Cuma namazı vakti çalışmak caiz değildir!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ifritin 5 vakit kilinmasi icin isin birakilmamasi gerektigini anlatan
yazisi umarim gerekli yerlere gitmistir ki bir daha oyle bir cahil
konusma yapilmasin.

Irana gelince. Turkiye, komsu ulkeleri ve Islam Ulkeleri arasinda en
cok makale yayinlayan ulkeler Iran ve Turkiyedir. Ne Turkiye Iranin
onune gecmis ne de Iran Turkiyenin.

Kisi basina dusen gelirin nasil ne guzel arttigini yazinca yalan haber
ekonomiden anlamiyor oluyor insan. Ama bir taraf sıkışınca İrandan
daha iyiyiz bak kişi başına düşen milli gelirimiz daha fazla deniliyor.

Yav bu kadar da kıvırtgan olmayın :D:D

Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sade din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. 1930

Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar. 1924

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu : M. Kemal ATATÜRK

bu oLay tamamen patronun inisiyatifine kaLmış bir şey,
gitme oLanağınız yokhsa,gidememek günah değiLdir benim biLdiğim kadarıyLa..

ishynum846' Alıntı:
ifritin 5 vakit kilinmasi icin isin birakilmamasi gerektigini anlatan
yazisi umarim gerekli yerlere gitmistir ki bir daha oyle bir cahil
konusma yapilmasin.

Irana gelince. Turkiye, komsu ulkeleri ve Islam Ulkeleri arasinda en
cok makale yayinlayan ulkeler Iran ve Turkiyedir. Ne Turkiye Iranin
onune gecmis ne de Iran Turkiyenin.

Kisi basina dusen gelirin nasil ne guzel arttigini yazinca yalan haber
ekonomiden anlamiyor oluyor insan. Ama bir taraf sıkışınca İrandan
daha iyiyiz bak kişi başına düşen milli gelirimiz daha fazla deniliyor.

Yav bu kadar da kıvırtgan olmayın :D:D

ya çok beğeniyorsanız gidin ifritle beraber İran da(uçak biletinizi ben alıyorum!)
şeriat ı yaşamakistiyorsan illa İran kesmezse Nijerya da var!
Orda giderseniz katılırsınız tartışmaya kadın tek renk mi giysin yoksa özgür mü olsun!

GSMH AKP sayesinde 5 bin küsür dolar seviyesine çıktı yalanına inanmaya devam edin
tek başına iktidar diye xyz partisini de koysan böyle bir artış olurdu milli gelirde
sebebi ise açık, tek başına iktidar kavramının getirdiği politik istikrar.

ama kalkıpta İran bizden iyidir teknoloji de de iyidir nükleer çalışıyorlar maşallah yarasın koçlarıma diyenin beyninin varlığından şüphe ederim!
bir ülke için en büyük tehditlerden birisi komşusunun nükleer silah üretmesidir.
Dünyaya bakın(Dünya Arap yarımadası ve Müslüman kardeşlerimizden ibaret değil)
nükleer silah işine yeni yeni giren devletler hep eziği oynayan devletlerdir(Kuzey Kore ye bakın)

ve ne olursa olsun Türkiye iyi durumdadır!
ABD bile kalkıpta bizi İran'ı ettiği gibi işgal ile açıkça tehdit edemez
örnekler çok İran ın büyüklüğünü savunacağınıza Türkiye nin gerçeklerini bilin sonra konuşun
İran kimilerine güzel görünüyor olabilir."Davulun sesi uzaktan hoş gelir"

valla bilmiyorum din hakkında ne bilginiz vardır, Müslüman yoksa mü-min mi olarak görürsünüz hangi tarikatlarla ilişkiniz vardır vs. vs.
beni zerre kadar da alakadar etmez zaten!
bu bilgilerle hava atacak kadar küçülenler olduğu sürece cahillik süregelir gider.
ama şunu bilin diğer alanlardaki cehaletinizi din bilginizi yüksek tutmakla geçiştiremezsiniz.

Türkiye'de yasalar bellidir.Atatürk ilkelerini saymayan şeriat istiyorum diye çırpınan cami çıkışında yeşil bayrak sallayan tipler olarak anayasal düzeni değiştirmek suçundan hapise gidersiniz.bu kadar basittir.

bizde bazıları gibi;

işimize gelince konuşma özgürlüğü savunucusu,işimize glince şeriatçı düzen savunucusu olmadık
ya da bir kısmı gibi yerine göre dinci, yerine göre milliyetçi.

kıvırmak gibi laflar seni küçültür,ben bu tür sözleri kullanmam
ben küçülürüm diyorsan orası da beni ilgilendirmez!

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
ya çok beğeniyorsanız gidin ifritle beraber İran da(uçak biletinizi ben alıyorum!)
şeriat ı yaşamakistiyorsan illa İran kesmezse Nijerya da var!
Orda giderseniz katılırsınız tartışmaya kadın tek renk mi giysin yoksa özgür mü olsun!

GSMH AKP sayesinde 5 bin küsür dolar seviyesine çıktı yalanına inanmaya devam edin
tek başına iktidar diye xyz partisini de koysan böyle bir artış olurdu milli gelirde
sebebi ise açık, tek başına iktidar kavramının getirdiği politik istikrar.

ama kalkıpta İran bizden iyidir teknoloji de de iyidir nükleer çalışıyorlar maşallah yarasın koçlarıma diyenin beyninin varlığından şüphe ederim!
bir ülke için en büyük tehditlerden birisi komşusunun nükleer silah üretmesidir.
Dünyaya bakın(Dünya Arap yarımadası ve Müslüman kardeşlerimizden ibaret değil)
nükleer silah işine yeni yeni giren devletler hep eziği oynayan devletlerdir(Kuzey Kore ye bakın)
ve ne olursa olsun Türkiye o kadar iyi durumdadır!
ABD bile kalkıpta bizi İran'ı ettiği gibi işgal ile açıkça tehdit edemez
örnekler çok İran ın büyüklüğünü savunacağınıza Türkiye nin gerçeklerini bilin
sonra konuşun
İran kimilerine güzel görünüyor olabilir."Davulun sesi uzaktan hoş gelir"

valla bilmiyorum din hakkında ne bilginiz vardır, Müslüman yoksa mü-min mi olarak görürsünüz hangi tarikatlarla ilişkiniz vardır vs. vs.
beni zerre kadar da alakadar etmez zaten!
bu bilgilerle hava atacak kadar küçülenler olduğu sürece cahillik süregelir gider.
ama şunu bilin diğer alanlardaki cehaletinizi din bilginizi yüksek tutmakla geçiştiremezsiniz.

Türkiye'de yasalar bellidir.Atatürk ilkelerini saymayan şeriat istiyorum diye çırpınan cami çıkışında yeşil bayrak sallayan tipler olarak anayasal düzeni değiştirmek suçundan hapise gidersiniz.bu kadar basittir.

bizde bazıları gibi;

işimize gelince konuşma özgürlüğü savunucusu,işimize glince şeriatçı düzen savunucusu olmadık
ya da bir kısmı gibi yerine göre dinci, yerine göre milliyetçi.

kıvırmak gibi laflar seni küçültür,ben bu tür sözleri kullanmam
ben küçülürüm diyorsan orası da beni ilgilendirmez!

ne tartışıyonus lem gidin battlefield oynayın :p

Konu nerden nereye geLdi..Bırakın İran ı VE arap ÜLkelerini..Biz Kendi Ülkemizi düşünelim.
Konu Cuma Namazı diye Açıldı İran ın Nükleer Silahlarına kadar geldi..

sana senin lisaninla cewap wermek forumdakilere ayip olur, kalin saglicakla

arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz,
sanki ülkemizde cuma namazına gidenleri engelleyenler var,
isteyen ibadetini çok rahat yapıyor,
bazılarıda bu ibadeti şov yapmayı seviyor,
gerçekten ibadetini yapan insanlar,
ibadetini sessiz yaparlar,
unutmayın dinimizde zorlama yoktur,
saygılarımla

ifrit' Alıntı:
sana senin lisaninla cewap wermek forumdakilere ayip olur, kalin saglicakla

savunucak bir fikrin varsa forum kuralları dahilinde söylersin
bu tip mesajlarla
demagoji ve duygu sömürüsünden öteye gidemiyorsun
benim mesajlarım ortada
sanki "kıvırma" lafını ben etmişim gibi bir tavıra bürünme

konuyu daha fazla uzatma gereği görmüyorum
yazdıklarımı okuyanlar anlar
söyleyecek son bir sözüm var konuyla iligli

TÜRKİYE LAİKTİR,LAİK KALACAK!

saygılarımla =)

bundan bahsediyorum ben, o cumleyi soyleyen bendim, forum kurallari dahilinde fikrimi soyledim ve belden asagi wurmadan, senin zeka sewiyeni sorgulamadansoyledim, zaten herkez biliyor nerde oldugunu

turkiye`nin laik kalmasina kimsenin birsey dedigi yok, her zaman oldugu gibi yine konuyu o platforma cekmeye calisiyorsunuz.

cuma wakti calismak caiz degildir, buna inanirsiniz inanmazsiniz o beni ilgilendirmez, ben buna inaniyorum, cuma wakti ne okulda derse girdim nede ofiste calistim, her zaman namazima gittim, benim dini inancim da bu, kimsede baskalarinin koydu beseri kanunlarla benim namaza gitmemi engelleyemez.

dedigim gibi mazlumun halinden mazlum anlar, cuma namazina gitmek isteyipte gidemediginizde burda bizimle bu konu hakkinda konusun, namazda gozunuz yokki ezanda kulaginiz, namaza gidememekten yaraniz olsun!

ifrit' Alıntı:

bundan bahsediyorum ben, o cumleyi soyleyen bendim, forum kurallari dahilinde fikrimi soyledim ve belden asagi wurmadan, senin zeka sewiyeni sorgulamadansoyledim, zaten herkez biliyor nerde oldugunu

turkiye`nin laik kalmasina kimsenin birsey dedigi yok, her zaman oldugu gibi yine konuyu o platforma cekmeye calisiyorsunuz.

cuma wakti calismak caiz degildir, buna inanirsiniz inanmazsiniz o beni ilgilendirmez, ben buna inaniyorum, cuma wakti ne okulda derse girdim nede ofiste calistim, her zaman namazima gittim, benim dini inancim da bu, kimsede baskalarinin koydu beseri kanunlarla benim namaza gitmemi engelleyemez.

dedigim gibi mazlumun halinden mazlum anlar, cuma namazina gitmek isteyipte gidemediginizde burda bizimle bu konu hakkinda konusun, namazda gozunuz yokki ezanda kulaginiz, namaza gidememekten yaraniz olsun!

sende konuyu hep aynı yere getiriyosun
senin bir birey olarak ne yaptığın senden başkasını ilgilendirmez doğru mu?
ben senin bir birey olarak senin Cuma namazına gitmene bir şey deme hakkım var mı??? dedim mi ya da???
demedim ve de deme hakkım yok çünkü senin yaptıkların beni ilgilendirmez

aynı şekilde benim namaz kılıp kılmadığımda seni ilgilendirmez namazda gözüm var veya yok seni ilgilendirmez (benim inancım)

o zaman bana neyi anlatıyorsun neyi savunuyorsun hala?

seviye sorgulama olayında ishynum846 nın yazdığı mesajdaki kıvırtgan kelimesindeki sorgulamayıp ve hatta teşekkür edip,

sadece benim mesajımı sorguluyorsan,

alttaki resmi
mesajıma ekler önemini sorarım.

adalet.jpg

(ve ne olursa olsun,bu son mesajımdır bu konuya
çünkü uzatacak ve tartışmaya değecek bir fikir yok bu konuda)

tabi ki yok, ayet ortada cuma gunu namaz wakti calismak caiz degil.

%99`u musluman olarak anilan bir ulke de ne yazikki, dinimizin buyuk bir emrine uyulmuyor, kanunlar buna gore duzenlenmiyor.

cuma gunu yarim saatlik bir ara ne bu ulkeden laikligi goturur nede bu ulkeyi iran yapar.

5 wakit namazin wakitlerini dahi bilmiyorsun, her namaz icin sure ayrilir mi diyorsun, namazin wakitlerini bildigini warsayalim, nasil kilinabileceklerini bilmiyorsun

tum bunlara ragmen cikmis ahkam kesiyorsun. din isi fikir isi degildir, inanc isidir, inaniyorsan fikrin yoktur, dinin kurallari wardir. felsefede buna ``dogma`` denir. nedenini nicinini sorgulamazsin, fikir yurutmezsin, yurutemezsin. isine gelmiyorsa inanmazsin, isin icinden cikarsin

ayet ortada iste, cuma gunu calismak caiz degildir. biz bunu zaten biliyorduk, bi sekilde gundeme geldi, baskalarida ogrendi

kardeşim cuma günü işi gücü bırakmak istiyosan senin tutan yok. git irana mollaların kucağına yada arabistana. terk et bu vatanı. azcık dewlete saygın warsa o dewletin direği olan anayasasına saygılı olursun. ya kurallara uyarsın yada defolup gidersin bu kadar basit. ortalığı karıştırmayın

yok ya, cuma namazini kilmak istedigim icin bu watani terkedicem oyle mi? senin kafan bu kadarina basiyor degil mi, biri namaz kilmak istiyorsa iran`a gidecek, mollalarin yanina.

icki icmek isteyenlerde awrupaya gitsin o zaman, terketsin bu watani.

zaten laiklikde bunu soyluyor, anayasada bunu soyluyor, namaz kilmak isteyen iran`a gitsin. iste sizin gibiler yuzunden insanlar radikallesiyor, radikal islamci denilen kesim olusuyor.

sizin capiniz ancak bu kadar fikir uretir.

ben muslumanim kardesim, islam dinine inaniyorum, benim icin dinin inanclarim herseyin onunde gelir, baska birseyi umursamam.

benim ailem iran icin sehit olmadi bu topraklar sehit icin sehit oldu. senin haddine dusmez insanlari bu ulkeden kowmak

icki icmek isteyen, awrupali medeni(!) yasamak isteyenler defolup gitsin awrupaya!

ogamemanya' Alıntı:
kardeşim cuma günü işi gücü bırakmak istiyosan senin tutan yok. git irana mollaların kucağına yada arabistana. terk et bu vatanı. azcık dewlete saygın warsa o dewletin direği olan anayasasına saygılı olursun. ya kurallara uyarsın yada defolup gidersin bu kadar basit. ortalığı karıştırmayın

Edep Çercevesinde Tartısıyosan Tartıs..Sen kimsin?? Sana bu Ülkenin Vatandaşını Kowma Hakkını Weren Kim??Lafını Bilde Konuş..Kendi kendine ahkam kesme!!

ogamemanya uslupun hiçde doğru değil..terket dediğin adam gidipte ülkeyi karıştıran teröristleri savunmuyo dimi..
bu ülke bir müslüman ülkesi ve herkesin ne yaptığı kendini ilgilendiri laik bir ülkede yaşıyoruz..yanlız bazı yargılarımızı dinimizin emirlerinide yoksayamıyız dimi..cuma gününün öneminden bahsedyoruz ve bu ülke topraklarında yaşayan her müslümanın bu günde ibadetini yerine getirme bilinci olması gerekir..lakin işi vb mazaretleri sebebiyle gidemiyorsa dinimiz buna da bi musamma göstermiştir...
bu dünyanın ebedi olmadığını sorgalanacağımızı ve gerçek hayatın ahirette yaşanacağıı bilmek bir müslümanın vazifesidir..namazında niyazında olan herkesi molla gibi görmek, irticayi bir faaliyette olduğunu varsaymak oldukca yanlış bana göre

Yani her türlü adama denk geldim, binbir türlü mekana girip çıktım, bir gün olup da bi 'sosyaliste, solcuya, devrimciye vs. komüniste, ateiste, dinsize' rastlamadım 'sen şöyle dincisin, sen şöyle gericisin, şen şunu giyiyosun, sen buraya girip çıkıyosun, neden böylesin vs.' diyen ya da saldıran, ne bileyim, hakaret eden. Herkes dışarda kardeşçe yaşıyor, dinini yaşayan da yaşıyor, dinsizi ateisti savunan da. Ama nedense forumda biz birbirimizi yemek için fırsat kolluyoruz, acaba hangi açığını bulurum da onu alt ederimin hesabını yapıyoruz. Dindar arkadaşlara söylüyorum, Din vicdan meselesidir, tartışılmaz, hoş görü meselesidir, adamın üstüne gidilmez. Aksini savunan arkadaşlara da söylüyorum, Din özgürlük demektir. Buna kilit vuramazsınız. Düşündüklerimizi karşımızdakine hakaret ederek ya da onu küçük duruma düşürerek mi kabul ettiricez. Saygılar.

İfrit kardeşim sen ellerini bosuna yorma nasılsa ayrım yapmayan ve herzaman cagıran toprak nasılsa birgün bizide cagıracak o zmn ne laiklik görür insanların gözü ne anayasa Gerçekler belli olur o cuma vaktinde çalışmayıpda namazına giden adam mükafatini alır Kur-an da acıkca belirtileni yapmayan adam da cezasini ceker
Bu memleketi terket dien vatandaşada diorumki Allah'tan bu memlekette senin gibi düşünen adam sayısı cok az yoksa bu memleket coktan bölünüp gitmişti

kardeşim bırakın isteyen cumaya gitsin,
istemeyen gitmesin,
siz gidiyorsanız bunu dünya aleme duyurmanıza gerek yok,
kendi içinbizde yaşatın inancınızı,
başkalarına göstermek zorunda değilsiniz,
kimse size neden cumaya gidiyorsun diye karışmıyor,
herkez özgürce ibadetini yapıyor,
siz ortamı germekten başka bişey yapmıyorsunuz şuanda,
saygılarımla

irfanfatih' Alıntı:
Yani her türlü adama denk geldim, binbir türlü mekana girip çıktım, bir gün olup da bi 'sosyaliste, solcuya, devrimciye vs. komüniste, ateiste, dinsize' rastlamadım 'sen şöyle dincisin, sen şöyle gericisin, şen şunu giyiyosun, sen buraya girip çıkıyosun, neden böylesin vs.' diyen ya da saldıran, ne bileyim, hakaret eden.
DOğrusunu söylemek gerekirse ben laf söyleyeni brak direk engel olmaya çalışanı dahi gördüm...

Ancak söylemeliyim ki forumda şimdiye kadar gördüğüm en güzel kurulmuş cümle aşağıdakiden başkası olamaz...Allah razı olsun irfanfatih....

irfanfatih' Alıntı:
Dindar arkadaşlara söylüyorum, Din vicdan meselesidir, tartışılmaz, hoş görü meselesidir, adamın üstüne gidilmez. Aksini savunan arkadaşlara da söylüyorum, Din özgürlük demektir. Buna kilit vuramazsınız. Düşündüklerimizi karşımızdakine hakaret ederek ya da onu küçük duruma düşürerek mi kabul ettiricez. Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri