Dava Arkadaşlarımıza Duyuru

Alperen Ocakları Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'NI BULMUŞKEN SORAYIM

BİZİM BÖLÜMDE SİZLERDEN BİRÇOK ARKADAŞ VAR. HEPSİ DE GÜZEL ÇOCUKLARA BENZİYORLAR AMA BÖLÜMLERİNİN DERS AÇISINDAN EN TEMBELLERİ

SİZCE SORUN NEREDE

BENİM KANAATİM EĞİTİMLERİNİ DEĞİL DE ÜLKÜLERİNİ KAFAYA FAZLACA TAKMIŞ OLMALARI

ÇÜNKÜ BU ZATLAR OKULA GELECEKLERİ YERDE KENDİ FİKİRLERİNE İŞTİRAK ETMEYEN ARKADAŞLARI OKUL YOLUNDAN ALIP SOTE BİR YERE ÇEKEREK ÜLKÜ ÖĞRETME DERDİNDELER VE ZAMANLARININ ÇOĞUNU BU İŞE HARCIYORLAR

(SİZİN OKULDA DA NE ÇOK HİZAYA GETİRİLECEK ADAM VARMIŞ YAHU) DİYEBİLİRSİNİZ HAKLISINIZ NİTEKİM BEN DE ONLARDAN BİRİSİYİM DAHA GEÇENLERDE BEN DE BAZI ARKADAŞLAR TARAFINDAN UYARI ALDIM SEBEBİ OKULDA FAZLACA KONUŞMAM HATTA BİRKAÇTA TOKAT ATMAYA ÇALIŞARAK NE OLDUĞUNU GÖSTERDİ

NEYSE Kİ BU DURUMLAR İÇİN ARKADAŞLARCA ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER VAR:)

ŞİMDİ O ARKADAŞ OKULDA GEÇİRECEĞİ VAKTİ MAHKEMEDE GEÇİRİYOR

YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUĞUN GELECEĞİNE VE BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ ÖRNEK VAR

TEKRAR SORUYORUM SİZCE SORUN NEREDE

FAZLA UZUN OLDU AMA UMARIM KAALE ALIP OKURSUNUZ

TEŞEKKÜRLER

Ülkemizde varolan bu sorunlardan herkes haberdar, herkes sorunları göze sokuyor, ama kimsenin çare getirecek atılımları yok.

Ocaklar kan ağlıyor arkadaşlar, ben bir kaç ocak dışında sağlam kalmış ocak görmüyorum. Ocaklar çeşitli amaçlarla kullanılıyor.

Biraz objektif olalım.

Köy Enstitüleri, kısa ömrü içerisinde çok sayıda öğretmen yetiştirmiş, uyuyan devi uyandırmış, mayasını o kurumlardan alarak yetişen yazar, bilim insanı, sanatçı birçok kimse, Türk toplumsal hayatının güzelleşmesine, insanî değer kazanmasına, ülke insanlarının özgür birer birey olmalarına katkıda bulunmuştur.
Köy Enstitüleri, bir toprağın çağlar boyunca uyuyakalmış insanlarını silkerek uyandırmayı amaçlamıştır. Ancak, bu niyet anlaşılınca, birçoklarının, özellikle “taşra mütegalibesinin” düşmanlığı kazanılmış; sonunda, savaştan yenik çıkmıştır.

Düşünen insana düşman olmamayı öğrenmeliyiz.

Sizce yukarıda anlatılanlar ülke insanının zararına olmuş olabilir mi?

yazıların tamamını okumadım sadece ilk iki sayfayı okudum ülkücü arkadaşlar direk başlamış şu mason bu yahudi diye yani allem edip kallem edip bir şekilde sevmediiğiniz adamı mason yapıyorsunuz size göre zaten eğitimin olduğu heryer komünist yetiştirir size göre bilim=komünizm se orasını bilemem
bir türk dili hocası var ünide aynı sizin gibi konuşur köy enstitüleri açıldı halk dinsizleşti komünistleşti okuma yazma öğreteceklermiş bırak halk cahil kalsın diyip duruyo anlayışınız bu işte
siz olsanız gidip millete kurtla oğlan çiftleşti ortaya biz çıktık gibisinden şeyler öğretiirdiniz herhalde
bilim dinden ideolojiden ayrı düşünülmelidir çünkü din allah tarafından gönderilmiştir bilimsel esasları olması gerekir dini kendinize göre yorumlamak yerine bilimin dediklerini dinle birleştirin derim çünkü din yoruma açık bir olaydır bağnazlıkla yorumlayacağınıza bilimle yorumlayın haklılığınıza o zaman kimse ititraz edemez derim ben

Yazıların tamamını okumadığın yaptığın yorumdan belli eğer okumuş olsaydın sözü edilen şahsın masonluğunun tescillendiğini görürdün.

Ayrıca köy enstitülerinin varlığından değil, eğitim içeriğinden yakınılıyor bu farkı anlamanı beklerdim.

Alperen Ocakları Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'NI BULMUŞKEN SORAYIM

BİZİM BÖLÜMDE SİZLERDEN BİRÇOK ARKADAŞ VAR. HEPSİ DE GÜZEL ÇOCUKLARA BENZİYORLAR AMA BÖLÜMLERİNİN DERS AÇISINDAN EN TEMBELLERİ

SİZCE SORUN NEREDE

BENİM KANAATİM EĞİTİMLERİNİ DEĞİL DE ÜLKÜLERİNİ KAFAYA FAZLACA TAKMIŞ OLMALARI

ÇÜNKÜ BU ZATLAR OKULA GELECEKLERİ YERDE KENDİ FİKİRLERİNE İŞTİRAK ETMEYEN ARKADAŞLARI OKUL YOLUNDAN ALIP SOTE BİR YERE ÇEKEREK ÜLKÜ ÖĞRETME DERDİNDELER VE ZAMANLARININ ÇOĞUNU BU İŞE HARCIYORLAR

(SİZİN OKULDA DA NE ÇOK HİZAYA GETİRİLECEK ADAM VARMIŞ YAHU) DİYEBİLİRSİNİZ HAKLISINIZ NİTEKİM BEN DE ONLARDAN BİRİSİYİM DAHA GEÇENLERDE BEN DE BAZI ARKADAŞLAR TARAFINDAN UYARI ALDIM SEBEBİ OKULDA FAZLACA KONUŞMAM HATTA BİRKAÇTA TOKAT ATMAYA ÇALIŞARAK NE OLDUĞUNU GÖSTERDİ

NEYSE Kİ BU DURUMLAR İÇİN ARKADAŞLARCA ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER VAR:)

ŞİMDİ O ARKADAŞ OKULDA GEÇİRECEĞİ VAKTİ MAHKEMEDE GEÇİRİYOR

YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUĞUN GELECEĞİNE VE BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ ÖRNEK VAR

TEKRAR SORUYORUM SİZCE SORUN NEREDE

FAZLA UZUN OLDU AMA UMARIM KAALE ALIP OKURSUNUZ

TEŞEKKÜRLER

Tespitleriniz ciddiye alınacaktır, insanlara ideal kazandırmak kolay bir mesele değildir bilhassa sistem tüm imkanlarıyla karşı cephedeyse bu dahada zorlaşmaktadır.

Ülkemizde varolan bu sorunlardan herkes haberdar, herkes sorunları göze sokuyor, ama kimsenin çare getirecek atılımları yok.

Ocaklar kan ağlıyor arkadaşlar, ben bir kaç ocak dışında sağlam kalmış ocak görmüyorum. Ocaklar çeşitli amaçlarla kullanılıyor.

Biraz objektif olalım.

Köy Enstitüleri, kısa ömrü içerisinde çok sayıda öğretmen yetiştirmiş, uyuyan devi uyandırmış, mayasını o kurumlardan alarak yetişen yazar, bilim insanı, sanatçı birçok kimse, Türk toplumsal hayatının güzelleşmesine, insanî değer kazanmasına, ülke insanlarının özgür birer birey olmalarına katkıda bulunmuştur.
Köy Enstitüleri, bir toprağın çağlar boyunca uyuyakalmış insanlarını silkerek uyandırmayı amaçlamıştır. Ancak, bu niyet anlaşılınca, birçoklarının, özellikle “taşra mütegalibesinin” düşmanlığı kazanılmış; sonunda, savaştan yenik çıkmıştır.

Düşünen insana düşman olmamayı öğrenmeliyiz.

Sizce yukarıda anlatılanlar ülke insanının zararına olmuş olabilir mi?

Ocakların kan ağladığı tespitiniz doğru mensupların geneli fakir veya orta halli gençlerden müteşekkil olduğu için ocağın kirası bile zor karşılanıyor, bazı partiler gibi ocağın partisi iş bankasına ortak değil malesef.

Çeşitli amaçlar için kullanılıyor derken biraz açalım bunu ama konunun devamı yasin hayal v.s gibi yerlere gelecekse boşuna nefes tüketmeyelim.

Çeşitli amaçlar için kullanılıyor derken biraz açalım bunu ama konunun devamı yasin hayal v.s gibi yerlere gelecekse boşuna nefes tüketmeyelim.

Yasin Hayal vs. bunu ocaklar ile bağdaştıramayız. Lakin gizli birimlerin kendi amaçları doğrultusunda şekil verdikleri ya da hayat mahvettiklerini de inkar edemeyiz.

Neyse çeşitli amaçlardan kasıt. Ocakların arka edinme ve kavga birlikleri oluşturmak için hedef seçilmesi. Bildiğim bir İlçe Başkanı sokaklardaki kavgalarda sağladığı başarıdan bulunduğu yere sahip oldu. Ocağa bağlılığı tartışılır. Ama ocakların bunu hedef edinmeklerini biliyorum.

Geri