bu bilgileri daha önce buna benzer bir konuda paylaşmıştım ve teoriyi savunduğumu belirtmiştim ancak üzülerek gördümki the ozy arkadaşımızın paylaşımına bilimden çoook çok uzak insanlar haksız yere fazlasıyla yüklenmişler o günde yazmıştım şimdide yazıyorum tıp biliminin nimetlerinden faydalanıp arkeoloji,paleontoloji,antropoloji,biyoloji bilimlerini görmezden gelmek nasıl oluyor ben anlamıyorum...kimsenin inancına lafım yok saygı duyuyorum hepinize...
gerçekten ama gerçekten bu konuyla doğrudan ilgilenen arkadaşlar eleştirel bakabileceklerse olaya bana pm yoluyla ulaşabilirler bu konuda son mesajımdır saygılarımla...
Austrolopithecus africansus:
-Beyin 400-650cm arasında ve kapasite küçük olmasına rağmen Pongidoe üyelerininkinden büyük. Homo cinsinden sonra en akıllı memelidir.
-Ağızda çinemeyi kolaylaştıran subkital erest denen çıkıntı vardır.Kafatası kaidesi üst kısımdan geniştir.
-Bazikronial fleksiyon günümüz( kafatası bombeleşmesi)kadar olmasada mevcuttur.
-Çeneler kuvvetli ,öne doğru çıkık dişler çok büyüktür.
-Kafatasında kas bağlantıları daha zatıftır.Modern insansı maymunlarda kasların bağlanması için karina iyi gelişmiştir
Örneklerin toplandığı noktlar Kenya Turkans-Toung-Stekontein-Mokoponsgat-Omo-Kromdraei-Swartkans
Homa habilis (becerikli adam)
Fosillerin etrafında bulunan kalıntılar bunların çakıl taşlarını yontup kullandığını gösterir.
-750-775 cm beyin kapasitesi Africansus’tan büyük.
-Kafatasını Premolarlar ve Molarlar Afircansustan küçük.
fosiller çin ve javada bulunmuştur
Austrolopithecus aferensis
-Beyin 380-450 cm küp.
-Mastoid çıkıntılar dahil olmak üzere bol miktarda hava boşluğu vardır. (kafatasında)
-Kafatası çok hafif bazal fileksiyon gösterir.
--Temporal, nuchal Cresteler iyi gelişmiştir.
-Nuchal düzlük daha yatay.
-Köpek dişleri üzerinde belirgin çıkıntılar vardır.
-Zygomatik kemikler daha küçük.
-Palatin kemik dar ve sığdır.
-Maksila dişleri yukarı doğru eğilimli.
-Medial kemikler laterale göre daha iri geniş.
-E ve ayak parmakları Dorsele doğru bombeli.
-Ayak parmakları uzun.
Homo erectus-Gelişmiş alet yapmış ekolojik ortama uyum sağlamış ateşide denetimli kullanan ve kuzeye geçen ilk tür olduğu görülür.
-Beyin hacmi 900cm küp civarındadır. Bu 500 cm küp yaşayan maymun ile 1350 cm küp insan beyni arasında ortalama bir değerdir.
-Uyluk kemiği insanın uyluk kemiği ile aynı yapıyı taşır.
-Beyin hacmiyle beraber alın ve kaş hacmide küçüktür. Bulunan bebek fosillerinde kaş kemeri öne çıkık alın geriye çekilmiştir. İnsan ve maymun bebeklerinde alın ileriye doğru çıkıktır.
-Çene kemiğinde bulunan 3 diş çok büyüktür.
-Burun insansı maymunlardaki gibi geniş ve basık çene kuvvetli alt çene biraz geriye çekik çene ucu çıkıntısı yok boyun kuvvetlidir. Diş ilkel ama dizilim günümüz insanınkine yakındır.
-Kafatası diş gibi özellikleri ayrı olan bu formun üye kemikleri hızlı gelişmiş ve modern insanınkine benzer.
KAYNAKLAR:
Profesör Doktor Roymando DART
Louis LEAKEY
Heacksel
Eugene DUBOİS
Profesör Doktor Davidson BLACK
Philip LEBERMEN
Edmun CRELİN
ayrıca bu isimlerin dışında bilgi almak isteyenler roger lewin modern insanın kökeni kitabına bakabilirler ha son birşey bazı aşırı dinci sitelerde lewinin tezini yalanladığına dair iddaalar tamamen hayal ürünüdür kendisi düşüncelerini günbegün geliştirmekte ve tezine yeni düşünceler katmaktadır...
bunlarlada tatmin olmazsanız sizlere pm yoluyla belli başlı hakemli bilimsel makale önerebilirim..
bu konuda şahsıma yazılacak hiçbir mesaja cevap vermeyeceğim tahmin edebiliorum çünkü neler yazılabileceğini amacım tartışmak deil kendi bildiklerimi savunmaktır saygılarımla...
gerçekten ama gerçekten bu konuyla doğrudan ilgilenen arkadaşlar eleştirel bakabileceklerse olaya bana pm yoluyla ulaşabilirler bu konuda son mesajımdır saygılarımla...
Austrolopithecus africansus:
-Beyin 400-650cm arasında ve kapasite küçük olmasına rağmen Pongidoe üyelerininkinden büyük. Homo cinsinden sonra en akıllı memelidir.
-Ağızda çinemeyi kolaylaştıran subkital erest denen çıkıntı vardır.Kafatası kaidesi üst kısımdan geniştir.
-Bazikronial fleksiyon günümüz( kafatası bombeleşmesi)kadar olmasada mevcuttur.
-Çeneler kuvvetli ,öne doğru çıkık dişler çok büyüktür.
-Kafatasında kas bağlantıları daha zatıftır.Modern insansı maymunlarda kasların bağlanması için karina iyi gelişmiştir
Örneklerin toplandığı noktlar Kenya Turkans-Toung-Stekontein-Mokoponsgat-Omo-Kromdraei-Swartkans
Homa habilis (becerikli adam)
Fosillerin etrafında bulunan kalıntılar bunların çakıl taşlarını yontup kullandığını gösterir.
-750-775 cm beyin kapasitesi Africansus’tan büyük.
-Kafatasını Premolarlar ve Molarlar Afircansustan küçük.
fosiller çin ve javada bulunmuştur
Austrolopithecus aferensis
-Beyin 380-450 cm küp.
-Mastoid çıkıntılar dahil olmak üzere bol miktarda hava boşluğu vardır. (kafatasında)
-Kafatası çok hafif bazal fileksiyon gösterir.
--Temporal, nuchal Cresteler iyi gelişmiştir.
-Nuchal düzlük daha yatay.
-Köpek dişleri üzerinde belirgin çıkıntılar vardır.
-Zygomatik kemikler daha küçük.
-Palatin kemik dar ve sığdır.
-Maksila dişleri yukarı doğru eğilimli.
-Medial kemikler laterale göre daha iri geniş.
-E ve ayak parmakları Dorsele doğru bombeli.
-Ayak parmakları uzun.
Homo erectus-Gelişmiş alet yapmış ekolojik ortama uyum sağlamış ateşide denetimli kullanan ve kuzeye geçen ilk tür olduğu görülür.
-Beyin hacmi 900cm küp civarındadır. Bu 500 cm küp yaşayan maymun ile 1350 cm küp insan beyni arasında ortalama bir değerdir.
-Uyluk kemiği insanın uyluk kemiği ile aynı yapıyı taşır.
-Beyin hacmiyle beraber alın ve kaş hacmide küçüktür. Bulunan bebek fosillerinde kaş kemeri öne çıkık alın geriye çekilmiştir. İnsan ve maymun bebeklerinde alın ileriye doğru çıkıktır.
-Çene kemiğinde bulunan 3 diş çok büyüktür.
-Burun insansı maymunlardaki gibi geniş ve basık çene kuvvetli alt çene biraz geriye çekik çene ucu çıkıntısı yok boyun kuvvetlidir. Diş ilkel ama dizilim günümüz insanınkine yakındır.
-Kafatası diş gibi özellikleri ayrı olan bu formun üye kemikleri hızlı gelişmiş ve modern insanınkine benzer.
KAYNAKLAR:
Profesör Doktor Roymando DART
Louis LEAKEY
Heacksel
Eugene DUBOİS
Profesör Doktor Davidson BLACK
Philip LEBERMEN
Edmun CRELİN
ayrıca bu isimlerin dışında bilgi almak isteyenler roger lewin modern insanın kökeni kitabına bakabilirler ha son birşey bazı aşırı dinci sitelerde lewinin tezini yalanladığına dair iddaalar tamamen hayal ürünüdür kendisi düşüncelerini günbegün geliştirmekte ve tezine yeni düşünceler katmaktadır...
bunlarlada tatmin olmazsanız sizlere pm yoluyla belli başlı hakemli bilimsel makale önerebilirim..
bu konuda şahsıma yazılacak hiçbir mesaja cevap vermeyeceğim tahmin edebiliorum çünkü neler yazılabileceğini amacım tartışmak deil kendi bildiklerimi savunmaktır saygılarımla...