Bazı Müslümanlar Neden Amerikancı?

TraFoo

Banned
Reaction score
0
thumbnail.php

Bazı Müslümanlar Neden Amerikancı?

Türkiye’de İslamcı siyasete ve cemaat yapılanmasına ABD’nin önemli ölçüde mührünü vurmasının temel sebepleri nedense pek irdelenmez. Bir Müslüman neden koyu bir Amerika aşığı olabilir? Bir cemaat mensubu nasıl olur da ABD menfaatleri uğruna bütün imkânlarını seferber eder? Kendi ülkesini yerin dibine batıran bir dindar nasıl olur da “Hıristiyan ABD’yi” özgürlük abidesi olarak görür, Irak’ta ırzına geçilen binlerce Müslüman kızı görmezden gelir?

İngiliz Muhipleri Cemiyeti yakın siyasi tarihimizde çok önemli bir yer tutar. Bu cemiyet, Osmanlı topraklarında İngilizleri dost olarak belleyen, onları seven bir grup oluşturmayı amaçlıyordu. Bu cemiyetin kuruluşunda İngiltere adına aktif olarak görev alan kişi papaz Frew’dir. Papaz Frew, İngiltere hükümeti adına Türk topraklarında İngiliz aşığı bir oluşum kurmak için çalışırken en büyük yardımcılarından biri de Molla Sait’ti. Molla Sait ve papaz Frew el ele kol kola vererek İngiliz muhipleri cemiyetini kurdular.

Bir papaz ile bir mollanın birlikte ne işi var diyebilirsiniz. Bir molla, İngiliz sever bir kuruluş için neden bir papazla birlikte çalışır diye de sorabilirsiniz.

Ama bu soruları sormadan evvel “Hristiyan ruhanilerle ittifak edin” diye öğütler veren zavata da dikkat etmek gerekir. İslam dini “Hristiyanları dost edinmeyin” derken bir İslam önderi kendi tebaasına “Hrisitiyanlarla ittifak edin” derse bunun sebeplerini iyi irdelemek gerekir.

Hristiyanlarla ittifakı tavsiye edenlerden biri de Saidi Nursi’dir. Saidi Nursi risalelerinde pek çok yerde Hristiyanlarla yakınlaşmayı, kaynaşmayı ve ittifakı şu şok edici sözlerle “emreder”:

“Müslümanlık – Hristiyanlık ittifakını bozmaya çalışanlara karşı üç zümre; Nurcular, Hristiyan ruhaniler ve misyonerler uyanık olmalıdır.” (Emirdağ Lahikası I, s. 1712, Tarihçe–i Hayat, s.434’den nakleden Prof. Dr. Yumni Sezen, Dinlerarası Diyalog İhaneti, Kelam Yayınları)

“Misyonerler ve Hristiyan ruhanileri, hem nurcular çok dikkat etmeleri elzemdir. Çünkü herhalde şimal cereyanı, İslam ve İsevi dininin hücumuna karşı kendini müdafaa etme fikriyle İslam ve misyonerlerin ittifakını bozmaya çalışacak.” (Lem’alar,111,141)

Yine Saidi Nursi’den devam edelim.

“…Küre–i Arz’ın şimdiki en büyük devleti Amerika’nın bütün kuvvetiyle din hakikatlerine taraftar çıkması ve İslamiyetle Asya ve Afrika’nın saadet ve sükünet ve müsalaha bulacağına (barış bulacağına) karar vermesi ve yeni doğan İslam devletlerini okşaması ve teşvik etmesi ve onlarla ittifaka çalışması, kırkbeş sene evvel olan müddeayı isbat ediyor, kuvvetli şahit olur.”

(Tarihçe– Hayat , 88, Arabi Hutba–i Şamiye Eserini tercümesi / Birinci Kelime / Haşiye, İçtima–i Reçeteler II/101, Arabi Hutbe–i Şamiye Eserinin Tercümesi / Birinci Kelime/Haşiye)

Ne diyor Saidi Nursi :

“Dünyanın şu anki en büyük devleti Amerika bütün kuvvetiyle dini hakikatlere sahip çıkıyor”

Başka?

“Amerika, Asya ve Afrika’da İslamiyetle beraber huzur ve saadet geleceğine karar verdi!!!”

Başka?

“Amerika yeni doğan İslam devletlerini okşadı ve onlarla ittifak etti”

Amerika bütün Asya’da, Afrika’da ve Ortadoğu’da, hülasa adım attığı her İslam beldesinde, kan ve gözyaşı bırakırken, ırzına geçilmiş Müslümanlar bırakırken, Ebu Garipler, Samarralar bırakırken Said Nursi, o “engin!” tesbitiyle, Amerika’nın İslam ülkelerine huzur ve saadet getirdiğini anlatıyor.

Bugün, O’nun yolunu takip edenler de, Amerika’nın ve Batı’nın getireceği huzur ve saadeti bekliyorlar.

Allah aşkına; Siz hiç işgale ve emperyalizme böylesine alkış tutan bir ifadeye rasladınız mı?

“Amerika yeni doğan İslam devletlerini okşamışmış!!!”

Hani ırzlarına geçti dese tamam da söze bak: “okşadı!”

Yukarıdaki satırlar aslında yıllar evvel bu sutunda çıkan bir yazımdan alınmıştır. (Yeni Mesaj, 15. 06.2006)

Geçen yıllar Amerikancı cemaatlerin kendi ülkelerinin altını habire oyarken ABD merkezli her projeyi alkışlama noktasında önemli bir mesafe aldıklarını gösteriyor.

Kendi ülkelerindeki “vatansever Müslümanlara” en ağır iftirayı atmaktan, mesnetsiz bir sürü çamur sıçratmaktan çekinmeyen bir anlayışın arkasında “Amerika tarafından okşanmak, Amerikanın dini hakikatlere sahip çıktığı yönündeki yarım öncesinden gelen buyrukları aşk derecesinde bağlanmak” bu gürühun en belirleyici özelliğidir.

Oysa İslam özgürlükçü bir dindir.

İslam bağımsız olmayı emreder.

Bazı ibadetlerin yapılması bile özgür olmaya bağlıdır. Bir Hristiyanı ülkeyi kurtarıcı, İslam’ın hamisi, İslamı’n okşayıcısı olarak görmek “İslam’a aykırı” bir tavırdır.

Bugün Türkiye Müslümanlarının önemli bir bölümü ellerine geçirdikleri medya grupları ile, televizyonlarla bu toprakların yetiştirdiği en mümtaz şahsiyetleri “devletin adamı, askerin adamı, ergenekonun adamı” gibi mesnetsiz suçlamalarla lekelemelerinin temelinde “İngiliz muhipleri cemiyetiyle başlayan, Hıristiyanlarla ittifak etmeyi emreden” bir cemaat ve din anlayışı yatıyor.

Ve o din bizim dinimiz değildir.

Hakimiyet-i Milliye Gazetesi - Müslümanlar Neden Amerikancı? - Muharrem BAYRAKTAR

konu başlığı ve Trafoo :D yorum yapmayı lüzumsuz görüyorum :D

hepsi değil çakal olanları amerikancı

Sadece Başlığı okuyarak yorum yazacağım.
Başlık olmamış.Sözde Müslümanlar dese neyse.
Yandaş dese neyse ...Başlık olmamışş.

müslümanlar değilde nurcular demek daha doğru olurmuş sanki...

yazının başlığı eğer ki cemaatçiler olsaydı veya belli bir cemaat ismi olsaydı lafım yoktu ama madem müslümanız şurda 2 laf etmezsem olmaz

yine aynı din düşmanlığı , yine aynı takiyyecilik . Açıkça de ki ben bu dine düşmanım başım üstüne ama laf dolamayla olacak iş değil bunlar

ayrıca o kadar dar bir açı islam gibi bir dev dini sade ve sadece belli bi kesimle sınırlandırabiliyorsun

işte herkesin yetisi bi değil ...

Abd bize kul-köle ( kullandığı yasaların büyük kısmı hala Osmanlı'ya ait )
gidip de ab'ye kul -köle olacak varsa da o da onun bileceği iş , Allah herkese zeka vermiş değil mi ?

yazının başlığı eğer ki cemaatçiler olsaydı veya belli bir cemaat ismi olsaydı lafım yoktu ama madem müslümanız şurda 2 laf etmezsem olmaz

yine aynı din düşmanlığı , yine aynı takiyyecilik . Açıkça de ki ben bu dine düşmanım başım üstüne ama laf dolamayla olacak iş değil bunlar

ayrıca o kadar dar bir açı islam gibi bir dev dini sade ve sadece belli bi kesimle sınırlandırabiliyorsun

işte herkesin yetisi bi değil ...

Abd bize kul-köle ( kullandığı yasaların büyük kısmı hala Osmanlı'ya ait )
gidip de ab'ye kul -köle olacak varsa da o da onun bileceği iş , Allah herkese zeka vermiş değil mi ?

ii yazmıssın gzl yazmışsın ama sonunda yine uydurma seylerden yazmısın abd nerde osmanlının yasalarını kullanıyo.......

ii yazmıssın gzl yazmışsın ama sonunda yine uydurma seylerden yazmısın abd nerde osmanlının yasalarını kullanıyo.......

az biraz tarih oku desem ayıp olur mu ?

şu Osmanlı düşmanlığı bırak artık , hadi bırakmadın bari gerçekleri konuş

eğer varsa yeteri kadar ingilizcen bi araştır bakalım , yasaların benzerliğini , cezaların ağırlığını , sebep-sonuç ilişkilerini ...
kanuni'nin resmi sadece süs olsun diye orda değil , bazı şeyleri anlamamak için ne gerekir bilmem ama anlatmak için bundan fazlası mümkün değil sen de biliyorsun

----------------------------------------------------------

konu dışına çıkılmasın diye bu konuyu burda tartişmayacağım , şimdiden haberin olsun :goz:

Ergenekoncuların düzenlediği darbeye selam (Cumhuriyet mitingleri) mitinglerinde saf ve cahil ulusalcı ve ergenekoncuları kandıran ve ellerinde mikrofonla " Kahrolsun Amerika veya Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye " diye slogan atanlar Ergenekon dan kaçmak için daha sonra kapağı nedense ABD ye atıyorlar

hatta Cumguriyet mitingi organzatörlerinden Çağdaş Yaşam Vakfı Başkanı Gülseren Yaşer şuan ABD de saklanıyor. Hatta torunu ABD vatandaşı olsun diye kızı da ABD de doğurtturuyor.

mitinglerde cahilleri kandırmak için ABD ye ver veriştir ama başın sıkışınca da kaçacağın ilk yer ABD olacak öyle mi

sizi gidi sahtekarlar sizi

dünya üzerinde yaşayan 2 milyarı aşkın müslümanı bir elin parmaklarını geçmeyecek kendini bilmez yüzünden islama dil uzatma gafletine düşenlerin neci olduğunu çok merak ediyorum!!!

''Türk Ordusuna karşı Sırtımızı Amerikaya dayamalıyız'' malum nurlu zat....

"Kahraman genç kadın ve erkek Amerikan askerlerinin, olabilecek en az kayıpla evlerine dönmeleri için dua ediyorum." sevgili başbakanımız

''Türk Ordusuna karşı Sırtımızı Amerikaya dayamalıyız'' malum nurlu zat....

"Kahraman genç kadın ve erkek Amerikan askerlerinin, olabilecek en az kayıpla evlerine dönmeleri için dua ediyorum." sevgili başbakanımız

İranın amerikaya karşı tutumundan ve amerikanın irana karşı tutumundan senin söylediklerinin ne kadar saçma olduğunu ama müslümanlara karşı senin tutumundan aslında çok şaşılmayacak bir konu olduğunu anlayabiliriz...

ayrıca başlıktaki müslümanlar bütün müslümanlar ve kendine müslümanım diyenler amerikacıdır diye bir anlam çıkarki bu karalama saldırı ve iftiraya girer... ayrıca misyoner ağızıdır...

İranın amerikaya karşı tutumundan ve amerikanın irana karşı tutumundan senin söylediklerinin ne kadar saçma olduğunu ama müslümanlara karşı senin tutumundan aslında çok şaşılmayacak bir konu olduğunu anlayabiliriz...

ayrıca başlıktaki müslümanlar bütün müslümanlar ve kendine müslümanım diyenler amerikacıdır diye bir anlam çıkarki bu karalama saldırı ve iftiraya girer... ayrıca misyoner ağızıdır...

Başlığa bakıp yorum yapacağına içeriğini okuyup ondan sonra yorum yap çünkü çok alakasız bir mesaj yazmışsınız...

Konu çanakkale boğazı diyor sen cebelitarık dağından bahsediyorsun...

Ergenekoncuların düzenlediği darbeye selam (Cumhuriyet mitingleri) mitinglerinde saf ve cahil ulusalcı ve ergenekoncuları kandıran ve ellerinde mikrofonla " Kahrolsun Amerika veya Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye " diye slogan atanlar Ergenekon dan kaçmak için daha sonra kapağı nedense ABD ye atıyorlar

hatta Cumguriyet mitingi organzatörlerinden Çağdaş Yaşam Vakfı Başkanı Gülseren Yaşer şuan ABD de saklanıyor. Hatta torunu ABD vatandaşı olsun diye kızı da ABD de doğurtturuyor.

mitinglerde cahilleri kandırmak için ABD ye ver veriştir ama başın sıkışınca da kaçacağın ilk yer ABD olacak öyle mi

sizi gidi sahtekarlar sizi

senin gibi bilgili bir vatansız olacağımıza cahil birer ergenekoncu oluruz::: sen kaç paralık adamsınki cumhuriyet mitingine katılmış 1 milyon insani cahil olarak nitelendiriyorsun ama pardon sen ve tayfana göre 13 yaşındaki kızlara tecavüz etmeyenler pkk lıları çiçeklerle karşılamayanlar yardım paralarını iç etmeyenler cahil değilmi?

Başlığa bakıp yorum yapacağına içeriğini okuyup ondan sonra yorum yap çünkü çok alakasız bir mesaj yazmışsınız...

Konu çanakkale boğazı diyor sen cebelitarık dağından bahsediyorsun...

bende zaten başlığın alakasız olduğunu yazdım... aşlık formun vitrinidir başlığının saçma olduğunu kabul ediyosan başlığını düzelt o zaman

bende zaten başlığın alakasız olduğunu yazdım... aşlık formun vitrinidir başlığının saçma olduğunu kabul ediyosan başlığını düzelt o zaman

Başlık İRONİ zaten , forumda edebiyattan anlayan bir çok abi var onlara danışmalısın yoksa böyle başlığa takılıp kalırsın.

Bak bende müslümanım ve bu başlık beni rahatsız etmiyor çünkü ben ne amerikancıyım nede amerkan uşaklarını/kuklalarını destekliyorum.

Eğer sende amerikancı değilsen amerikanın uşaklarına karşı bir tepki duyuyor olmalısın yok karşı tepki duymuyorda destekliyorsan başlıktan alınmanı haklı buluyorum...

beyaz adama geldiğinde bizm elimizde topraklarımız onların elinde incil vardı
bize kitabı verdiler, gözlerimizi kapatıp dua etmemizi söylediler.
gözlerimizi açtığımızda bizim elimzide incil onların elinde topraklarımız vardı.

anlayana...

Bakın Bedüizzaman'ın ne anlama geldiğini bilirmisiniz "zamanın en iyisi" Said Nursi 13.yy Müceddidi dir.Hatta insanlar onu bu yüzyıl müceddidi Hz.Mehdi(as) sanmışlardır. Bence daha dikkatli olun hesabını bana değil yaratana verirsiniz.Allah katındaki değerini biliyor gibi konuşmaktasınız ve çamur atmaktalar.Bedüizzaman ve Eyyübi unutulmaz kişilerdir.İkiside Kürt diye taşlanma var.
Bakınız Musa(as) israiloğullarını canı pahasına firavundan korumuştur kimin emri Allah(cc).
Ama sonunda saptılar.Pekii Allah bilmiyormuydu biliyordu.Ama Bize yani Hz.Musa ya emanetti.Aynı şekilde İsevi kardeşlerimiz Musevilerde bize emanet kıyamete kadar inşaAllah.Biz barış içinde dostça yaşamakla mükellefiz.Haaa öbür dünyada halleri ne olur bilemem O Allah(cc) nun takdiridir.

Bana söylermisin bu yazıyı buraya koyan zihniyet Hz.İsa(as) niçin gelecek haa niçin İseviler için değilmi biz zaten müslümanız gel bir daha müslüman ol diyemi gelecek HAYIR isevi ve Musevileri hak olan dine İslama çağırmak için.
Bence Bedüizzamanla ilgili bir adım atacaksanız Allah'ı aklınıza getirin öyle atın.

Geri