Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

Arkadaşlar kampüste kalan yada kampüse yakın yerde oturupta telsim kullanan arkadaşlar alt yapı yetersizliğinin ne demek olduğunu daha ii bilirler akşam 6 dan sonra telsim hattı kullanmanın imkanı yok valla bu konuyu benim gibi düşünenlerle birazdaha genişletip telsime karşı bi eylem yapalımmı ne dersiniz bu konuyu buraya yazmamın nedeni teknik alt yapı yetersizliği..... :cool: bunu bi düşünelim ve isterseniz ana sayfaya bi konu açalım ne dersiniz...

Yasaaa Telekomikasyon Kurumu yasaaaaa.

Soru 1 :12 milyon cep telefonu kaçakmis. Bu 12 milyonluk kitle kimlerden olusuyor acaba?
Bir tahmini olan var mi? Tabi ki 12 milyon garibandan.
Zengin zaten aliyor KVK li , garantili cep telefonunu.

Soru 2 : Sizce Devlet IMF'ye olan borçlarini nerden ödeyecek dersiniz. Bu 12 milyon garibandan olmasin sakin? Tabi ki ondan çünkü devletimizin caresi kalmamistir arkadaslar.
Çünkü zenginlerden, para babalarindan her alanda yeterince ve eksiksiz topluyor vergisini.
Tek vergi kaçiranlar bu 12 milyon adet kelle.

Milenyum da 2006 yilina girerken, dunyanin diger ulkelerinde devletin sagladigi hizmetlere hayranlikla bakiyoruz. Aslinda onlar bize hayran olmalari gerekir arkadaslar. Cunku bizler dunyanin en yavas internetini en pahaliya kullananlariz. Cunku biz cep telefonunda en cok vergi odeyenleriz.
Turk TeleKOMIKasyon. Arkadaslar KOMEDI bitince biri beni uyandirsin.

rune' Alıntı:
Yasaaa Telekomikasyon Kurumu yasaaaaa.

Soru 1 :12 milyon cep telefonu kaçakmis. Bu 12 milyonluk kitle kimlerden olusuyor acaba?
Bir tahmini olan var mi? Tabi ki 12 milyon garibandan.
Zengin zaten aliyor KVK li , garantili cep telefonunu.

Soru 2 : Sizce Devlet IMF'ye olan borçlarini nerden ödeyecek dersiniz. Bu 12 milyon garibandan olmasin sakin? Tabi ki ondan çünkü devletimizin caresi kalmamistir arkadaslar.
Çünkü zenginlerden, para babalarindan her alanda yeterince ve eksiksiz topluyor vergisini.
Tek vergi kaçiranlar bu 12 milyon adet kelle.

Milenyum da 2006 yilina girerken, dunyanin diger ulkelerinde devletin sagladigi hizmetlere hayranlikla bakiyoruz. Aslinda onlar bize hayran olmalari gerekir arkadaslar. Cunku bizler dunyanin en yavas internetini en pahaliya kullananlariz. Cunku biz cep telefonunda en cok vergi odeyenleriz.
Turk TeleKOMIKasyon. Arkadaslar KOMEDI bitince biri beni uyandirsin.

doğru söze ne hacet :clap: :clap:

Sıra hangi teknolojide ?

(25.11.2005 17:43)

Cep telefonları önce saat, sonra fotoğraf makinesi oldu. Şimdi de mp3 çalarlı modeller büyük ilgi görüyor.
Cep telefonlarını yanımızda taşımaya başladığımızdan beri önce kolumuzdan saat eksildi, sonra da elimizde fotoğraf makinesiyle pek gezmez olduk. Şimdi de fıkır fıkır şarkıları içine doldurup ister evde, ister yolda giderken şıkır şıkır oynayabileceğiniz modeller vitrinleri doldurdu. Ben de paltomu üzerime çekip üşenmeden dükkan dükkan dolaştım, hem sesi hem fiziği düzgün olanlardan güzel bir derleme hazırladım.

İnsan zaten yanında taşıyacağı bir aletten canı istediğinde Dede Efendi’nin güfteleri, canı istediğinde oyun havası nağmeleri, canı istediğinde yanık bir memleket türküsü de dökülsün istemez mi?

Sony ErIcsson w800i
Sony’nin 80’lerin başından beri piyasada olan Walkman markasının teknolojideki son yansıması cep telefonlarında kendine yer buldu. Sony Ericsson w800i, bu serinin şimdilik en üst noktasını temsil ediyor. MP3 ve AAC+ çalıcıdan fotoğraf makinesine, FM radyodan el fenerine kadar bir çok özelliği bir arada toplayan ürün, buna rağmen küçük ve sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Turuncu rengi ve kullanışlı Walkman yazılımıyla kutusundan çıktığı anda içinizi ısıtan w800i, yüzlerce şarkıyı yanınızda taşıyabileceğiniz 512MB Memory Stick Duo bellek kartıyla birlikte geliyor.

Motorola e398
Motorola’nın stereo hoparlörlere ve zil sesleriyle uyumlu yan ışıklara sahip olan E398 modeli, sade ve kullanışlı tasarımıyla ilgiyi üzerine çekiyor. Stereo hoparlörleriyle sadece müziği dışarı vermekle kalmıyor, aynı zamanda zil sesini de iki kat daha kolay duyulabilir hale getiriyor. Kutudan müzik yüklemek için sadece 64MB’lık TransFlash bellek çıkması ve FM radyosunun olmaması bazılarının dudak bükmesine neden olabilecek eksiklikler. Bununla birlikte daha yüksek kapasiteli bellek kartlarını desteklemesi ve özellikle karanlık havada etrafında dans eden ışıkların kişisel beğenilere göre ayarlanabilmesi, telefonu sadece sahibi için değil, dışardan bakanlar için de çekici kılıyor.

SIemens CX75
Fiyat-performans oranında iyi bir çizgi yakalayan Siemens CX75, krom unsurların kullanıldığı ağır ve sağlam duruşuyla dikkat çekiyor. Siemens CX75 tıpkı Sony Ericsson’un Walkman modeli telefonlarında olduğu gibi, MP3 yanında daha kaliteli sıkıştırma sağlayan AAC+ formatını da destekliyor. AAC+ formatı, MP3’e kıyasla yarı dosya boyutunda benzer ses kalitesine ulaşılmasını sağlıyor. Böylece daha fazla sıkıştırmayla, ortalama bir bellek alanına kaliteden fazla ödün vermeden daha çok şarkıyı sığdırabiliyor. Müzik depolamak için MMC genişleme kartlarıyla belleği artırılabilen Siemens CX75’in dahili FM radyosu bulunmuyor.

Sony ErIcsson w550i
Sony Ericsson w550i, döner kapaklı bir tasarıma sahip ve üzerinde tüm odaya müzik yayını yapabileceğiniz kadar güçlü dahili hoparlörler barındırıyor. Müzik ve mobil eğlence için tasarlandığı açıkça belli olan üründe oyun oynarken kullanabileceğiniz özel tuşlar bile düşünülmüş. Değişen renkli kapakları, megapiksel kamerası, Walkman yazılımı, FM radyosu ve 3 boyutlu oyunlarıyla kullanıcısına bol müzikli ve eğlenceli zaman geçirme vaadi sunan telefonun tek dezavantajı, 256MB’lık dahili belleğini yükseltmek için genişleme olanağı sunmaması.

Samsung e730
Samsung’un bu yeni ürünü, kapaklı tasarımıyla ve kapağın üzerinde yer alan renkli OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Kapak kapalıyken de ulaşılabilen müzik tuşları ve OLED ekranda yer alan animasyonlar, özellikle kapaklı telefonları seven ve multimedya fonksiyonlarından vazgeçemeyen kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor. Ancak 92MB’lık paylaşımlı belleğinin daha fazla genişleme olanağına sahip olmaması, telefonun müzik taşıma kapasitesini neredeyse tek bir albümle sınırlandırıyor. Yine de telefon sahibini müziksiz bırakmamak için bu kez FM radyosunu seçenek olarak sunuyor.

bildiğim kadarıyla bu kayıt işlemi bir yıl daha ertelendi alt yapı yetersizliğinden

email numarası kaçak telefona kopyalana biliyormuş eskileri yenilere kopyalatsak diyorum .
ben dinlemedimde arkadaşlar acarer in bundan bahsettiğini ama yeni email no larının da sahte çıkabileceini söylemiş(ntv hafta sonu sorun söyleyelimde herhalde)(bunun nasıl yapıldığını bilen varmı:) )

ben yabancı değilim 13. üyeyim ama herseferin de yabancı diyor

edit by:w133
arkadaşım flood yapmazsan seviniriz..
ayrıca sen 129. cu üyesin ben 13. üyeyim.
bu yabancı yazması senin msj sayına bağlı...

Vertu’yu Otomobil Bile Kıramadı

Merkezi İngiltere’de bulunan ve 2002 yılından bu yana, sadece prestijli alışveriş merkezlerinde satılan Vertu marka cep telefonları, pahalılığı kadar sağlamlığıyla da adından söz ettiriyor.

Vertu cep telefonlarının gözde modeli 'Ascent Motorsport'un düşme ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı olduğu, İngiltere'deki Vertu fabrikasında yapılan bir testle kanıtlandı. Karbon fiber, titanyum ve safir kristalden üretilen cep telefonunun üzerinden son model bir Porsche marka araba geçti. İki kez art arda gerçekleştirilen testin ardından cep telefonun hiçbir zarar görmeden çalışmaya devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Fiyatları 5 bin ila 20 bin euro arasında değişen lüks cep telefonların yapımında altın, platin ve yakut gibi değerli malzemeler kullanılıyor. İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden David-Victoria Beckham çiftine, ünlü pop star Beyonce'den Brad Pitt ve Angelina Jolie gibi Hollywood yıldızlarına kadar birçok ünlünün kullandığı cep telefonlarının en önemli özelliği, dünyada el yapımı üretilen ilk cep telefonu olması.
thumbnails6ic.jpg

En az 26 saatte üretiliyor
İngiltere'nin Hampshire kentinde bulunan Vertu fabrikasında üretilen lüks cep telefonları standart bir telefondaki ortalama 40 parçanın aksine 404 parçadan oluşuyor. 74 ayrı patenti bulunan telefon, 250'yi aşkın üst düzey saat işçisiyle cep telefonu yapımında ve tasarımında uzman kişiler tarafından üretiliyor. Fabrikada normal bir telefonun üretilmesi ortalama 10 dakika alırken Vertu el yapımı cep telefonlarının üretilmesi en az 26 saat sürüyor. 3 ayrı modeli bulunan Vertu cep telefonlarında çizilmeye karşı dayanıklı safir kristal ekran, seramik kılıf ve Austin Martin otomobillerinde kullanılan dayanıklı deri kullanılıyor. Tuş takımlarının yataklarında kullanılan yakut sayesinde tuşları tam 2 milyon kez basmaya dayanıklı hale getiren Vertu cep telefonları sartışa sunulmadan önce 96 farklı teste tabi tutuluyor. Cep telefonlarının her birinde, SIM karttan bağımsız olarak, farklı bir özel kod numarası bulunuyor. Böylelikle telefonlar çalınmaya karşı da korunuyor.

230_2.jpg

24 saat özel sekreter servisi

Vertu'nun yeni modeli 'Signature' serisinde beyaz ve sarı altın kullanılıyor. Frank Nuovo tarafından tasarlanan lüks model 69.25 kırat safir kristal içeriyor. 24 ayar altının kullanıldığı her bir 'Signature' modeli 20 altın alyans değerini taşıyor. Signature modeli isteğe göre platin, beyaz ya da sarı altından üretilebiliyor.

'Signature' serisinin en önemli özelliği ise kullanıcılara 7 gün 24 saat 'concierge' servisi sunması. Kullanıcı, özel olarak tasarlanan tuşa basarak concierge'e bağlanıp otel, uçak, restoran rezervasyonu ile dilediği mağazadan alışveriş yapabiliyor. Özel sekreter servisi kullanıcıya 1 yıl boyunca ücretsiz olarak sunuluyor.

Koleksiyoncuların gözdesi olan model Türkiye'de de satılacak
Vertu'nun bir başka modeli olan 'Ascent Motorsport' ise yarış tutkunlarıyla spor giyim tarzını tercih eden kullanıcıların gözdesi oldu. Motorsport modeli, Porche Michelin Supercup'da yarışan Vertu Racing arabasından etkilenerek dizayn edilmiş. F1 yarış arabalarında kullanılan likid metal, karbon fibre ve lastiklerde kullanılan dayanıklı deriden oluşan 'Motorsport' modeli, dizaynıyla da ilgi çekiyor. 997 model Porche 911 GT3 markasının dizaynından etkilenerek tasarlanan cep telefonu spor arabaların çekiciliğini taşıyor. Dünyada sadece 997 adet üretilen Motorsport modelinin her birinde özel bir seri numarası bulunuyor. Koleksiyonerlerin gözdesi olan modelden 30 tanesi bu ayın sonunda Türkiye'de de satışa sunulacak.

Porsche otomobille dayanıklılık testi

Vertu cep telefonlarının gözde modeli 'Ascent Motorsport'un düşme ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı olduğu, İngiltere'deki Vertu fabrikasında yapılan bir testle kanıtlandı. Karbon fiber, titanyum ve safir kristalden üretilen cep telefonunun üzerinden son model bir Porsche marka araba geçti. İki kez art arda gerçekleştirilen testin ardından cep telefonun hiçbir zarar görmeden çalışmaya devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Başkan Torres: "Türkiye bizim için önemli bir pazar"
Vertu'nun Başkanı Alberto Torres, geçen mayıs ayında Türkiye'de ilk modelinin satışa sunulduğu Vertu cep telefonlarına gösterilen ilgiden hayli memnun olduğunu belirtti. Torres, "Vertu Türkiye'yle yeni tanıştı. Gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Türkiye bizim için önemli bir pazar. Zaten Türkiye cep telefonu pazarında en geniş paya sahip olan bir ülke. Yorum yapmak için henüz çok erken ama başlangıç olarak Türklerin ilgisinden çok çok memnunuz. Türkiye için yeni sürprizlerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde Türkçe dil seçeniğini de kullanıcılarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kamera ve internet özellikleri yok

Vertu'nun pembe deriyle kaplı Ascent modelinin, kadınların en çok tercih ettiği model olduğu belirtildi. Dünyaca ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ın şarkıcı eşi Victoria Becham'ın kullandığı pembe model ABD'li pop star Beyonce'nin de gözdesi. Türkiye'de bulunan pembe Ascent modelinin Seda Sayan tarafından kullanıldığı belirtildi.
Vertu'nun bir özelliği ise son yıllarda neredeyse her cep telefonunda görmeye alıştığımız kamera ve internet gibi teknolojik sistemlerin olmayışı. Başkan Torres, kamera ve internet gibi hizmetlerin son teknolojik seviyeye ulaşmadığını düşündükleri için Vertu modellerinde bu hizmetlere yer vermediklerini söyledi. Ancak Vertu'nun 3 modelinde de Bluetooth, SMS ve GPRS hizmetleri bulunuyor.

Türkiye'de şimdiye kadar 100'ün üzerinde satıldı
Vertu'nun yeni Ascent Beyaz Serisi ile Signature ve Motorsport serilerinin bu yılın sonuna kadar Türkiye'de satışa sunulacağı belirtildi. Sadece dünyaca ünlü alış veriş mağazalarıyla ünlü mücevher dükkanlarında satılan Vertu cep telefonları Türkiye'de Beymen'de satılıyor. Türkiye'de şimdiye kadar 100'ün üzerinde satılan lüks telefonların elçiliğini ise Ömer Karacan, Alp Taşkent ve Nazlı Karamehmet yapıyor. (25.Eki.2005)

Milliyet.com.tr

arkadaşlar bu haber artık eskidi bu olay 2007 ye kadar ertelendi ..nedeni altyapı eksikliği vede açılan davalar..

Konu 2007 ye kadar kapanmıştır :)

Arkadaşlar son aldığım haberlere göre hala bu vakit 2005 olarak geçiyo.
bi an önce son işlemleri yaptırın.

Arkadaşlar Dün Msjlar Gelmeye Başladi Ve Banada Geldi,ilk Mesajda ücretsiz Avea Bayisinden Kayit Yaptirin,ikincidede 5 Ytl Karşiliğinda Yaziyodu.asil Olaysa Gelen Imei Numarasi Benimkiyle Alakasiz.bayiye Sordum önceki Kullandiğin Tellerden Biri Içindir Dedi,yani Avea Hattimla Kullandiğim Telefonlar.çünkü Ben Telefonumu 2 Hafta önce Netcell Bayisinden Faturali Aldim.numaraniza Bakmadan Bir An önce Hallolsun Diye Mesaja Cevap Vermeyin 5 Milyonunuz Boşa Gider!!!

Kayit Dişi Mesaji Gelen Mağdurlar (önemli)

Kayıtdışı cep telefonlarına gönderilmeye başlanan uyarı mesajı, bazı kullanıcıları şok etti. Neden mi? GSM operatörleri hafta başından itibaren kadar kayıtdışı veya IMEI numarası klonlanmış cep telefonu kullanan milyonlarca kişiye uyarı mesajı gönderdi. "Cihazınız kayıtdışı" mesajının gönderildiği tüketiciler arasında en büyük şoku ise cep telef onlarını yetkili bayilerden aldığım sananlar yaşadı. Mesajla birlikte cep telefonlarının kaçak olduğunu ilk kez öğrenen tüketiciler, soluğu müşterisi oldukları yetkili bayilerin kapısında aldı. Ancak tüketiciler bayilerden tatmin edici bir yanıt alamadı.

Mesaj arkadaşına gitti

Bir diğer şoku ise arkadaşının kaçak cep telefonuna kartını takıp bir kereliğine konuşanlar yaşadı. GSM operatörü 'kaçak cep telefonu' damgasını gerçek kaçak cep telefonu sahibinin numarasına değil, bu telefonu sadece beş dakikalığına kullanan kişinin numarasına kaydetti. Böylece uyarı mesajı da bu kişilerin telefonlarına gitti.

TK sitesi kitlendi

Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından hazırlanan yasa gereğince, kayıt altına alınmamış cep telefonları 12 Aralık'tan sonra iletişime kapatılacak. Cep telefonu kullanıcıları, cep telefonlarında *#06# tuşlayarak cihazlarının seri numarasını öğrendikten sonra, numaranın kayıtlı olup olmadığı bilgisine http://imei.tk.gov.tr internet adresinden erişebiliyor. Ancak yoğunluktan dolayı http://imei.tk.gov.tr adresine girmek saatler alıyor. Tüketiciler, aynı anda 150 sorgulama yapılabileceği belirtildiği halde, sitede bir kez bile sorgulama yapamamaktan yakınıyor. Tüketici derneklerine ise hafta başından bu yana konuyla ilgili telefon ve faks yağıyor.

Turkcell hediye puanı ile Avea mesajla kayda alıyor
* Kaçakları kayıt altına almak için abonelerine tek aşamalı bir çözüm sunan Turkcell, 5 YTL kayıt ücretim, Hazır Kart'lı abonelerinin Kontörbizden'deki hediye kontörlerinden, faturalı abonelerinin ise HediyeCell puanlarından düşerek, devlete ödüyor. Puanı yetmeyen abonelerin puanlarını Turkcell tamamlıyor ve gelecek puanlarından düşmek üzere hesaplarına kaydediyor.

* Avea, kaçak telefon kullanan abonelerine bilgilendirme mesajı gönderiyor. Mesajı alan kullanıcı, faturasıyla birlikte bir Avea İletişim Merkezi'nde, kayıtlarını ücretsiz olarak yaptirabiliyor.

* Ücretsiz 7046'yı 5 Aralık'a kadar arayan veya buraya boş mesaj gönderen Telsim abonelerin cep telefonlarının, kayıtlı olup olmadığı tespit ediliyor. 7046'ya boş mesaj gönderen veya bu servisi arayarak sesli yanıt sisteminin 'Kaydınız alınmıştır' yanıtını duyan abonelere, 8 Aralık'a kadar SMS ile geri dönülecek

benim merak ettigim su
imei no sunu cep no su ile mi ilişkilendiriyolar?
eğer öyleyse fena oldu..
biraz önce telsim hattımı takıp 7046 yi aradim ve 'Kaydınız alınmıştır' yanıtını duydum:)
telsimi hic kullanmiorm da:(

herkes 1 tane hat kullanacak bundan sonra diye bişey duydum, yani her telefona 1 hat..

Kimse Kusura Bakmasin Ama Goduklarim Banada Mesaj Yolladilar Ulen Daha Telefonun Taksitleri Yeni Bittti Bide Kaçak Durumuna Düşürdüler Bu ülkede Işini Doğru Dürüst Yapacak Yokmu Be

Daha once hattınızı kaçak olan bir telefonda kullandıysanız yine geliyor uyarı mesajı..
Battım ben battım :eek:

Beyler/Bayanlar Dikkatli olun gönderdikleri IMEI numaraları bazen yanlış oluyor. Benim,babamın,ve arkadaşlarıma yanlış IMEI gönderilmiş ve sanırım daha birçok kişiye de bu tür yanlış mesajlar gelmiştir. *#06# yazıp IMEI nize bakıp kontrol etmeden sakın kayıt ettirtmeyin yoksa başkasının cep tel ini Kayıt ettirmiş olursunuz.

DUYURULUR

Geri