- Reaction score
- 0
------------------------
sayın ampul vatandaşa ana avrat küfredince hakaet olmuyor değilmi?Bu ülke gittikçe borç batağına giriyor.Fakat hala her 3 kişiden 1 i bu partiye oy veriyor.Dar ağacına kendi gitmek sözü burada doğrulanıyor.İşte bizimde zayıf yönümüz dinimiz![]()
Sence bugün sevmeyen gençlik kendi mantık çerçevesi içindemi sevmiyor yoksa
Yoksa Türkiye cumhuriyeti içerisinde ATATÜRK karşıtı bir yapılanmamı oluşuyor din kullanılarak
Ben ATATÜRK. ü din düşmanı göstermeye çalışan çok kişi gördüm
sizce bu kadar topluluk neden ATATÜRK e KARŞIT ?
amaçları ne ? = ÇIKAR SAĞLAMAK
Atatürk'e karşıt olmak
Saltanat yandaşları ona (karşıt) olmuşlardır.
Halifeliğe yandaş olanlar ona (karşıt) olmuşlardır.
Şeriat yandaşları ona( karşıt )olmuşlardır.
Osmanlılık yandaşları ona (karşıt) olmuşlardır.
İngilizlerin dostları ona (karşıt) olmuşlardır.
Amerikan mandacıları ona( karşıt )olmuşlardır.
Kürt bölücüleri ona (karşıt) olmuşlardır.
Bütün bunlardan çıkar sağlayanlar ona (karşıt) olmuşlardır.
Günümüzde de durum budur.
Halifeciler, tekkeciler, tarikatçılar (Atatürk'e karşıttır).
Avrupa Birliği misyonerleri (Atatürk'e karşıttır.)
Amerikan mandacıları Atatürk'e( karşıttır.)
(((Destekleri, para kaynakları, içeride dışarıda bağlantıları vardır))).
Dışardaki destekleriyle içerdeki AKP arasında çıkar köprüsüdürler.
Erdal ATABEK
Atatürkçü düşünceye ve Atatürk gibi Büyük bi öndere karşı olmak düşüncelerine fikirlerine karşı olmak düşmanca tavır sergilemek hangi mantığa uyuyor çok merak ediyorum. Atatürk karşıtları ne zihniyetle karşı düşmanca bi kin besliyorlar yoksa hiç mi akılları yok hiç mi düşünemiyorlar da başkalarının (söz konusu yurtlar-bazı din eğitimi veren kurslar ya da eğitimi siyasete kurban edenler) fikirlerine körü körüne yobazca bağlanıyorlar Atatürk ne yapmışta kin besliyorlar Atatürk gibi büyük bir ismin bu forumda tartışılması bile büyük bi utanç ve terbiyesizlik
İşte! Bir beşeri tartışmanın ve eleştirmenin suç, ahlaksızlık ve yobazlık olarak kabul edildiği bir ülkede yaşıyoruz.
Atatürk, her konuda eleştrisellik adına kimseye pabuç bırakmayan Kemalistlerin klişeleri aşamadığı birkaç konudan biri. Oysa ki genel geçer resmi tarih anlayışlarından kurtulup realist, rasyonel bir perspektiften incelense değeri daha iyi, daha doğru anlaşılabilecek bir siyasi liderdir kendisi. Pop starı yakıştırmaları yapmadan, küçük göstermden önce Mustafa Kemali siyasi, tarihsel konjonktür içinde incelemek, tanımlamak gerekir. Mustafa Kemal Atatürk 1908 devriminden itibaren devam eden büyük anadolu dönüşümünün, ya da türk devriminin, adı ne konulursa, çok önemli bir parçasıdır, bu devrimin ikinci ayağını oluşturduğu söylenebilir. Bir devamlılığın önemli bir halkasıdır. Sıfırdan bişeyler yarattığı iddia edilirse büyük ihtimalle kendisi de güler. O olmasaydı elbette bir anadolu direnişi olacaktı, 1. dünya savaşı sonrası, elbette türk devrimi bir şekilde devam edecekti. Amma velakin bunun bu kadar başarılı olup olamayacağı elbette şüphelidir. Bu devrimin bu kadar kısa süre içinde bu kadar marjinal olabileceği de şüphelidir. Ama bunların çok sansasyonel sorular olduğu da kabul edilmelidir. Ayrıca çok abartılan ünlü eseri nutuk ayrı bir tartışma konusudur. Mustafa Kemal gibi bir önderin tarih yazıcılığı konusundaki tavrı tartışılagelmiştir. Özellikle kurtuluş savaşı sürecini 19 mayısla eşgüdümlü başlatması şüphe çekicidir. Aaslında hakkında yazılacak, övülecek, eleştrilecek çok şey var ama ilhan mansız sen bizim her şeyimizsin tadında anılarak kendine haksızlık ve komiklik yapıldığı bir atmosferi kaldıramayacak nitelikte bunlar. Hasılı yenilikçi bir asker, güçlü bir önder, başarılı bir siyasetçi, korkusuz, kudretli bir devrimci ve bu kadarcık değil elbette. Ama en azından insan olduğunun hatırlanması şimdilik kitleler için iyi bir başlangıç olur.
Atatürk'ün fikirleri, açtığı çığır, gösterdiği yol hiç şüphesiz son 85 seneye damgasını vurmuş. Öyle değil mi? Öyle. Peki hâla neden 3. dünya ülkesiyiz?
bu yorum Atatürk'e karşı bi hakarettir bana göre eğer mod arkadaşlar ben Atatürkçüyüm diyebiliosa bu konuyu kapatmalıdır gereğini yapın
diyosunuz ki herkesin düşüncesine saygılıyız ee o halde
Hz. Muhammede yapılan bi eleştiride konu kapatma gibi bi özveri gösteriorsanız
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan eleştirilere de aynı özveriyi göstermenizi istiyorum