BARDA... lütfen bakın ...

İnsan değiller ki bunlar..HEpsini idam edicen..Hatta Onları şeyini kesip Ellerine verecen.
En iyisi bu olur..Çok kötü oldum ya..Tüyleri diken diken oldu :angry

Valla ben o insanların yerine kendimizi koyarak düşünmemeiz gerekir diyorum.
Birisi kendinde böyle bir gasp ve tecavüz hakkını nasıl görebilir?
Hiç kimse kusura bakmasın ama ben o adamların hepsini kendi elimle öldürmek isterdim.
Şiddetin körüklenmesi için film veya dizi izlemeye gerek yok.
Sadece haksızlığa uğramak ve bu haksızlığın cezasız kalması yeterli.

Kenid yaşantımdan bir küçük örnek vermek istiyorum.
Evlendiğimizin 15nci günüde biz evde uyurken evimize hırsız girdi.
Eşimle birlikte sıcak yüzünden balkon kapısını açık bırakmıştık.
2nci katta olmamıza rağmen tırmanıp içeri girmişler.
Ayaklarımızın dibinde gezmişler ve alabildiklerini alıp defolup gitmişler.
Bize zarar vermemiş olmaları ve uyanmamış olmamız şükrettiğimiz en büyük şey.
Aslında bu herkes için çok önemsiz bir olay gibi görülebilir ama çarpıcı olan şey şu.

O tarihten beri artık eskisi gibi uyuyamıyoruz. Her an tetikteyiz.
Geceyarısı her duyduğumuz tıkırtıya uyanıyoruz.
Psikolojimiz bozuldu. Hırsızların aldığı maddi şeyler hiç önemli değil.
Ama bizi ömür boyu tedirginliğe mahkum eden bu adamlar bulunamadı.
Aramaya tenezzül bile etmedi polisler. Boşverin fazla bir zararınız yok dediler.
Kendi başıma bunu yapanı bulma şansım da yok.
Sineye çektim oturuyorum. Ama içim içimi yiyor. Allah'a yemin ettim.
Eğer bir gün böyle bir olaya tanık olursam o hırsızın vay haline.
Neler yapacağımı ben de bilmiyorum. Ama tahmin edebiliyorum.

20 sene oku. İş kur , çalış. İnsanlara ekmek kapısı açmaya çalış.
Kimsenin çöpüne tenezzül etme. Dürüstlükten sapma. Haram yeme.
Devlete de son kuruşuna kadar vergini öde. Tüm bunları yapıyoruz ama niye?
Devlet seni korusun , haklarını muhafaza etsin , adaleti sağlasın diye.
Olur da birgün mağdur duruma düştüğünde yanında olsun diye.

İşte film burda kopuyor ve şiddet burda körükleniyor arkadaşlar.
Eğer toplumda adalet duygusunun kaybolduğu hissi uyanırsa o zaman adaleti insanlar kendileri tecelli ettirmeye kalkışır. Bunun adı da anarşidir. Ya da fiili anlamda şiddet.
Polisin yakalamadığı hırsızı toplum yakalar ve linç etmeye kalkar.
Tecavüzcüyü serbest bırakırsan mağdurun ailesinden biri de ona tecavüz etmeye kalkar.
Vatanına hakaret edeni cezalandırmazsan , biri de çıkar cezasını kendi vermek ister.

Asıl irdelenecek mevzu bu. Bu tarz olaylar önü alınmadığı zaman giderek çoğalıyor.
Her taraf kanunların boşluğundan faydalanan mafya tarafından haraca kesiliyor.
Ve siz de otonuzu parkettiğinizde bir şekilde sizden de haraç alınıyor.
Hırsızlık artık normal bir olay halini aldı. Kapkaç gasp hergün tanık olduğumuz olaylar.
Artık bu tarz olayların haber değeri de kalmadığından TVde göremiyoruz.

Başlığa konu olan mevzuyu münferit bir olay sanıyorsanız aldanıyorsunuz.
Bir dişhekimi hanıma muayenhanesinde tecavüz edilerek öldürülmiüştü.
Bu da çok eski bir olay değil. Ama ona benzer bir kaç haber daha duymuştum.
Çocuk yaştakilere tecavüz olaylarını da hep birlikte izledik.

Sorun şu ki bizim toplumumuz hakkaten böyle bir toplum değildi.
Bize ne oluyor'un cevabı aslında çok basit.
Bu tarz olayları hep yabancı ülkelerde izlerdik değil mi?
Ne oldu da birdenbire aynı olayları biz de ülkemizde yaşamaya başladık?
O Avrupa Birliği kanunlarını aılp kendimize uyguladık ve cezasını da çekiyoruz.
Kültürel yozlaşma da bunu körüklüyor olabilir.
Ama herkes kendi kültürünü yaşasın dersen de olacağı budur.
Herkese suçlunun cezalandırıldığı , mağdurun korunduğu , huzur ve güven içersinde yaşayabileceğimiz ve en önemlisi adaletin eşit dağıtıldığı bir Türkiye Cumhuriyeti diliyorum....

film her ne kadar cok ustaca cekilmiş olmasada
konusu müthiş ve izlemeye deger.
filmi izledigimde gercekten oldugunu hic düşünmemiştim böyle bi caniligin daha sonra filmi izledikten sonra arkadaşım söyledi bu olay gercekten olmuş o yüzden cekildi bu film die donakaldım :S

Cehennem dediğimiz şey işte odunla. kömürle yada
benzeri yakıcı-yanıcı şeylerle dolu değil oraya giden
herkes oranın odunu cehennemi onlar ateşleyecek,
oraya giden işte dünyadan götürüyor ateşlerini
İnsanlık zaten öldü bizler yaşatmaya çalışıyoruz
büyük bir çaba ile ama ölenler ne yazık ki dönmüyor bir daha!

bana bısıler oldu kanımca:vur:vurserefsızler adıler kopekler...cok kotu oldum ben yaa!!!

tüylerim diken diken oldu nası bi dünyadayıs ne kadar kötü bi olay aklım almıyo yaa bunları nası yapabiliolar :S

buNa yorum yapıLması çoq zor . soğuDum birDen :S

DeathM.' Alıntı:
Hakket arkadaslar ya güzelim Turkiye'ye ne oluo böyle? Sokaktaki 10 insandan 6sı KRO! ve öyle insan ki bu 10 insandan 6 sı anlayamıosn ya kendini allah sanıyolar ve herseyi yapabilceklerini sanıyolar!Kim olduklarının ve nerde yasadıklarının farkında deillermi bilmiyorum ama bu gittikçe kotuye gidiyo.Buyuk ihtimalle 2-3 yıl sonra sokakta yuruyemick insanlar.Fakat nednen böyle oluyo anlamıs deilim...
Anlamıyorum Türkiye sizler için bu kadar kötü bit yer mi? 10 kişiden 6 sı kro demek ne anlama geliyor.Desenki 6 sı cahil anlarım,çünkü cahil insan dostluk arkadaşlık ugruna canını bile verebilir,ancak kro yakıştırması bence biraz fazla,hatta saygısızca.
Filmden bahsedecek olursak,yaşanmış bir olayı çok güzel yansıtıyor.yalnız bi çok eksiği var örneğin yapmacık söylenen küfürler ve gerçekte olmayan bir dava süreci.

bn bunlara insan diyemiyorum hngi affedersiniz ama gerizekalı biz allahız deme cesareti duyup 17 saat işgençe ve tecavüz edebilirki bunlar olsa olsa hayvanlardan başka kmse olaramaz gerçi bunu demekle hayvanlara ayıp ediyoruz ama başka diyicek söz yok yazıklar olsun o sesleri duyup o kişileri görüp polise haber vermeyenlere

ben olsam arkama ble bakmadan öldürün derdim gerçi onlarda tecavüz edilmiş içerde ama onların yaptıkları gibi işgençe yapılmasından yana olurdum

başka diyicek söz bulamıorum beynim boşaldı resmen yha bu ne biçim bir olay =(

SÖyleyecek Bİr SÖz Bulamadim Ne Desem Yetersİz Kalacak...

Fİlmi İzledim Ve Bundan DAha Kötü Bir Fİlm de İzlemedim
Çok da Etkiledi Beni :(
Gerçek Olduğunu Duyunca Şok Oldum Ve Olanlar İçler Acısı
İstanbul yani Metropol Dediğimiz Bu Şehirde Bunları Yaşabiliyoruz Ne Yazık ki ...

Nutrygina' Alıntı:
Anlamıyorum Türkiye sizler için bu kadar kötü bit yer mi? 10 kişiden 6 sı kro demek ne anlama geliyor.Desenki 6 sı cahil anlarım,çünkü cahil insan dostluk arkadaşlık ugruna canını bile verebilir,ancak kro yakıştırması bence biraz fazla,hatta saygısızca.
Filmden bahsedecek olursak,yaşanmış bir olayı çok güzel yansıtıyor.yalnız bi çok eksiği var örneğin yapmacık söylenen küfürler ve gerçekte olmayan bir dava süreci.

İnsanları Kro Diye Ayırmak Bence Yanlış ..
Bence İstanbul'a Gelipte Geldiği Yerdeki Davranışlarını Devam Ettirmek Yanlış Bence
Giyimse giyim,Konuşma ise konuşma,Tarz ise Tarz,İnsanlık ise insanlık
Bunları Değiştirmeli Bu şehirde..Çünkü İstanbul Bunların Değiştirilmesini Gerektiren bir şehir ya da bizim sadece havasını atabildiğimiz ama ne yazıktır ki kurallarına uyamadığımız METROPOL .

SwatLord' Alıntı:
Fİlmi İzledim Ve Bundan DAha Kötü Bir Fİlm de İzlemedim
Çok da Etkiledi Beni :(
Gerçek Olduğunu Duyunca Şok Oldum Ve Olanlar İçler Acısı
İstanbul yani Metropol Dediğimiz Bu Şehirde Bunları Yaşabiliyoruz Ne Yazık ki ...

İnsanları Kro Diye Ayırmak Bence Yanlış ..
Bence İstanbul'a Gelipte Geldiği Yerdeki Davranışlarını Devam Ettirmek Yanlış Bence
Giyimse giyim,Konuşma ise konuşma,Tarz ise Tarz,İnsanlık ise insanlık
Bunları Değiştirmeli Bu şehirde..Çünkü İstanbul Bunların Değiştirilmesini Gerektiren bir şehir ya da bizim sadece havasını atabildiğimiz ama ne yazıktır ki kurallarına uyamadığımız METROPOL .

1.si olay istanbulda değil ankarada yaşanmış
2.si insanlık şehirlerle ayrılmamalı, istanbul, ankara ws. metropollerde insanlık olsun geri kalmış şehirlerimizde insanlar ne halt yerse yesin die bişey yok..

filmi bende izlemiştim bende acayip etkilenmiştim,böyle tipler günümüzde hala war arkadaşlar,örneğin bugün sultanahmetteydim 1 turist kız banka oturmuş kitap okuyo 3 tane de suratı meymeletsiz hanzo öküz gibi kıza bakıyo,normal bir bakma diiil düşünün,ALLAH herkesi bunlardan korusun.

Bu filmi izledikten sonra 3 gün boyunca aklımdan cıkmadi ne zaman bi jilet görsem tüylerim diken diken oluyor böyle insanlari ibretlik olarak cezalandırmak lazım
Şİmdi bile sinirlendim ne yazacagımı bilemedim...

Diyecek birşey bulamıyorum...

Geri