Ah Be Zerkli , Öylesine güzel kaleme almışsın ki , Tek kelime ile teşekkür edebilirim. Aslında Ülkemizdeki çarpıklığı bütün yönleriyle hepimiz biliyoruz. Ama bana tavsiye ettiğin şeye sen riayet etmiyorsun. Yani 1994 yılında Mehmet Moğultay'ın çıkıp delikanlı gibi " ben, Tuncelilileri, Karslıları, Siirtlileri almayacaktım da MHP’lileri mi, RP’lileri mi alacaktım " diye itirafta bulunması esnasında hiç kimsenin sesi çıkmazken ve Yüksek yargıya öyle bir hiyerarşik düzen getirilmiş ki; Kendi kendini besleyen bir yapıya sahip. Yani Mehmet Moğultay'ın işbaşına getirdiği kadro bugünlerde Yüksek yargıya ulaşmış durumdadır. Eğer Yüksek yargıya bir çeki düzen verilmezse içten içten Mehmet Moğultay zihniyeti birbirini kollayarak sonsuza dek işbaşında kalacak.
Üstadım bir önceki yazdıklarına
zerkli dostum cevap vermiş.
Ben şu son yazdıkların hakkında bir kaç ekleme yapmak istiyorum.
Ben Moğultay'ın yaptığını onaylamıyorum.
Bunu sana başta diyeyim.
Fakat olayın buraya dayanmadığını sana izah edeceğim.
Bu yıllar önce birilerinin kadrolaşması sonucu oluşan kast sistemi değildir.
Bu 1960 sonrası patlak veren sağ-sol mücadelesinden gelmektedir.
Nasıl mı?
Pek sevgili dostum;
Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci kabul eden Hukuk Fakültelerinde yaygın görüş nedir?
Ben sana cevap vereyim.
1960'tan beri sol...
Ankara'da İstanbul'da bulunan en değerli üniversitelerimizin Hukuk Fakülteleri arasında tek istisna Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi...
Geri kalanın yaygın olduğu görüş ne? SOL...
Yani vakti zamanında, bilim yuvalarını siyaset ve politikanın içine sokup çıkar bekleyen insanlar yüzünden şimdi biz bu tartışmayı yapıyoruz.
Yani aslında herkes hakettiği yere gidiyor.
Neden mi? En iyi üniversiteyi okumuş olan öğrenci, en iyi yerlere gelmeye hak kazanmıştır.
Çalışmaları bu doğrultudaysa tabi. Eee bir bak bakalım aziz dostum bu HSYK'nın içinde öyle İstanbul yada Ankara dışında okuyan biri var mı?
Haaa sağ-sol çekişmesi hala sürüyor memlekette.
Sadece sokak olayları kesildi, ama az önce sana verdiğim örnekle bile anlayabiliyorsun.
Birilerinin çıkarlarını savunan birileri yargının kademelerindelerse sonuna kadar bende karşıyım.
Ama dediğim gibi bir olay daha var, şimdi hukuk adamlarının hepsi aynı konumda olması gerekmez mi? Neden birinin yerine diğeri gelince korkmaya başladık?
İşte bu korku bizi bitirecek. İnanın bana akp yönetimi döneminde güçler ayrılığı bittiği gibi, erklerin bütünüde çöküş içine girmiştir.
Yani iş gerçekten Pir Sultan Abdal'ın sözüne geliyor...
"Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bu düzeni baştan değiştirmeli"