ya şu çok bilmiş gibi gelip konuşan adamları görünce kendimi alamıyorum .
" Malesef müslüman dünyası dine fazla abanmaktan bilime,sanata
gelişmelere uzak kalmıştır... "senin bu söylediklerin orta çağ avrupada olan olylar . git o okuduğun yerden birdaha bak aklında yanlış kalmış :goz:
İslam dünyasının ne farkı var orta çağ avrupasından?
Kadınlar kapatılmış bastırılmış hapsedilmiş.
-Ortaçağ avrupasında aykırı kadınlar cadı diye boğdurulurdu. İslam dünyasında recm ediliyor, ahlasız diye damgalanıp dışlanıyor.
-Orta çağ avrupasında senin beğenmediğin gibi özgür felsefe beğenilmemiş dışlanmış yerine skolastik düşünce almıştır. Nedir skolastik düşünce BİLİMİN TANRIYI VE DİNİ İSPATLAMAK İÇİN KULLANILMASI. Harun Yahya larını aynı şey içn uğraşmıyor mu?
Sizin de Evrim teorisinin çöküşü kitaplarınız yok mu şimdilerde? Oşinografiyi ayrılan denizleri, astro fiziği alemlerin genişlediğini ispatlayarak Allahı ispatlamaya çalışmak için kullanmıyor musunuz?
Kuran'ın mucizeleri diye kitaplar belgesellerdir sizin için bilim. Bilim sadece inancı ispatlamak için kullanılır bugünün islam dünyasında.
-Orta çağ avrupasında din siyasetin otorite kaynağıdır. Krallara tacını Papa giydirir. Kilise sadece ibadet değil, bir siyaset ve yönetim kurumudur. Bugün de aynı değil mi? Bir çok islam ülkesinde yönetim gücünü Allahtan alır, allah adına ulemalar yönetir insanları.
Ayrıca Türkiye'de olduğu gibi cemaat vakıfları, tarikatlar, hatta zaman zaman camiler ibadet etmek için Allaha ulaşmak için değil siyaset yapmak için, ticaret yapmak için kullanılır.
Bir de çok bilmiş diyene bak...
Birileri hiç bir şey bilmeyince diğerleri hep çok bilmiş oluyor sayenizde...
Ayrıca bu dünyayı önemsemeyen bu dünya fani diyenlere şun söyleyeyim.
O ZAMAN BIRAKIN TÜM FİLİSTİNLİLER ŞEHİT OLSUN GARANTİ CENNETE GİTSİN.
O ZAMAN BU DÜNYAYI YAHUDİLERE BIRAKIN SİZE EZİYET ETMELERİNE SES ÇIKARMAYIN.
NASILSA BU DÜNYADA FANİ 60 SENE ACI ÇEKERSİNİZ ÖBÜR DÜNYADA SONSUZ MUTLULUK VAR...
Güldürmeyin böyle saçma sapan söylemler ile.
İşte orta çağ avrupası radikal dincilikle kıvranırken islam dünyası eski yunan felsefesine ve bilimine değer verdiği için gelişmiştir.
İbn-i Haldun Mukaddime'de der ki
"bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar"
Adam Darwinden yüzyıllar önce söylemiş evrim teorisini, işte bu orta çağ islamının bilime bakışıdır...
Bugünün islamının bilime bakışını Harun Yahya yayınlarnda görebilirsiniz.
Evrim TEORİSİ çöktü. Bilim adamları bizi Allah yarattı teorisini kabul etti.
Sizin üniversite okumanıza bile şaşırıyorum. Medreseler kapatıldığı için zorunlu olarak okuyorsunuz herhalde. Çünkü fakültelerde uygulanan batı bilimi her türlü doğmayı reddederek araştırma yapmak üzerine kuruludur.
Maşallah sizde bilgiden, çok doğma, sorudan çok yanıt var...