T.Bag
Banned
- Reaction score
- 0
Böyle başa böyle Barack!
Avustralya Kıtası’nı keşfeden James Cook’un tayfaları, karaya adım atar atmaz Aborijin yerlileriyle karşılaşır…
Yerliler, İngilizce bilmiyor.
Tayfalar, Aborijince.
El kol hareketiyle anlaşmaya çalışırlar.
O sırada tayfalar bakar ki…
Acayip bir yaratık var.
Hoplayıp zıplıyor.
İşaret edip, sorarlar:
“Bunun adı ne?”
Yerliler cevap verir:
“Kanguru.”
Aradan yıllar geçer…
Karşılıklı lisanlar öğrenilir ve vaziyet anlaşılır ki, “kanguru” aslında, Aborijin dilinde“bilmiyorum” demek!
*
Soykırım, bizim kangurumuzdur.
*
Nesilden nesile aktarılan
“yanlış bilgi”nin sıfatı.
*
Memlekette namaz kılmak yasakmış gibi, sanki cami yokmuş gibi, okullara mescitaçarlar… Ama, müfredata koymazlar, “çocuklar öğrensin, büyüdüklerinde, girdikleri ortamlarda iddiaları çürütsünler, kendilerini savunsunlar” diye “1915 gerçeği”niöğretmezler.
*
Çocuklarımızın da, bir Amerikalı’yla bir Fransız’la bir Belçikalı’yla yüz yüze geldiklerindeboyunları bükük kalır, “Acaba yaptık mı biz bu işi?” diye, için için şüpheye kapılırlar.
*
Evet, hiç kimse “devlet” gibi düşünmek zorunda değildir. Ama herkes “milletin yanı”ndaolmak zorundadır.
Çünkü, “bebek katili” diye ilelebet lanetlenecek olan, “devlet” değil, biziz…
Çocuklarımız, torunlarımız.
*
“Soykırım” iddiasını şu anda 17 ülke tanıyor… Bunların 10′u AKP iktidarı dönemindetanıdı. “Arabulucu” yaptığımız İsviçre, sözde soykırımı AKP iktidarı döneminde tanıdı…Soruyorum, “Türkler kıtır kıtır soykırım yaptı” diyen İsviçre, neyin arabulucusu olacak?
*
Bakın, Barack çıktı dedi ki:
“Ermenistan sınırını aç.
Soykırımı TBMM’de tartış.”
*
Sonra ne oldu?
*
AKP milletvekilleri kuyruğa girdi, adam çok güzel bi şey söylemiş gibi, bir tebrik, bir alkış, bir tezahürat… Başbakan da pek beğenmiş olmalı ki, sarıldı öptü.
*
Ne diim birader…
Böyle başa, böyle Barack!
http://www.ilk-kursun.com/2009/04/boyle-basa-boyle-barack/
Avustralya Kıtası’nı keşfeden James Cook’un tayfaları, karaya adım atar atmaz Aborijin yerlileriyle karşılaşır…
Yerliler, İngilizce bilmiyor.
Tayfalar, Aborijince.
El kol hareketiyle anlaşmaya çalışırlar.
O sırada tayfalar bakar ki…
Acayip bir yaratık var.
Hoplayıp zıplıyor.
İşaret edip, sorarlar:
“Bunun adı ne?”
Yerliler cevap verir:
“Kanguru.”
Aradan yıllar geçer…
Karşılıklı lisanlar öğrenilir ve vaziyet anlaşılır ki, “kanguru” aslında, Aborijin dilinde“bilmiyorum” demek!
*
Soykırım, bizim kangurumuzdur.
*
Nesilden nesile aktarılan
“yanlış bilgi”nin sıfatı.
*
Memlekette namaz kılmak yasakmış gibi, sanki cami yokmuş gibi, okullara mescitaçarlar… Ama, müfredata koymazlar, “çocuklar öğrensin, büyüdüklerinde, girdikleri ortamlarda iddiaları çürütsünler, kendilerini savunsunlar” diye “1915 gerçeği”niöğretmezler.
*
Çocuklarımızın da, bir Amerikalı’yla bir Fransız’la bir Belçikalı’yla yüz yüze geldiklerindeboyunları bükük kalır, “Acaba yaptık mı biz bu işi?” diye, için için şüpheye kapılırlar.
*
Evet, hiç kimse “devlet” gibi düşünmek zorunda değildir. Ama herkes “milletin yanı”ndaolmak zorundadır.
Çünkü, “bebek katili” diye ilelebet lanetlenecek olan, “devlet” değil, biziz…
Çocuklarımız, torunlarımız.
*
“Soykırım” iddiasını şu anda 17 ülke tanıyor… Bunların 10′u AKP iktidarı dönemindetanıdı. “Arabulucu” yaptığımız İsviçre, sözde soykırımı AKP iktidarı döneminde tanıdı…Soruyorum, “Türkler kıtır kıtır soykırım yaptı” diyen İsviçre, neyin arabulucusu olacak?
*
Bakın, Barack çıktı dedi ki:
“Ermenistan sınırını aç.
Soykırımı TBMM’de tartış.”
*
Sonra ne oldu?
*
AKP milletvekilleri kuyruğa girdi, adam çok güzel bi şey söylemiş gibi, bir tebrik, bir alkış, bir tezahürat… Başbakan da pek beğenmiş olmalı ki, sarıldı öptü.
*
Ne diim birader…
Böyle başa, böyle Barack!
http://www.ilk-kursun.com/2009/04/boyle-basa-boyle-barack/