Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

10 saniyede şarj mümkün

10 saniyede şarj mümkün

Cep telefonu gibi mobil cihazların şarjı çok daha kısa sürede yapılabilecek.

ABD’Lİ bilim insanları, lityum-iyon pillerinin daha küçük ve sadece saniyeler içinde dolmasını

sağlayacak yeni bir üretim yöntemi geliştirdi.

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) görevli uzmanlar tarafından geliştirilen

yöntem sayesinde, 6 ila 8 saatte şarj edilebilen büyük bir otomobil bataryası sadece 5

dakika, bir cep telefonu bataryası da 10 saniyede şarj edilebiliyor.

kaynak
:clap
 
ilginç bişi olursa iyi olur bide hiç bitmeyenini icat etseler
 
Çıplak Gösteren Telefon.!!!! | Yeni Çıkmış

Çıplak gösteren Telefon ve Lens
71329206ap6.jpg

Japonlar bunu da yaptı. Çıplak gösteren kamera ve gözlükten sonra şimdi de çıplak gösteren lens ve telefon icat edildi.

Japon Kaya Optics adlı bir firma, kişilerin kıyafetlerinin altındaki tüm detayları(!) görmeyi sağlayan bir lens icat ettiklerini açıkladı. Güvenlik şirketlerinin kullanması için yapılemm lensin başka niyetleri olan kişilerin eline geçmesi çok kötü sonuçlar doğuracak gibi gözüküyor. Lens derken göze takılemm lenslerden bahsettiğimizi düşünmeyin. Lens, her türlü dijital kamera ve fotoğraf makinelerine takılabilecek bir aparat. Aşağıdaki resimlerde bu lensin marifetlerini görebilirsiniz

Japonya’nın her zaman ilk teknolojik gelişmeleri kullandığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Gelecek nesil telefonları da ilk onlar buldu ve kullanıyor. X5005 adlı telefonda bir X-ray kamera mevcut. Peki ne demek X-Ray kamera? Erkeklerin rüyası demek, yıllardır hayali kurulan teknoloji demek. Bu telefonun Türkiye’ye geldiğinde olacak durumları düşenemiyorum bile.. Suç oranları artacağı kesin..
 
yha abi bu nasıl bişey yha sonuçta benim kız arkadaşım annem arkadaşlarım var eğer böyle bi şey icat edildiyse bunun dağıtımın aşırı titiz şekilde yapılması ki ülkemizi düşününce içimi hiç de huzur kaplamıyo ...
 
Biz MüsLüman Bir üLkeyiz Kacak yoLLardaN GirMezse üLkemize SokmazLar Bunu Tabi böyLe bisi vaRsa :D
 
Cep telefonu ile 50 MP resim çekmenin hayalini kurun yakında gerçek olacak...

Yıllar önce siyah silikonun kazara keşfi ile, geleneksel silikon tabanlı algılayıcılara göre ışığa karşı 100 kat daha hassas görüntü sensörlerinin yolu açıldı. Geçen Pazartesi, Harvard Üniversitesi, siyah silikon gamındaki patentlerini SiOnyx şirketine özel olarak lisansladı. Lisans anlaşmasının bir parçası olarak, Harvard şirkette hisse sahibi oldu ve gelirden de telif ücreti alacak. SiOnyx şirketi, 2006 yılında Harvard Üniversitesinde Prof. Eric Mazur ve Dr. James Carey tarafından kuruldu ve kuruluşundan itibaren yatırımcı işortaklarından 11 milyon dolar fon sağladı. Firma, üründen çok teknoloji satışına odaklanacak, bunun için de endüstrideki işortaklarıyla beraber çalışarak teknolojisini yaygınlaştıracak ve girişimcilere ve araştırmacılara yeni nesil süper-hassas ışık algılayıcıları sağlayacak.

Siyah silikon 1999 yılında Harvard Üniversitesinde Profesör Eric Mazur ve mezun öğrencilerinden oluşan takımı ve henüz mezun olmayan James Carey tarafından kazara keşfedilmişti. Askeriye tarafından desteklenen bilimsel bir çalışmada, metaller üzerine lazer uygulandığında ne tür yeni kimyasal etkiler gözlenebileceği araştırılıyordu, yerigelmişken araştırma ekibi bir femtosaniyelik (bir periyodu saniyenin 10^15'de biri) bir lazerin silikon üzerinde ne gibi etki yapacağını da görmek istedi. Vakum odasına bir parça silikon koydular, halojen gaz eklediler ve ardından silikonu yoğun lazer darbeleri ile taradılar. Yüzlerce taramanın ardından, silikon siyaha döndü ve elektron mikroskobu ile yüzeyine baktıklarında düzenli aralıklarla dağılmış ve aynı boyda küçük iğnelerden oluşmuş bir orman gözlemlediler.

bs.jpg

Araştırma ekibi yeni keşfettikleri siyah silikon için bazı yeni uygulama alanları olabileceğinin hemen farkına vardı, yüksek derecede etkin güneş panellerinden, ilaç dağıtım sistemlerine…

Siyah silikon, neredeyse insan gözünün görebildiği bütün ışık miktarını emebilen yüksek derecede hassas bir materyal, sıradan silikonun emebildiği foton miktarının yaklaşık iki katını emebiliyor. Ayrıca sıradan silikon tabanlı cihazların algılayamadığı kızılötesi ışıkları da algılayabiliyor.

Siyah silikon için, yine yarıiletken işleme işlemlerinde kullanmak için ışın tabancası gibi bir çok yeni proje düşünülmüş olsa da, görünüşe göre SiOnyx öncelikli olarak siyah silikonun mükemmel fotoiletkenlik özellikleriyle ilgileniyor ve bunlardan faydalanmak istiyor. Şu aşamada anlaşıldığı kadarıyla siyah silikon ile imal edilmiş ışık sensörleri, insan gözünün görebildiği ışığa, geleneksel sensörlere göre 100 kat daha hassas, bu da 10 mikrometre ile bir piksellik yapılabilen algıyı, 1 mikrometre ile mümkün kılıyor.

Tüketiciler için, daha küçük piksel, daha küçük sensör anlamına geliyor, bu da daha küçük lensler, daha küçük ve ucuz kameraları da beraberinde getiriyor. Ayrıca daha küçük pikseller, çok daha yüksek çözünürlüklere izin veriyor, böylece çok daha net çekim yapılabilen ultra-yüksek çözünürlüklü kameralar da bununla üretilebilir.

Yalnızca çok uzun mesafede, havadaki moleküllerin yol açtığı bulanıklaşmanın önüne geçilemez. Bu ise optik dalının ayrı bir konusu. Bu konuda da çalışmalar yürütülüyor, üretilen prototiplerle çoklu katman algılama ve filtreleme ile büyük aşamalar kaydedildi.

Evet, bu teknoloji, düşündüğünüzden yakın zamanda gelebilir, çünkü SiOnyx firması, CMOS görüntü sensörü üreticileriyle beraber, siyah silikonu gelecek nesil teknoloji olarak piyasaya sunmak için çalıştığını bildirdi.

bls.jpg

Sıradan bir cep telefonu ile, 50 megapiksellik resimler çekebilmek… Şu an hayal gibi görünüyor. Ama kim bilebilir ki? Geçmişte hayal bile edilemeyen pekçok şeyi şu an kullanıyoruz ve yokluğuna tahammül edemiyoruz, vazgeçemediğimiz lükslerimiz olmuş. 1950'lerdeki odalara sığmayan bilgisayarlardan kat ve kat güçlü sistemlerin, bozuk para kadar alana sığdırıldığını kimsenin hayal bile edemediği gibi.

Kaynak: pclabs.com.tr

İçeriğin yararlı olduğunu düşünüyorsanız
893827post_thanks.gif
butonunu kullanmaktan çekinmeyiniz...
 
Türkiye’nin İlk Yerli Cep Telefonu.

20090511090838_368.jpg


Türkiye’de yerli cep telefonu üretimi için çalışma başlatıldı.


MOBİSAD’ın öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile cep telefonu üretilmesi konusunda yabancı yatırımcılara davet gönderildi. Dursun, “Hedef Türkiye’nin döviz kaybını önlemek” dedi...Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Türkiye’de telekomünikasyon pazarını atağa kaldıracak yeni bir proje için düğmeye bastı. Yerli telefon üretilmesine yönelik proje geliştiren dernek, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye cep telefonu üretim fabrikaları kurmaları içi davet etti.

İHRAÇ DA EDİLECEK


MOBİSAD Başkanı Murat Dursun projeye ilişkin Bugün’e verdiği bilgilerde, yabancı yatırımcıları davet ettiklerini ve başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım ajansı yetkilileri ile, sektör temsilcileri ve ithalatçılarla görüştürdüklerini belirtti.

Dursun, otomobil üretebilen, bilgisayar üretebilen Türkiye’nin cep telefonu üretme potansiyelinin de bulunduğuna dikkat çekti. 1994 yılından 2008 yılı sonuna kadar cep telefonu ithalatına ödenen paranın toplam 22 milyar dolar seviyelerine çıktığını kaydeden Dursun, “Ülke olarak mobil iletişim teknolojilerini en üst seviyede dünya ile eşzamanlı kullanma imkanımıza rağmen maalesef GSM terminallerinin tamamının ithal edilmesi işin en üzücü ve değerlendirilmesi gereken yanıdır. Ülkemizin bulunduğu coğrafyadaki konumu ve dış ticarette bölge ülkeleri ile son yıllarda başarılı ilişkilerini de dikkate alarak gerek iç talebe gerekse ihracata dönük üretimi gündemimize aldık” diye konuştu.

MİLYARLARCA DOLAR GİDİYOR


Dursun Ulaştırma Bakanlığı ve BTK’nın desteği ile böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini bunun için de yabancı yatırımcılarla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Dursun, “Bizim amacımız her yıl milyarlarca dolar verdiğimiz terminallerin ülkemizde de üretilebilir olmasıdır. Bir nebze olsun tamamı ithal olan bu ürünlerin yarattığı döviz kaybının önüne geçilebilsin istiyoruz. Yerli telefon üretimi konusunda niyetimizi ortaya koyup somut adımları attık. Başka projelerimiz de bu bağlamda olacak” dedi.

ÇİNLİLER'LE GÖRÜŞTÜK

Türkiye’de gerçekleştirilecek olan yerli telefon üretim projesinde son olarak Çinli bir firma ile görüştüklerini kaydeden MOBİ- SAD Başkanı Dursun, firmalarla anlaşma sağladıktan sonra Marmara Bölgesi’nde İstanbul veya çevre illerden birinde bir fabrika kurulacağını ve fabrikanın üretime geçeceğini kaydetti. Dursun söz konusu proje ile yerli telefon üretmiş olmanın yanı sıra böyle bir sektörün ortaya çıkması ile ileriye dönük istihdama da önemli boyutlarda katkı sağlanacağını kaydetti.

KAYNAK
 
Geri
Üst