Başörtüsü takın da cesaret görelim

Bu konuda gerginlik çıkarsa heralde en son benim işime gelir
neyse fletch kardeş adın gibi olmayı dene bi süre kaybetmezsin:D

şu sokak ağzıyla konuşmayacaksan
güzel düşünceler çıkabilir konudan bezgin...

Bazı kamu otoritelerinin ısrarla yasaklamaya çalıştığı başörtüsüyle ilgili olarak Türkiye'nin hukukî sisteminde yasağa dayanak teşkil eden bir hüküm yoktur.

aşşağıdaki anayasa maddesine bakıp birşeyleri anlayabilirsiniz.

Anayasa'nın 130 uncu maddesinde öngörülen "çağdaş eğitim-öğretim esaslarına dayanan" düzenin, laiklik ilkesinin gözardı edildiği bir ortam olması mümkün değildir. Devletin varlığı ve bağımsızlığı, ulusun ve ülkenin bütünlüğü ve bölünmezliği aleyhine davranılamayacağını da içeren bu maddenin, ulusallık, bağımsızlık ve ulusal birlik için katkılarının laikliği dışarda bırakması düşünülemeyeceği gibi aklın ve gözlemin yönlendirdiği bilimsel çalışmaya katılacak kimselerin de bilimsel gerekler dışında bir etkiyle karşılaşmaksızın yetiştirilmeleri gerekir ve eğitim, yalnız bilimsel istemler doğrultusunda yapılması, dogmalardan ve bilime ters düşen etkilerden uzak tutulmasıyla sağlanır.

bana göre baş örtüsü yasağı olağanüstü bi haldir.
olağanüstü hal sadece askeri anlamda olmaz.
adamın biri çıkıp
imamhatip arka bahçem
başörtüsü miğferim derse
rejimi değiştireceğim derse
o zaman devlet önlem alır...!

olay basit ve net.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
sıradan bir T.C. yurttaşıyım.
kimseye sataşmıyorum veya hesap sormuyorum,boşuna gerginlik yaratmaya çalışma!

Atatürk zamanını bilmiyorsan hiç zorlama kendini
kamusal alanda türban takılması yasaktır!
Atatürk zamanında da bu böyleydi,şimdi de böyle
rahatsız olan girmez kamusal alana!
anlaşılmayan bir nokta var mı???

çok imalı mesajlar yazıyorsunuz birşey demiyorum şimdilik
ama seviyenizi düşürmeyin!

zuahahahahaaaa sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün :D Demek Atatürk zamanında başörtüsü yasaktı hee Fletch :D bu konu hakkında detaylı bilgi için çok yabancı olduğun tarih kaynaklarına ilk kez de olsa bakmanı tavsiye ediyorum :D

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
bana göre baş örtüsü yasağı olağanüstü bi haldir.
olağanüstü hal sadece askeri anlamda olmaz.
adamın biri çıkıp
imamhatip arka bahçem
başörtüsü miğferim derse

olay basit ve net.

olayı bide şöyle netleştirelim desentralizasyon delinin biri bi kuyuya bir taş atar taşı çıkartmak için diğer delilerde kuyuya taş atarlar ve köyün tek kuyusu kapanır millet susuzluktan ölür

klasik olacak belki ama bu gün miniyle yada bel altı pantolonlarla gezmek nasıl serbest ve ahlaki çöküntü ye yol açtığı tartışılmıyorsa bence kadınların başını örtmesi de devleti yıkmaz

inandığımız gibi yaşamayalım

ve habire kuyulara taş atalım
gayet basit ve net değilmi

Evet başörtüsü olayı demokrasik değil olağanüstü bir olaydır
yasağı savunanlarında bu noktayı kavramaya başlamaları
en azından onların adına sevindirici bir gelişme

adamın biri çıkıp
imamhatip arka bahçem
başörtüsü miğferim derse

Devletin alacağı önlem kızları okula almamakmıdır devlet bu kadar acizmi senin gözünde
diye sormazlarmı adama ki

Başörtüsü miğferim de ilk defa duyuyorum ya neyse birileri söylemiş demekki aktarmışsın ama söyleyen kimse bunun cezasını devlet o kişiye kesmelidir
Bireyin hatasının cezasını topluma ödetmeye demokrasik düzende kimsenin hakkı olmaz olamaz

Olay basit ve net gerçekten :D
sokak ağzıylada olsa idare et artık

ben öyle bir şey demiyorum.
elbette bu şekilde kısıtlama yanlış.
ama mini etekli dolaşanların rejimi değiştirmeye kalkıştığını gördün mü sen?
asıl toplumdan soyutlanmaya kalkanlar.
başörtüsünü daha fazla oy almak için
siyasete alet edenler
sence bu net değil mi
yalan mı??
başörtüsünü siyasete alet edenlerin çocuklarının hangisi imamhatipte okuyor?
hepsi amerika da değiller mi?
gayet basit değil mi?
suçlu devlet mi
yoksa bunu kullanmaya kalkanlar mı??
gayet anlamlı değil mi??

benim dediğim de şu ki dini siyasi bir istismar olarak görmeyip sadece dininin gereğini yaşayanlar için bu bir eziyet değilmidir

ve dini bir afyon olarak görüpte kendisini aydın olarak görüpte

dine inanmayıp da kendisini başka kalıplara koyup cumhuriyet gidiyor vatan gidiyor diye

çıkarlarına dokunulduğu zaman bas bas bağıranlaran münafıkların

zulmü değilmidir

yoksa bende karşıyım başörtüsünü siyasi olarak kullanılmasına

dini şu yada bu şekilde ortaya serenleri Allah kahretsin

ContractKiller' Alıntı:
zuahahahahaaaa sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün :D Demek Atatürk zamanında başörtüsü yasaktı hee Fletch :D bu konu hakkında detaylı bilgi için çok yabancı olduğun tarih kaynaklarına ilk kez de olsa bakmanı tavsiye ediyorum :D

gayet ciddi bir ortamda bu kadar gülücüklü olman ilginç
KAMUSAL ALANDA YASAKTI DİYORUM lafı çarpıtma :)
gülünç duruma düşürme kendini ;)

unutmamak lazımki ulu önderin eşi latife hanımda başörülüydü hatta çarşaflıydı

i23855_klatife1.jpg

i23856_klatife2.jpg

i23857_klatife4.jpg

insanlar atrtık karşıtlığını vatanımızın dokunulmayacak değerleri arkasından yapmaya başlamıştır; şahsen ben başörtüsüne karşı biri olsam bunu Atatürk' e alet etmez delikanlı gibi inandıklarımın tek başıma neferi olurdum....

Desantralizasyon kardeş, tabii ki haklı olduğun konular var ancak;

Benim annem başörtülü. Yaşı 51. Allah aşkına elini vicdanına koy, rica ediyorum. Benim annem mezuniyet törenime alınmadı. Yani en çok görmek istediği şeylerden birisini göremedi, salonu ağlayarak terketti, ben kep atarken o başındaki örtüyü atmalı mıydı sence ?

1. Sence benim annem irticacı mıdır ?
2. Sence benim annemin amacı devleti ele geçirmek midir ?
3. Sence benim annem bölücü müdür ?
4. Sence benim annemin amacı devletin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atıp laikliği ortadan kaldırmak mıdır ?

Son olarak;

5. Sence benim annem böyle bir ülkede ÖZGÜR müdür ya da bu ülke NEDİR ?

Sorularımı üstüne alma, seni kastetmiyorum kesinlikle. Saygılar.

Edit: Fletch, üstteki fotolara iyi bakmanı rica ediyorum, Atatürk hanımına, meclise girerken 'başındakini çıkart' mı dedi ? Gülünç duruma düştün işte şimdi :D Ases, seni alnından öpmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

gayet ciddi bir ortamda bu kadar gülücüklü olman ilginç
KAMUSAL ALANDA YASAKTI DİYORUM lafı çarpıtma :)
gülünç duruma düşürme kendini ;)

Gazi Mustafa Kemal hem aşşağıdaki cümleleri kurup hem türban yasağını savunucak insanları ne kadar yanlış yönlendiriyosunuz gerçekten bilinçli olsan yapamazsın bu kadarını

" Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata hem fazilete uygundur.”
(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, C. II, Ankara, 1981, s. s.149-150)

lütfen konuyu lakayitleştirmeyelim arakdaşlar.

dini bir afyon olarak görmek isteyen görsün
inanmak isteyen elbetteki inansın
ama bunları herkes kullanıyor
dediğin kesimde kullanıyor
benim dediğim insanlar da
kullanıyor
o zaman
ne diye bu insanların peşinden gitmekte ısrar ediyyoruz.
bir dini lider olarak sembol olmuş bir insan neden
bütün dünyaya zulmeden bir ülkeye sığınıyor.
zulümden ziyade bunlar bir çelişki değil midir???
ayrıca zulme karşı savaşmak için zulüm yapana sığınılmaz!

Not: cafeden bağlanıyorum bu son msgım.
lütfen şahsıma karşı msg atılmasın cvp veremeyeceğim şuan çünkü.

Latife Hanım !!!

237231.jpg

image28941.jpg

9 eylül 1924
ata-53.jpg

Benden de size 1-2 resim daha :D

ContractKiller' Alıntı:
Benim annem başörtülü. Yaşı 51. Allah aşkına elini vicdanına koy, rica ediyorum. Benim annem mezuniyet törenime alınmadı. Yani en çok görmek istediği şeylerden birisini göremedi, salonu ağlayarak terketti, ben kep atarken o başındaki örtüyü atmalı mıydı sence ?

1. Sence benim annem irticacı mıdır ?
2. Sence benim annemin amacı devleti ele geçirmek midir ?
3. Sence benim annem bölücü müdür ?
4. Sence benim annemin amacı devletin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atıp laikliği ortadan kaldırmak mıdır ?

Son olarak;

5. Sence benim annem böyle bir ülkede ÖZGÜR müdür ya da bu ülke NEDİR ?

Sorularımı üstüne alma, seni kastetmiyorum kesinlikle. Saygılar.

Edit: Fletch, üstteki fotolara iyi bakmanı rica ediyorum, Atatürk hanımına, meclise girerken 'başındakini çıkart' mı dedi ? Gülünç duruma düştün işte şimdi :D Ases, seni alnından öpmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Öncelikle senin annenin ne görüşte olduğunu bilemeyiz
başı örtülü de olabilir olamayabilirde
tanımadığım bir insan hakkında yorum yapmak haddimize düşmez.
ancak başı örtülü diye törene alınmaması çok ağır karar olmuş

İnanç sahibi insanları sorgulamak benim yapmaya cüret edeceğim bir şey değildir.

ben burda ilk mesajımda ne yazdım?

bir üyenin Atatürk ' e yazdığı hakaratvari söylem( "atatürk (çok saolsun) kadınların başını açtırıp da şapka taktırıp moder avrupa(peehhhhhh modern avrupaymışş) düzeyine yükselttiiii.....") üzerine

Atatürk kimseye türbanını çıkarın demedi yazdım kaynağı da belirttim

şimdi kalkıpta beni bu tartışmanın ortasına çekmeye çalışmanızda bir mantık yoktur
ancak bir amaç vardır!

ayrıca;

bu karar irticayı önlemek için alınmıştır.Atatürk 'ün eşi Latife Hanım başörtüsü takıyor
diye bu kararı delmiş olmaz!bunu bilmediğimden yola çıkarak ve resimler vererek sadece kendinizi kandırabilirsiniz

anlayamadığınız nokta şudur;

KİMSENİN BAŞININ ÖRTÜSÜYLE UĞRAŞMIYORUM!!!
KANUNDA, KAMUSAL ALANDA BAŞÖRTÜSÜ TAKILMAYACAK DENİLİYORSA
KANUNLAR BÖYLE BUNA RİAYET EDİLECEK
ÇÜNKÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİDİR.

uzatacak bir şey görmüyorum bu konuda eminim ki kapanacaktır

sözlerim çok açık ve net ÇARPITMAYIN
sözlerimi çarpıtan provakatörlere cevap yazmıyorum zaten

Arada ne fark var saçı açıkken latife hanım örtülüyken başka birimi yani :D
Bi resim daha var irticacı falanda değil Gazi Mustafa Kema'lin annesi Zübeyde hanım aslında anlayan olayı anlıyoda işte kasıyo genede :D

annesi.jpg

bak osiris niyetinin ne olduğu ortada ama ne güzel bir mesaj verdin farkında olmadan bir insan bu ülkede başı açık olsada kapalı olsada kimse dil uzatamaz.
ayrıca latife hanımın evlenmeden önce başı açık evlendikten sonra kapalıydı;)

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

uzatacak bir şey görmüyorum bu konuda eminim ki kapanacaktır

O kadar uğraştın artık sadede gelmen ne hoş provakatörlük destanıyla alakalı bi konuda senin biyografini çıkarcam barış araştırmaya başlarım yakında :D
konuda kapanır sen emret yeter
töbe töbe.....

ases' Alıntı:
bak osiris niyetinin ne olduğu ortada ama ne güzel bir mesaj verdin farkında olmadan bir insan bu ülkede başı açık olsada kapalı olsada kimse dil uzatamaz.
ayrıca latife hanımın evlenmeden önce başı açık evlendikten sonra kapalıydı;)

Hayırdır insanların niyetlerini ölçen niyetmetren mi var nerden biliyosun niyetimi ?Ben kimseye dil uzatmıyorum bu konu hakkındaki görüşlerimi daha önce beyan ettim tekrar zikretmeye lüzum görmüyorum.

Ayrıca aklında bulunsun". 1925 yazında Doğu Anadolu gezisinde aralarında geçen tatsız bir tartışmadan sonra Latife Hanım ve Atatürk boşandılar. Boşanma haberi, 5 Ağustos 1925 günü radyoda yayımlanan bir hükümet bildirisi ile duyuruldu"

-Şapka ve kıyafet devrimi (25 Kasım 1925)

Ayrıca birşey yazmama gerek var mı?

Evet, şu anda herkes şapka takıyor arkadaşlar. O zamanlar olduğu gibi. Onu öğrenmiş olduk, şunu da öğrenmiş olduk ki ben farkında olmadan Atatürk'ün devrimini inkar etmişim.

osiris o resimlerden sonra senin resimlerinin ne niyette olduğunu anlamak için niyetmetreye gerek yok az birşey (akıl) yetiyor o yüzden ben bu tür durumlarda senin gibi niyetmetremin var olup olmadığı konusunda kimseyi sorgulamıyorum;)
ikincisi hakkımda birşey yazdın cevap hakkı doğdu ve cevapladım ikinci kez konustun ve tekrar cevap hakkı doğdu ve tekrar cevapladım ama üçüncüsünde polemik işini beceremeyecek kadar sorumluyum burda;)
bunu anlamak için anlayışmetreye ihtiyaç yoktur umarım;)

Geri