Cep Tel Sorunları ve Çözümleri

Sizce Hangisini Alim ?

• Sony Ericson W800i

Kullanılan: 60 40.8%
  • Nokia 6230i

Kullanılan: 87 59.2%

• Kullanılan toplam oy
    147
valla piyasadaki telefon fiyatlarından hiç haberim yok :)
ama 2.el i 150-200 arası bişiye sat..

saolun abiler :)

ehehe 100 milyon demiş :D sen ona bakma 150 - 200 arası alan olur... tabi süper temiz kutulu garantilisi fln bu...

6630 da n-gage oyunlarını nasıl açabilirim..

[size=+1]BLZ halinde olan oyunların kurulumu:[/size]

Bu formatta olan oyunları kurabilmeniz için öncelikle Blzinstapp isimli programı telefonunuza yüklemelisiniz.Programı aşağıdaki linkten çekebilirsiniz:

Blzinstapp

Programı çekip tele kurduktan sonra 2. bir programa daha ihtiyacınız olacak.Fexplorer,seleq,profimail (profimail içersinden gelen profi explorer) vb. herhangi bir dosya yöneticisiyle gelen kutusundan bu dosyayı alıp e:\ içine yerleştirmelisiniz.

[size=+1]Gelen kutusunun yeri ve oyunun kurulumu:[/size]

e:\system\mail\00001001_S (bu en üstteki klasördür) içersinde 16 tane klasör göreceksiniz,yolladığınız blz dosyası bu klasörlerden birinin içersinde.Kullandığınız dosya yöneticisinde arama fonksiyonu varsa *.blz şeklinde aratıp da bulabilirsiniz yada elle kendiniz klasör klasör gezinip bulabilirsiniz.Dosyayı bulunca kopyalayın yada kesin (boş yer sorununuz yoksa kopyalayın,ama yer sorununuz varsa kesin.Kopyalayın diyorum çünkü kurulum esnasında hata oluşabilir ve oluşursa telinizdeki blz dosyası çöp olur).Kopyaladığınız yada kestiğiniz dosyayı doğrudan e:\ altına yapıştırın.Sonra Blzinstapp'ı açın.Ekranda oyunun adını göreceksiniz.Tıklayın,bir kaç saniye sonra kurulum başlayacak.fakat kurulum esnasında dikkat etmeniz gereken size arama gelmemesi,arama gelirse işlem kesiliyor ve o ana kadar açılan kısım duruyor açılmayan kısım da blz olarak duruyor ve bir şeye yaramaz oluyor.Kurulum tamamlandıktan sonra oyunun simgesini menüde göreceksiniz.
(eğer dosyayı kopyalayıp yapıitırdıysanız artık silebilirsiniz,oyun kurulduğuna göre blz dosyasına artık ihtiyacınız kalmadı).

[size=+1]Klasör halindeki oyunların kurulumu:[/size]

Klasör halinde olan oyunların SYSTEM klasörü içersinde APPS ve LIBS isimli 2 adet klasör göreceksiniz (bazı oyunlarda PROGRAMS isimli bir klasörde mevcut).Normalde bu 3 klasör içeriğini de MMC kartımızda farklı yerlere kopyalamamız gerekiyor,fakat aşağıdaki Libs Packler sayesinde buna gerek kalmadı.Sadece APPS içindeki klasörü olduğu gibi telefonunuzda e:\system\apps içersine kopyalamanız ve libs pack 1.0 yada 2.0 kurmanız yeterli.Bu işlemleri 2 programla yapabilirsiniz.

[size=+1]PC SUITE ile kurulum:[/size]

Pc Suite ile telefona bağlandıktan sonra dosya aktarımı kısmında MMC kartınızın içeriğini göreceksiniz.PC SUITE'de SYSTEM klasörü görünemdiği için bir dosya yöneticisi de kullanmanız gerekiyor.

Örneğin Fifa 2005 kurulumunu ele alalım.Oyunun APPS klasörü içinde 6r53 adında bir klasör göreceksiniz.Onu e:\'ye kopyalayın.Kopyalam işlemi bittikten sonra pc suite bağlantısını kesin (oyun dosyalarını doğru yere taşırken telefon ağırlaşmasın diye).Burada libs packlerden birini telefonunuza dilerseniz pc suite ile dilerseniz bluetooth ile atın.

Dosya yöneticisini açın.e:\ altına kopyaladığımız oyun klasörünü kesip e:\system\apps içerisine yapıştırın.Son olarak libs packi kurun (eğer daha evelden libs pack kurduysanız kurmanıza gerek yok,yine de tedbir isteyen kurabilir).İşlem bittikten sonra oyunu açmadan önce telefonu resetlemeniz iyi olur.

Not: Bu işlemde dosya yöneticisi olarak Fexplorer kullanacak arkadaşların dikkatine.Fexplorer ile oyun klasörünü kesip yapıştırırsanız klasörü değil sadece içindeki klasör ve dosyaları yapıştırır.İlla fexplorer kullanacağım diyorsanız e:\system\apps içinde oyun adıyla klasör açıp onun içine yapıştırın.

Seleq isimli dosya yöneticisini kullanmanızı tavsiye ederim.

[size=+1]PC FILE MANAGER ile kurulum:[/size]

Bu programla kurulum PC SUITE'e göre daha kolay.Bu programla telefonunuzun SYSTEM klasörü görünür halde.Yani oyunun klasörünü doğrudan e:\system\apps içerisine kopyalayabilirsiniz.Yine libs packi de telinize yollamayı ve kurmayı unutmayın.İşlem bitince telefonu kapatıp açmanız iyi olur.

PC FILE MANAGER isimli programı aşağıdaki linkten çekebilirsiniz:

PC FILE MANAGER

Card Reader (Kart Okuyucu) ile kurulumu anlatmıyorum,çünkü anlatacak pek bir şey yok.Onda da dosyaları yukarıda belirtilen yerlere yerleştirmeniz gerekiyor.

dipnot: uploadlar tarafımdan yapılmıştır.
ama konu bana ait değildir..

7610 Pc Suite YARDIM??

Arkadaslar benim sorunumda Şu;
PC Suite yi Yükledim Data kablosunu takıyorum Dosya Aktarımı yapmak istediğimde işlem başarısız die bir hata mesajı cıkıyor karşıma. Pc telefonu tanıyor. Telefondaki resim müzik vs. Dosyaları Pc ye Atabiliyorum ama aksine PC den Telefona Aktaramıyorum. Yardımcı Olabilecek arkadas varmı bana bu konu hakkında? Simdiden Teşekkürler.

6630 da kısa mesajlarda 140. karekterden sonra 139.........100 diye devam etmesi gerekirken birden karekter sayısı 50 ye iniyor bu durumdada daha kısa msj yazabiliyosin ve daha çok kntr gidiyo.bu nasıl düzeltilebilir???

tamam sorunu giderdim msj seceneklerinden yazım dilini türkceden ingilizceye ceviriyomuşuz.herhalde türkce harflere karşı bi antilik war:)

6600 Yardım Plss!!

Arkadaslar Nokia 6600 Telefonum elimden Düştü. Aradan yarım saat sonra Telefonu tekrar kapatıp açtığımda Ekrandaki yazı karakterleri değişti. '' Ş '' Harfi ekranda cıkmıyor. Yani Tuş kilidini açtığımda '' Tu.lar kilitli '' şeklinde yazıyor. Ekrandaki yazılar normal halinden daha da küçük hale geldi.. Acaba dil desteğinde mi bir sorun var Ayrıca Hard Format atsam Tel eski haline gelirmi ?? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurmusunuz???

bence telefona format atmayı dene bi, şimdi telefon kapalıyken "*,3,arama tuşu ve telefonu açma tuşuna" sırasıyla ve basılı tutarak telefonu aç.ekranda "formatting..."yazacaktır yazmıyosa baştan dikkatlice bida dene ama telefondaki herşey gidiyo.büyük ihtimal düzelecektir.

ok kardeş denicem teşekkürler..

gec gordum kusra bakma , evet turkce karakterLer kuLLandiginda daha az msj yaziyosun.

peki arkadaşım 6230i için en son versiyonu nerden bulabilirim bir fikrin varmı ??

ya arkadaşlar benim tlf 6100 bi sorunu var. sorunu ise açılıyor pin kodunu soruyor daha başlama tonu çalmadan kapanıyor daha sonra kendiliğinden açılıyor kaldığı yerden açılmaya başlıyor. yine kapanıyor ve 2 saniye bekledikten sonra tekrar kapanıyor. ve ardından açılmıyor. sizce bu sorun sistemin çökmesindenmi kaynaklanıyor. şimdiden teşekkürü bir borç biliyorum....

arkadaşım en son duydugumda 275 300 arasıydı..

Geri