CHP ve Eğitim-Sen'den, KCK 'dan Gözaltına Alınanlara Destek
CHP İstanbul İl Örgütü ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri, KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu'na destek vermek için adliye yakınında açıklama yaptı.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle adliye önüne gelemeyen grup, adliyenin bulunduğu sokağın başında toplandı. Sık sık attıkları sloganlarla gözaltındaki Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'na destek veren grup, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen'in Üniversiteler Şube Başkanı İsmet Akça, operasyonları saldırı olarak nitelendirdi. Akça, "Bu seferki saldırı KCK operasyonu bahanesiyle sendikamız üyesi olan bilim insanı
Prof. Dr. Büşra Ersanlı'yı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi
Başkanı Ragıp Zarakolu'nu da içeren onlarca kişiyi hedef aldı" dedi.
Akça'nın ardından, gözaltında bulunan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın öğrencileri adına yapılan açıklamada ise Ersanlı'nın serbest bırakılması istendi.
Eyleme destek veren Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ise yaptığı açıklamada demokratik siyasetin önünün tamamen kapatılmasıyla karşı karşıya gelindiğini savunarak, "Akademisyen, bilim insanı, gerek yaptığı bilimsel çalışmalarıyla gerekse topluma bugüne kadar yapmış olduğu katkılarıyla öne çıkan Büşra arkadaşımızın dahi KCK davasında gözaltına alınması da gerçekten bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı eylemde grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.
Kaynak : Chp Ve EÄŸitim-senden, Kckdan Gözaltına Alınan Zarakolu Ve Ersanlıya Destek - SON GELİÅMELER