Bazı Müslümanlar Neden Amerikancı?

arkadaslar emirdağ lahikası 460 sayfadır. ama yazının bir kısmında
1712. sayfadan alıntı yapılmıs. galiba sad-i nursi'nin yazmayı unuttugu
kısımları yazar eklemiş.

Bakın Bedüizzaman'ın ne anlama geldiğini bilirmisiniz "zamanın en iyisi" Said Nursi 13.yy Müceddidi dir.Hatta insanlar onu bu yüzyıl müceddidi Hz.Mehdi(as) sanmışlardır. Bence daha dikkatli olun hesabını bana değil yaratana verirsiniz.Allah katındaki değerini biliyor gibi konuşmaktasınız ve çamur atmaktalar.Bedüizzaman ve Eyyübi unutulmaz kişilerdir.İkiside Kürt diye taşlanma var.
Bakınız Musa(as) israiloğullarını canı pahasına firavundan korumuştur kimin emri Allah(cc).
Ama sonunda saptılar.Pekii Allah bilmiyormuydu biliyordu.Ama Bize yani Hz.Musa ya emanetti.Aynı şekilde İsevi kardeşlerimiz Musevilerde bize emanet kıyamete kadar inşaAllah.Biz barış içinde dostça yaşamakla mükellefiz.Haaa öbür dünyada halleri ne olur bilemem O Allah(cc) nun takdiridir.

Bana söylermisin bu yazıyı buraya koyan zihniyet Hz.İsa(as) niçin gelecek haa niçin İseviler için değilmi biz zaten müslümanız gel bir daha müslüman ol diyemi gelecek HAYIR isevi ve Musevileri hak olan dine İslama çağırmak için.
Bence Bedüizzamanla ilgili bir adım atacaksanız Allah'ı aklınıza getirin öyle atın.

mücdeditmiş, ................ islamda böylesi papazvari makamlar varmı? neyin mücdediti? kim veriyor bu sıfatı kime veriyor bu sıfatı , sapmayın bu hurafeler islam değildir bu hurafeler islama atılmış iftiralardır eğer Allahtan bir deliliniz varsa onu getirinde inanalım yoksa bu iftiralara ortak olmayın.

İslamda böylesi bir makam mevkii yoktur bu hurafeler islama atılmış iftiralardır vede Allahtan hiç bir delil bulupta getiremezsiniz...

bedüzamanmışş mücdeditmişşş bunlar Allaha ortak koştuğunuz zatlara yakıştırdığınız sıfatlardır ve bu sıfatların islamla hiç bir alakası yoktur tamamen iftiradır....

Ayrıca:
İsada Musada Muhammedde (Hepsine Selam Olsun) vede aklıma gelmeyen ne kadar Peygamber varsa hepsi bizim Peygamberimizdir

mücdeditmiş, ................ islamda böylesi papazvari makamlar varmı? neyin mücdediti? kim veriyor bu sıfatı kime veriyor bu sıfatı , sapmayın bu hurafeler islam değildir bu hurafeler islama atılmış iftiralardır eğer Allahtan bir deliliniz varsa onu getirinde inanalım yoksa bu iftiralara ortak olmayın.

İslamda böylesi bir makam mevkii yoktur bu hurafeler islama atılmış iftiralardır vede Allahtan hiç bir delil bulupta getiremezsiniz...

bedüzamanmışş mücdeditmişşş bunlar Allaha ortak koştuğunuz zatlara yakıştırdığınız sıfatlardır ve bu sıfatların islamla hiç bir alakası yoktur tamamen iftiradır....

Ayrıca:
İsada Musada Muhammedde (Hepsine Selam Olsun) vede aklıma gelmeyen ne kadar Peygamber varsa hepsi bizim Peygamberimizdir

“Âlimler peygamberlerin vârisleridir.” buyurulmaktadır. (Buhârî)

. Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin hem Sehm-i nübüvvetine hem de Sehm-i velâyetine vâris olanlar:

Bunlar yüz senede bir, vazifeli olarak gönderilmiş olanlardır ve tam vâristirler.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:

Allah-u Teâlâ bu ümmete, her yüzyıl başında dinini yenileyecek bir müceddid gönderir.” (Ebu Dâvud)

Bu gönderilen müceddid, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin vekâleti ile gelir. Bunların kimisi “Nübüvvet vekâleti”ni, kimisi de “Velâyet vekâleti”ni taşır. Kimisi de hem “Nübüvvet vekâleti”ni, hem de “Velâyet vekâleti”ni taşır.

Hakîm-i Tirmizî -kuddise sırruh- Hazretleri

Ümmetimin âlimleri benî İsrâil’in peygamberleri gibidir.”

Peygamber Aleyhimüsselâm Hazerâtı ümmetlerini kati delillerle Allah yoluna dâvet ettikleri gibi;

ve peygamberimiz gelene kadar 124.000 elçi gelmiştir.1000 yılda bir de Peygamber gelir dinimizde yokmuş muş çok mu biliyorsunda yok diyorsun peşin hüküm verme benim hiç boş konuştuğumu hurafelerle uğraştığımı gördün mü?Aksine nefret ederim hürafelerden ve hiç hoşuma gitmez..

Bu müceddidler nasıl anlaşılır
1-Nuru imanı yani imanın nuruyla Allah sevgisi ile.(Onu tanıyanlar Hz.Mehdi sanmışlardır.)
2-Yaptıkları işler ve faaliyetlerden yani kitap çıkarır dünyada faailet içinde bulunur imanı yaygınlaştırır ve sağlamlaştırır.
3-Bunlar hemen belli olmaz hemen hmen son dönemlerde.
4-Sen ben değil Alimler Sayyidler(Efendimiz(sav)soyundakiler) belirler....

Boş konuşmanın Alemi nedir.

Ben sadece uyarıyorum yoksa ben bu yazılarla iftihar ederim bir insan çile çekmeden iftiraya uğramadan zaten Müceddid yada diğer söyleyişle elçi olamaz......

az biraz tarih oku desem ayıp olur mu ?

şu Osmanlı düşmanlığı bırak artık , hadi bırakmadın bari gerçekleri konuş

eğer varsa yeteri kadar ingilizcen bi araştır bakalım , yasaların benzerliğini , cezaların ağırlığını , sebep-sonuç ilişkilerini ...
kanuni'nin resmi sadece süs olsun diye orda değil , bazı şeyleri anlamamak için ne gerekir bilmem ama anlatmak için bundan fazlası mümkün değil sen de biliyorsun

----------------------------------------------------------

konu dışına çıkılmasın diye bu konuyu burda tartişmayacağım , şimdiden haberin olsun :goz:

Sana Tek Soru Sorucam Toz.. ABD YasaLarı OsmanLının YasaLarıyLa Aynı Dıyorsun Demı ??

Orada İdam Var Ama Bizde Yok.. Eee MiLLet OsmanLıyı Örnek aLırken Biz O Zaman Niye Geçmişimizi Hiçe Sayıp Şerefsiz ÖcaLanı BıLe Asmayıp Paşa Paşa Yatırıyoruz TatıL Köyünde { İmraLı } Bi Cevap Versene ??

Kendi Kendini Kandırma.. Yada Vazgeçtim Kandır.. Sayende GüLüyoruz.. (=

az biraz tarih oku desem ayıp olur mu ?

şu Osmanlı düşmanlığı bırak artık , hadi bırakmadın bari gerçekleri konuş

eğer varsa yeteri kadar ingilizcen bi araştır bakalım , yasaların benzerliğini , cezaların ağırlığını , sebep-sonuç ilişkilerini ...
kanuni'nin resmi sadece süs olsun diye orda değil , bazı şeyleri anlamamak için ne gerekir bilmem ama anlatmak için bundan fazlası mümkün değil sen de biliyorsun

----------------------------------------------------------

konu dışına çıkılmasın diye bu konuyu burda tartişmayacağım , şimdiden haberin olsun :goz:

bana tarih okumayı ogutleyen arkadasım tozkoparan daha once sana anlatmıstım osmanlı hukuku örf ve şerri hukuka dayanır sole bakalım amerikada turk orfi hukuku ve islam hukukunun hangisinin buyuk kısmı war ortaya idda atan sensin hade kanıtla ama pm at mumkunse

TRAFOO mu hep ayni hikaye....okumaya bile gerek yok...

Allahtan bir delil bulamayıp ebu davut denen zatamı ikna oldunuz?

yazıkkkkkkkkk

Bence iyi düşünün doğru yoldan sapmayın bunlar iftiradır bu iftiralara itibar etmeyin..

Doğruları yanlışları daha net görmenizi sağlayacak akıl bulanıklığınızı durulayacak güzel bir kaynak öneriyorum buyrun arkadaşlar : HADİSLERİN (SÜNNETİN) İNCELENMESİ | Uydurulan Din ve Kuran'daki Din www.kurandakidin.net
Uydurulan Din Kuran'daki Din Kuran Kur'an Kuran-i Kerim kuranikerim islam Allah türkçe meal arama çevirisi hadis Tarikatlar mezhepler kadın Namaz Hac Oruç

Konu başlığını genelleme yapılmış olmasından dolayı uygun bulmadığım için "Bazı müslümanlar neden amerikancı" şeklinde tarafımdan değiştirilmiştir ve kaynak eleştrisi yapmadan yorumlarınızda kullandığınız kelimelere ve seviyenize lütfen dikkat ediniz arkadaşlar iyi forumlar.

Onların hocaları amerikada yasadığı için..

müslümanlar amerikada türkiyeye göre daha özgür olduğunu düşünüyorum en azından orda kemalistler yok onlar tarafından itilip kakılmıyor türkiyede müslümanlar parya muamelesi görüyor

Başlık İRONİ zaten , forumda edebiyattan anlayan bir çok abi var onlara danışmalısın yoksa böyle başlığa takılıp kalırsın.

Bak bende müslümanım ve bu başlık beni rahatsız etmiyor çünkü ben ne amerikancıyım nede amerkan uşaklarını/kuklalarını destekliyorum.

Eğer sende amerikancı değilsen amerikanın uşaklarına karşı bir tepki duyuyor olmalısın yok karşı tepki duymuyorda destekliyorsan başlıktan alınmanı haklı buluyorum...

başlık o dediğin anlama gelmez zaten moderatörrde benle aynı fikirdeki başlığını değiştirdi zaten sen hristiyan olsan yaptığını kimse takmaz asıl tehlike müslüman olarak böy bir başlık açmanda yaptıklarınla düşündüklerinle kendini sınıflandırman çelişiyor kendini bir kontol et eğer misyonersen iyi yapamıyorsun bu işi onuda söliyim çünkü senin müslümanlar neden amerikancı demenle rasmussenin peygamberimize yapılan hakarete "ifade özgürlüğü" demesi arasında bir fark yok maalesef bak başına bazı koyunca başlığın ne kadar anlamı değişti masumlaştı önceki anlam müslümanlar amerikancı ama neden konu başlığı altında yazıyor anlamında bu ise neden bazı müslümanlar amerikayı destekliyor üzülüyorum anlamında dağlar kadar fark var zaten ilk anlamını tercih eden desteğini eksik etmiyor :) müslümanlığa bakışınız iice sırıtmaya başlıyor:)

müsLüman adamın amerikayLe ne işi oLur..amerikaya yaLakaLık yapan ya müsLüman değiLdir ya insan değiLdir..

bu yazıyı fetullah gülen mi ele aldı hehehe:))) adamın amerika da villaları var, ağlayınca da milyardolar servet elde ediyor :)))))

“Veyahut, kâinatı abes ve gayesiz itikad eden felâsife-i abesiyyun gibi, kendilerini başıboş, hikmetsiz, gayesiz, vazifesiz, hâlıksız mı zannediyorlar? Acaba gözleri kör olmuş, görmüyorlar mı ki, kâinat baştan aşağıya kadar hikmetlerle müzeyyen ve gayelerle müsmirdir ve mevcudat, zerrelerden güneşlere kadar vazifelerle muvazzaftır ve evâmir-i İlâhiyeye musahharlardır."

"Veyahut, firavunlaşmış maddiyyun gibi, "kendi kendine oluyorlar, kendi kendini besliyorlar, kendilerine lâzım olan her şeyi yaratıyorlar" mı tahayyül ediyorlar ki, imandan, ubudiyetten istinkâf ederler? Demek kendilerini birer hâlık zannederler. Halbuki, bir tek şeyin hâlıkı, her bir şeyin hâlıkı olmak lâzım gelir. Demek kibir ve gururları onları nihayet derecede ahmaklaştırmış ki, bir sineğe, bir mikroba karşı mağlûp bir âciz-i mutlakı, bir kadîr-i mutlak zannederler. Madem bu derece akıldan, insaniyetten sukut etmişler. Hayvandan, belki cemâdattan daha aşağıdırlar. Öyleyse bunların inkârlarından müteessir olma. Bunları dahi bir nevi muzır hayvan ve pis maddeler sırasına say. Bakma, ehemmiyet verme”(Nursi, a.g.y).

MozoLe Miяach;4820226' Alıntı:
Sana Tek Soru Sorucam Toz.. ABD YasaLarı OsmanLının YasaLarıyLa Aynı Dıyorsun Demı ??

Orada İdam Var Ama Bizde Yok.. Eee MiLLet OsmanLıyı Örnek aLırken Biz O Zaman Niye Geçmişimizi Hiçe Sayıp Şerefsiz ÖcaLanı BıLe Asmayıp Paşa Paşa Yatırıyoruz TatıL Köyünde { İmraLı } Bi Cevap Versene ??

Kendi Kendini Kandırma.. Yada Vazgeçtim Kandır.. Sayende GüLüyoruz.. (=
sana vereyim cevabı moz...
ilk olarak ben sizler gülün diye yazdım , yoksa ardından bu yorumların da olmayacak

ama şurda bi hata olsa gerek idamı bende istiyorum , Osmanlıda varolan yasaların şu an olmasını bende istiyorum , sorun ne ?
apo denen mahluku asmayanların bi kısmını lafta toprak kabul etti , kalanları ise ya müebbet muhalefet ya da siyasi hayatının sonunu getirdi

azcık fikir olsa geçmişimizden ders alıp , geleceğe daha umutla bakarız ama bizde nerde ???

ayrıca burda kandırma nerde paşam bi göstersene ? Osmanlıda idam vardı , abd'de de var .
sen TC ile Osmanlıyı bir tutmaya çalıştıysan eğer çok yanlıştasın çünkü tarihin 1923'ten sonra başladığını söyleyen çok engin lise bilgililer var kızarlar sana :goz:

bana tarih okumayı ogutleyen arkadasım tozkoparan daha once sana anlatmıstım osmanlı hukuku örf ve şerri hukuka dayanır sole bakalım amerikada turk orfi hukuku ve islam hukukunun hangisinin buyuk kısmı war ortaya idda atan sensin hade kanıtla ama pm at mumkunse

attığımız pm'lere de daha bi gelen cevabın yok , ki olsa da içinin pek dolu olacağını sanmam
ortaya atılan iddianın veya gerçeğin ispat edilmesi zorunlu değil çünkü görmek istemedikten sonra ben burda çırpınsam da fayda etmeyecek .
ama hala lise bilgilerini hatırlıyorsun helal olsun sana :clap
senin örfi -şeri dediğin şeyler neymiş öğren sonra abd'ye geçiş yaparsın
okumaya devam ...

Allahtan bir delil bulamayıp ebu davut denen zatamı ikna oldunuz?

yazıkkkkkkkkk

Bence iyi düşünün doğru yoldan sapmayın bunlar iftiradır bu iftiralara itibar etmeyin..

Doğruları yanlışları daha net görmenizi sağlayacak akıl bulanıklığınızı durulayacak güzel bir kaynak öneriyorum buyrun arkadaşlar : HADİSLERİN (SÜNNETİN) İNCELENMESİ | Uydurulan Din ve Kuran'daki Din www.kurandakidin.net
Uydurulan Din Kuran'daki Din Kuran Kur'an Kuran-i Kerim kuranikerim islam Allah türkçe meal arama çevirisi hadis Tarikatlar mezhepler kadın Namaz Hac Oruç

Kardeş Hadislere inanmıyor olabilirsin.Ama biz inanırız.
Said Nursi beni en iyi anlayacak olan Mehdi'dir demiş zaten ben senden çok şey beklemiyorum yanlış anladın heralde ben sadece görüşümü belirttim.Ben yazaılan çizilen herşeye inansaydım dünyanın yuvarlaklığından şüphe ederdim.....
Son sözü Hz.Mehdi(as) söyleyecek inşaAllah....

Ergenekoncuların düzenlediği darbeye selam (Cumhuriyet mitingleri) mitinglerinde saf ve cahil ulusalcı ve ergenekoncuları kandıran ve ellerinde mikrofonla " Kahrolsun Amerika veya Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye " diye slogan atanlar Ergenekon dan kaçmak için daha sonra kapağı nedense ABD ye atıyorlar

hatta Cumguriyet mitingi organzatörlerinden Çağdaş Yaşam Vakfı Başkanı Gülseren Yaşer şuan ABD de saklanıyor. Hatta torunu ABD vatandaşı olsun diye kızı da ABD de doğurtturuyor.

mitinglerde cahilleri kandırmak için ABD ye ver veriştir ama başın sıkışınca da kaçacağın ilk yer ABD olacak öyle mi

sizi gidi sahtekarlar sizi

Ergenekondan ne çok korkmuşsun ya her bi konuda ergenekon demesen olmucak.

abdeye kaçanlar derken fetulah güleni hatırlatırım sana. Vatan hainliği yapıp kelle korkusuna nasıl kaçtığını...

Ayrıca abd dostu obamanın küçük kardeşi tayyibi de çoluk çocuk torun tombalak abdye gönderdi. Acaba oda kaçış için ön hazırlıkmı yapıyor:w00t:

Cahil dediğin insanlarında, tayyibin yalanlarını alkışlayan koyun sürüsündende daha cahil olduğunu sanmıyorum....

tayyibin zamanında, müslüman din kardeşi ıraklıları abd daha rahat katletsin diye teskere çıkartmak için yırtınmasından ve abd askeri için dualar etmesinden abdyi ne kadar çok sevdiğini anlayabiliriz.

(bazı)müslümanlar "tayip bizim babamız o ne derse o olur" zihniyetinde olduğu için amerikancı olup olmadıklarının bile farkında deiller. Koyun sürüsü olmak böle bişi heralde...

yazının başlığı eğer ki cemaatçiler olsaydı veya belli bir cemaat ismi olsaydı lafım yoktu ama madem müslümanız şurda 2 laf etmezsem olmaz

yine aynı din düşmanlığı , yine aynı takiyyecilik . Açıkça de ki ben bu dine düşmanım başım üstüne ama laf dolamayla olacak iş değil bunlar

ayrıca o kadar dar bir açı islam gibi bir dev dini sade ve sadece belli bi kesimle sınırlandırabiliyorsun

işte herkesin yetisi bi değil ...

Abd bize kul-köle ( kullandığı yasaların büyük kısmı hala Osmanlı'ya ait )
gidip de ab'ye kul -köle olacak varsa da o da onun bileceği iş , Allah herkese zeka vermiş değil mi ?

abd'nin kullandığı osmanlı yasalarını yaz da bizde bilelim.

trafoo; başlık olarak bazı müslümanlar yerine "Dinciler" desen daha doğru olurdu sanırım.

dincilerin bu kadar güçlenmesi abdye bağlı olduğu için amerikancı olmuşlardır. malum sovyetlere karşı abd bunları amerikancı islam dinine bağlı olarak yetiştirdi. bir zamanlar amerika en büyük şeytandı; bu dinciler amerikayı islamın koruyucu ilan ettiler.

ey inananlar müslümanları bırakıp yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin.zira onlar kendileri gibi olmadıkça sizinle dost olmazlar.kim onları dost edinirse onlardan GİBİDİR .küfre rıza küfür gibi zulme rıza zulüm gibidir.bir zulum gördüğünüzde onu elinizle düzeltin elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin.dilinizle düzeltemiyorsanız kalben buğzedin (yani kötü görün)ki bu imanın en alt düzeyidir.Eger kalbende buğzetmiyorsanız sizin kalbnizde hardal tanesi kadar iman yoktur.

YUKARIDAKİ AYET VE HADİSLER VARKEN ZULMÜN ODAĞI OLAN AMERİKA VE İSRAİLİ DOST KABUL EDEN NASIL MÜSLÜMANDIR?????
Kİ BU ÜLKELER MÜSLÜMAN KANIYLA BESLENMEKTEDİR.

HANGİ CEMAAT İÇİN HANGİ KİŞİLERE UYMAK İÇİN YAPIYORSAN MÜSLÜMAN UYAN.YARADANA İSYAN HUSUSUNDA YARADILANA İTAAT EDİLMEZ.ÖNCE ALLAHIN KİTABINI OKU ..HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLERİM

Geri