Başörtüsü takın da cesaret görelim

B€ZGİN' Alıntı:
O kadar uğraştın artık sadede gelmen ne hoş provakatörlük destanıyla alakalı bi konuda senin biyografini çıkarcam barış araştırmaya başlarım yakında :D
konuda kapanır sen emret yeter
töbe töbe.....

bu yaptığın provakasyon değilde ne???
birde utanmadan şikayet edersin
adımı kullanarak ve boş ithamlarla bir yere varamazsın
tartışabilecek bir fikrin varsa söyle yoksa provakasyon yapma!

Atatürk'e göre şapka

Çağdaş olma, evrensel medeniyete katılma, kafaların içini hurafelerden kurtarıp bilimsel düşünceye açma yolundaki çabaları destekleyecek en önemli adımdı. Kişinin kıyafetini değiştirmekle ruhsal yapısının da değişeceği varsayılıyordu. "Arkadaşlar" diyordu, şapkalı olarak ilk kez gittiği Kastamonu'da: "Turan kıyafetini araştırıp canlandırmaya gerek yoktur. Medeni milletlerarası kıyafet, milletimiz için layık bir kıyafettir. Onu giyeceğiz.Ayakta iskarpin veya potin, üstünde pantolon, yelek, gömlek, kravat, ceket ve doğal olarak bunların tamamlayıcısı olmak üzere başta siperi şemsli serpuş; bunu açık söylemek isterim, bu başlığın ismine şapka denir."

Son sözüm bu eğer başına bir şey takacaksan sarık değil şapka takarsın.Kapiş. Polemik konusuna gelince ben polemik yaratmaya çalışmıyorum.Ben görüşümü beyan ettikten sonra bana olan sataşmalar neticesi cevap hakkımı kullandım.Polemik yaratmaya çalışan bu konuyu kaşıyan arkadaşlardır.Bu forumda daha önce de bu konu hakkında uzun tartışmalar yaşanmış insanlar istemeyerekte olsa birbirini incitmiş.Konunun kapatılmasından sonra bu konu hakkında forumda başlık açılmaması gerektiği belirtilmiştir.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
bu yaptığın provakasyon değilde ne???
birde utanmadan şikayet edersin
adımı kullanarak ve boş ithamlarla bir yere varamazsın
tartışabilecek bir fikrin varsa söyle yoksa provakasyon yapma!

Provake etmek açılan konuyu baltalamakla olur konu açıp yapılan yorumlra teşekkür etmekle olmaz
Şikayete gelince kaypaklığı bilmeyiz ama kurallara uymayı sen öğrettin bana :D

boyle bi konuyu da baltaladinya Fletch helal olsun..yaw ne isiniz var bu oyle demis su oyle yapmis..birakin adam dusuncesini soyluyo sanane..senin isine geliyo veya gelmiyo..

dogru bisey varki gunumuzdeki yok vs.. birkactane haysiyetsiz ataturku din dusmani olarak gosteriyolar bakin ben ataturk din dusmanidir veya degildir demiyorum ama bu milleti bu hale getiren ta kendileridir..

birakin "ozgurluk" varya Turkiyede yasasin millet istedigi gibi basi kapali diye okullara alinmassa eger bu ********..bunuda laiklige ataturke yikiyolar..

zaten baslikta anlatmis "basortusu takin da cesaret gorelim"..

bence de birakin hekes dusuncelerini baskalarinin duncelerine saygi ve adap kurallarina uygun olarak ifade etme ozgurlugune sahip olsun

Bazi insanlar da karsindakilerini anlamak icin illa ki -metreye sahip
olmasinin gerektigine inaniyor... Bu kadar zor mu insanlari anlamak
:)

arkadaşlar baş örtüsü gibi bir problemi MUSTAFA KEMAL PAŞA'nın 80 yıl önceki sözlerini örnek göstererek çözemessiniz....

bu baş örtüsü sorununu ortaya çıkartan büyüklerimizden bir farkınız kalmıyo böyle yaparak...

Burda başörtüsü sorunu var. Yine konu taaa Atatürk'e kadar gitmiş. Başörtüsüyle Atatürk'ün ne alakası var ya. Adam erkekler konusunda bundan sonra şapka takıcaksınız diye bir yasa çıkarmış. bunun kadınlarla ne alakası var. Kadınlar başınızı açın dememiş ki. Kadınlarda mı şapka takıyor. Ben dışarı çıkınca şapkalı kadın felan görmüyorum.(Yabancılar hariç. ) kadının başı ya açık olur yada kapalı. Buna ne diye karışıyorlar ki. İsteyen takar ismeyen takmaz. Ama okullarda da aynı şekilde olmalı. İsteyen taksın istemeyen takmasın. bunun ne zararı var. Bu insanın kendine kalmış bir şeydir.... :D

geçen ayLarda hoLLanda Prensesi ve onun geLini Ankaraya geLdi başLarında şapka iLe mecLise girdiLer kimse ağzını açıp bişi diyemedi. Dünya kadınLar günüde bizim kadınLarımız bşLarında şapka var diye mecLise aLınmadı..

AnLamıyorum bu işLer hangi yasaya göre yürüyor..

Allah onlara bu zor imtihanda sabır nasip etsin.

Geri