilde çözümlenebiliyor. belki normalde bir sorun teşkil etmeyebilir ama ticari bir uygulamada güvenlik sistemlerini resmen ortadan kaldırılması demek oluyor bu. hadi eskiden sadece x86 assembly 'ye decompile edilebiliyordu, artık iice azıtıldı. .Net te kodlarımı ildasm gibi işgüzar programlardan gizlemenin bir yolu var mı?

mrb, delphi ile hazırlanmış proje örneklerine ihtiyacım var nerden bulabileceğim konusunda bana yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkurler

arkadaşım ben de var ben bir ara atarım linki de veririm size indirirsiniz.
ama bak söz vermiyorum eğer unutmazsam delphi 2005 i mutlaka atarım

c ++ hata

#include <iostream.h>
#include <stdio.h>
main()
{
int i;
cout << "Bir sayı giriniz: ";
cin >> i;
i=i*i;
cout << "sonuc%d: " << i ;
return 0;