Bahçeli, İmamı Yaka Paça Kovdu

ne kadar dinden habersiz var....
yorumlara bak..din konusunda cahil ,cühale ,ukela ve bi o kadarda aptal cesaretli...
yazık ..yorumlara bakılınca cehaletin ne ölçülerde olduğu gözler önünde...
ALLAHın emrimidir diyecek kadar bi haberdir...
ehil olmadığınız konularda eğitim alın,,sonra görüşelim..

avatarında mum olan öküzün biri hadisi Allah ın emri olarak söylüyorsa ayının biride müdahale edecektir elbet.

Biri hadisin ne olduğunu yukarıdaki vatandaşa anlatsın...
NE YANİ AVATARINDA AYI YOKMU : )
BİZ O MUMLA ALAYINI YAKTIK..HADDİMİZİ AŞMAYALIM..

AMA İSTERSEN SANA HADİSİN NE OLDUĞUNU ANLATABİLİRİM.
MESELA NAMAZ.ALLAHIN EMRİDİR KURANDA YAZILIDIR.
AMA NAMAZIN TARİFİ KURANDA YAZILI DEĞİLDİR..
BUNUN TARİFİDE PEYGAMBER EFENDİMİZ VASITASI İLE BİZ MÜSLÜMANLARA BİLDİRİLMİŞTİR.
BU BİLDİRİLENLERE DE HADİS DENİR.....

neyi düzeltiyorsun molla...hadis ne zaman Allah'ın emri oldu...ama size göre normal saidi kürdi yi peygamberin mirasçısı yaparsanız onun sayıklamalarında bile kutsiyet bulursanız doğrudur tabii. Ha peygamberin sözleri ha Allah'ın Ha sait in. ne fark eder değilmi... yazık yazık, Rabbin katında bakalım o sait delisi tutacakmı elinizden.

Anlamamak için zorlama canım benim hak ne demek zikir ne demek hak ve zikir=Kur'an
Samimi bir müslüman hakkı anlatmalı alim Allah gizleme doğru değildir.Cübbeli gibi rezil oluruz....

Biri hadisin ne olduğunu yukarıdaki vatandaşa anlatsın...
NE YANİ AVATARINDA AYI YOKMU : )
BİZ O MUMLA ALAYINI YAKTIK..HADDİMİZİ AŞMAYALIM..

AMA İSTERSEN SANA HADİSİN NE OLDUĞUNU ANLATABİLİRİM.
MESELA NAMAZ.ALLAHIN EMRİDİR KURANDA YAZILIDIR.
AMA NAMAZIN TARİFİ KURANDA YAZILI DEĞİLDİR..
BUNUN TARİFİDE PEYGAMBER EFENDİMİZ VASITASI İLE BİZ MÜSLÜMANLARA BİLDİRİLMİŞTİR.
BU BİLDİRİLENLERE DE HADİS DENİR.....

şimdide namaz nedir öyle bişi yoktur diyecek sonra al baştan bi daha=) Cahille tartışmak çok zor Allah yardım etsin..

şimdide namaz nedir öyle bişi yoktur diyecek sonra al baştan bi daha=) Cahille tartışmak çok zor Allah yardım etsin..

olsun bi ara sinirlendim ama ,müslüman adam sinirlenmez.
belki iki kelam ile bilmeyenler bişi öğrenir.
benim kızdığım insanın bilmediği değil.bilmediği konuda yorum yapmasıdır.
ama kıyamete yakın ,işinin ehli olmayanların dini konuda yorum yapacağıdır.
ahkam kesip fetva vereceğidir.
ama bir ameliyat ile alakalı kimse yorum yapmaz.
demezki işte adamı biçicen felan ...
ama din konusunda yukarıdan aşağı biçer..
neyse hayırlısı..

siz kafayı sıyırmışsınız...her hadisi Allah'ın emri olarak algılıyorsanız İslam'ı bitirmişsiniz.. siz o doğruluğu tartışmalı onbinlerce sözde peygamber sözü Hadisi Allah emri kabul ediyorsunuz ya FARZ mış gibi...Allah2ın dinine Din katıyorsunuz ya, sizinle tartıuşılmaz...Sizin deyiminizle cehennem yolunuzu bekliyor :w00t: koşar adım marş marş.

Sizden öncekilere farz olduğu için Salat'ı (namazı) size farz kıldım diyen Allah...ve Salat yani Tanrıyı anışın Namaz ( iran ve öncesi hint dilinden arapçaya geçmiştir yere kapanarak tanrıyı anış) şeklinde yapılmasını isteyen peygamber...neyse aklı hür olmayan aydınlatılamazmış..uyuyun siz en iyisi ...

Obarakus birşey biliyorsan sus ilham alsınlar

Bilmiyorsan sus efendi saysınlar

Bence sen efendi ol ve bilmediğin konularda konuşup insanların sabrını zorlama

siz kafayı sıyırmışsınız...her hadisi Allah'ın emri olarak algılıyorsanız İslam'ı bitirmişsiniz.. siz o doğruluğu tartışmalı onbinlerce sözde peygamber sözü Hadisi Allah emri kabul ediyorsunuz ya FARZ mış gibi...Allah2ın dinine Din katıyorsunuz ya, sizinle tartıuşılmaz...Sizin deyiminizle cehennem yolunuzu bekliyor :w00t: koşar adım marş marş.

Sizden öncekilere farz olduğu için Salat'ı (namazı) size farz kıldım diyen Allah...ve Salat yani Tanrıyı anışın Namaz ( iran ve öncesi hint dilinden arapçaya geçmiştir yere kapanarak tanrıyı anış) şeklinde yapılmasını isteyen peygamber...neyse aklı hür olmayan aydınlatılamazmış..uyuyun siz en iyisi ...

ne yaptın ayı kardeş ya hemen kesmişin biletimizi cehennem diye.Kaç sene yanacaz onu da söylede hazırlıksız gitmeyelim=) Senin gibi aydın olamamışız uyuyoruz işte sen ki geleceği görebiliyon..Yarının falını alayım bir zahmet merak ettim şimdi=)

imam hak etmiş kovulmayı.

yazıda her ne kadar "inancını sorgulamak bize düşmez" diye araya laf koysalarda asıl amaç Bahçeli'nin inancını sorgulamak ve akılları sıra çamur atmak.

eh peki imam efendi sormazlar mı adama madem Allah'ın emrini bildirdin ve 3 kere üst üste cumaya gitmeyenin eli bile sıkılmaz, o zaman sıkıpta iki yüzlülük etmiş hemde Allah'ın emrini çignemiş olmuyor musun?

Bahçeli sorunca da hani sıkılmazdı diye o zaman da ben sizi kast etmedim diyerek yine iki yüzlülügün alasını yapmıyor musun?

yazık 70 yasına gelmişin imamım diye geçiniyorsun bir de, ya dediginin arkasında dur ya da o yasında tükürdügünü yalamak zorunda kalma imam efendi.

helal olsun Devlet Bahceliye.

bir de hadislerden ornek verenler olmuş, isterseniz buraya bir sürü hadis koyarım baska konularla ilgili hemde guvenirligi İslam dünyası tarafından kabul edilen hadisleri, o zaman aglamaya baslarsınız oyle şey olur mu diye.

o yüzden işinize gelince hadis kullanıp işinize gelince yalanlamayın.

Dışı sizi,içi bizi yakar durumlarına gelmeden;
konuyu açan arkadaşın haber kaynağındaki veriler 15 gün sonra 2 yıllık bir tarihi anlattığını göstermektedir ki;
bu da kısaca ''meyve veren ağaç taşlanır'' yada ''çamur at izi kalsın'' sözlerinin doğruluğuna işaret etmektedir.

Böyle bir olay olmuşmudur?
-Evet ,olmuştur.Lakin işin tüm özet ve boyutu biraz daha farklı gelişmiş ve oradan hiç kimse yaka-paça kovulmamıştır ve hatta bu olay 2008 yılından çok önceleri gelişmiştir.Yani,Önkibar'ın birtakım sözde ülküocaklarının çığırtkanlığını yaptığı zamanlara rastlayan bir yazıdır.

Bir insanın inancının sorgulanamayacağını tüm arkadaşlar yazmış ve hemfikir olmuşlar kanaatindeyim.Kaldı ki,bu sorgulanan kişi bir grup yada zümrenin liderliğini yapıyorsa durum çok daha önemli bir hal almaktadır.
Yani,kısaca,

olmuş ama farklı lanse edilmiş bir durumda hiç birimiz Sn.Bahçeli'yi yargılama hakkına sahip değiliz.Dinime sahip çıkan ama şahsa münhasır ibadetlerini yapan yada yapmayan diye gruplandırmak bize düşmez.Şimdi,
5 vakit namaz kılıyor diye etiketi olsa idi,farklı çevrelerde yobaz (bu gerçektir kimse üzerine alınmasın) diye nitelendirilmeyecekmiydi?

Mhp,Türk-İslam ülküsü derken dikkatinizi çekerim,sadece inancı tam olan insanlardan değil,toplumun her kesiminden oy toplamayı amaçlamaktadır.Kurgusu ve amacı bu topraklarda hüküm sürmüş,halifeliği Türklere emanet etmiş atalarına hizmet etmekle birlikte,ikiyüzlülük yapmadan her inanca mensup kişilerede hitap etmektedir.

Bir insana etiketi yapıştırırken dikkat etmek gerekir,mış yada muş larla değil,kanun ve hukuken ispatlanmış olaylarla hüküm vermek gerekir.

Şimdi Erbakan Hoca devletin parasını çalmaktan yargılandığı davada hüküm giymesine rağmen gavur mu olduda,bir köşe yazarının savurduğu yazıyla Bahçeli BİZden olmasın?

Amacı,boyutunu aşan bir yazı.Birde bir kardeşimin oruç tutan-tutmayanlarla ilgili iddialarına gelmek isterim.
Güzel kardeşim,
Mhp ve ülkü ocakları içindeki yapılanmayı Üniversitelerde okuyan kardeşlerim iyi bilir.Böyle dayak olaylarını gördüğünüz yada duyduğunuz vakit ilk ulaşacağınız yer en yakın Mhp il temsilciliği olmalıdır ve hatta kanunları uygulatıp,gereken cezaları almalarını sağlamalısınız.

Ayrıştırmayı red eden bir zihniyette bu tür eylemlere yer yoktur,yapan en yakın dostum olsa bile.Herkes inancında hürdür.Bu tür (bazen şehir efsanesi bile) olayların önüne gemek için bir çok Ülkü Ocağı dahi geçen sene kapanmıştı.Gelişim ve değişimin farkında olmak için biraz objektif bakınız.

Bir insanın,liderliği,hitabeti,kilosu,yemesi-içmesi belki sorgulanabilir ama
İNANCI ASLA...

e ama bu cok eski bi haber

Böyle birşeyin dogru olmadıgı kanaatindeyim...İspatlanmayan veya ispat edilmesi mümkün olmayana "şüphe" tanısı konur ki...her isteyen istedigine çamur,iftira ve büftan atamasın diye...
Şimdi degazor35;
1.ci sual..yazının kaynagı kim?
2.ci sual kaynagın güvenirirliği ne kadar biliniyor...?
3.cü sual mesnetsiz olan ve topluma bilgi diye sunulan konularda; hepimiz yaradan ALLAH ımıza hesab verecek miyiz?

Böyle birşeyin dogru olmadıgı kanaatindeyim...İspatlanmayan veya ispat edilmesi mümkün olmayana "şüphe" tanısı konur ki...her isteyen istedigine çamur,iftira ve büftan atamasın diye...
Şimdi degazor35;
1.ci sual..yazının kaynagı kim?
2.ci sual kaynagın güvenirirliği ne kadar biliniyor...?
3.cü sual mesnetsiz olan ve topluma bilgi diye sunulan konularda; hepimiz yaradan ALLAH ımıza hesab verecek miyiz?

Allah'a hesap vermek, iftira atanların cok umurunda olan bir sey ya zaten.

iyi yapmış Devlet bey 3 cuma namazına gelmeyenin eli sıkılmaz diye neresinden uydurdu acaba o bunak aklı sıra Devlet beye kinaye yapacak kurt ininde çakallık yapmaya kalkarsan vururlar kıçına tekmeyi

az bile demis hoca yumusatmis sozu 3 kez ustuste cuma namazi kilmayanin cenaze namasi kilinmaz derdi bizim buyuklerimiz.. Kılar yada kılmaz o ayri konu ama türk-islam ulkusunu kendine siar edinmis bir partinin ne hale geldiginide goruyo herkes...

üstünüzü öretmmi uyuyan cahal güzellerim benim...hadisi Allah Emri sayan cuhelalarım..

üstünüzü öretmmi uyuyan cahal güzellerim benim...hadisi Allah Emri sayan cuhelalarım..

“Andolsun ki, Resulullah da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için en mükemmel bir örnek vardır.” (Ahzab 21)

Bu ayet nesh olunmuş değildir. Bizi de bağlamaktadır. Eğer Hz. Peygamberin sünneti korunmamış ve rivayetlerin uydurmalığı içerisinde kaybolup gitmişse, haydi buyurun amel edin!.. Oysa Rabbimiz (cc):

“Peygamber size ne verirse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının” (Haşr 7)

ibarelerindeki b ß umum belirtir. Yani Resulullahın verdiği her şeyi alın ve nehyettiği her şeyden kaçının. Böylece Resulullahın verdiği ve nehyettiği her şey vahiydir. Bunu Allah’ın emredici olan aì¢è n¤ãb Ï , ¢ê뢈¢‚ Ï ibareleri de delalet ediyor. Konuyu Bedir ganimetlerine hasrettirmek isteyenlerin hakikat namına ifade edecekleri bir delilleri yoktur. Zira ayetteki umumilik, Arapça grameri açısından açık ve seçiktir. Bilinen bir fıkhı kaidedir ki; “Muteber olan, itibara şayan olan; lafzın umumi oluşudur. Sebebin hususiliği değil.”

“Allah ve Resûlü bir konu hakkında hüküm verince, inanmış bir erkek ve kadının kendiliklerinden seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzab 36)

“Hayır, Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam mânasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar.” (Nisa 65)

Neymiş bak Kur'an da buna benzer ifadeler daha var inşaAllah ama anlayana bir tane yeter.Neymiş vahiy o ne demek Allah'ın emri(sözü).
Bakın öyle hiç tenezzül bile etmeyin Kur'an hadis hakkında yakanıza yapışırım Allah'ın izniyle.Bu işin yolu belli aç-bak şu yokmuş bu yokmuş diyene kadar bunlara dikkat edelim inşaAllah çünkü hesabı sorulur.Tabiri caizse Oyuncak değil bu işler bu konuyuda büyütmeyin zamanın ve kıyamın sahibi Allah o gün eğriyi doğruyu tartacaktır....

imam hak etmiş kovulmayı.

eh peki imam efendi sormazlar mı adama madem Allah'ın emrini bildirdin ve 3 kere üst üste cumaya gitmeyenin eli bile sıkılmaz, o zaman sıkıpta iki yüzlülük etmiş hemde Allah'ın emrini çignemiş olmuyor musun?

Bahçeli sorunca da hani sıkılmazdı diye o zaman da ben sizi kast etmedim diyerek yine iki yüzlülügün alasını yapmıyor musun?

yazık 70 yasına gelmişin imamım diye geçiniyorsun bir de, ya dediginin arkasında dur ya da o yasında tükürdügünü yalamak zorunda kalma imam efendi.

helal olsun Devlet Bahceliye.

.
haklsın ikiyüzlü riyakar bir imamdıysa bencede öyle aslında;
bahsi geçen imam MHP nin imamı kardeş, bahçelinin partisinde imam yani, o kadar riyakarını dışarda bulamassın, tencere kapak ilişkisi yani.. öyle partiye asr-ı saadet imamı olacak değil ya..bahçeli keşke kovmasaydı bundan daha iyisini bulamazdı bence..

hadis-i şerif var..''3 kere sebepsiz yere cuma namazına gelmeyen bizden değildir'' diye.Bilip bilmeden atıp tutmayın bişi bilmiyosan bare google u kullan

soru 1-siz hiç uydurma hadis diye bişey duydunuz mu?
soru 2-arınç,tayyp,gül camide neredeyse tvlerinden naklen namaz kılacaklar.bu doğru mu?
soru 3-kimin kılıdıgı namaz kimi ilgilendirir?
soru 4-başbakanın tabi oldugu milli görüşün imamları yıllar önce camide bizitoplayıp ''TC. kafir devlet.burada cuma namazı kılınmaz.çünkü müslümanlar hür degil.''' diye vaaz ediyorlardı.acaba bu doğru mu?

devlet bahçeli partinin başından gitsin mansur yavaş başkan olsun mhp tek başına iktidar olur

soru 1-siz hiç uydurma hadis diye bişey duydunuz mu?
soru 2-arınç,tayyp,gül camide neredeyse tvlerinden naklen namaz kılacaklar.bu doğru mu?
soru 3-kimin kılıdıgı namaz kimi ilgilendirir?
soru 4-başbakanın tabi oldugu milli görüşün imamları yıllar önce camide bizitoplayıp ''TC. kafir devlet.burada cuma namazı kılınmaz.çünkü müslümanlar hür degil.''' diye vaaz ediyorlardı.acaba bu doğru mu?

Soru 1:Senin uydurma hadisle sahih hadisi ayıracak kadar ilmin var mı?

Soru 2:Tanrı dağı kadar Türk,Hira dağı kadar Müslüman geleneğinden gelen bir partinin lideri olan Bahçeli acaba geçmişte bu olayı tekzip eden mi yoksa teyid eden mi hareketler yapmıştır (bkz:Ecevit Kavakçı ve TBMM)

Soru 3:Bu konuda bütün şamanlar toplandı mı?

Geri