Bunlari Uygula Sende Gitar çal

Gerçekten çok hayra geçtin. Özellikle de şu akor programına bayıldım. Eskiden gitarı çalıyodum ama akor yapamıyordum. Şimdi yaptım gerçekten de çok güzel bir program.

Bu metodlari ogrenerek ancak KIZ TAVLARSINIZ, Okadar kolay olsaydi herkes gitarist olmazdi degilmi COBRADOS ?

Klasik Muzik ogrenin millet ondan sonra Jazz Blues Acid Folk Polka gibi etnik gecmisi olan stilleri en sondada Turk Sanat Muzigi ve Dogu tekniklerini ogrenin...

Erkan Ogur, Hasan Cihat gibi olursunuz evelallah ! Hemde cok kolay birsey kimseye zor gelmesin ,

selam

bana msn adresinmi verirmisin gitar hakkında konuşcamda...tşkler

arkadaşlar kırık linkleri düzelttim.haberiniz ola...

Karavigor' Alıntı:
Bu metodlari ogrenerek ancak KIZ TAVLARSINIZ, Okadar kolay olsaydi herkes gitarist olmazdi degilmi COBRADOS ?

Klasik Muzik ogrenin millet ondan sonra Jazz Blues Acid Folk Polka gibi etnik gecmisi olan stilleri en sondada Turk Sanat Muzigi ve Dogu tekniklerini ogrenin...

Erkan Ogur, Hasan Cihat gibi olursunuz evelallah ! Hemde cok kolay birsey kimseye zor gelmesin ,

Evt haklısın arkadasım ama haksız oldugun nokta eger yazdıklarımı verdigim bilgileri tam okusaydın bunların sadece gitar öğrenmek için ön aşama yardımcı bi aşama olduğunu anlardın.Ben bu bilgilerde hiç bir zaman gitarı tam öğreniceksiniz diye bir iddaa ortaya atmadım hatta metinde yüzde bile verdim bu verdiğim bilgiler ve sizin çabalarınızın yüzdeleri.Bende bilmişlik taslamadan anlamadan dinlemeden okumadan yorum yapma...!Kız tavlamak falan değil amaç ufakta olsa bişeyleri öğrenebilmek çabalayabilmek.Sana tek birşeyy yarası olan gocunurrr...Gitarla alakalı bi bilgin olduğunu sanmıyorum profosyonellik adına bunu ispatla eyvallah diyeceğim...genede saol yorum için...

kırık linkler yenilendi haberiniz olsun arkadaşlar.Uzun zaman uzak kaldım bu yüzden herkese özür borçluyum.Kısa zamanda ritim konusundada elimden geldiği kadar bilgiler paylasmaya çalısacağım.Kib

kırık linkler yenilendi haberiniz olsun arkadaşlar.Uzun zaman uzak kaldım bu yüzden herkese özür borçluyum.Kısa zamanda ritim konusundada elimden geldiği kadar bilgiler paylasmaya çalısacağım.Kib

Dostum verdiğin emekler için teşekkür ederim...Bir gitar sahibiyim ama çalmayı bilmiyorum elimden geldiği kadar netten bişeyler yapmaya çalışıyordum senin açıklamalarını görene kadar hep höng diyip kalmıştım gerçekten teşekkürler...Ayrıca sesinde güzelmiş :D saatlerdir tekrar yapıyorumm sanırım bişeyler oluyor ama parmaklarım çok ağrıyor tellerden dolayı sizinkilerde ağrıyormu yoksa zamanla alışıyormu neyse çok güzzel bir çalışma olmuş benim daha çok çalışmam gerek bu konunu aştığım anda diğer çalışmalarınıda gözden geçireceğim inşallah ii çalışmalar....Saygılar.........

Gerçekten Beni büyük bi prb den kurtardın saolasın

xLzx' Alıntı:
Dostum verdiğin emekler için teşekkür ederim...Bir gitar sahibiyim ama çalmayı bilmiyorum elimden geldiği kadar netten bişeyler yapmaya çalışıyordum senin açıklamalarını görene kadar hep höng diyip kalmıştım gerçekten teşekkürler...Ayrıca sesinde güzelmiş :D saatlerdir tekrar yapıyorumm sanırım bişeyler oluyor ama parmaklarım çok ağrıyor tellerden dolayı sizinkilerde ağrıyormu yoksa zamanla alışıyormu neyse çok güzzel bir çalışma olmuş benim daha çok çalışmam gerek bu konunu aştığım anda diğer çalışmalarınıda gözden geçireceğim inşallah ii çalışmalar....Saygılar.........

Parmakların alışacak hayır bemin ve gitarı ilerletenlerde parmak agrısı tel izi olmaz.Sen suan yeni alıştıgın için ve tellere dogru basamadıgın için parmakların acır ve tel izi cıkar.Zamanla bu acıyı hiç hissetmiyeceksin.Agrı olayıda parmakların yeni yeni acılıyor o yuzden.Hayırlı olsun yeni yeni ısınmaya başlıyosun şimdilik antreman dönemindesin maça çıkacağın anda kondüsyonun olacaktır emin ol;)Kolay gelsin...

meraßa ismim melis gitarim war kendim calabiliyorum =)
ama 1.ci telle sadece =)))
bu dosyalara tikladim ama bazilari yüklenmiyo :((
yardimci olursaniz sevinirim

ßu arada sesin cok qüzel cok etkilendim iyice heves ettim ögrenicem =)
tesekkür ederim bu bilgilerin bana yardimci olucagini düsünüyorum

MeLiSsh' Alıntı:
meraßa ismim melis gitarim war kendim calabiliyorum =)
ama 1.ci telle sadece =)))
bu dosyalara tikladim ama bazilari yüklenmiyo :((
yardimci olursaniz sevinirim

ßu arada sesin cok qüzel cok etkilendim iyice heves ettim ögrenicem =)
tesekkür ederim bu bilgilerin bana yardimci olucagini düsünüyorum

Ya evt haklısın rapid limitlenmiş.Ama sayfayı yenilediğinde oluyo sanırım.Yenileyerek tüm dosyaları indirirsin heralde.Bidaha dene derim ...

Çok saoş kardeş teşekkür edeim bana da tam bunlara benzer bişey lazımdı.

bende gitara yeni başladım,verdiğiniz bilgiler gerçekten işime yaradı,çok teşekkür ediyorum.verdiğiniz bazı programları yükleyemiyoruz acaba onları hemen paylaştan upload edebilirmisiniz(zahmet olacak size ama)rica ediyorum...tekrar çok teşekkürler takipte olacağım inşallah bende öğrenicem gitar çalmayı;)

abi çok sağol ya öğretmeye doymuyosun. arpeji sayende öğrendim . ritm konusun da az çok(daha doğrusu çok az) bilgim vardı sayende pekiiştireceğim. çok sağol .

kumpas' Alıntı:
abi çok sağol ya öğretmeye doymuyosun. arpeji sayende öğrendim . ritm konusun da az çok(daha doğrusu çok az) bilgim vardı sayende pekiiştireceğim. çok sağol .

Eyvallah kardeşim o senin başarın ben sadece ilk adımı atmanı sagladım teşvikledim bundan sonra ogrendiklerin kendi azmin ve istegindir.Başarılarının devamını dilerim...
Paylaşımların devamı gelicek takipte kal;)

arkadaşım eline sağlık cok aydınlatıcı ve güzel bir bilgi olmuş..

benim bir sorum olacaktı ben akustik gitar dersleri almaya başlayacağım..

yukarıdaki bilgiler gitar tel isimleri vs. akustik gitar içinde geçerli midir ?

Değilse elinde akustik gitar hakkında bilgi varsa paylaşır mısın ( şimdiden sağol ) ...

ya bence bu kadarda basit olarak görmeyin gitar çalmayı.2 ayda gitar çalmayı öğrendim diyosun fakat biz 2 ayda öğrenenleri vıdı vıdı gitar çalanlar diye nitelendiriyoruz.yani ordaki bilgilere bakıp ta gitar falan da almaya kalkmayın çünkü işi öğrenmeye başlayınca ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorsunuz.bu da ek bir bilgi olsun.ama güzel paylaşım eline sağlık...

Pσѕєт¢αу' Alıntı:
arkadaşım eline sağlık cok aydınlatıcı ve güzel bir bilgi olmuş..

benim bir sorum olacaktı ben akustik gitar dersleri almaya başlayacağım..

yukarıdaki bilgiler gitar tel isimleri vs. akustik gitar içinde geçerli midir ?

Değilse elinde akustik gitar hakkında bilgi varsa paylaşır mısın ( şimdiden sağol ) ...

evet kardeşim akustik için de geçerli orda yazanlar.akustik gitarın klasikten farkı sadece tını farkı başka da bir fark yok...

Emeğine sağlık harika olmuş..!

gitaristimam' Alıntı:
ya bence bu kadarda basit olarak görmeyin gitar çalmayı.2 ayda gitar çalmayı öğrendim diyosun fakat biz 2 ayda öğrenenleri vıdı vıdı gitar çalanlar diye nitelendiriyoruz.yani ordaki bilgilere bakıp ta gitar falan da almaya kalkmayın çünkü işi öğrenmeye başlayınca ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorsunuz.bu da ek bir bilgi olsun.ama güzel paylaşım eline sağlık...

evet kardeşim akustik için de geçerli orda yazanlar.akustik gitarın klasikten farkı sadece tını farkı başka da bir fark yok...

Ha Ha HA bence saçmalamıssın.Yarası olan gocunur ve sendce gocunmussun.Evt ben 15 günde ögrendim gitarı varmı bi itirazın?Bence sen gitar konusunda fazla atıp tutuyosun insanların heveslerini kırıyosun.Adım gibi eminimki sen gitar konusunda vıdı vıdısın...Biz müzisyen yapmak için vermedik bu bilgileri gitarı ogrenebilmek ilk adımı attırmak temel bilgileri verebilmek insanları heveslendirmek vee bunları uygulayarak gitarla sesi bütünleştirmeyi saglayabilmek ve gitar ogrenmek isteyenleri bu şekilde teşvik ederek gitarı geliştirmeleri için verdik bu bilgileri.Evt bence bunları uygulayan gitar calabiliyodur ama müzisyen olmak isteyen kendini geliştirir.Zaten bu basşlangıç ve teşvik için geliştirmek sizin elinizde ama demissin yaaa yararı yok bu yazıların diye bence iyi bi bastan oku bütün bu 55 mesajı ondan sonra tekrar bi yorum yap.ok kardeşim.Sonucta sende ananın karnında ogrenmedin bu veleti.oyle degilmi bence daha fazla yorum yapıp batma.ok kardeşim...

abi zaten ben yararı yok diye bişey söylemedim.yararlı bilgiler oldukları kesin ama bu bilgilere bakıp ta adam her önüne gelen şarkıyı çalamaz.akorlarını yazıp versen de çalamaz.sen sadece temel akorları vermişsin.mesela bu bilgileri öğrenen birisi bana Cadd9 akorunu basabilir mi?bare basabilir mi?B5,D7 vs... basabilir mi?bence basamaz.gördüğü akoru nasıl basabileceğini öğrenmesi lazım.yani arkadaşım eğer sende 15 günde öğrendiysen ben sana hiçbirşey demiyorum.niyetim heves kırmak falan da diil.çalmak isteyenler bence adam gibi kursa gitsinler.gitar böyle diil görsel olarak öğrenilir.piyasa da birsürü gitar çalıyorum diye geçinenler var ama adamlarda tık yok.verdiğin bilgiler tamamiyle doğru.Ama bunlar sadece ilk adım.akor çevrimleri falan gösterilmemiş.bare de göstermişsin.fakat sadece F akoru.C#m,Bm falan gösterilmemiş.benim anlatmak istediğim bu bilgilerle sadece sınırlı birkaç basit şarkı çalınabilir.anlatabiliyormuyum?ama tekrar söylüyorum güzel paylaşım eline sağlık...

işte cobrados arkadaşım sana tam bir çalışma örneği:

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=181479

bence herkes bunlara çalışsın.tam anlamıyla mükemmel bir çalışma.tebrikler by_chum...

bence gitaristimam haklı.sahile gidip arkadaşlarına "akdeniz akşamları"nı çalmak istiyosan bu bilgiler yeterli tabi ama 3-4 akorlu şarkıları çalıpda ben gitar çalıyorum artık bi gitaristim demek yanlış ki bu bahsettiğim gibi insanlar Türkiyede çok olduğu için gitar dendiğinde insanların aklına herkesin çok kolay bir şekilde 3-4 akorla ritim atarak çalabileceği bir alet geliyo.ama aslında gitar dünyadaki enzor müzik aletlerinden biridir(tabi hakkını vererek çalmaktan bahsediyorum)mesela ben çok küçük yaşımdan beri gitar çalıyorum ve hala kendimi tam bir gitarist olarak görmüyorum çünkü mutlaka öğreniceğim şeyler vardır.virtiözünde virtiözü vardır daima bu böyle gider bi sonu yoktur .o yüzden "Bunlari Uygula Sende Gitar çal " başlığı bana saçma geliyo onun yerine "gitara başlamak için temel bilgiler" olabilirdi.

bu kadar gzel bir çalışmaya benden başka da kimse teşekkür etmemiş.çooook yazık...

Gitar çalmak bu kadar kolay,15 günde öğrenilecek bişey diil...

Asmatavan bende başlığa sinir oldum.en sonunda müzikten anlayan birisi çıktı ortaya.gitara başlamak için ilk adımlar falan olsa mükemmel bir çalışma derdim fakat bu işi bu kadar kolay görmek çok yalnış bence...

Geri