Atatürk'e Küfreden Adam

SıpA

уαşℓıℓαя νє ιнтιуαяℓαя
Reaction score
0
Kurtuluş Savaşı bitmiş, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Atatürk, Celal Bayar'ı ekonominin başına getirmiş ve "Senin işin halkı doyurmaktır" demiştir. Kalkınma hamleleri sürmekte, demiryolları, köprüler, şeker fabrikaları yapılmakta, hatta uçak fabrikaları tasarlanmaktadır. Nitekim uçak fabrikası da yapılacaktır. Bu hummalı çalışmalar içinde sigara kağıdı üretimi kimsenin aklına gelmez. Dolayısıyla sigara kağıdı sıkıntısı devam etmekte, halk tütünü yine gazete kağıdına sarmaktadır. Trabzon'daki dağıtıcı, ithalat sınırlandırıldığı için artık New York Herald gazetesi getirememekte, dolayısıyla sigara kağıdı olarak herkes yerli gazeteleri kullanmaktadır.

Trabzon'da bir kahvehanede, yeni sardığı sigarasından bir nefes çekip öksürmeye başlayan vatandaş, Atatürk'e küfretmeye başlar! Ankara'dakileri sadece kendi keyiflerini düşünmekle suçlar ve küfretmeye devam eder.

Kahvede bulunanlar milli kahramana küfredilmesine kızmıştır. Polise haber verirler ve adam yakalanır, tutuklanır. Tabii Adalet Bakanlığı'na da bilgi verilir.
Adam hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açılacaktır ama, Atatürk'e bilgi vermek gerektiği düşünülür ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı koltuğunun altında bir dosya ile Gazi'nin huzuruna çıkar.
Atatürk sorar:

-Bu adam bana niçin küfretmiş. Sebebi nedir? Neye kızmış?

-Sigara kağıdı bulamayıp, gazete kağıdına sigara sardığı için kızmış efendim.

-Peki siz hiç gazete kağıdı ile sarılmış sigara içtiniz mi?

-Hayır efendim, hiç içmedim.

-Ben içtim! Berbat bir şeydir. Adam haklı, derhal serbest bırakın!

NOT: Bu yaşanmış olayı, 1952 yılında, Muhittin Nalbantoğlu, Atatürk'ün maiyetinde bulunmuş emekli albay Mithat Ilgız'dan dinlemiştir.

alıntı

Ahaha Traji Komik Bir Olay..

Evet ne kadar büyü bir devlet adamı ve lider....Dünyada bir çok devlet adamı ATAMIZI ve fikirlerini örnek alırken...Günümüzde yaptığı,kurduğu eserler bir bir yıkılmaya çalışılıyor...Ama NAh yıkarlar...

Sağol kardeş konu için

bunu çok kez duymuştum paylaşman güzel olmuş
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane düşünce yapısını ve uygulamalarını öğrenmekten-duymaktan hhciler olarak büyük keyif alıyoruz :)

çok ilginç bi olay ya ama Mustafa Kemal'in olaya yaklaşım tarzı muhteşem işte bi devlet adamı böyle olmalıdır teşekkürler

:) ilginç hikaye..paylaşımın için saol...

Arklar işte devlet yöneticilerinin davranışlarını görüyoz.80 yıl önce kendisine küfreden adamın hapse düşmemesini sağlıyan yönetici 80 yıl sonra ise sadece şikeyatini söyleyen köylüye Al ananı burdan git diyen yönetici :cool:

acaba ondan sonra kağıt çıkardılar mı...

sormak lazım acaba şimdi ülke yönetiminde başımızda olanlar hiç sigaralarını gazeteye sardılarmı, ahhhhhh atam ahhh çok erken öldün be. bu ülke hala senin millet için harcadığın ömrünü yiyor. bakalım ne zaman tüketecegiz. paylaşım için teşekürler.

İlginç....

Ulu Önder her zaman her yerde nasıl davranılacağını çok iyi biliyor..Gerçekten tam anlamıyla bir deha..

saol paylaşım için..

konu için tşk

bu arada TOROMAN ARKADAŞIM şu avartarındaki resmi orjinal boyutunda bizimle baylaşabilirmisin ve onun gibi resimler varsa elinde onlarıda

Geri