ATI vs. Nvidia Hangisi Kazanır.?

Sizce Hangisi Daha Kaliteli ?

• ATİ

Kullanılan: 47 43.5%
  • Nvidia

Kullanılan: 61 56.5%

• Kullanılan toplam oy
    108
Oyun kullanımı için ATI ekran kartı AMD işlemci (TEK GEÇERİM)
Grafik ve çizim programları için NVIDIA ekran kartı ve INTEL işlemci (Kesinlikle)

Dediğim gibi biz genel de oyun için baktığımız için olaya ATI ve AMD...

edit : Ayrıca tarafımdan yapılmış bir test olup

AMD 1800 ve Pentium 4 1800 ghz işlemcili (frekans ve cache'leri tam olarak aklımda değil şu anda) bilgisyaralara XP kurma sürelerini karşılaştırarak bir test yapmıştım. Testin sonucunda aynı anda başlanan kurulumlarda AMD INTEL'e 8 dakika kadar bir fark atmıştı...

ekran kartı denince akla .
hemen onun adı gelir.
ati ati ati

Forever Ati...

Nvidia Geforce 8800GT kullanıyorum cok memnunum ama eskıden ati radeon 9700 kullanıyodum ondanda cok memnundum:D:D:D
ıkısıde ıyı bence yeterkı saglam olan serılerını kullanalım

Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia Nvidia..........

Grafik ve çizim programları için NVIDIA ekran kartı ve INTEL işlemci (Kesinlikle)

AMD 1800 ve Pentium 4 1800 ghz işlemcili (frekans ve cache'leri tam olarak aklımda değil şu anda) bilgisyaralara XP kurma sürelerini karşılaştırarak bir test yapmıştım. Testin sonucunda aynı anda başlanan kurulumlarda AMD INTEL'e 8 dakika kadar bir fark atmıştı...

O zamanlar aynen dediğin gibi ATİ ve AMD baya iyi gidiyordu. Ancak çift çekirdekli işlemciler ile birlikte AMD artık gerilere düştü. Şu anda Penom işlemcileri ise İntelin dört çekirdekli işlemcilerine pek rakip olacak gibi görünmüyor. ATİ ye gelince 48XX serisi ve FİYAT politikası ile NVIDIA yının ayağını kaydırdı. ATI nın kartları gerçekten NVIDIA daki denklerine göre baya bi ucuz.
:melek

tabiki ATİ şu anda HD4000 Serisinde iLk oLarak GDDR5 beLLekLeri kuLLanan üretici Nvidia kartLarında kesin indirim yapması Lazımki rağbet görsün..

Arkadaşım seninkisi nasıL bir benchmark??İşLetim Sistemi kurma süresi harddiske göre değişir yazma ve okuma hızı oLarak..PCmark ve 3DMark iLe bir benchmark aL hangisi daha hızLı o zaman gör..

tabiki ATİ şu anda HD4000 Serisinde iLk oLarak GDDR5 beLLekLeri kuLLanan üretici Nvidia kartLarında kesin indirim yapması Lazımki rağbet görsün..

Arkadaşım seninkisi nasıL bir benchmark??İşLetim Sistemi kurma süresi harddiske göre değişir yazma ve okuma hızı oLarak..PCmark ve 3DMark iLe bir benchmark aL hangisi daha hızLı o zaman gör..

Hard disk hızları 7200 rpm ve 5600 rpm olarak iki çeşittir. Ayrıca Cache bellekleri vardır ki bu da harddiskte işlenecek (buraya dikkat) bilginin önceden depolandığı yerdir. Sen windows kurarken bilgi işlemezsin. Windows kurarken bilgi yüklersin. Yani dolayısıyla dediğin mantık geçersizdir. 3D Mark vb programlar ise ekran kartının tepki hızını ve tepki aralığını ölçer. Yani windows kurulurken önemli olan işlemcidir. Senin dediğin mantığa göre hareket edilirse aynı harddisk ekran kartı takılmış olan iki farklı işlemciye sahip bilgisayar aynı anda windows yüklemeye başlarsan ikisi de aynı sürede biter.

Ancak bu mümkün değildir. Eğer denersen anlarsın ne demek istediğimi...

İşletim sistemi kurulurken önemli olan bellek (RAM) veişlemci hızıdır. Benden daha fazla teknik bilgisi olan arkadaşlar buyursun açıklasın...

Hard disk hızları 7200 rpm ve 5600 rpm olarak iki çeşittir. Ayrıca Cache bellekleri vardır ki bu da harddiskte işlenecek (buraya dikkat) bilginin önceden depolandığı yerdir. Sen windows kurarken bilgi işlemezsin. Windows kurarken bilgi yüklersin. Yani dolayısıyla dediğin mantık geçersizdir. 3D Mark vb programlar ise ekran kartının tepki hızını ve tepki aralığını ölçer. Yani windows kurulurken önemli olan işlemcidir. Senin dediğin mantığa göre hareket edilirse aynı harddisk ekran kartı takılmış olan iki farklı işlemciye sahip bilgisayar aynı anda windows yüklemeye başlarsan ikisi de aynı sürede biter.

Ancak bu mümkün değildir. Eğer denersen anlarsın ne demek istediğimi...

İşletim sistemi kurulurken önemli olan bellek (RAM) veişlemci hızıdır. Benden daha fazla teknik bilgisi olan arkadaşlar buyursun açıklasın...

Peki ben sadece 3DMark demedim Pcmark dedim sen PcMark ın nasıL bir Benchmark yaptığını biLmiyorsan ben ne yapıım ayrıca o akdar donanım sitesi var adamLar işLemci karşıLaştırtken biLirLer Format sonucu aLmayı fakat hep bu programLarı kuLLanıyorLar neden acaba dediğim gibi hard disk okuma hızı ve yazma hızı önemLidir RPM si diiL..!!

iki markayı da kullandım, ama nvidia da ati deki performansı göremedim gibi geliyo bana.

ati-nvidea karşılaştırmasına
amd-intel gibi bir benzetme yapabiliriz, kalite ve teknoloji olarak nvidea'nın en iyi kartı ati'ye her zaman basar, tıpki intel'in amd'ye yaptıgı gibi... ama fiyat performans degerlendirmesinde ati daha iyidir tabiki

Geri