Cuma namazı vakti çalışmak caiz değildir!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sercinho7

Dark Side of Creation
Altın Üye
Reaction score
0
Patronunuza Konya Müftülüğü'nün görüşünü okutup buna ikna edebilirseniz cuma günleri tatil yapabilirsiniz!

namaz1337_ic.jpg

Cuma namazı kılmakla yükümlü olanların cuma vaktinde alışveriş yapmaları ve alışmalarının caiz olmadığı açıklaması, Konya Müftülüğü'nün www.konyamuftulugu.gov.tr adresindeki sitesine adını yazmayan bir ziyaretçinin 'Cuma günü ve cuma vakti çalışılır mı?' diye soru göndermesi üzerine yapıldı.

Müftülükten verilen yanıtta, Kuran'da Cuma Suresi'nin 9'uncu ayetinde, 'Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın' denildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Buna göre cuma namazı kılmakla yükümlü olan kişilerin cuma vaktinde alışveriş yapmaları ve çalışmaları caiz değildir. Yükümlü olmayan kişilerin alışveriş yapmasında ve çalışmasında dinen bir sakınca yoktur. Cuma saatinde, yükümlü olanların alışveriş yapması caiz olmayıp dinen sorumluluk getirmekle birlikte bu tür akitlerden elde edilen kazanç helâldir. Cuma namazı kılmakla yükümlü olan satıcının işyerinde cuma namazı kılmakla yükümlü olmayan birisini istihdam etmek suretiyle iş akışının devamını sağlamasında sakınca yoktur."

KAYNAK

Kaynak olarak link versen daha iyi olur.

Bundan daha dogal ne olabilir ki. Yahudiler,
Hristiyan olan ABD de bile kendi mahallalerinde cumartesi
kepenkleri indiriyorlar, oradaki parkmetreleri cumartesi
gunu bedava. Her dini tatilleride var..

özel sektörü bilemem fakat devlet kurumları için işte laiklik kavramı burada ortaya çıkıyor...

evet bunu çok radikaL bir pencereden göstermek bence ters oLmuş..
Hep sorumLuLukLarından bahseder insanLar
Ama kaLubeLada verdiği ahdini kimse hatırLamaz
Cuma günü bütünüyLe tüm İslam Aleminin Bayram günüdür
ve Cuma Vakti işi gücü bırakıp camiiLere koşmak en büyük feyzi kaynaktır

GüzeL bir açıkLama oLmuş bence
tebrik etmek gerekLi açıkLamada buLunanLarı

Laiklik ne alaka? Memur olan bir insan mesai saatlerinde Muslumanligini
geride mi birakicak? Adamlar kalkip Valinin odasinda Cuma Namazi
yapalim demiyorlar herhalde. Zaten verilen ogle yemegi saatini Cuma'ya
gore yilda iki defa ayrilsa cok mu kotu olur? Laiklik tehlike altina mi girer?

anlatmak istediğim laik toplumlarda cuma namazı tatiline izin werilmemesidir..yani dini sebeplerle devlet işlerine uygulama koymak aykırıdır laikliğe ondan bahsettim yukarda...

neyse kalın sağlıcakla..

Yani tek kelime. Ben Allah'ın emirlerini yerine getirmem anlamına geliyor. Bunları duyunca üzülüyorum.Oysa cuma namazı 1 saat. Devlet 1 saat izin verebilir yani.veya pazar yerine cuma tatil yapabilir. :( :( :(

Günde 5 vakit namaz var değil mi?
her namaz saatinde işinizi gücünüzü bırakın namaz kılın o zaman
o çok beğendiğiniz Avrupalılarda her çan çaldığında kiliseye gider zaten

cuma : 9. Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. 10. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.

arkadaslar farz kilinan sadece namazi kilmak .. yok bazilarinin dedigi gibi bütün gün tatil diye birsey yok ... 10 ayette gectigi gibi yeniden isinizin basina dönen der

chamur zaten islamda cuma günün tatil olmasi yasak ..

fletch sacmalamissin .. burda hicbir avrupali can caldigiinda ibadet etmeye gitmiyor .. pazar günleri bile gitmiyorlar .. ondan haric coguda inancli degil ..

Konuyu Saptırmayın Arkadaşlar, Konu Gayet Açık, Madem Kuran da Cuma Namazı Saatinde İbadet Edilmesi ve Her İşi Bırakılması Söyleniyorsa ve Devletin Konya Müftüsü Böyle Yorumluyorsa. Bize Bunları Yapmak Düşer, Yapamıyorsak da Cezasını Öbür Tarafta Çekeceğiz...

Kur'an da yazılmışsa Söylenecek başka bir şey yok..Allah ın kelamıdır ve bize emrediyor..Ama İsteyen gider İsteyen gitmez..O onunla Allah arasındadır..Kimse karışamaz..

Aysar' Alıntı:
fletch sacmalamissin .. burda hicbir avrupali can caldigiinda ibadet etmeye gitmiyor .. pazar günleri bile gitmiyorlar .. ondan haric coguda inancli degil ..

hayır ben saçmalamadım
biraz anlamaya çalışsan sorun namaz kılınıp kılınmaması değil
Cuma namazının saati öğle saatlerine yakın olduğu için isteyipte gidebilmek pekte zor olmasa gerek

ve bütün bir Cuma günün tatil olması tamamen saçmalık olur

Bu talep bir başlangıçtır.olay daha önce defalarca dedindiğim noktaya getirilmeye çalışılıyor herkes namaz kılsın kılmasın 5 vakit namaz saatlerinde işyerleri kapatılan bir toplum yaratılmaya çalışıyor ki; bu işin sonu İran olur.(çok isteyen ve mutlu olacağını düşünen varsa İran'a gidebilir)

hiç merak ettiniz mi acaba
neden yönetim biçimi din devleti olan ülkeler dünyada hep geri kalmışlar???

Laiklik sadece özgürlükleriniz için bir araç değildir.
din devleti olmamız için uymamız gereken temel bir ilkedir.

Avrupalılar konusunda ise;

laikliğin önemini kavramayan Avrupa aynı zamanda dinin de önemini kavrayamamıştır.kısacası Bosna daki Müslüman kardeşlerimizin katillerinden,dinimize küfreten ve Müslüman mezarlarına saldıran şerefsiz Danimarkalılardan,Emperyalist ve de faşist İngiltere'nin oluşturduğu Avrupa'dan çok daha güzel örnekler bulalım kendimize.

Cuma günü namaza gidilebilir mesai saatleri uygunsa ancak tatil olması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.Unutmayın çalışmakta ibadettir.

osiris_cemo' Alıntı:
Cuma günü namaza gidilebilir mesai saatleri uygunsa ancak tatil olması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.Unutmayın çalışmakta ibadettir.
ilk defa sölediklerine katılıyorum:goz:

din devleti diye iranı göstermeyin Allah aşkına bence İslamın en mükemmel şekilde yaşandığı devlet Osmanlı'ydı ben şu zamanda bu mükemmellikte bir yaşayış biçimi göremiyorum hiçbiryerde çöküşte bunlardan zamanla uzaklaşıldığı için olmuştur... Saygılar

masalah masalah, gozlerim yasardi, bu ne guzel din bilgisidir arkadaslar,

oncelikle namazin 5 vakti oldugunu soyleyen arkadaslar bana 5 vakit namazin yazili oldugu ayetleri Kuran`dan gosterebilir mi?

biz sunnilerin kildigi 5 vakit namaz, sabah oglen ikindi aksam ve yatsidir; bazi arkadaslarimiz 5 vakit icinde isyerleri kapatilir mi demis, sabah, aksam ve yatsi namazlarinin vaktini bilmiyor olmalarindan ileri geldigini dusunuyorum, kislari haric aksam namazi haric sabah ve yatsi namazi zaten mesayi saatinin disinda kaliyor

muminler icin herzaman kolaylik saglayan islam dini, cem-i takdim ve cem-i tehir ile namazlarin birlestirilmesine izin veriyor,

yani bir musluman sabah namazini evinde kilip ciktiktan sonra, ogle namazi icin verilen cok degil en fazla 20 dk`lik bir arada hem ogle namazini hemde cem-i takdim ile ikindi namazini kilabilir, ardindan mesayi saati elweriyorsa aksam namazini kilabilir, yok elvermiyorsa cem-i tehir ile yatsi namazindan once kilabilir.

demekki neymis, 5 wakit namazin 5`i icinde is yerlerinde tatil olmasi gerekmiyormus, ogle namazi waktinden sonra 20 dklik bir ara yeterliymis

eh namaz wakitlerini bilmeyenler isin icine girince boyle parlak fikirleri duymak sasirtici olmamali

Cuma namazida siradan bir namaz degildir, bazi arkadaslarin yazdigi gibi ayette isinizi gucunuzu birakin yinede cuma namazinizi kilin denilmektedir, bir arastirip bakin bakalim diger namazlar hakkindaki ayetler bu sekilde bir emir weriyor mu

cuma namazi muslumanlarin bir araya gelmesi icin bir vesile, cuma gununun onemi nedeniyle bagislanma nedeni ve ibadetini yapanlar icin buyuk bir sevap kaynagidir. wakit namazlari tek kilinabildigi halde cuma namazlari tek kilinamamakta ayrica topluma acik olmayan yerlerde de kilinamamaktadir. 5 kisi bir ewde toplanip cuma namazi kilamaz, cunku mekan genele acik olmalidir.

cahalet icinde yuzen halkimiz bayram namazlarinda camileri tika basa doldururken cuma namazlarinda bu olmamaktadir, oysa bayram namazi vacib, cuma namazi farzdir.

Cuma namazı akıl baliğ olan sağlıklı erkeklere farzdır. Bu nedenle Cuma namazını bilerek kılmayanlar haram işlemiş olurlar.

Daire amiri, memurların cuma namazına gitmelerine izin vermezse, önce amiri, makbul bir yolla takındığı menfi tavırdan vazgeçirmeye çalışırlar. İmkân olmadığı takdirde memur ya kendi naklini başka yere yaptıracak, yahut da maddi durumu müsait olduğu takdirde istifa edecektir. Durumu müsait olmazsa görevine devam edip cuma namazına gitmeden öğle namazını kılar, vebal de amire ait olur, işçinin ve öğretmenin de durumu böyledir.

inanç meselesi nasıl olsa hesap günü gelecek ozaman anlarız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri