Atatürk'e Karşıt Olmak...

Şahsen Atatürk'e karşı bir kinim, garezim olmamasına karşın bazı kesimin zatı muhteremi putlaştıracak derecede yüceltmeleri aynı zamanda sevgiminde olmamasının sebebidir.

Bu putlaştırma olayını nereden çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Sen sevmiyorsun anlaşıldı. Niye bu ülkedesin o zaman. Senin gibilerinin bu vatana ne gibi katkısı olabilir.

3. dünya ülkesi olmamızdan bahsettiniz.bugün 1. dünya ülkelerinde üniversitelerde başörtüsü serbest. 1. dünya ülkesi olmak için ilk adım neden başörtüsüne özgürlük getirmek olmasın.

1. dünya ülkelerinde Ateistler de fazla ama dikkatini çekerim. :goz: ve gene o 1. dünya ülkeleri "dinci" olsalardı Müslümanları ülkelerine kabul etmezlerdi onu da hatırlatırım. O ülkelerde Hristiyanlar çoğunlukta değil. Mesela İsveç'in yarısından fazlası ateisttir. Bence hristiyan, müslüman, musevi ne olursa olsun üzerlerinde dinini simgeleyen hiçbirşey olmamalı. Çünkü bizler de gerek Hristiyan, gerek Musevi, gerekse ateistlerle birlikte yaşıyoruz. Böylece herkesin hakkı korunmuş oluyor.

Şu yazılanları görünce böyle bir topluluktan Atatürk gibi birinin çıkmasının gerçekten mucize olduğunu düşünüyorum.

Allahın sevdiği bir ulusmuşuz ki.Bu büyük şansı bize vermiş..

Dinimizi Siyaset Aracı Olarak Kullananların Allah Elbet Belasını Verecek

siz seviyorsunuz biz sevmiyoruz diye toprağımızımı terkedecez beyefendiler..sevmemek suçmu..suçç.peki..sevgi zorlamaylamı olur hayır.ozaman ne diye zorluyosunuz kardeşim..saygı gösterilir mecburen belki ama sevgii mecburda olsa gösterilmez..kanun dayatmasıyla sevgi nerde görülmüş yaa.pes bu kdarda hoppalama fikirlere..

Bu putlaştırma olayını nereden çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Sen sevmiyorsun anlaşıldı. Niye bu ülkedesin o zaman. Senin gibilerinin bu vatana ne gibi katkısı olabilir.

1. dünya ülkelerinde Ateistler de fazla ama dikkatini çekerim. :goz: ve gene o 1. dünya ülkeleri "dinci" olsalardı Müslümanları ülkelerine kabul etmezlerdi onu da hatırlatırım. O ülkelerde Hristiyanlar çoğunlukta değil. Mesela İsveç'in yarısından fazlası ateisttir. Bence hristiyan, müslüman, musevi ne olursa olsun üzerlerinde dinini simgeleyen hiçbirşey olmamalı. Çünkü bizler de gerek Hristiyan, gerek Musevi, gerekse ateistlerle birlikte yaşıyoruz. Böylece herkesin hakkı korunmuş oluyor.

Nediyorsun arkadaşım sen :) Hadi Ateizmi yayalım o zaman da 1. dünya ülkesi olalım. tövbe tövbe...

Kimse Atatürk'ü putlaştırmıyor.Burada Atatürk'ün fikirlerinden bahsediyoruz.Atatürk zamanına bakın Türkiye'nin en içler acısı hali (savaştan yeni çıkmış halkı yoksul devlette para yok) ama Türkiye'nin en fazla gelişme gösterdiği ilerlediği ve dünyada söz sahibi olma yolunda emin adımlar attığı dönemi.Nedenini artık siz düşünün.Ayrıca zamanında Avrupa birbirini yerken Atatürk ülkeyi bu kaosa sürüklememeye çalışmış.Atatürk'ün amacı Batı taklidi yapmak değil Batı'nın değerlerini kendi kültürümüze uyarlamak.Ama Atatürk'ten sonra gelen her hükümet Batı takcitçiliği yaptı.Ayrıca Atatürk zamanında açılan Halkevleri ve Atatürk'ten hemen sonra açılan Köy Enstitüleri baskıyla kapattırılmış.Baskının kimden geldiği belli(Adnan Menderes baskıyı yapan.Nedeni komünist yuvası oldu diye.Baskıya boyun eğen kapatan İsmet İnönü).Halk okuma yazma ve eğitimden yoksun bırakılmış sonuçta.Hangi sömürücü zihniyet bilgili halk isterki.Ayrıca Atatürk zamanını incelediğinizde dünyada hızla gelişen iki ülke olduğunu görürsünüz biri Japonya biri Türkiye.Şimdi onlar nerde biz nerdeyiz.Daha yazılacak çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter.

Atatürk dine karşıydı

islama değil

tarikat dinlerine karşıydı

cemaat dinlerine karşıydı

şıhların,şeyhlerin dinine karşıydı

onun için diyaneti kurdurdu

bunlara hakiki islamiyeti öğretsinler diye

sonra

başa

tarikatler geldi

cemaatler geldi

şıhlar,şeyhler geldi

onun için bu günleri yaşıyoruz

onun için Atatürkü arıyoruz

o gelmez ama onun

yapacaklarını biz yapabiliriz

bn ataturku ck sewiorum ama kmseye zorla biri sewdirlmez

sağol verdiğin bilgiler için. ama demekki Atatürk ün fikirleri pek bir işe yaramıyormuş. Bunları uygulayacak adamlar başa geçmedikçe.

ona bakarsan iran sözde allahın emirleriyle yönetiliyor.arap ülkelerinin bir çoğu aynı durumda .burda denilebilirmi ki töbe haşa allahın fikirleri işe yaramıyor diye . kural islam kuralıda olsa kulların yazdığı kurallarda olsa uygulayacak adam olmadıktan sonra hiç biri bi işe yaramaz tabi . bu atatürkün fikirlerinin bir işe yaramadığını göstermez . dediğim gibi kuralı uygulayanlarda biter iş

Şahsen Atatürk'e karşı bir kinim, garezim olmamasına karşın bazı kesimin zatı muhteremi putlaştıracak derecede yüceltmeleri aynı zamanda sevgiminde olmamasının sebebidir.

Atatürk putlaştırılmışsa tanrılaştırılmışsa şunu bilki Muhammedde tanrılaştırılmıştır.

Muhammedin İsadan farkı kalmamıştır Allaha değil Muhammeddi puta benzetip tapan yobaz bir kesim var.

Atatürk'ün ülkeyi uygarlık yolunda ilerlemeye yönelik çabaları üç hedefte toplanmıştır:

1. Türkiye'yi ulusal bir devlet-millet yapmak.

2. Laik cumhuriyeti her türlü iç ve dış etkiye karşı korumak.

3. Siyasal-ekonomik-kültürel bağımsızlığı kurmak ve korumak.

Elbette şu çabaların peşinde olanlar da Atatürk'e karşıt olacaklardır:

1. Türkiye'yi dinsel-etnik çizgilerle bölmek, parçalamak (Balkanlar ve Kafkasya gibi).

2. Laik cumhuriyeti ortadan kaldırıp din eksenli bir cumhuriyet yapmak (Amerika'nın ılımlı İslam modeli projesi).

3. Siyasal-ekonomik-kültürel bağımsızlık yerine küresel güçlere (Amerika, AB gibi) bağımlı kılarak emperyalist sömürüye sunmak.

Oyun açıktır, aktörler ortadadır, taraflar bellidir.

Ama oyunun bitmesine daha çok var.

Bir satranç oyunudur bu.

Ve satranç bir irade oyunudur...

Erdal ATABEK

PEYGAMBERİ TANRILAŞTIRMA
Şeytan, Allah’a şöyle demişti: "And olsun, insanlar için senin doğru yolunun üstünde oturacağım. Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım. Göreceksin, çoğu sana teşekkür etmeyecektir." (Arâf 7/16-17)
Şeytan, doğru yola girenleri engellemeye çalışır. Peygamberi, insan üstü konumda göstermek, onun en önemli tuzaklarındandır. Bu konuda ona destek veren insan şeytanları da vardır. Peygamberi insanüstü göstermek kolaydır Çünkü insanlar, onların kendileri gibi biri olmasını kabulde zorlanmışlardır. Allah Teâlâ şöyle buyurur:"İnsanlara doğru yolu gösteren bir elçi geldiği zaman inanmalarına tek engel, onların şu sözleri olmuştur: "Allah elçi olarak bir insanı mı gönderir?" De ki: "Yeryüzünde dolaşanlar melek olsaydı ve oraya yerleşmiş bulunsalardı, biz de onlara elçi olarak gökten bir melek indirirdik." (İsra 17/94-95)
Mekkeliler Peygamberimizle ile ilgili şaşkınlıklarını şöyle dile getirmişlerdi: "Bu elçinin özelliği ne ki? O da yemek yiyor, o da sokaklarda geziyor!. Ona bir melek indirilse de birlikte uyarıcılık yapsa olmaz mı?" (Furkan 25/7)
Bu gün bir çok kimse, şu ayet karşısında şaşkına dönüyor: "De ki, ben de tıpkı sizin gibi bir insanım. Bana, tanrınızın bir tek tanrı olduğu vahyediliyor." (Kehf 18/110)
Çünkü Peygamberimiz insanüstü bir varlık sanılıyor. Hıristiyanlar İsa aleyhisselamı tanrı yaptılar. Bu konu daha önce geçti. Mesela Katoliklere göre İsa olmasaydı kainat yaratılmazdı. Göklerde ve yer yüzünde görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar… Her şey onun aracılığıyla ve onun için yaratılmıştır.Bu yanlış inanç, müslümanların inancına da karışmıştır. Halk tarafından kabul gören bir uydurma hadiste Allah Teâlâ’nın Peygamberimiz için şöyle dediği iddia edilir: “Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım". Kimi tarikatlara göre Muhammed aleyhisselam, var oluşun başlangıcıdır. Allah’tan başka hiçbir şey yokken ilk defa hakîkat-i Muhammediye var olmuş, bütün yaratıklar ondan ve onun için yaratılmıştır. Hakîkat-i Muhammediye nur olması bakımından âlemi yaratma ilkesi ve onun aslıdır. Bu nur ölümsüz ve ebedi olduğundan Peygamber için "öldü" denmez. Allah, var veya yok, ezeli ve hadis (sonradan olma) diye nitelenmediği halde hakîkat-i Muhammediye var ve ezelî diye nitelendirilir. Hakîkat-i Muhammediye bütün peygamberlerin ve velilerin ledünnî ve bâtınî bilgileri aldıkları kaynaktır. Bu hakikat Hak’tan gelen feyzin halka ulaşmasında aracı olur. Katoliklere göre "Mesih İsa, gerçek Allah ve gerçek insandır. İşte bu nedenle insanlarla Allah arasında tek aracıdır. Kimi tarikatçılara göre de Allah ile hakîkat-i Muhammediye aynı gerçeğin ön ve arka yüzleridir. Bu konuda şöyle bir şiir söylerler:"Ahad Ahmed’dir, kim mim eder fark, Bütün âlem o mîm içre olur gark.Ahad yani Allah’tır." Ahmed, Muhammed aleyhisselamın Kur’ân’da da geçen isimlerindendir. “Ahad Ahmed’dir” “Ahad Allah’tır” sözünün tabii sonucu, “Allah Ahmed’dir yani Muhammed’tir” olur. Bu şiire göre, Ahad (أحد) ile Ahmed (أحمد) arasında farklı olarak sadece bir mim harfi vardır. Bu fark yazılıştadır ve Ahmed’in lehinedir. Çünkü onlara göre bütün alem o mimin içindedir!.. Bu inancın İslam ile ilgisinin olmadığı açıktır. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: "Muhammed, başka değil, sadece bir elçidir; ondan önce de nice elçiler gelmiştir.” (Al-i İmran 3/144)"De ki: ‘Ben başka değil, tıpkı sizin gibi bir insanım. Bana; Tanrınızın bir tek tanrı olduğu bildiriliyor. Artık ona karşı dürüst olun ve ondan bağış dileyin. Yazık o eş koşanlara.” (Fussilet 41/6) "De ki: "Benim size ne zarar vermeye gücüm yeter, ne de sizi olgunlaştırmaya.De ki: "Beni Allah’ın azabından hiç kimse kurtaramaz. Ben ondan başka bir sığınak da bulamam.Benimkisi yalnız Allah’tan olanı, onun gönderdiklerini tebliğdir, o kadar." (Cin 72/21-23Kur’an Işığında Aracılık ve Şirk Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır Kitanindan alinmistir

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3250452' Alıntı:

başörtüsüne türbana özgürlük getirmek ülkeyi şaha kaldıracaktır çünkü Türkiye 'nin temel sorunu budur, Türkiye
ekonomi türbana bağlı, siyasi irade türbana bağlı, eğitim=türban, teknoloji türbanlı bayanların elinde yükseliyor , dış politika türban olmazsa olmaz
milletin yaşan standartları türbanla yükseliyor, ülkenin kısa ve uzun vadeli bütün sorunlarının anahtarı "türbandadır" , hatta bölücü terörü de türbana özgürlük bitirir

başımızda sorunlardan dağlar olsa da, bir türbana özgürlük hepsini çözer :D
çünkü temel sorun budur :D:D:D
büyük devletler dünyayı incelemeyi bitirip uzayı incelesinler teknolojide son noktaları koysunlar, bizde türbanla uğraşıp onları yakalarız ancak tabi

kahkahalarla gülüyorum ve bir yandan da çok üzülüyorum

Atatürk karşıtlığının işlendiği bi konuda konuyla ilgisiz mesajlar var bir sürü
o da ilginç tabi

kendi ağzınla sölüyosun zaten. türbanla uğraşıyonuz.uğraşmayın türbanla.

Atatürk'ün fikirleri, açtığı çığır, gösterdiği yol hiç şüphesiz son 85 seneye damgasını vurmuş. Öyle değil mi? Öyle. Peki hâla neden 3. dünya ülkesiyiz?

Önce ya bu ülke nasıl kurtarılmış sorusuna cevap ara. (Sonra bir de Atatürk düşüncelerinedüşmanları düşün). Nasıl gelişsin bu ülke. Artık gericiyim ben moda:durdurun

Tek Kelime YeTer !
Atam İZindeyiz !

valla hiçkimse izinde değil atam izinde olsaydık bu gün bir numaralı devlet biz olurduk seni kimse izlemiyo atam herkes sallıyo

Atatürke karşıt olmak daha Osmanlı zamanından beri var.Hala daha aşırı dinciler Atatürk ü sevmez.Mesela Akp'li olanlar gibi...

Geri