Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıktığınıza inanıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    7

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0

öyle bir iddiamız da yok elhamdülillah

Sana karşı sahip çıkıyoruz zaten ilkelere dostum :)) ki malesef beceriksiz çıktık.rövanşı kaybettik.hem he açık fark.hezimet resmen bizimkisi.ama helal olsun esaslı çıktı bu ikinci cumhuriyetçiler.çok çalıştı sabretti bekledi.abd li abilerinin yardımları da görmezden gelinemez tabi :))

Sana karşı sahip çıkıyoruz zaten ilkelere dostum :)) ki malesef beceriksiz çıktık.rövanşı kaybettik.hem he açık fark.hezimet resmen bizimkisi.ama helal olsun esaslı çıktı bu ikinci cumhuriyetçiler.çok çalıştı sabretti bekledi.abd li abilerinin yardımları da görmezden gelinemez tabi :))

sizde fransız abilerinizi alın arkanıza , laikliği getirdiniz fransadan latin alfabeyi getirdiniz fransadan

ve biraz da sabır katınız bellimi olur bakarsın 2100 dede siz başarılı olursunuz

Hacım o kadar diyoruz,

madem meraklısınız arapça yazın....

küçük bir not eklemeyi ihmal etmeyeyim:

dinsiz nesil yetiştirmek istemeyen iktidarın desdekçileri olan sizler yapılan zorunlulukları alkışlarla karşılarken,oy uğruna göz boyama yapılan bu DİN alddatmacasının gerçekleri ortaya çıkmaya başladı. Bakınız:

İmam hatip çıkışıyla gündeme gelen AKP'li Boğa torunu için bakın nereyi seçti?
“4+4+4 düzenlemesinden sonra bütün okulları imam hatip yapma şansını yakaladık” açıklamasıyla gündeme gelen AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın torununun, Fransız okulunda eğitim gördüğü ortaya çıktı. Torunu için Fransız müfredatıyla eğitim veren Fransa’nın Türkiye’deki devlet okulunu seçmesi, Boğa’nın “tarihini bilen, milletini seven, inancıyla barışık, küresel yenilik ve gelişmelere açık bir nesil yetiştirilmesi için bu açıklamayı yaptığına” ilişkin sözleriyle de çelişti.

nasıl ama?

ele verirsiniz talkını,

kendiniz yutarsınız salkımı :)

din tacirleri sizi.....bakın seçtikleriniz sizin sevmediğiniz fransız kültürüne nasıl biat ediyor :)

pastel bu tip olaylara güler geçer.münferit görür.kişisel tercih ve hak olarak görür.iplemez.boşa uğraşma.vicdan lazım az biraz insanda.

En ufak örnek forum sitelerinde dahi hala Atatürk köşeleri varsa bizim için umut var demektir...
Atam sanki bu günleri o zamandan tahmin etmiş ve okullardan kaldırmak istedikleri gençliğe hitabesinde de belirtmiş ''Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.''

Her zaman Laikliğin savunucuları olarak Türkiye'de olacağız şeriat la yönetilen yerleride görüyoruz İran'da kadınların mühendislik mimarlık vs. okumaları yasaklandı iyi olan bumu sizce ???

ne istediklerini kendileri biliyo mu sanki.kitap dedikleri risale,peygamber dedikleri gülen.benim öğrendiğim islamda yoktu bunlar.artık neye kime hizmet edecekse bu siyasi islam bilemedim.

28 Kasım 1925 tarihinde mecliste kabul edilen 671 No'lu "Şapka İktizası Hakkında Kanun" ile TBMM üyeleri ve memurlarına başlık olarak şapka giyilmesi zorunluluğu getirildi ve Türk halkı da buna aykırı bir alışkanlığın devamından men edildi. Kanun, 28 Kasım 1925 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, 1982 anayasasının 174. maddesine göre "inkılap kanunları" (anayasaya aykırılığı iddia edilip iptal edilemeyecek kanun) arasındadır

Ortalıkta Atatürkçüyüm diye gezinen sahtekarların maskesini düşüren kanundur şapka kanunu

Şapka kanunu bir İnkılap kanununudur.Madem Atatürk ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkıyorsunuz o halde neden şapka takmıyorsunuz kafanıza sizi gidi sizilerrrr :=)

Atatürk ilkele ve inkılaplarına sahip çıkmak şapkaylamı oluyor =) sadece gülüyorum

Atatürk ilkele ve inkılaplarına sahip çıkmak şapkaylamı oluyor =) sadece gülüyorum

Bak gördün mü şimdiden yan çizmeye başladınız. Ben de sana gülüyorum.İşinize gelmeyince inkılapmış devrim miş hikaye siz anca nutuk atarsınız

(Dikkat edin NUTUK okursunuz demiyorum nutuk atarsınız diyorum:=) )

Bak gördün mü şimdiden yan çizmeye başladınız. Ben de sana gülüyorum.İşinize gelmeyince inkılapmış devrim miş hikaye siz anca nutuk atarsınız

(Dikkat edin NUTUK okursunuz demiyorum nutuk atarsınız diyorum:=) )

O senin görüşün tabii saygı duyarım burda bu saatte tartışacak değilim ama kimsenin ne okuduğunu bilemezsin bunu da belirtiyim...

Kime soruyorsun bu soruyu? Sorunun muhattabını belirtmediğin için haliyle arabıda cevap yazabiliyor, kekosuda cevap yazabiliyor ermeniside cevap yazabiliyor. SORUNUN MUHATTABINI BELİRTKİ KARIŞIKLIK OLMASIN, ALAKASIZ MAHLUKATLAR ÜZERİNE ALINIP CEVAP YAZMASIN...

Bu sorunun muhattabı TÜRK MİLLETİ yani Türklere sorulmuş bir sorudur öyle değil mi?

Konu şapkaya sıçramış, şapka kanunun neden ve nasıl çıkartıldığını anlamak için o dönemi çok iyi kavramak gerek, o dönemde şapka giyeni KAFİR İLAN EDEN ADİ YOBAZ SÜRÜSÜ VARDI, ZAMANIN ŞARTLARI GEREĞİ YOBAZLARLA MÜCADELE ETMEK İÇİN ŞAPKA KANUNU ÇIKARTILMAK ZORUNDA KALINMIŞTIR. Şapkayı kafasına giymek zorunda kalan yobaz sürüleri haliyle şapka giyenler kafirdir diyerek ortalığı karıştıramamışlardır...

Geçmişin yobazlarının torunları bu gün ne diyebilir? "-Bak şapkaya sahip çıkmadınız, şapka giymiyorsunuz ne biçim Atatürkçüsünüz felan vs. " der herhalde, çünkü onlar her şeyi şekil zanneder, Atatürkçülüğüde şekil zanneder İslamıda şekil zannederler.

Konu şapkaya sıçramış, şapka kanunun neden ve nasıl çıkartıldığını anlamak için o dönemi çok iyi kavramak gerek, o dönemde şapka giyeni KAFİR İLAN EDEN ADİ YOBAZ SÜRÜSÜ VARDI, ZAMANIN ŞARTLARI GEREĞİ YOBAZLARLA MÜCADELE ETMEK İÇİN ŞAPKA KANUNU ÇIKARTILMAK ZORUNDA KALINMIŞTIR. Şapkayı kafasına giymek zorunda kalan yobaz sürüleri haliyle şapka giyenler kafirdir diyerek ortalığı karıştıramamışlardır...

Geçmişin yobazlarının torunları bu gün ne diyebilir? "-Bak şapkaya sahip çıkmadınız, şapka giymiyorsunuz ne biçim Atatürkçüsünüz felan vs. " der herhalde, çünkü onlar her şeyi şekil zanneder, Atatürkçülüğüde şekil zanneder İslamıda şekil zannederler.

Gerçekten çok güzel açıklama yapmışsın bravo :clap
Ancak nafile bazılarının beyni öyle bir yıkanmış ki asıl kimliklerini tekrar kazandırmak çok zor bazı üyelerin diğer mesajlarına baktım ve açıklama gereksinimi duymadım zaten anlamayacaklardı =)

Sevgili pastella00 kardeşimin dediği gibi öyle bir iddiamız da yok Elhamdülillah. Hatta böyle bir şık da konulsaymış. Siyaset bölümünde 500 şıklı anketler açabiliyor herkes. Buraya gelince 2 şık. Yalnız değilsiniz bu hayatta ve ortadoğuda küçüldüğünüzü görmek mutlu ediyor beni elhamdülillahi rabbil alemin.

Şapka giymek tarzı olaylar bildiğin kafire özenmektir. Kafirlere görünüş itibariyle benzememek hakkında zilyon tane hadis var. Buradan hareketle ebussuud efendi bile konu hakkında hükmünü vermiş vakt-i zamanında. Olaydan yüzyıllar geçtikten sonra peyda olunmuş, yazılmış, emredilmiş, kimse sorgulamamış öğrendiğini, yazmış yazmış doldurmuş çakma bilgilerle. Seküler aydın!? tabiriyle dezenformasyon yaratmış. Masum halkı asmış kesmiş. 3 yılı 200 sayfada, kalan on küsür yılı 50 sayfada anlatmış. İşin özünü söylemek gerekirse hayatınızda neyi hiçbir şeye değişemiyorsanız sadece onun kurallarını, sözlerini doğru kabul ediyorsanız o sizin ilahınız olmuş demektir. Kurandan bu sonuç çıkıyor. Acemi müslümanlara duyurulur.

Hacım o kadar diyoruz,

madem meraklısınız arapça yazın....

küçük bir not eklemeyi ihmal etmeyeyim:

dinsiz nesil yetiştirmek istemeyen iktidarın desdekçileri olan sizler yapılan zorunlulukları alkışlarla karşılarken,oy uğruna göz boyama yapılan bu DİN alddatmacasının gerçekleri ortaya çıkmaya başladı. Bakınız:

nasıl ama?

ele verirsiniz talkını,

kendiniz yutarsınız salkımı :)

din tacirleri sizi.....bakın seçtikleriniz sizin sevmediğiniz fransız kültürüne nasıl biat ediyor :)

Casiye suresı 18. ayet.

olm bu şakirtler eskiden esaslı adamlardı.zekiydiler.tartışmalar zevk verir hatta öğrendiğimiz çok şey olurdu.ama artık zafer şarhoşundan olsa gerek iyice saldılar kendilerini..”madem devrimcisin niye şapka takmıyorsun”şapka kafire benzemekiçin giyilir" falan filan.ne diyim ben size bilmem ki?

Kafire olan özentinin bir tecellisidir. Konuyla ilgili de hadisler vardır. Gerçi o konuları merak etmek araştırmak neyine sadece laf ola beri gele konuşun betoncular =).

senin kafir dediğine göre de sen kafirsin.sene olmuş 2012 adam bana hadis araştır diyor.sizin laflar sanki beri gelen cinsten değil.nato kafa nato mermer hesabı...neyse birader Allah mübarek etsin

Sene 4000e de gelse hadise bakarız biz müslüman olarak. Betonarme yapıyı bu sebeple sevmiyorum. Betornarme bina yaptınız. Doğallığı yok ettiniz memlekette =). Son olarak çırpınsanız da Kuranda yazanlar gerçekleşecek. Sadece türkiye değil dünyadaki gelişmeler bunun emaresidir. Sizin yerinizde olsam, sadece 7 yaşından itibaren öğrendiklerimle kalmaz bir de Allah'ın istediklerini okuma gereği duyardım. Zira sene 10000 de olsa, sen ışık hızıyla bilmem nerelere gidebiliyor bile olsan ölünce hesap vereceksin bunlardan. Kafaya çimento dökünce olmuyor işte. Beyin size bedava =). Dediğim gibi ilahlaştırmamak lazım nefsi ve betonarme yapıları (nefis bile ilah oluyor kurana göre).

Geri