gitaristimam' Alıntı:abi zaten ben yararı yok diye bişey söylemedim.yararlı bilgiler oldukları kesin ama bu bilgilere bakıp ta adam her önüne gelen şarkıyı çalamaz.akorlarını yazıp versen de çalamaz.sen sadece temel akorları vermişsin.mesela bu bilgileri öğrenen birisi bana Cadd9 akorunu basabilir mi?bare basabilir mi?B5,D7 vs... basabilir mi?bence basamaz.gördüğü akoru nasıl basabileceğini öğrenmesi lazım.yani arkadaşım eğer sende 15 günde öğrendiysen ben sana hiçbirşey demiyorum.niyetim heves kırmak falan da diil.çalmak isteyenler bence adam gibi kursa gitsinler.gitar böyle diil görsel olarak öğrenilir.piyasa da birsürü gitar çalıyorum diye geçinenler var ama adamlarda tık yok.verdiğin bilgiler tamamiyle doğru.Ama bunlar sadece ilk adım.akor çevrimleri falan gösterilmemiş.bare de göstermişsin.fakat sadece F akoru.C#m,Bm falan gösterilmemiş.benim anlatmak istediğim bu bilgilerle sadece sınırlı birkaç basit şarkı çalınabilir.anlatabiliyormuyum?ama tekrar söylüyorum güzel paylaşım eline sağlık...
işte cobrados arkadaşım sana tam bir çalışma örneği:
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=181479
bence herkes bunlara çalışsın.tam anlamıyla mükemmel bir çalışma.tebrikler by_chum...
StormBlade' Alıntı:kardeş bi de şöyle power akorlara falan girsen akor akor baydı![]()
piciman' Alıntı:forumdaki ilk 8 sayfalık kısmı okudum
emekleriyle katkıda bulunan herkese teşekkurler
zamanı geldiğinde ben de
bazı grupların (tablature+nota) birlikte guitarbookları(pdf uzantılı) eklicem foruma
yeni başlayan arkadaşlara duyrulur
biraz pişin arkadaşlar sonra......[/QUOTE
oncelikle tesekkurler.Paylasımlarını bekliyoruz
dursun' Alıntı:saol kardeşim en büyük eksikliğim ritim di onuda giderecem inşallah verdiğin bilgilerle eline sağlık
gulllu85' Alıntı:Gerçekten çk tşkkrlr daha dün burdan bir arkadaşa sordum ama daha cevap alamamıştım bu ritim konusuyla ilgiliydi...
İlk önce kendi yorumum dedin, ve tane tane çok açık bir şekilde anlatmışn
bunun içinde tşkkr.
gulllu85' Alıntı:peki ben şimdi sana az karışık çok kafa bulandırıcı bir soru sorcam ya.
Her şarkıda ayrı bir ritm mi tutuluyor. mesela sen arpeji anlattn ya ben anladım ama çalamadım mesela...
Ben yeni başladım yaklaşık 1ay falan oldu şu an sadece tab ları çalabiliyorum
bir kaç tane akor öğrendim Am E Dm ama şarkıyla birlikte ritm tutmayı bilmiyorum.
Yapıyorum ama olmuyoo,,
yardımm lütfen(
gulllu85' Alıntı:peki ben şimdi sana az karışık çok kafa bulandırıcı bir soru sorcam ya.
Her şarkıda ayrı bir ritm mi tutuluyor. mesela sen arpeji anlattn ya ben anladım ama çalamadım mesela...
Ben yeni başladım yaklaşık 1ay falan oldu şu an sadece tab ları çalabiliyorum
bir kaç tane akor öğrendim Am E Dm ama şarkıyla birlikte ritm tutmayı bilmiyorum.
Yapıyorum ama olmuyoo,,
yardımm lütfen(