bir zamanlar türkiyemiz....

80'li yılların ünlüleri

Kemal Sunal ile anılara yolculuk
Kemal Sunal'ın ilk filmi Saray Sineması'nda 1972 yılında gösterime girmiş. Salon kahkahadan kırılıyor, yanlız Saray değil filmin gösterildiği her sinemada seyirci gülmekten yerlere yatıyor. Sinema seyircisi Kemal Sunal ile tanışıyor. Sanatçı herkesin gönlünde taht kuruyor.

bir anısı
Yolda kalabalıkta yürürken şık hanımlar tarafından durdurulup 'Kemal Bey sizden bir ricada bulunabilir miyiz lütfen, bize bir kere eşşoğlueşek der misiniz?' diye sorarlarmış. Bu durumda Kemal Sunal 'aman hanımefendi estağfurullah o nasıl söz öyle?' demesine rağmen hanımlar yalvarıp yakarıp ikna eder, bu kelimeyi Sunal'dan duymayı başarırılar, güle güle giderlermiş.


Genç yaşta kaybettiğimiz sanatçıyı saygıyla ve rahmetle anıyoruz.


s6tx0p.jpg

21e3ic2.jpg

2ducnjo.jpg

scuu4j.jpg

1z3tlqh.jpg

29dk3n.jpg

2is8ryo.jpg

117dzl4.jpg

16bzkg9.jpg

2mgr0o2.jpg

2r2xi1k.jpg

eanswk.jpg

ifbu45.jpg

334t9ua.jpg

5fro60.jpg

2nsw0ao.jpg

4rbx45.jpg

53p9xf.jpg
 
Futbolda geçmişe yolculuk

GS Eskiy'ye 2.0 mağlup Turgay Şeren endişeli

2wpt3k8.jpg


Kaptan Fatih'ten Turgay'a "Karışma hocam sen

swphcg.jpg



Maç 2-2 oluyor, Turgay'ın gözleri doluyor

2rx9lcn.jpg


Maç 3-2 bitiyor. Turgay:"İşte cimbom bu"

1z91ly.jpg



Hakem Özcan Oal
vz80tc.jpg



Hakem Erman Toroğlu (Ankara hali)

2z7eav4.jpg



Hakem Erman Toroğlu

5chlc3.jpg


Hakem Sadık Deda ve çileden çıkan BJK'liler

28j9nvp.jpg



TS Kaleci Şenol Güneş, Dobi Hasan'lı kadrosu

14afpf4.jpg


BJK Atom karınca Rıza,Sarı fırtına Metin'li kadrosu

117cy8k.jpg
 
Eskiden Hayat Varmış Bee
 
dwuh41.gif
Transferin Gözdeleri

qz145s.jpg
Her kulübün renklerine bağlamak için peşinde olduğu en önemli futbolcuları dönemin transfer gözdesi olur, bir süre onlardan transfer bombası olarak söz edilerek, kaçırılır kulübe yakın bir iş adamının ya da kulüp başkanının yüzme havuzlu villasında konuk edilerek saklanırdı. Transfer tarihi başlayıp futbolcuya imza attırana dek kimselere gösterilmez, basınla asla konuşturulmazdı. Kontrat bitince ortaya çıkarılan oyuncunun fotoğrafları çekilir, imza atan futbolcu o kulübün malı olurdu. Futbolcular çevirdiği filmlerle tribün seyircisini sinema salonlarına çekmeyi başarırlardı. Metin Oktay, Gönül Yazar ile yaptığı "Taçsız Kral" ve Şenol Birol, Fatma Girik, Birol Pekel'in birlikte çevirdikleri "Şenol Birol Gol" sloganıyla tribünlerde kıyametler koparan aynı isimli filmi unutulmazlardandı. Hırsız Simai isimli iş adamı Şenol Birol'u kaçırıp Fenerbahçeli yaptığı için bu lakapla hırsız Simai olarak anılırdı.

dwuh41.gif
Futbol'un Profesörü

2ilyis6.jpg
Lefter'in futbol oynadığı yıllarda penaltıları kendisi atar,Altay'ın ünlü kalecisi Varol Ürkmez, Galatasaray'ın çok iyi yer tutan kalecisi Turgay Şeren dahil hiçbir kaleci Lefter'in ters köşe penaltılarını tutamazlardı. Top bir tarafa, kaleci diğer bir tarafa toptan kaçarcasına uzanırlar, gazetelerin spor sayfalarında da bu tür ters köşe gol fotoğrafları yer alırdı. Yıllar sonra öğrendiğim kadarıyla Lefter topa direk gelir, topuğunun içiyle topa vurarak kaleciyi ters köşeye yatırırmış


ixs2ko.jpg
Ya-Ya-Ya, Şa-Şa-Şa Fener Fener çok yaşa... Fener, Fener dünyayı yener, G.Saray'a gelince fısss diye söner, Döner döner onu da yener, sloganlarının tribünleri çınlattığı yıllarda F.Bahçe'de takımın hamalı Şeref Has, forvetin unutulmaz ismi Ogün Altıparmak, orta sahanın beyni Ziya Şengül, kaleciler Hazım ve Ali'li kadrosu, Mithatpaşa Stadı, deniz tarafında çekilmiş nostaljik kadrosu.

dwuh41.gif
İki sahil kenti takımının maçı. Trabzonspor Lİverpool'u konuk ediyor. Gazetelerde iki takımın ünlü futbolcusu karşılaştırılıyor, Keegen mı, Ali Kemal mi diye başlıklar atılıyor. İkiside dönemin en ünlü futbolcuları. Maç Trabon'un 1-0. Daha sonra Ali Kemal FB'ye büyük rakamlarla transfer oluyorsa da Trabzonspor'daki başarıyı bulamıyor. Gazeteciler nedenini soruyorlar. Ali Kemal'in cevabı ise: Trabzon'dan İstanbul'a intibak uyumsuzluğu olarak gösteriyor ve ilginç bir misal veriyor. "Mesela Trabzon'da nerden balık alırsam alıyım kimse benden para almazdı. Oysa İstanbul'da durum hiçte böyle olmuyor" diyor..

dwuh41.gif
Futbolculuk bol paralı, reklamı, şöhreti olan bir işti de, kimse sürekli antremanlardan vücudun ne hale geldiğini görmezdi. Şortlar uzundu dize kadar iner, dizliklerle kavuşurdu. Oysa ceza çizgisi içinde hava topuna çıkmak tüm engellemelere rağmen top sürebilmek için oyuncular ağırlık çalışmaları, kumda koşmak, yaylarla adale güçlendirmek yapılanlar arasındaydı. Beşiktaş'ın ilah olmuş "Kibar" lakaplı oyuncusu Feyyaz Uçar, "Sarı Fırtına" Metin Tekin ve Büyük Ali defansların korkulu rüyasıydı. Rıza Çalımbay sağdan iner, muz biçimli kavisli ortalarından birini yapar, ortayı bu üçlüden biri gole çevirirdi. Taktik basitti ama Gordon Mille tutturmuştu.

dwuh41.gif
70'li 80'li yıllarda statda ağlayanlara daha sık rastlanırdı. Mağlup takımın seyircisi ağlar, oyuncu ağlar, teknik direktör bile ağlardı.
Kaleci Adem bir maçta penaltıya sebep olmuş, golü yiyince hüngür hüngür ağlamış, gazetelerde de bu fotoğraf yer almıştı. Ağlayanlarlardan biri de Özkan Sümerdi... Trabzonspor'u çalıştırdığı yıllarda İnönü Stadında takımı aleyhine maç sonuna doğru bir penaltı verilmişti. Kulübeden fırlayıp hakeme doğru koşarak uyduruk penaltıya o da itiraz etmiş, sonra da ağlamaklı geri dönmüştü.
20aqope.jpg



dwuh41.gif
FB bir sezon şampiyonluğu garantilemiş, kupa şeref tribünü önünde masa üstünde duruyor, maç bitiminde alacaklar. Trabzonspor ile oynuyorlar. Tüm foto muhabirleri Trabzon kalesi arkasındalar, inanılmaz kalabalık ben ters kalede FB'li kaleci İvanceviç' in arkasındayım maç 0-0 İvan sordu kaç dakika var. Beş dakika var demeye kalmadı, sonraları Galatasaray'a transfer olan çaycı lakaplı Ahmet, FB defansının ileri çıkmasından istifade edip, kalesini boşaltıp ceza yayı dışına çıkan İvan'ın yanından topu 30m yuvarladı kalenin önünde ve arkasında benden başka kimse yok. Gol nerede ise bana girdi. Çektim fotoğrafı, maç 0-1 bitti. Arbede yaşandı, FB' liler şampiyon olduklarına sevinemediler mağlubiyetin acısıyla kupayı bile alamadılar. Seyirci kızgın soyunma tüneline girerken Cemil'in kafasına transtörlü el radyosu atıldı. Tünelin ağzına birde tek ayakkabı düştü. Sahibi eve nasıl gitmiştir merak etmiştim .(bir gazeteci anlatıyor..)..anlıyacağınız biz fenerbahçeliler yine kupayı alamadık:mad::mad::mad:
 
yazdıklarının cogunu okudum.. hakikaten cok guzel seyler.. ne guzel zamanlardı.. kirlenmemişti dünya.. ya da biz temizdik... tesekkurler emeğin için..
 
eline sağlık kardeş güzel paylaşım
 
walla zamanımızda en güzel oyuncak telin ucuna monte edilmiş plastik arabalardı.tabikide vazgeçemediğimiz misket ve gazoz kapakları.ah o günleri mumla arıyorum inanın.şimdiki çocukların (bunlara benim ufaklıkda dahil)oynadıkları oyunmu ya.öle değilmi arkadaşlar.
 
çalar saatten hala var bizde tıkır tıkır çalışıo valla
 
GÜzel Bİ ÇaliŞma Kaybolmaya YÜz TutmuŞ DeĞerlerİmİz
 
Oyunlar Dedİnİzde Aklima Geldİ Bİzde Oynardik Gazoz KapaĞi Mİsket Kİmİ Yerde Cİllİ Derler Çİvİ Oynardik.o Zamn Paten Kaykak Yoktu Bİzde Bİlyali Yapardik Sİmİt Kuka Oynardik Mutluyduz Bİz Şİmdİkİ ÇoÇuklar Bunlardan Bİ Haber Bazen Bu Oyunlari Yİyenlerİmle Oynuyorum Mutluluklari Anlatilamaz Şİmdİkİ ÇiÇuklar Zombİ Gİbİler Bİlgİsayar BaŞindan Kalmiyolar
 
Geri
Üst