Atatürk ’Mustafa’yı görse...

ѕσηυη¢υ

кιℓℓ ƒσя &#
HH Üyesi
Reaction score
0
DİYELİM ki Atatürk beyaz atının üzerinde çıkageldi, yanında İsmet Paşa, komutanları, yaverler...

Aşağıda Cumhuriyet Bayramı ve herkes "Mustafa"yı seyretmek için kuyruklarda.

Atatürk, İsmet Paşa’nın kulağına eğilerek:

"Şu arkada, elinde bazuka gibi boru olan, topçu neferi midir?.."

İsmet Paşa:

"Hayır Gazi Hazretleri, o Can Dündar, muharrir... Elindeki kamera aleti, hususiyeti sinema çeker..."

"Niye atlarımızın kıçını çekiyor?.."

"Buna ’insani boyut belgeseli’ diyorlar..."

Ata:

"İlke ve inkılaplar yönü ile de belgesel imal ederler mi bu fikriyatta olanlar?.."

"Sponsor lazım..."

"Sponsor bir nevi milli şuur gibi bir şey midir?.."

İsmet Paşa:

"Hayır Gazi Hazretleri, parayı veren... Parayı kim veriyorsa, şuur o cihette nüks etmektedir..."

Atatürk:

"Pekiiii... Aziz milletimiz sinemaya girip, aziz askerlerimizin cephelerde elde ettikleri muazzam zaferleri vefa hissiyatları içinde mi seyretmekte?.."

İsmet Paşa:

"İnsani yön belgeseli hesabıyla bakmaktadırlar, gece karanlıkta önderimiz ne yapmakta..."

Ata:

"O karanlık gecelerde uykusuz kalıp bir hür vatan yaratma sancılarımın acısını anlamışlar demek ki..."

İsmet Paşa fısıldayarak:

"Hayır, bir oturuşta büyük rakı içtiğiniz, gece karanlıktan korktuğunuz ima edilmekte..."

Atatürk hüzünle:

"Buna asıl aydınlıktan korkan hilafetçiler sevinecekler... Onlar hálá dergáhlarında oturuyorlar mı İsmet?..."

İsmet Paşa:

"Hayır Gazi Hazretleri, devletin tepesinde oturuyorlar..."

"Peki, Cumhuriyet Bayramı diye neyi kutlamaktadır bu millet..."

İsmet Paşa:

"Cumhuriyetten geri kalanını..."

Atatürk, atını çevirir:

"Gidelim Paşa..."

Bekir Coşkun

Çok fena duygulandım. tesekkurler!!

Diyologlar hayali olsa bile gerçekten güzel betimlenmiş bilgi için tşk.

yazı güzel olmuş ama o kadar üzerinde durulması gerekmez filmin.
Herkesin zihninde canlandırdığı bi Atatürk portresi var ki bi film ya da reklam bunları değiştirmeye yetmez Filmi savunmuyorum ama her zaman dediğim bi laf vardır herkesin Aklı var iradesi var..........

gerçekten baya iyi olmuş

yazı güzel olmuş ama o kadar üzerinde durulması gerekmez filmin.
Herkesin zihninde canlandırdığı bi Atatürk portresi var ki bi film ya da reklam bunları değiştirmeye yetmez Filmi savunmuyorum ama her zaman dediğim bi laf vardır herkesin Aklı var iradesi var..........

Meramını anlıyorum ama akıl ve irade başkalarının kontroluna
geçtiği zaman tehlikeli bir silaha dönüşür.

ѕσηυη¢υ;3661008' Alıntı:

Yarın vizyona girecek Mustafa filmini görmek için, umuyorum ki milyonlarca Türk izleyici sinema salonlarına koşacak ve yine umuyorum ki Mustafa filmi, Sabancı Hloding’in katkıları ile bir Recep İvedik’ten daha fazla seyirci toplayacak.

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/500553-turkcell-neden-mustafa-filmine-sponsor-olamadi.html

bu kadarınada pes doğrusu.

daha bir kaç gün önce aynı arkadaş bu forumda "Turkcell neden Mustafa filmine sponsor olamadı." diye son

paragrafınıda alıntıda verdiğim konu açıyor. hatta bazı yorumcular neredeyse Turkcell in bu filime sponsor olmamasını

Atatürk düşmanlığına bazılarıda Hükümetten korkmasına bağlayıp bir iki arkadaş dışında filimi neredeyse göklere

çıkarıyorlardı.

Ancak daha sonra Ulusalcılar bildik sebeplerden dolayı filime savaş açınca aynı arkadaş bu seferde tam zıddı bir konu

açarak buseferde filiimi eleştiriyor

Şimdi karar verin filim iyimi kötü mü

Yoksa üstadınız Deniz Baykal ve bir takım ergenekoncular filime savaş açtı diye mi görüşünüz değişti

osmanlının son döneminde bile çok partili bir sistem varken 1923ten 1950ye kadar tek parti dönemi vardı hangi cumhuriyetten bahsediyor acaba sözde yazar
ayrıca ismet paşa önce atatürkün ölümünden sonra paralardan ve devlet dairelerinden resimlerini kaldırtıp kendi onu unutturmaya çalışmasını ve halka yaptığı zulumlerin hesabını versin

http://www.hackhell.com/serbest-kursu/500553-turkcell-neden-mustafa-filmine-sponsor-olamadi.html

daha bir kaç gün önce aynı arkadaş bu forumda "Turkcell neden Mustafa filmine sponsor olamadı." diye son paragrafınıda alıntıda verdiğim konu açıyor. hatta bazı yorumcular neredeyse Turkcell in bu filime sponsor olmamasını Atatürk düşmanlığına bazılarıda Hükümetten korkmasına bağlayıp bir iki arkadaş dışında filimi neredeyse gçklere çıkarıyorlardı

Ancak daha sonra Ulusalcılar bildik sebeplerden dolayı filime savaş açınca aynı arkadaş bu seferde tam zıddı bir konu açarak buseferde filiimi eleştiriyor

Yoksa üstadınız Deniz Bykal ve bir takım ergenekoncular filime savaş açtı diye mi görüşünüz değişti

koptum yaaaaaaaa... :D

ilginç kişilikler.... :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

Meramını anlıyorum ama akıl ve irade başkalarının kontroluna
geçtiği zaman tehlikeli bir silaha dönüşür.

çook haklısın ama bizim irademizi iki torba kömür ya da bi film yolundan saptıramazz

daha bir kaç gün önce aynı arkadaş bu forumda "Turkcell neden Mustafa filmine sponsor olamadı." diye son paragrafınıda alıntıda verdiğim konu açıyor. hatta bazı yorumcular neredeyse Turkcell in bu filime sponsor olmamasını Atatürk düşmanlığına bazılarıda Hükümetten korkmasına bağlayıp bir iki arkadaş dışında filimi neredeyse gçklere çıkarıyorlardı

Ancak daha sonra Ulusalcılar bildik sebeplerden dolayı filime savaş açınca aynı arkadaş bu seferde tam zıddı bir konu açarak buseferde filiimi eleştiriyor

Yoksa üstadınız Deniz Bykal ve bir takım ergenekoncular filime savaş açtı diye mi görüşünüz değişti

:clap:clap:durdurun:durdurun:biggrin:biggrin

Şaşılacak bir şey yok

aslında herzaman ki halleri

ancak arkadaşlara sormak lazım bu filim konusundaki son kararınız

bak yarın Deniz Baykal yada ergenekoncu ve solcu geçinen faşistler fikirlerini değiştirirse sizde değiştirmeyin sakın :)

Atatürk bizim bekiri görse ne derdi merak ediyorum.

Konunun dışına çıkmaktan vakti olan varsa Bu Konu Mustafa filmi vizyona girmeden önce açılmış bir konu idi.Ve Turkcell'den yapılan açıklama “Bizim Turkcell olarak toplumun her kesiminden müşterimiz var. Böyle bir filme sponsor olarak müşterilerimizin bir kısmını karşımıza alma riskini üstlenemeyiz.” şeklindeydi.İtirazım ''Cumhuriyet karşıtı insanların tepkisini çekmemek için bu filme sponsor olamayız'' açıklamasınaydı.

Bugünse yine aynı yayın grubuna ait bir gazetenin yazarının günlük bir yazısını ''müthiş'' bularak paylaşıma açtım.

Eğer konunun içeriği ile yorum yapacaksanız buyrun yapın,kişisel meselelerinizi de pm ile halledin.Konuyu da bulandırmayın

üslubunuza dikkat edin olayları kişiselleştirmeyin tekrar uyarılmaycaksınız

çook haklısın ama bizim irademizi iki torba kömür ya da bi film yolundan saptıramazz

Ya siz ne biçim insanlarsınız be..sözü dönüp dolaştırıp fakir fukaranın iki torbalık kışlık ısınma ihtiyacına lafı getiriyorsunuz...
O zaman sana soruyorum madem konu buraya geldi bundan önceki hükümetler niye seçimi kaybettiler.Fakirlere 1 torba yardım yaptıkları içinmi..nede olsa şimdiki hükümet 2 torba yapıyor değilmi..Ha bide seçim meydanlarında altın dağıtıodular...Ben bütün liderlerin mitingine katıldım ne hitmetse bize altın veren olmadı :(

ѕσηυη¢υ;3680835' Alıntı:
Konunun dışına çıkmaktan vakti olan varsa Bu Konu Mustafa filmi vizyona girmeden önce açılmış bir konu idi.Ve Turkcell'den yapılan açıklama “Bizim Turkcell olarak toplumun her kesiminden müşterimiz var. Böyle bir filme sponsor olarak müşterilerimizin bir kısmını karşımıza alma riskini üstlenemeyiz.” şeklindeydi.İtirazım ''Cumhuriyet karşıtı insanların tepkisini çekmemek için bu filme sponsor olamayız'' açıklamasınaydı.

Bugünse yine aynı yayın grubuna ait bir gazetenin yazarının günlük bir yazısını ''müthiş'' bularak paylaşıma açtım.

Eğer konunun içeriği ile yorum yapacaksanız buyrun yapın,kişisel meselelerinizi de pm ile halledin.Konuyu da bulandırmayın

sen neyi yazıp neyi yazmayacapğmız aklını verme istersen

konunun içeriği ile yorum yapacağımız gibi ortadaki çelişki ikede yorum yapabiliriz tabi siz müsade ederseniz

bu neiştir anlamadım yahu..birileri karga kovalattırdıkları dünya lideri imajıyla film çevirir ve bu adam solcudur laiktir kemalisttir üstelik, birileri bu filme sponsor olacakken olmaz son anda vazgeçer ve bu adamda kemalist -laik ve uluscudur üstelik,, bu ne menem bişeydirki; hakem ,topçu,top kızıl,,, bir tek seyirci sağlam oda bu vatanın gerçek sahipleri olan halkımız,onuda beğenen yok..neden millete vatanın son 100 yılı adam gibi anlatılmaz yalan trihlerle uydurma ve abartmalarla es geçilir gerçekler..tek adam ve milli şef dönemlerini burda oylamaya açsak kaç kişi makul görür bilinmez ama yurt çapında açılsa bu anket hala bu milletin chp ve laik sisteme uymadığını rahatlıkla görebiliriz ama nerde o işi ankete açacak yürekte şahsiyet..

bekir coşkunu sevmem çünkü çağdaş ve demokrat değildir

yazılarını okrum

ancak bu yazısının içeriğine ve yazıda anlatmak istediklerine katılmasamda

kendi görüş ve düşünclerini bu tip güzel anlatımlı bir yazıyla dile getiridiği için

ne yalan söyleyeyim benim bile hoşuma gitti

yani parayı veren istediği gibi at koşturur...İyi ve kahranlığı Nahoş olarak Halka Dolma gibi Yutturulur.Ya diğer taraftan Kahramanlık ve Üstün yanları Orataya cıkarılsa Halk ATASINDAN soğumuştu bak YİNE istemeden Tutuşturduk halkı derlerdi...! YAZIK HEMDE COK YAZIK....

Ya siz ne biçim insanlarsınız be..sözü dönüp dolaştırıp fakir fukaranın iki torbalık kışlık ısınma ihtiyacına lafı getiriyorsunuz...
O zaman sana soruyorum madem konu buraya geldi bundan önceki hükümetler niye seçimi kaybettiler.Fakirlere 1 torba yardım yaptıkları içinmi..nede olsa şimdiki hükümet 2 torba yapıyor değilmi..Ha bide seçim meydanlarında altın dağıtıodular...Ben bütün liderlerin mitingine katıldım ne hitmetse bize altın veren olmadı :(

fakir fukaraya dağıtılana laf söylediğmiz yok da madsem çook ihtiyaçları var neden torbasını 6 ytl den satıyolar onu da bi açıklayıver...

sen dur ben söyliyim adam doğlagaz döşetmiş bu sene ama akp hala kömür gönderiyo neden çünkü o kişi akp ye oy verdi kendi evi var doğalgazlı ama kömür yardımı yapılıyo!!!!

bu yardımdan çok yalakalık.....

bu arda ne biçim insanlar lafı %47 ye yakşıır ...

mesela ne biçim cevap yobaz biçimi
ya da ne biçim ??? benim hırsızım çalarsa helaldir diye düşünenler biçimi......

meydanda verselerdi altını altın verene mi vercektin oyunu....

ha kömüre oy satmak ha altına.......

bu akplilerde satmak lafını çook benimsedi beaa

vekili satıyo bakanı satıyo akp yandaşlarıda satcak bişey bulamıyo oyunu satıyo...
(hepsi değil her şeyde olduğu gibi istisnalar var mutlaka)

Geri