Bunlari Uygula Sende Gitar çal

bıravo kardeşim mukemmelsin yani tek kelime ile muhteşemsin devamını dört gözle bekliyorum...

gitaristimam' Alıntı:
abi zaten ben yararı yok diye bişey söylemedim.yararlı bilgiler oldukları kesin ama bu bilgilere bakıp ta adam her önüne gelen şarkıyı çalamaz.akorlarını yazıp versen de çalamaz.sen sadece temel akorları vermişsin.mesela bu bilgileri öğrenen birisi bana Cadd9 akorunu basabilir mi?bare basabilir mi?B5,D7 vs... basabilir mi?bence basamaz.gördüğü akoru nasıl basabileceğini öğrenmesi lazım.yani arkadaşım eğer sende 15 günde öğrendiysen ben sana hiçbirşey demiyorum.niyetim heves kırmak falan da diil.çalmak isteyenler bence adam gibi kursa gitsinler.gitar böyle diil görsel olarak öğrenilir.piyasa da birsürü gitar çalıyorum diye geçinenler var ama adamlarda tık yok.verdiğin bilgiler tamamiyle doğru.Ama bunlar sadece ilk adım.akor çevrimleri falan gösterilmemiş.bare de göstermişsin.fakat sadece F akoru.C#m,Bm falan gösterilmemiş.benim anlatmak istediğim bu bilgilerle sadece sınırlı birkaç basit şarkı çalınabilir.anlatabiliyormuyum?ama tekrar söylüyorum güzel paylaşım eline sağlık...

işte cobrados arkadaşım sana tam bir çalışma örneği:

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=181479

bence herkes bunlara çalışsın.tam anlamıyla mükemmel bir çalışma.tebrikler by_chum...

Sanırım anlatamıyorum.Sen tüm yazıları bi oku ben 15 günde gitar calmayı ogrendim demedim 15 günde gitar calmaya basladım dedim.Ve tum msjlarda dikkat edersen iyi oku ve aklına iyi sok dedimki bu verdigim bilgiler gitarın yüzde 5'i yüzde 95 i size kalmış dedim.O gozden kacırdıgın msjları iyi oku.Senin dedigin akorlar varyaa evt onlarda gerekli ama ben burda en basitten en kolşay şekilde gitar nasıl ogrenilir nasıl başlanır nasıl calabildiklerini gorebilir diye cok ta güzelk bi çalışma sunmusum.Niyet gitar kullanıcılarını arttırmak hevesi olnalara ilk adımı attırmak.Ben demiyorumki bunları calan müzisyen olur gitaRI tamamiyle ogrenir.Oyle bi idda atılmadı ortaya sen onu nerden cıkardın ben anlam veremiyorum.Sana klızdıgım nokta burdaki amacı anlamamıssın niyetin bilmişlik taslamaktan baska bişey degil.Ben bm cadd9 b7 falan bahsetmişssin yaaa o akorlarıda verebilirdim ama profosyonele kacar benim bu bilgilerdeki amacım temel akorlarda hiç yoktansa cogu kişi gitar alıp 1 bi kaç gun sonra calamıyorum diye bi koseye atıyolar.İşte bende temel akorlarda calabildiklerini gosterip ilk adımı atmalarını saglayıp gitarı bırakmamaları ve geliştirmeleri için basitten ve yararlı bilgiler verdim.Hiç bi zaman tam bilgi verdim demedim zaten vermek isteseydim verirdim ama kolayca ogrenmeleri basitten ogrenmeleri için ilk basta boyle verdim bilinçli olarak.Ama sen anlamadan dinlemeden bilmişlik taslayarak insanların hvesini kırıyorsun.Egerki deseydin arkadaslar bu bilgiler gitar caldırabilir ama ilerlemeniz için daha farklı akorlara ihtiyacınız var falan muabbeti yapsaydın eyvallah diyecektim.Ama amacı anlamadan yorum yapmıssın bilmişlik taslamıssın.Sana kızdıgım nokta bu dediklerimi anladıysan msjını degiştir veee dedigim gibi yaz.

Bide insanlar verdigin linke girsinler.http://www.hackhell.com/showthread.php?t=181479
Hiç yoktansa demek istedigin olay gerçekleşir burdan ilk adımı atanlar senin verdigin linkten ikinci adımı atmıs olurlar.Diger akorları gorerek.Su anlamda aramızdaki bu tartısma iyi oldu bence.Senin gibi düşünenler ve benim anlatmak istediklerimi karsılastırıp amacın ne oldugunu anlamıs olucaklar.Sen beni anladıysan zaten ki ben seni anladım sorun yok.Yorumların için teşekürrler dedigim gibi sadece kızdıgım nokta amacı anlayamayısındı şimdi anlamıs oldun.

Bu arada "asmatavan" kardeşim demissin yaa ben kendimi gitarist olarak gormuyorum.Evt o konuda cok haklısın bende gormuyorum en profosyonel gitarcı bile kendini gitarist olarak gormez çünkü bunu kabulklendigi anda müzik hayatı bitmiştir.Ben bunu ogrendim bunu bilirm.Ama dedigim gibi umarım sende amacı anlamıssındır msjını degiştirirsin sanada tesekkürler...

cobrados senden cok sey öğrenecem kardeşim. Ben de yeni gitar öğrenmekteyim. Kendi kendine bu kadar iyi gitar öğrenmişsin senin gibi başka biri varmıdır acaba. Neyse senin yardımına cok fazla ihtiyacım var sen anlamışsındır benim halimi. Msn den konuşabilirmiyiz [email protected] beni eklersen cok sevinirim teşekkürler.

Eyvallah kardeşim elimden geldiği kadar yardımcı olurum...

ellerine sağlık kardes,acayip işimi gordu..

kardeş bi de şöyle power akorlara falan girsen akor akor baydı :D

StormBlade' Alıntı:
kardeş bi de şöyle power akorlara falan girsen akor akor baydı :D

Amaç gitara yeni başlayanlara basitten öğretmek.O yüzden bunlarla başlayan gerisini zaten getirir yani geliştirir.Anlaşılır ve basitten ve sıkılmadan gitara basşlatmak.Geliştirmekte herkesin elinde olan bişey azim çok önemli.Bu yüzden hep söyluyorum buradaki bilgiler yeni başlayanlar için.Herzaman soyluyorum bunlar gitarın %5 'i %95 'i ise gitarın tamamını öğrenebilmek ve gitaristim diyebilmek içindir.Amaç bu %5'lik kısımı yeni baslayanlara öğretmek zaten %95'lik kısıma yol açmaktır.

Genelde insanlar gitara bşlangınclarında calamadıgı için bırakır.İşte bu bilgilerin bi avantajı insanların gitar calabildiklerini gormelerini sağlamak ve dolayısıyla calabildigini goren insanda gitarı bırakmaz geliştirir.En önemli amaç bu zaten;)

Çok güsel topic eylemişsin hoca saol..

kardeşim allah razı olsn senden .. bnde yaklask 2 aydır gitar war kursa flm gitmedım..tabları calıyorum sadece akorları cok az biliyorum cok saglam calabıldıgım 5 tane akor war sadece=) ındırıcem verdıgın dosyaları emınm yararlı olucaktır saol =)

Yararını goreceksin çalısmalarında başarılar kardeşim...

forumdaki ilk 8 sayfalık kısmı okudum
emekleriyle katkıda bulunan herkese teşekkurler
zamanı geldiğinde ben de
bazı grupların (tablature+nota) birlikte guitarbookları(pdf uzantılı) eklicem foruma

yeni başlayan arkadaşlara duyrulur
biraz pişin arkadaşlar sonra......

piciman' Alıntı:
forumdaki ilk 8 sayfalık kısmı okudum
emekleriyle katkıda bulunan herkese teşekkurler
zamanı geldiğinde ben de
bazı grupların (tablature+nota) birlikte guitarbookları(pdf uzantılı) eklicem foruma

yeni başlayan arkadaşlara duyrulur
biraz pişin arkadaşlar sonra......[/QUOTE

oncelikle tesekkurler.Paylasımlarını bekliyoruz

saol kardeşim en büyük eksikliğim ritim di onuda giderecem inşallah verdiğin bilgilerle eline sağlık

Gerçekten çk tşkkrlr daha dün burdan bir arkadaşa sordum ama daha cevap alamamıştım bu ritim konusuyla ilgiliydi...

İlk önce kendi yorumum dedin, ve tane tane çok açık bir şekilde anlatmışn
bunun içinde tşkkr.

gulllu85' Alıntı:
Gerçekten çk tşkkrlr daha dün burdan bir arkadaşa sordum ama daha cevap alamamıştım bu ritim konusuyla ilgiliydi...

İlk önce kendi yorumum dedin, ve tane tane çok açık bir şekilde anlatmışn
bunun içinde tşkkr.

Evt kendi yorumlarım bir yerden alıntı degil sadece ve sadece HACKHELL' de bulunuyor.Gitarı en basitten anlatmaya en anlasılır sekilde öğretmeye calıştım tabi gitara ilk baslayan arkadaslara.Gayette katkı sagladıgını düşünüyorum yazılan msjlar bunun kanıtıdır.

Müzik enstruman dersleri bolumunun en çok goruntulenen sayfası bu sayfa uyelerin cogu msj atmamıs olsa bile bu sayfa çogu kişi tarafından goruntulenmis.Yani faydalanılmışmış ve okunmuş.Bu hem kendi adıma hemde profosyonel ve kaliteli alemin tek kralı HACKHELL forumu adına bundan gurur duyuyorum...

peki ben şimdi sana az karışık çok kafa bulandırıcı bir soru sorcam ya.

Her şarkıda ayrı bir ritm mi tutuluyor. mesela sen arpeji anlattn ya ben anladım ama çalamadım mesela...

Ben yeni başladım yaklaşık 1ay falan oldu şu an sadece tab ları çalabiliyorum

bir kaç tane akor öğrendim Am E Dm ama şarkıyla birlikte ritm tutmayı bilmiyorum.

Yapıyorum ama olmuyoo,,

yardımm lütfen:((

gulllu85' Alıntı:

Her şarkıda ayrı bir ritm mi tutuluyor. mesela sen arpeji anlattn ya ben anladım ama çalamadım mesela...

bir kaç tane akor öğrendim Am E Dm ama şarkıyla birlikte ritm tutmayı bilmiyorum.

Yapıyorum ama olmuyoo,,

Evt her sarkıda aynı ritmi atmıyorsun zaten her sarkıda aynı ritim atılmaz slow bi parcada hareketli ritim atamassın yada tam tersi.sarkılara gore atıcagın ritim degisir ama soyle soyleyebilirim mesela elinde 10 tane slow parca var bu slow parcaların 10 iunda aynı ritmi atabilirsin ama bu ritim uyarsa illaki uymaya n olacak en azami 10 slow parcanın 5 inde aynı ritmi atabilirsin illaki uyar.aynı sekilde haraketli parcalarddada 1 ritim ile cok parca calabilirsin.ama ritim konusunda cesitlenmek istiyosan amator kisilerin caldıkları sarkıları dinle sadece gitarın sesine bakarak atılan ritmi arpeji dinle bi kaç kere cozmeye calıs.benim verdigim bilgilerdeki arpej ve ritimlerle basla sonrasında cesitlenmek icin kendin gelistireceksin kendini.ama benim verdigm bilgileri once bi iyi uygulamaya calıski ritim cesidini sonra kendin arttırırsın.

Ha bu arada anladım ama uygulayamıyorum demissin.bence kolaya kacıp bahane kuruyosun.Elbette yapabilirsin sadece biraz azim ve adapte ol.verdigim bilgilerin her sozcugunu oku anla ve gerekirse ezberle ve yavas yavas hemen ogrenicem diye kendini sıkarak degilde ozumsuyerek sakin eylenceli bir sekilde gitarı al eline uygulamaya calıs.Yorumları oku bu bilgilere bakıpta ogrenen kisiler cok cok basitten anlattım ve kesinlikle burda yazanların hepsini ugrastıgın taktirde gitara zaman ayırdıgın ve gercekten bu isi yapmak icin sartlandıgın ve adapte oldugun taktirde sana garanti 15 gunde calabildigini goreceksin.

Bisey daha AKOR 3 tane basabiliyorum dedin ben orda kullanılan ANA akorları gosterdim ilk basta sadece onlarla gitar cal baska akor ogrenme o akorları ogrenmen bile binlerce parca calmanı saglayacaktır.Zaten bunları yaptıktan sonra diger akorlarıda ogrenirsin onemli olan bu bilgilerle acamiligini atmak gitarı calabildigini gosterebilmek ve calabilecek duzeye gelmeni saglamaktır ondan sonra gitar hakkında bunları ogrendiginde sonra gitarın mantıgını anladıgın icin cogu seyi sen kesvedicek ogrenmek istiyip arastıracak ve kendini gelistireceksin.

Basarılar gelecekte mesela 1 ay sonra senden : tavsiyelerini okudum uyguladım caba gosterdim ve dediklerinde haklıymıssın bana bunlardan daha cok sey ogret demeni bekliyorum kardesim hadi bakalım kolay gelsin.

anlamadıgın bisey olursa sor cekinme...

gulllu85' Alıntı:

Yapıyorum ama olmuyoo,,

Evt her sarkıda aynı ritmi atmıyorsun zaten her sarkıda aynı ritim atılmaz slow bi parcada hareketli ritim atamassın yada tam tersi.sarkılara gore atıcagın ritim degisir ama soyle soyleyebilirim mesela elinde 10 tane slow parca var bu slow parcaların 10 iunda aynı ritmi atabilirsin ama bu ritim uyarsa illaki uymaya n olacak en azami 10 slow parcanın 5 inde aynı ritmi atabilirsin illaki uyar.aynı sekilde haraketli parcalarddada 1 ritim ile cok parca calabilirsin.ama ritim konusunda cesitlenmek istiyosan amator kisilerin caldıkları sarkıları dinle sadece gitarın sesine bakarak atılan ritmi arpeji dinle bi kaç kere cozmeye calıs.benim verdigim bilgilerdeki arpej ve ritimlerle basla sonrasında cesitlenmek icin kendin gelistireceksin kendini.ama benim verdigm bilgileri once bi iyi uygulamaya calıski ritim cesidini sonra kendin arttırırsın.

Ha bu arada anladım ama uygulayamıyorum demissin.bence kolaya kacıp bahane kuruyosun.Elbette yapabilirsin sadece biraz azim ve adapte ol.verdigim bilgilerin her sozcugunu oku anla ve gerekirse ezberle ve yavas yavas hemen ogrenicem diye kendini sıkarak degilde ozumsuyerek sakin eylenceli bir sekilde gitarı al eline uygulamaya calıs.Yorumları oku bu bilgilere bakıpta ogrenen kisiler cok cok basitten anlattım ve kesinlikle burda yazanların hepsini ugrastıgın taktirde gitara zaman ayırdıgın ve gercekten bu isi yapmak icin sartlandıgın ve adapte oldugun taktirde sana garanti 15 gunde calabildigini goreceksin.

Bisey daha AKOR 3 tane basabiliyorum dedin ben orda kullanılan ANA akorları gosterdim ilk basta sadece onlarla gitar cal baska akor ogrenme o akorları ogrenmen bile binlerce parca calmanı saglayacaktır.Zaten bunları yaptıktan sonra diger akorlarıda ogrenirsin onemli olan bu bilgilerle acamiligini atmak gitarı calabildigini gosterebilmek ve calabilecek duzeye gelmeni saglamaktır ondan sonra gitar hakkında bunları ogrendiginde sonra gitarın mantıgını anladıgın icin cogu seyi sen kesvedicek ogrenmek istiyip arastıracak ve kendini gelistireceksin.

Basarılar gelecekte mesela 1 ay sonra senden : tavsiyelerini okudum uyguladım caba gosterdim ve dediklerinde haklıymıssın bana bunlardan daha cok sey ogret demeni bekliyorum kardesim hadi bakalım kolay gelsin.

anlamadıgın bisey olursa sor cekinme...

Geri