Bir İnsan BuKadar İşkenceyi Kendine NasıL Yapar....????

yerim böyle inancı ben salak bu insanlar.kesin kafaları ii değil.sabah ayılınca çektikleri acıyı düşünemiyorum

insan hangi dinden olursa olsun kendine zarar vermemelidir

herkesın kendı dusuncesi saygı duymak lazım

Aleviler.
Hz.Alinin gördüğü acıyı ve işkenceleri kendilerine uygulayarak onun acılarına ortak olma hissi yakalamaya çalışıyorlar.
Onlarda Müslümanlar...Hoş görülü olmak lazım bir Sünni olarak.İslamda Şii Sünni ayrımı olmamalı.

bunlar alevi değil. alevilikte böyle bir şey yok.

bunu yapan caferiler ve şiilerdir.

bir insan kendi kendine durup duruken zarar veriyorsa ne olursa olsun günahh...

kardeş bunlar şii ler bunlar iranda cekilmiştir sen türküyede neden olmadığını sormuşsun demekki sen hiç televizyon izlemiyon muharremlik ayında istanbul ''halkalıda'' yapılır ama bu kadar degıldır ama türkiyenin başka illerindede bu görüntüleri görebilirsin mesela IĞDIR- KARS böyle yerlerdede vardır bu görüntüler...Ve arkadaşlar bunu böyle bilin bilmeden yorum yapmayın bu bir günah cıkarma degıldır şehit edilen peygamberlerimizin acılarını paylaşmaktır.Keşke konuşabileceğimiz yer olsada bu konu hakkında konuşsaydık her kafadan degişik degişik sesler yükseliyo BİLMEDİĞMİZ KONU HAKKINDA YORUM YAPMIYALIM LÜTFEN...!

bende bir alevi yim çevremdekilerde alevi ama böyle şeyler olmazlar. bizde yanarız şehitlere gögsümüz e vururuz agıtlar yakarız semahlar döneriz ama böyle yapmayız. İnsanın kendine zarar vermeyi günahtır. bazıları yorumlarında yazmıs günah cıkartma diye o arkadaşlara sesleniyorum bu tarz yorum yazmadan önce o resimlerde gördüklerini bir araştır mesaj sayınız yükselsin diye mesaj yazmayın bazen bu kalb kırabiliriz. Tamam cahillik bu ama onlar da buna inanmıslar bunun önüne geçemezsiniz. bazıları yazmıs sabah çekerler acısını diye o arkadaşlarada söyleyim çogu sabah işine gider çalışır acıımı yoktur nereden mi biliyorum gördüm nedenmi yoktur acı çünkü inançları çok güçlü.

bazı insanlar üzücü ama gerçek( yaşlı insanlar için geçerli) ilk okul mezunları aleviliği bir din biliyor
orta okul lise mezunları ayrı bir örgüt gibi görüyor ünv + bunun bir kültür anlayışı oldugunu görüyorlar. tekrar söyleyim eğer bir yorum yazaçaksanız biraz araştırma yapın.

yada anlayabileçekseniz sadece şunu okumanız yeterli.

bugün matem günü geldi
ah hüseynim vah hüseynim
senin derdin bağrım deldi
ah hüseynim vah hüseynim

şehit düşmüş şahı merdan
şah hüseynim canım hüseynim

kerbela’nın önü düzdür
geceler bana gündüzdür
şah kerbelada yalnızdır
ah hüseynim vah hüseynim

şehit düşmüş şahı merdan

şah hüseynim attan düştü
yezit gelip kanın içti
atı medine’ye kaçtı
ah hüseynim vah hüseynim

şehit düşmüş şahı merdan

kerbela’nın yazıları
şehid düştü gazileri
fatma ana kuzuları
ah hasanım vah hüseynim

şehit düşmüş şahı merdan

kerbela’nın önü yonca
yonca çıkmış diz boyunca
şah hatayım katarınca
ah hüseynim vah hüseynim

şehit düşmüş şahı merdan

böle yapçaklarına bi evde toplanıp Hz. Ali' ye dua okusalar yaaa... daha makbule geçerler

pardon ama bunlar manyak mı ?

gardaş kitap okuyun la,zinciri bi kenara atın la

kendi bedenleri. kendi inançları. sevabınıda günahınıda kendileri kabullenmişler. bilinçli yapılan birşey. tasvip etmesekte inançlarına saygılı olmak gerek. tercih onların.

Geri