Cuma namazı vakti çalışmak caiz değildir!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
hayır ben saçmalamadım
Bu talep bir başlangıçtır.olay daha önce defalarca dedindiğim noktaya getirilmeye çalışılıyor herkes namaz kılsın kılmasın 5 vakit namaz saatlerinde işyerleri kapatılan bir toplum yaratılmaya çalışıyor ki; bu işin sonu İran olur.(çok isteyen ve mutlu olacağını düşünen varsa İran'a gidebilir)

hiç merak ettiniz mi acaba
neden yönetim biçimi din devleti olan ülkeler dünyada hep geri kalmışlar???

Laiklik sadece özgürlükleriniz için bir araç değildir.
din devleti olmamız için uymamız gereken temel bir ilkedir

ne irani ne cuma tatili ne laikligi..?

neden yonetim bicimi din devleti olan ulkerler dunyada hep geri kalmislar?

ne kadar sacma bir soru..Osmanli devleti sen geridemi kaldi diyosun? dunyaya insanligi yasamayi ogreten koskoca Osmanli geridemi kaldi..? yapmayin Allah askina biraz beyninizi kullanin..!

din devletleri Kuran-i Kerim'in kurallarina gore yonetilir ama sen buna gericilik diyosan buda senin zaafindir..

cuma vaktinde alisverisinizi birakin denmesi butun ticareti vs.. kaplar sadece marketten alisverisi degil.. cuma namazida her muslumanin yerine getirmesi gereken bir ibadettir cunku cemaatsiz kilinmayan namazdir..

bu konuyuda laiklige irana vs. ye bagladinizya helal olsun..

sideways' Alıntı:

ne kadar sacma bir soru..Osmanli devleti sen geridemi kaldi diyosun? dunyaya insanligi yasamayi ogreten koskoca Osmanli geridemi kaldi..? yapmayin Allah askina biraz beyninizi kullanin..!

din devletleri Kuran-i Kerim'in kurallarina gore yonetilir ama sen buna gericilik diyosan buda senin zaafindir..

cuma vaktinde alisverisinizi birakin denmesi butun ticareti vs.. kaplar sadece marketten alisverisi degil.. cuma namazida her muslumanin yerine getirmesi gereken bir ibadettir cunku cemaatsiz kilinmayan namazdir..

OSMANLI GERİ KALMIŞTIR GİBİ SAÇMA BİR ÖNERMEDE BULUNMADIM BUNU SEN VE BAZI ARKDAŞLARIN UYDURMUŞLARDIR!
BUGÜNKÜ DİN DEVLETLERİ NEDEN GERİ KALMIŞTIR DEDİM
GERİCİDİR BİLE DEMEDİM!!!
BU KONUYU OSMANLIYA BAĞLADIN YA ASIL SANA HELAL OLSUN =)

"Din devletleri Kuran-i Kerim'in kurallarina gore yonetilir" demişin ben buna birşey dedim mi?demedim
neden geri kalmıştır bu ülkeler dedim.eğer ki cevap veremeyiorsan bu soruya mesaj yazmadan önce otur biraz düşün derim.

Zamanında Türk silahlı Kuvvetlerine "imanı unuttular" diyerek yakışıksız sözlerle sarfeden kişi olduğunu yaptığın yorumları okuyup değerlendirenlere hatırlatmakta fayda görüyorum.!

CUMA NAMAZI KILINMASINDA DEMEDİM
İSTEYEN KILAR İSTEYEN KILMAZ O KADAR BASİT
'Cuma günü ve cuma vakti çalışılır mı? sorusunu soranların AMACI BAŞKADIR DEDİM
"Patronunuza Konya Müftülüğü'nün görüşünü okutup buna ikna edebilirseniz cuma günleri tatil yapabilirsiniz!" diyen zihniyetinde amacı başkadır ("anlayana")

Forumda gördüğüm kadarıyla bazılarınızın çabası sizin gibi düşünmeyenlerin dinle ilgili sorunları varmış gibi göstermek.çabalayın bakalım her zaman kendinizin daha iyi Müslüman olduğu fikriyle suçlamalar yapın.Hesabını ben sormam,soramam zaten

Allah katında sorulur yaptıklarınızın hesabı!!!

sideways' Alıntı:

Ah Osmanlı AH. Keşke başımda Yavuz Sultan Selim gibi bir padişahım olsaydı. başa geçtiğinde toprakları tam olarak 2.5 kat büyütmüştür. Ordusunda hiç kimse hırsızlık yapmamıştır.Onun zamanında kimse huzursuz yaşamamıştır. Dunyaya hükmetmiştir. Ve bunları 8 senede yapmıştır. Eğer bir 8 sene daha başta kalsaydı butun dunya OSMANLI olurdu. Ben böyle padişahı bulayım sınırsız derecede canım olsa hepsini onun için feda ederim. Allah gani gani rahmet etsin.Butun hatalarını ve gunahlarını silip, hataları ve gunahları kadar sevap versin.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Allah katında sorulur yaptıklarınızın hesabı!!![/B]

"Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir."
"Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir."
(zilzal suresi ayet 7-8)

fletch dostum .. herhalde biraz kafanda soru isaretleri yaratan bazi kavramlar oldugundan yazdiklarinin bazi seylerin anlami yok ...

su soru cok güzel bir örnek teskil ediyor : neden yönetim biçimi din devleti olan ülkeler dünyada hep geri kalmışlar???

bana yöntemi din devlet olan bir ülke söylermisin lütfen?
simdi parmak irani gösterecek (baskada yok zaten) .. iran ne kadar bir din devlet? islami taniyan biri ve iranin ic politikasini bilen biri bu devletin ne kadar islami oldugunu bilir ...

islama tutunmadikca o islami diye hitap ettiginden ülkeler geri kalacak,darbeler,telkin edilmelere ve katledilmeye mahkum kalacaklar ... kurandada cok güzel geciyor ..

gözleri demokrasinin ve laikligin alditici yalan isigindan ayiramayan kisileri aciyorum ....

seriati tanimayip ona karsi olmak gafletinde hayatlarina devam ediyorlar .. ve bütün gücleriyle bu sisteme karsilar ..

Benim cuma namazı kılmam gerekiyorsa ve işimden ötürü bu ibadeti yerine getiremiyorsam burda bir sorun var demektir. Ha bu sorun benim sorunum mudur ? Elbette hayır, bunların sorumluları cezasını öbür tarafta çeker. İçiniz rahat olsun.

iran`in geri kalmis bir devlet oldugunu da kim soyledi? adamlar bizden kat ve kat ileri bir teknolojiye ve guce sahip.

biz Turkiyenin amerikaya kafa tuttugunu ruyamizda bile goremeyiz, adamlar erkekseniz gelin sawasalim diyor.

ilericilik gericilik din ile alakali degildir, kafa ile alakalidir. cumhuriyeti sawunanalarda basortusune karsi olduklari surece gericidir.

ayrica seriat bir yonetim bicimi degildir, islamin olaylara yaklasim acisina verilen genel bir isimdir. seriat ile yonetilen bir devlette yasamak istermiydin diye sorsalar buna hayir demezdim, neden diyeyim ki? benim koydugum kurallar Allah`in koyduklarindan daha iyi mi olacak?

ya bi gun bu ulkeye seriat gelirse diye hic korkmadim, cok sukur muslumanim, din benim dinim, kurallar benim dinimin kurallari neden korkayim ki?

sapla samani birbirinden ayirmak gerekir, bir insanin seriati (dinin olaylar hakkinda verdigi hukumler) sewiyor olmasi bu insani gerici yapmaz ve bu onu cumhuriyet dusmani da yapmaz.

birde isin bir diger boyutu var, sanki seriat ile cumhuriyet birbirine zit olan iki kavram. insanlar bunun boyle oldugunu dusunuyor cunku medya insanlari buna inandirdi. pek ala bir cumhuriyet ile yonetilen bir ulkede seriat da uygulanabilir.

ceza hukukunu seriata gore duzenlenlersin, hirsizlik, zina, miras gibi konularda islam neyi emrediyorsa onu yaparsin. bu cumhuriyete bir zarar vermez.

umarim anlatmak istedigim noktayi yakalabilmissinizdir, konumuza geri donecek olursak, mazlumun halinden mazlum anlar, zalim degil

Türkiye ve endonezya dışında kalan tüm islam coğrafyası geri kalmış ülkelerdir.Sadece petrol ve doğalgaz gelirleriyle yaşamaktadırlar bu doğal kaynaklar bitiğinde el mi yaman bey mi yaman görülecektir.Önemli olan demokrasidir.Türkiyeden başka da demokratik bir "islam" devleti yoktur.Demokrasi de günümüzün en ileri medeniyetlerinin yönetim şeklidir.

"Anlayana"

ifrit' Alıntı:
iran`in geri kalmis bir devlet oldugunu da kim soyledi? adamlar bizden kat ve kat ileri bir teknolojiye ve guce sahip.

biz Turkiyenin amerikaya kafa tuttugunu ruyamizda bile goremeyiz, adamlar erkekseniz gelin sawasalim diyor.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir...

İran geri kalmıştır(hem bize ve bizden daha ileri olan diğer devletlere göre)

Dünyada işler kafa tutmayla çözülseydi Saddam da Amerika ya kafa tutmuştu
ama Irak ta bugün yaşananlar ortada.

Dünyada kişi başına GSMH(Gayri Safi Milli Hasıla) sıralamasından bir kesit

61 Botsvana Cumhuriyeti 6.084
62 Venezuela 5.804
63 Türkiye 5.692
64 Brezilya 5.507
65 Arjantin 5.497
66 Malezya 5.457
67 Güney Afrika 5.388
68 Romanya 5.254
69 Mauritius 5.071
70 Uruguay 5.055
71 Saint Lucia 5.025
72 Panama 4.955
73 Grenada 4.895
74 Kosta Rika 4.646
75 Kazakistan 4.386
76 Saint Vincent ve Granada 4.144
77 Belize 4.141
78 Dominika 4.116
79 Jamaika 3.929
80 Türkmenistan 3.889
81 Bulgaristan 3.686
82 Fiji 3.514
83 Cezayir 3.501
84 İran 3.401
85 Beyaz Rusya 3.316
86 Sırbistan ve Karadağ 3.215
87 Tunus 3.148
88 Dominik Cumhuriyeti 3.074
89 Kolombiya 3.019
90 Peru 3.000

sayılar Amerikan Doları cinsden yazılmıştır.
KAYNAK

sadece ekonomik alanda değil geri kalmışlıkları

diğer insan hakları ihlallerine değinmiyorum bile.tek bir örnek.

Irakta kadınların tek renk kıyafet giyip giymemesi seçim malzemesi yapılıyor

bu Irak Türkiye den baya ileriymiş :D

İran, cuma günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi

14 Haziran, 2005

İran'da önümüzdeki cuma yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin favori ismi Haşimi Rafsancani, seçime sayılı günler kala, ılımlı açıklamalarıyla özellikle genç nüfusun oylarını toplamaya çalışıyor.

İran'da 17 haziranda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 5'i muhafazakar, üçü reformcu toplam sekiz aday mücadele edecek.

67 milyon nüfusa sahip İran'da, nüfusun yarısı 25 yaşın altındaki gençlerden oluşuyor. Ülkede oy verme yaşı ise 15. Durum böyle olunca İran'daki cumhurbaşkanı adaylarının büyük bölümü gençlerine oylarına oynuyor.

Seçimin favorisi muhafazakar lider Ekber Haşimi Rafsancani bile, sert köşeli açıklamalar yapmıyor. Öyle ki cumartesi gecesi ekranlar aracılığıyla gençlerle söyleşiye katılan Rafsancani, moda, cinsellik ve İslam hakkında pek çok soruyu yanıtladı.

"Zevkler ve renkler tartışılmaz" diyen Rafsancani, özellikle kadınların kıyafetlerinin renklerine karışmayacaklarını sinyalini verdi.

"İstediğinizi giyin, yeter ki açık saçık olmasın" diyen Rafsancani'nin sözleri kahkahalarla karşılandı.

Rafsancani, "kadın-erkek ilişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu da, "din engel oluşturmamalı" diye cevapladı.

Hatemi'den önce iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan Rafsancani dışındaki yedi aday seçim kampanyalarını daha çok işsizlik ve dış politika üzerine kurarken, Rafsancani'nin muhafazakar kimliğine karşın ılımlı söylemlerde bulunması dikkat çekiyor. Rafsancani, ekonomide de nispeten liberal.

Reformcu kanadın önde gelen iki adayı ise Eğitim eski bakanı Mustafa Muin ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mehrlizade.

Bu iki ismin adaylıkları Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından önce reddedildi, daha sonra dini lider Ali Hameney'in aracılığıyla kabul edildi.

İslami Katılım Cephesi'nin adayı Mustafa Muin'in adaylığı reformcular için son derece önemli. Zira Muin, Hatemi'den sonra reform cephesinin başına geçebilecek isim olarak görülüyor.

İran'da büyük umutlarla iş başına getirilen Muhammed Hatemi, ülkedeki siyasi sistem yüzünden kendisinden beklenen değişiklikleri yapamadı.

Bu düş kırıklığının ise seçime ilgiyi azaltmasından korkuluyor. Bu yüzden de İran'daki dini kadrolar, seçime ilgiyi arttırmak için yoğun çaba gösteriyor.

Bombaların gölgesinde seçim

İran'da 17 hazirandaki cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklar sürerken, reform yanlısı Hatemi'nin koltuğuna oturacak kişiyi belirleyecek seçim öncesi gerilim yükseliyor.

Nisan ayında şiddet olaylarının yaşandığı Arap nüfusun çoğunlukta olduğu Kuzistan eyaletinin Ahvaz kenti, bu kritik seçim öncesi patlamalarla yeniden gündeme geldi.

12 haziran pazar günü, ülkenin petrol zengini Kuzistan eyaletinin başkenti Ahvaz ve başkent Tahran'da meydana gelen bombalı saldırılarda toplam 10 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı.

20 dakika arayla patlayan dört bomba, Ahvaz'da sekiz kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açarken, saldırıda hükümet binaları da hasar gördü.

Ahvaz'daki patlamaların ardından başkent Tahran'da düzenlenen bombalı saldırıda da iki kişi öldü. İran polisi başka bombaların imha edildiğini açıkladı. Saldırıları üstlenen olmadı.

İranlı yetkililer, saldırının arkasında Saddam Hüseyin yanlısı Arap güçlerin olduğunu ileri sürüyor.

17 hazirandaki seçimde reformcularla muhafazakarlar Hatemi'nin koltuğuna oturabilmek için yarışacak. Kamuoyu yoklamaları, eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşemi Rafsancani'nin önde gittiğini gösteriyor.

Hamaney'den gençlere çağrı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 27 mayısta yaptığı açıklamada gençlerden haziranda yapılacak seçimlerde batı karşıtı bir cumhurbaşkanı seçmelerini istemişti.

Hamaney, bir grup öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada, Washington'u seçimleri etkilemeye çalışmakla suçlayarak, ''düşmanın memnun olmayacağı bir aday seçin. Kriterlerden biri de budur. Amerikalılar, seçime kimin katılacağını ve kimin katılmayacağını söyleyerek saçmalıklarına başladılar'' demişti.
KAYNAK

Nükleer çalışmalar ve bölge ülkelerini tehditlerde cabası

Batı karşıtı olmalarından ve aralarındaki milli bağların kuvvetliliğinden başka hiçbir iyi bir yönlerini göremiyorum ben!

Aysar' Alıntı:
fletch dostum .. herhalde biraz kafanda soru isaretleri yaratan bazi kavramlar oldugundan yazdiklarinin bazi seylerin anlami yok ...

su soru cok güzel bir örnek teskil ediyor : neden yönetim biçimi din devleti olan ülkeler dünyada hep geri kalmışlar???

bana yöntemi din devlet olan bir ülke söylermisin lütfen?
simdi parmak irani gösterecek (baskada yok zaten)

Aysar başka örnekler var bilmiyorsan >>> adama sorarlar Afganistanın yönetim biçimi nedir diye?

durumları Türkiye den iyidir belki de onlarında :D

Şerri hükümler ile Türkiye Cumhuriyeti kaununları değiştirilemez
neden mi
Şerri hükümler sadece Müslümanları bağlar ve Müslümanlarında her biri şerri hükümlerden kendisi sorumludur
devlet insanı şerri hükümlerden sorumlu tutamaz
Ayrıca azınlıkları da İslam Hukukundan sorumlu tutarsınız ki; bunun adına demokratik cumhuriyet denilemez.

zaten kalkıpta bunu savunan bir kişi
ben Ataürk ilkelerindende birşey anlayamadım demiştir aynı zamanda

ve de
Türkiye'de Cumhuriyet rejiminin temel olarak çoğunlukla İslami değil,milli değerler üzerine oturduğu düşünüldüğünde bu benzeri yaklaşımlar cumhuriyet karşıtlığının cılız seslerinden öteye gidemez.

ben taliban rejiminin bir seriat hükümeti oldugundan cok ama cok büyük bir kusku icindeyim .. afgan arkadaslar var onlarin anlattiklarina göre ( ondan haric medyadan bildigimiz nisbetince ) ben böyle bir sistemin seriat devletidir demesine karsiyim .. orda ( belki inayetli olunsa bile ) cok ama cok büyük hatalar yapilmistir .. bugün dedigim gibi iraninda ic politikasinda vahim problemler var .. kadinlar orda isyan ediyor ve onlara bazi yaptirimlarda bulunuyorlar ... tabii ki bu isyanin ayni pkknin bir kolu olan baska örgüte ( pkj ??? ) ve bilinci bir sekilde disgücler yapiyor olsa bile ortada yinede bir problem(ler) var seriayata karsi olan ...

evet serri hükümler daha pak,iyi,insanin fitratinda kalmasinda ve insanlara daha hürlük saglamaktadir,mükemmel bir sistem .. kuranin deyimiyle bu sistemde hayat var olan .. ben zaten kalkip bunlari hayatta bir biriyle kiyaslamam .. siniri belli olmayan,belli olmadigindan istediklerini yapabilen , insanlarin hevesine uyan , eger ordaki insanlar barbar bir ruh tasiyorlarsa ( amerika örnegin) istedileri yere girip cikabilen , sadece devletin iyiligini gözeten (maddenin insandan daha üstün tutulmasi bunu normal düsünen bir insan ne kadarda kötü oldugunu anlar) , yaptiklari vaadleri ancak lafta kalan ( programlarina ancak belli bir sinirlarda uymalari gerekiyor demokraside)ve insanlarin dedigi bir yönetim ..

serri hükümler genelinde müslüman olmayan kisileride baglar o ülkede yasayan .. ama onlara zorla yaptirimlarda bulunmaz ...

devlet insanlari balla seri hükümlerden sorumlu tutar .. sosyal hayatta olsun mahkemerler olsun,secimler olsun,vergiler,dis irtibatlari vs düsünde düsün zaten temeli seriattir .. ondan dolayi bunu yerine getirmek heriki taraf icinde farzdir ... azinliklarda tabii ki bu sisteme dahil .. zaten bu demokratik bir rejim degil .. bunada böyle denilmez .. ben atatürk ilkelerine karsiyim .. bu ilkelerin seriata karsi oldugundan karsiyim .. ben sadece Allaha kul olmak icin yaratildim .. bütün herseyiyle .. benim bazi ilkelere,ideolojilere,felsefelere uymam hertarafiyla Allaha kulluk olmaktan cikar ..

VI. Din ve vicdan hürriyeti

MADDE 24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Hiçbir faaliyetin Türk millî menfaatlerinin, Türk varlığının, Devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihî ve manevî değerlerinin, Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılâpları ve medeniyetçiliğinin karşısında korunma göremeyeceği ve lâiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının, Devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı;
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

ben atatürk ilkelerine karsiyim
:durdurun :durdurun :durdurun

namaz kılma konusunda bı yorumum yoktu ılk baslarda konuyu gordugumde.İsteyen zamanı varsa uygun olursa kılar ıstemeyen kılmaz dedım kendı kendıme ama mılletın serıat tutkusunu ve ataturkun ılke ve ınkılaplarını sevmıyorum ben demesıne karsı bunları yazmaya karar verdım.Yasadıgımız yerle baska yerlerı karıstırmayalım.Kuralalrımız yasamız boyle ve bunun gıbı kac yerı vardır kımbılır.

Ayrıca bılet parası kampanyası vardı bı aralar forumda ilgili yerlere ucakla gonderıyoduk bız =)

İnsanları aç bırakabilirsiniz.Hakkını yiyebilirsiniz,çeşitli zulümler yapabilirsiniz,fakat insanların inançlarını istedikleri gibi yaşamalarına izin vermezseniz,siz kendinize inançlı insanları düşman edersiniz.Bir düşünün hangi devlet kendi vatandaşını kendine düşman etmek isteyebilir?
Yoksa devletin içinde bir gurup insan, bu konuları kaşıyıp orada bir karşıt gurupmu oluşturmak istiyor.Bu işler sizin sandığınız gibi basit degil.Uzun çalışmalar ve çeşitli sıtratejilerle ayarlanır ve halkın önüne getirilir.Yani ölümü gösterir sıtmaya razı ederler.
Siz devlet olun, işlerin kötü gittigini düşünün.Ne yapardınız?Sizin icraatlarınızı seyredip sesini çıkarmayan ve çıkaramayan bir toplum işinize gelmezmi?Bunun en kolay yoluda kendinize yeni düşmanlar ''yaratırsınız''.Önce PKK yetmedimi,Hizbullah,yetmedimi ekonomik kriz,yetmedimi
alın işte dini guruplar.Yetmezmi zaten bu Avrupa birligide bize düşman imajı verirsiniz.
Vatandaşınız bunlarla uğraşırken siz icraatlarınıza devam edin.Artık iktidarlardan hesap soracak insanları başka yönlere yönlendirdiniz.Bunu sadece siyasiler yapamazlar.Mutlaka destek almaları icap eder.Destekçiler o döneme ve menfaatlere göre değişir.Bu bazan ABD,olur,bazen Avrupalılar olur,bazanda satılmış işbirlikçiler.Bu adamların cuma namazı insanların inançları falan umurlarında değildir.Önemli olan tekerleri dönsün,ve sürekli emir dinleyen boyun eğen insanlardan meydana gelen toplumdur.İşleri zora girerse hiç çekinmeden silahlı güçleri devreye sokarlar insanları birbirine düşürürler.Zavallı mütedeyyin vatandaşta Allah c.c. için bunlarla mücadele ediyorum sanır.Neticede dönen her tekerden bunların karı vardır.Tek şartı kazançlarını dış güçlerle paylaşmalarıdır.Allah c.c. Türkiyenin
ve Türk milletinin yardımcısı olsun.

cuma namazı için özel izin verilmesi gerek
sanırım asıl konu bu ama nerelere gelmiş
Arkadaşlar namaz kılmak isteyen kılar buna Türkiye Cumhuriyetinde hiç kimse engel olmuyor
şahsen ben duymadım görmedim
Askerler dahi cumaya gidiyorlar
Sanırım konunun aslı farklı burda amaç AKP iktidara geldi AB yanlısı gibi görünüyor ama amaç farklı özgürlüklerde sıkıntı var adamlar bunu çözmeye çalışıyor nedir o inanç özgürlüğü
tabi bunu öyle hemen dayatamıyorlar ülkeye önce AB uyumyasaları düzenlenecek ondan sonra türban vs iş vakti ibadet selbes bırakılacak yani namaz vakti devletin dahi işleri dursun neden insanların inanç özgürlüğü var
Bugün arabistanda cuma vakti namaza gitmezsen seni polis alır ve götürür ama kendisi kılmaz sanırım onlara farz değil
Bundan 25-30 sene evvel ülkücüler oruç tutmuyor diye gençleri kurşunlardı ama onlarda oruç tutmazlardı sanırım onlardan Allahın askerleriydi
Ama o zamanlar bugün din allah kitap namaz diye konuşanların hiç biri yoktu
Sanırım bitleri iyice kanlandı
Şimdi gece gündüz adult işleriyle uğraşanlar cuma dan felan baya anlıyorlarmış
Sanırım onlarda allahın askerleri

Bu kadar tartışmanın ne manası var ki..
Neden tartışmanın gereği yok diyorum çünkü müslümanlık vecibelerinin tümünü yerine getiriyor da sanki insanlar bunu eleştiriyor. Cuma günü izin verdiniz de kılmadık mı ya geliyor iş =) İsteyen rahatlıkla kılıyor çünkü öğle arası ya da yemek molasına denk geliyor. Gerisi bahane

Müslümanlık anlayış ve hoşgörü dini, ama burada müslümanlığı savunanlar müslümanlıktan çıkacak nerdeyse sataşmalarıyla.. Konu şeriata, oruca gelmiş vah vah..

Zaten bi ibadeti yapmanız gerçekten engelleniyorsa, yani o ibadeti yapmak için hiç bi imkanınız yoksa Allah size bunun için ne kadar ceza verir? Vicdanınız rahatsa, gerçekten imkanınız yok demektir.

.Dinin kolaylaştırılması Peygamber s.a.s. efendimizin emridir.
Resulullah s.a.s. buyuruyorki ''kolaylaştırınız zorlaştırmayınız,sevdiriniz nefret ettirmeyiniz''.
Birde fazla bilgi sahibi olmazığımız konularda yorumdan uzak duralım mümkünse.Hele Kur-an ve hadis konusunda.Allah c.c. emreder biz kullarda yerine getirmek için çaba gösteririz.Yapanların mükafatı vardır,yapmayanın mücazatı her kes bilir kendisiyle baş başa kalınca insanın vicdanı devreye girer.Fakat namaz kılmayanada zorla namaz kıldıramayız elbette.Buda onların imtahanı.
Fussilet Sûresinin 30 . Ayetinde
Süphesiz Rabbimiz Allah'tir deyip de, sonra dosdogru olanlar var ya, onlarin üzerine akin akin melekler iner ve derler ki: Korkmayin, üzülmeyin, size (dünyada iken) vadedilmekte olan cennetle sevinin
!

baal' Alıntı:
cuma namazı için özel izin verilmesi gerek
sanırım asıl konu bu ama nerelere gelmiş
Arkadaşlar namaz kılmak isteyen kılar buna Türkiye Cumhuriyetinde hiç kimse engel olmuyor
şahsen ben duymadım görmedim
Askerler dahi cumaya gidiyorlar
Sanırım konunun aslı farklı burda amaç AKP iktidara geldi AB yanlısı gibi görünüyor ama amaç farklı özgürlüklerde sıkıntı var adamlar bunu çözmeye çalışıyor nedir o inanç özgürlüğü
tabi bunu öyle hemen dayatamıyorlar ülkeye önce AB uyumyasaları düzenlenecek ondan sonra türban vs iş vakti ibadet selbes bırakılacak yani namaz vakti devletin dahi işleri dursun neden insanların inanç özgürlüğü var
Bugün arabistanda cuma vakti namaza gitmezsen seni polis alır ve götürür ama kendisi kılmaz sanırım onlara farz değil
Bundan 25-30 sene evvel ülkücüler oruç tutmuyor diye gençleri kurşunlardı ama onlarda oruç tutmazlardı sanırım onlardan Allahın askerleriydi
Ama o zamanlar bugün din allah kitap namaz diye konuşanların hiç biri yoktu
Sanırım bitleri iyice kanlandı
Şimdi gece gündüz adult işleriyle uğraşanlar cuma dan felan baya anlıyorlarmış
Sanırım onlarda allahın askerleri

Tek korkumuz türban ve ibadetin serbest oLuşumu :D
ve nedense iş isLam oLdumu neden arabistan kıstas oLarak aLınıyor?
Neden dinini yaşayanLarı biriLeri arabistana irana gönderiyor?
OsmanLı bu kadar mı çabuk unutuLdu
Nerden geLdiğini ve atasını unutan insanLar siLinmeye unuttukLarı gibi unutuLmaya mahkumdur

12 eyLüL dönemini sadece kendisinin yaşadığını varsayan arkadaşım..
Ben hiç sırf oruç tutmadı diye kurşunLanan bir insan duymadım
Ama kafasında takkesi namaz kıLarken dipçik darbeLeriyLe öLdürüLen birçok
üLkücü sayabiLirim sana..
Burda farkLı mevzuLara dini karıştırmadan kinini kussun herkes..

Hem cuma namazından hem aduLttan bahsediLmiş..Adam nefsine hakim oLamıyordur..Dünya zevkLerinin esiri oLmuştur..Ama bu o kişinin cuma namazı kıLamayacağı anLamına geLmez..
He iş oraya kaLdıysa da..Sen de ötükenden oLduğunu iddia etmişsin..ki ötüken bende apayrı anLamLar çağrıştırıyor ama kuLLanıcı başLığında da fırtına tanrısı yazıyor..Şimdi sendeki dinime söven müsLüman oLsa tabirinin bire bir karşıLığı..

Neyse son oLarak rebeL´i de özLemişim..FazLaLık biLetiniz varsa.. Hakeden birkaç tanıdığım var yaLnız maddi imkanLarı eL vermediğinden gidemiyorLar biLetLeri vereLimde sevaba girin cemiyetiniz oLarak mümkünse biLetLer Hac mevsimine gidiş dönüş oLsun :goz:

hakiki55' Alıntı:
OsmanLı bu kadar mı çabuk unutuLdu
Nerden geLdiğini ve atasını unutan insanLar siLinmeye unuttukLarı gibi unutuLmaya mahkumdur

12 eyLüL dönemini sadece kendisinin yaşadığını varsayan arkadaşım..
üLkücü sayabiLirim sana..
Burda farkLı mevzuLara dini karıştırmadan kinini kussun herkes..

Hem cuma namazından hem aduLttan bahsediLmiş..Adam nefsine hakim oLamıyordur..Dünya zevkLerinin esiri oLmuştur..Ama bu o kişinin cuma namazı kıLamayacağı anLamına geLmez..
He iş oraya kaLdıysa da..Sen de ötükenden oLduğunu iddia etmişsin..ki ötüken bende apayrı anLamLar çağrıştırıyor ama kuLLanıcı başLığında da fırtına tanrısı yazıyor..Şimdi sendeki dinime söven müsLüman oLsa tabirinin bire bir karşıLığı..

Neyse son oLarak rebeL´i de özLemişim..FazLaLık biLetiniz varsa.. Hakeden birkaç tanıdığım var yaLnız maddi imkanLarı eL vermediğinden gidemiyorLar biLetLeri vereLimde sevaba girin cemiyetiniz oLarak mümkünse biLetLer Hac mevsimine gidiş dönüş oLsun :goz:

Kardeş burda benimle Ötükenin muhabesesini yağabilecek bir adamyok
Ayrıca herkes dinini kendi yaşar zorla birilerine namaz dayatmak şeriatçilerin adeti
Evet osmanlı çok iyi bir örnek ama osmanlı kozmopolitti kimse cumaya gitti gitmedi hesabı yapmazdı
Fakat burda bir dayatma söz konusudur
Ülkülcülerin konusunu biraz araştırmanı tavsiye ederim ama onlarda bazı sinsi irticacıların oyunlarıyla bunları yapmışlardır 80 de bu şeriatçıların hepsi yılan deliğine gizlenmişti fırsat kolluyorlardı yavaş yavaş çıkmaya başladırlar
Ama vatan desen onlar için öyle bir kavram yoktur şehit desen dağda ölen asker şehit değilderler
Akp ikdidarının amacı açıktır bu oyuna gelmeyin ?

hakiki55' Alıntı:

dini yaşamak başka,

namaz_secde1.jpg

irtica başka

irtica.jpg

adam olan bu ülkede Türk bayrağından başka bayrağı açmaz
Tehlikenin farkında olabilmek gerek!

neden Arabistan veya İran sorusuna ise şöyle diyim

Nijerya çok sıcak bir ülke gönderilenler oraya alışamazlar
Arabistan veya İran Nijeryaya göre daha elverişli

hakiki55' Alıntı:
üLkücü sayabiLirim sana.

sadece işine gelenleri duydukça gerçeklerden uzak kalırsın.

baal' Alıntı:
Kardeş burda benimle Ötükenin muhabesesini yağabilecek bir adamyok
Ayrıca herkes dinini kendi yaşar zorla birilerine namaz dayatmak şeriatçilerin adeti
Evet osmanlı çok iyi bir örnek ama osmanlı kozmopolitti kimse cumaya gitti gitmedi hesabı yapmazdı
Fakat burda bir dayatma söz konusudur
Ülkülcülerin konusunu biraz araştırmanı tavsiye ederim ama onlarda bazı sinsi irticacıların oyunlarıyla bunları yapmışlardır 80 de bu şeriatçıların hepsi yılan deliğine gizlenmişti fırsat kolluyorlardı yavaş yavaş çıkmaya başladırlar
Ama vatan desen onlar için öyle bir kavram yoktur şehit desen dağda ölen asker şehit değilderler
Akp ikdidarının amacı açıktır bu oyuna gelmeyin ?

ben herkesLe ötüken muhabbetini yaparım
bunLar yüzeyseL cevapLar
akp miLLi görüş beni iLgiLendirmiyo
daLdan daLa atLamanın mantığı yok
Sadece üLkücüLere ait bir suçLama da buLundun
Ben de sana birşeyLer söyLedim

ŞehitLikte heryerde konuşuLacak kadar basit bir mevzu değiLdir.
SınırLarı ve tanımı yapıLmıştır şehitLiğin
Şehit oLmak için sadece dağda vuruLmak gerekmez..
Ama dağdayken
Hay beni buraya kim gönderdiyse
yada TemeL misaLi buraya Türk bayrağını dikenin
diye isyanLarda buLunurken
devLete miLLete küfür yağdırırken öLenin de
Şehadeti ne kadar konuşuLur biLinmez

ve fLetch
bu üLkede başka bayrak açıLması konusuna bende katıLıyorum
bu konuda bende sana iki keLam ederdim ama
uzar gider mevzu amacından da sapar
Bu arada senin dediğin gerçekLeri ben duyarak değiL
yaşayarak öğrendim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri