CHP ve Eğitim-Sen'den, KCK 'dan Gözaltına Alınanlara Destek

Aktivist

Banned
Reaction score
0
CHP ve Eğitim-Sen'den, KCK 'dan Gözaltına Alınanlara Destek

CHP İstanbul İl Örgütü ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri, KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu'na destek vermek için adliye yakınında açıklama yaptı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle adliye önüne gelemeyen grup, adliyenin bulunduğu sokağın başında toplandı. Sık sık attıkları sloganlarla gözaltındaki Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'na destek veren grup, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen'in Üniversiteler Şube Başkanı İsmet Akça, operasyonları saldırı olarak nitelendirdi. Akça, "Bu seferki saldırı KCK operasyonu bahanesiyle sendikamız üyesi olan bilim insanı

Prof. Dr. Büşra Ersanlı'yı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi

Başkanı Ragıp Zarakolu'nu da içeren onlarca kişiyi hedef aldı" dedi.

Akça'nın ardından, gözaltında bulunan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın öğrencileri adına yapılan açıklamada ise Ersanlı'nın serbest bırakılması istendi.

Eyleme destek veren Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ise yaptığı açıklamada demokratik siyasetin önünün tamamen kapatılmasıyla karşı karşıya gelindiğini savunarak, "Akademisyen, bilim insanı, gerek yaptığı bilimsel çalışmalarıyla gerekse topluma bugüne kadar yapmış olduğu katkılarıyla öne çıkan Büşra arkadaşımızın dahi KCK davasında gözaltına alınması da gerçekten bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı eylemde grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak : Chp Ve Eğitim-senden, Kckdan Gözaltına Alınan Zarakolu Ve Ersanlıya Destek - SON GELİŞMELER

Şu CHP liler hiç utanmadan sıkılmadan birde gelip bura da ulusalcılık vatanseverlik naraları atmıyorlar mı gel de gülme

PKK nın şehir yapılanması olan KCK çökertilince PKK BDP ve CHP nin etekleri tutuşuyor nedense

Şu CHP liler hiç utanmadan sıkılmadan birde gelip bura da ulusalcılık vatanseverlik naraları atmıyorlar mı gel de gülme

PKK nın şehir yapılanması olan KCK çökertilince PKK BDP ve CHP nin etekleri tutuşuyor nedense

sen farklısın sanki

ayrıca bülent arınçta çıkıyor deniz feneri diğer davalara örnek olur diyor ergenekonu mu kck yı mı kastetti acaba.. ikiside seni haksız cıkarıyor..

oda değil burdaki chpliler senden 1000 kat daha şerefli daha vatansever Atatürkçü.
y-chpnin ne yaptığı ne onları nede ikiyüzlüleri alakadar etmez..

Yinemi şer üçlüsü yalan hikayesi ve ona inanmaya devam edecek gelişmemişler boy gösteriyor. Bir kere bdp, kck ve pkk farklı şeyler değiller. O nedenle isimlerini ayrı ayrı söylemeye gerek yok. Akıldan mahrum veya kötü niyetli biri MHP, CHP ve bdp'yi veya pkk'yı aynı kefeye koyabilir. Ben CHP'liyim fakat sevgili fitne arkadaşım bilesinki MHP'yide en az CHP kadar severim. Bu gün savaş çıksa, öleceğimi bilsem dahi sırtımı MHP'li kardeşlerime gönül rahatlığıyla dönebilirim. Bilirimki vatan uğruna aynı saftaysak fakat farklı siyasi görüşlere sahipsek bile ölümüne çarpışırız. Aynı düşünceleri bölücü, satılmış veya takunyalı bir kardeşime karşı hissetmem, sürekli tedirgin olurum. Yalan, riya, ilkesizlik hamuruna işlemişse bir kişinin ona hiç bir şart altında güvenmem. Gerçek müslümanları seviyorum, hepsi baş tacım, çevremde de çok var. Fakat Müslüman görünümlü kafirlere ne aklımda ne yüreğimde geçit yok. Birazcık Allah inancın, Allah korkun varsa forumdaki insanlara bunu yapma kardeşim. Bu türden şeytan işlerine bulaşma. Bizlere birazcık acı, saygı göster, merhamet et. Umuyorum ki yüreğin bu kadar kara değil.

Enteresan ben CHP ile ilgili konu açıyorum amma suratına vatansever maskesi geçirmiş şarlatanlar bana cevap yetiştirme gayretine düşmüş. Adeta havlıyor derkes daha doğru olur.

İş şeref meselesine gelince şimdi sana çapının 10 katı cevap veririm yediğin lafı da hazmedemeyip çemkirmeye başlarsın olmayan seviyenle forumu kirletirsin bu yüzden git başımdan da kime havlarsan havla sana cevap vermeyeceğim .Sen git de adına sözcülüğünü yaptığın sahibin kimse o gelsin hadi bakimm

Enteresan ben CHP ile ilgili konu açıyorum amma suratına vatansever maskesi geçirmiş şarlatanlar bana cevap yetiştirme gayretine düşmüş. Adeta havlıyor derkes daha doğru olur.

İş şeref meselesine gelince şimdi sana çapının 10 katı cevap veririm yediğin lafı da hazmedemeyip çemkirmeye başlarsın olmayan seviyenle forumu kirletirsin bu yüzden git başımdan da kime havlarsan havla sana cevap vermeyeceğim .Sen git de adına sözcülüğünü yaptığın sahibin kimse o gelsin hadi bakimm

:) şerefsizin arkasında saf tutandan şeref dersi almak .. :) anlaşılan yine yarana bastık ki hakaretlerin ardı arkası kesilmedi.. aciz dostum!

İşin enterasan tarafıda şu ki şimdilerde yedikleri içtikleri, vede şerefleri!!!! ayrı gitmeyen bu sahtekarlar Her nekadar partileri liderleri ayrı isede ulusalcılık adı altında birleştiler.ortaya nur topu gibi ne idüğü belirsiz sate vatanseverlik ucubesi çıktı

Eskiden Milliyetciyim diyenlerle solcuyum diyenler malum iki hayvanın didişmesi gibi bir birleriyle didişirler di.Birbirlerini boğazlarlardı. Bir bir birlerini katlederlerdi. 80 öncesi birbirlerini öldürmekten ülekeyi kan gölüne çevirmişlerdi.

Bu durum 80 sonrasında da devam etti. 80 sonrası daha çok üniversietlerde çoğu karı kız yüzünden çıkan kavgalar her akşam televizyon ekranlarından "sağ görüşlü öğrencilerle sol görüşlü öğrenciler taşlı, sopalı,satırlı birbirine girdi" şklinde anons ediliyordu.

Bu durum taaaa AKP iktidara gelip Erdoğan başbakan oluncaya kadar devam etti. Erdoğan Başbakan olunca bir birlerini boğazlayan ,bir birlerine satılarla baltalarla saldıran bu sahtekarlar birden bire kavgayı bırakıp aslında kardeş ve fikirdaş olduklarını aslında aynı düşünce sistemine sahip olduklarını anladılar.Bunu yıllarca analayamayıp birbirlerini boğazladılar.

Nyeseki AKP ve Erdoğan gelince aslında birlerinin çok ŞEREFLİ KARDEŞleri olduklarını anladılar.Erdoğan Olmazsa bunlar hala birbirlerinin kafasını gözünü patlatmaya çalışıyor olacaktı. Son yıllarda üniversitelerde sağ görüşlü öğrencilerle sol görüşlü öğrenciler bir birine saldırdı haberi duymuyorsanız sebebi kardeş olduklarını keşfetmelerinden kaynaklanıyor .

Bu kadarda nakörler işte , iyilikte yaramıyor.

Sevgili deLishmen kardeşim, ısrarla aynı yolda devam ediyorsun. Geçmişde ve o zamanın şartlarında yaşanan olayları bu güne uyarlamak ve devam ettirmek iyi bir yaklaşım değil. İnsanlar hata yapar, aldatılır fakat bu sonsuza dek sürmemeli. Aynı çatışmaların sürebilmesi için senin gibi düşünüp konuşmaya devam etmeliyiz ki birbirimize olan düşmanlığımız büyüsün. Bunu İsteyen Amerikalı ve İngilize prim vermeyelim diyorum. Onların sandığı kadar aptal değiliz diyorum. İnsanlara ve akla hizmet etmeyen konu ve yaklaşımlar gerçek bir Türkün, gerçek bir Müslümanın davranış şekli olmamalı. Bu düşünceyle vatanını ve milletini seven samimi biri farklı bir siyasi görüşe sahip olsada benim güvendiğim bir kardeşimdir. Geçmişte yaşanan yanlışları ve aldanmışlıkları referan almaya devam edemeyiz. Allah rızası için bize merhamet et. Bize, yani forumdaki insanlara.

evet millet zamanında birbirini boğazlarken kendi düşünceleri ile ülkenin bağımsız olması için uğraşırken siz malı cebe atıyordunz devleti soyup soğana ceviriyordunuz.. kenan evrenin bir tarafını yalamakla meşguldünüz.. darbenin tek zarar vermediği takunyalılar olurken bugün darbe karşıtlıgı yapıyorsunuz.. kenan evrenin anayasasına yüzde 90 evet diyip bugün sözde sivil anayasa sloganları atıyorsunuz.. ki görüyoruzki kenan evrenin anayasasını bile arıycaz durumu getirdiniz ülkeyi.. bu arada kenan evrende ellerinizden öper hala sağlıgınıza duacı.. :D

Sevgili l3adl3oy arkadaşım sana canı gönülden katılıyorum. Gerçektende o dönem sağcılar ve solcular birbirlerine çok zarar verdiler ve 80 darbesinden sonrada devlet eliyle zarar görmeye devam ettiler. Fakat ne hikmetse o dönemlerde takunya ya hiçbir şey olmadı. Zarar görmediklerinede ayrıca seviniyorum çünkü her ne olursa olsun herkes bu vatanın evladıdır. Fakat iki yüzlülükleri canımı sıkıyor. Zarar görmüş kesimleri kullanma, istismar etme yaklaşımları samimiyet açısından bende son dere olumsuz düşünceler ortaya çıkarıyor. 46 yaşında bir insanım ve siyaseten anap ve akp kadar aşağılık bir siyaset güden parti görmedim. akp tavrı milleti kandırarak onları soymaya yönelik olsa bir ölçüde anlarım fakat doğrudan vatana yönelik yıkıcı tavrını asla ve asla aklı başında ve vicdan sahibi kişilerin onaylayacağını düşünemem. Gerçek bir vatansever akp varlığı ve icraatlarıyla övünemez.

bunlar hedef saptırmak için ne yapacaklarını şaşırdı, iyice saçmalamaya başladılar, inanılır gibi değil.cumhuriyetin kuruluşundan beridir sanki kimse bilmiyor chp ve mhp yapısınıda utanmadan birde çamur atmaya çalışıyorlar nede olsa alışık bunlar iftiraya müslümanlığın "m" sinden feyz almadıkları için normal bizler şaşırmıyoruz zaten artık dalga geçiyoruz resmen, tepeden tırnağa kadar yalancı çoban hikayeleri doldu taştı biz bıktık onlar bıkmadı...

evet millet zamanında birbirini boğazlarken kendi düşünceleri ile ülkenin bağımsız olması için uğraşırken

Vaybe cümleye bakarmısın hele. Demekki her iki kesiminde birbirini boğazlama sebebi ülkenin bağımsızlığı için miş.Madem ikinizde aynı şeyi istiyordunuz neden ozaman ülkeyi kan gölüne çevirdiniz.

12 Eylül Darbesini yapan darbecilerden birisine "daha önce neden müdahale etmedinizde bu kadar kanın akmasını izlediniz" sormuşlar

O da demişki "Şartların olgunlaşmasını bekledik"

Yani darbeciler sorunsuz bir darbe yapmak için her iki kesimi de horoz dövüştürür gibi birbiryle dövüştürüp kanını akıttı yıllarca. Yeteri miktarda kan akıp şartla olgunşınca da darbeyi yaptı.

Şuan bir birlerinin şerefli kardeşi olduklarını Tayyip Erdoğan sayesinde keşfeden bizim horoz dövüşcüleri diyor ki bizi horoz dövüşür gibi kavga derken siz neden bizim bu dövüşümüze katılmadınız,

Evet bir kesim ozaman o horoz dövüşüne katılmadı Çünkü bu kavganın tek elden idare edildiğin biliyorlardı. Çünkü her iki kesime de verilen silahlar aynı seriden di. Silahlar sabah bir gurubun eline veriliyordu öğleden sonra aynı silahlar diğerinin eline veriliyordu.Dolayısı ile bu horoz dövüşünde daha çok kan akmalıydı ki bizim darbeciler "ülke kan gölüne döndü acil müdahale etmemiz lazım" diyerek yapacakları darbeyi bizim horozcuların kanıyla meşrulaştırtacaktı

Kusura bakmayın ama herkes sizin gibi bir horoz beynine sahip olmak zorunda değil ki o kavgaya katılsın. Zira katılmamaklada çok haklıymış.
Zira bizim horozcuları kavga ettirecek güç kalmayınca horozlar kavgayı unutup haliyle dost oldular.Olmaları da normal çünkü aynı familya ya aitler

Bugün horoz gibi kavga etmiyorlarsa bunu Tayyip Erdoğan! borçlular ama nankör oldukları için teşekkür etmek yerine o na saldırmakla meşguller

Sevgili deLishmen, konuyu sosyolojik ve siyasi açıdan değerlendirme amacıyla ele alıp yorumunu yaptıysan tespitlerinin % 90 gibi bir kısmına katılırım. Gerçekten bu anlamda seni tebrik ederim. Ağzına sağlık sevgili kardeşim. Bu kadar iyi düşünüp yazabildiğine göre olayları net bir şekilde görebiliyorsun demektir. Bence önemli olan, kişilerin olaylar olup bittikten sonra iyi bir değerlendirme yapıp aynı durumlarla bir daha karşılaşmamak için gereken dersi çıkartmış olması. Fakat görüyorum ki toplumumuz bu yapıda değil. Yani aynı konular üzerinden defalarca aynı acıları yaşamaya devam ediyor. Etmek istiyor gibi bir hal var. Bir şey daha. Darbeler ve koşulların olgunlaşmasıyla ilgili değerlendirmelerinde çok yerinde. Demek ki konuya hakimsin. Konuya ilgi duyuyorsun. Bu çok iyi. Eğer durum bu ise; o zaman topluma bunu reva gören, senaryoyu yazan güçleri de biliyorsun demektir. Öyle ki baş aktörün abd ve kardeşi avrupa olduğu kesin. Araya israil, rusya, iran gibi figürlerde serpiştirebiliriz. Demek ki uluslar arası ilişkilerde eğer güçlüysek bu aktörlerle ticaret, siyaset yaparken eşdeğer, saygın pozisyonda olmalıyız. Ermeni soykırımını tasarı onayı olarak gündeme getirince Belçikaya ruandada yaptıklarını hatırlatıp sende meclisinden kınama kararı çıkartabileceksin, abd yi kızırlderililere ve afrikalı zencilere yaptıkları için kınama kararı çıkartıp meclisin aldığı kararı dünyaya ilan edebileceksin. Örnekleri çoğaltmaya gerek yok. Ticaret yapacaksan her iki tarafında çıkarları eşit şartlarda gözetilecek kardeşim. Sürekli kar diğerlerine zarar Türkiye’ye çıkmayacak. Bunlardan birisi gelip senin içişlerine karışabiliyorsa sende aynısını onlara yapabileceksin. Hikayeyi burada noktaladım. Ve tekrar darbelere döndük. Yüreğim ülkemdeki bütün insanları kardeş görmek istiyor. Sağcı ve solcu kandığı için birbirine zarar vermiş ve dinci kardeşim bu saçmalıktan kendisini uzak tutabilmiş ise bu beni sevindirir. Zarar görmemiş ve hatta diğer kardeşlerini ayıktırabilmişse ne ala. Niyet ve dünya görüşü bu kadar güzel ve saf ise her kesimden ülkemin insanı güvenebileceğim bir kardeşimdir. Gelelim % 10’luk kısma. Bunca şeyi görmüş isen o zaman aşık olduğun adamın abd ve avrupayla halvet olmasına da, ülkeni peşkeş çekmesine de iyi bir yorum yapabilmelisin. Bu arada bir şey daha belirtebilir miyim. İnan olsun ki zerre kadar kızmıyorum, hani bazen bir birimize zeka, makarna, horoz beyinli, takunya sesleri, içimizdeki israilliler gibi kelimeler kullanıyoruzya. Sevgiyle, sağlıcakla kal kardeşim. Yorumlarını beklerim. Allah insanlara konuşma, düşünme, yazma nimetleri vermiş. Eşrefi mahlukat yapmış. Lütfen bunları kullanalım.

CHP'li Tekin KCK'yı böyle savundu

CHP'li Tekin KCK'yı böyle savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: (İstanbul'daki KCK operasyonu) Hukuksuzluğun kime ve nereye kadar varacağını, yarın kime vuracağını bilemiyoruz

KCK tutuklamaları-

Tekin, bir soru üzerine, İstanbul'daki KCK operasyonu kapsamındaki tutuklamaları değerlendirdi. Tekin, ''Çok güzel bir slogan vardır, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek'. Hukuksuzluğun kime ve nereye kadar varacağını, yarın kime vuracağını bilemiyoruz. Aydın insanlar Ergenekon kapsamında tutuklandığında CHP örgütleri buna karşı çıkmıştı. Birçok insan bu durumu algılayamamıştı. Ama şimdi umut ediyorum ki algılarlar. Sorun onları da buldu'' dedi.

CHP delirdi herhalde, yahu kck denen şeyin pkknın şehir yapılanması olduğun sağır sultanlar bile duydu, nasıl kckya destek verirsiniz?

Pes!

meseleyi tamamen işinize geldiği gibi anlıyorsunuz ama size açıklamaya bile gerek yok zaten.bu arada imralıdaki kankanız napıyor ya unutmadan unutturmadan???

İmralıdaki hain kck operasyonları için "susma sustukca sıra sana gelecek" diyenlerle gurur duyuyormuş!!!!

meseleyi tamamen işinize geldiği gibi anlıyorsunuz ama size açıklamaya bile gerek yok zaten.bu arada imralıdaki kankanız napıyor ya unutmadan unutturmadan???

Öcalan'a bağlı PKK nın şehir yapılanması olan KCK nın çökertilmesini protesto edenler CHP olduğuna göre söyle bakim kim kimin kankası oluyor

Geri