Atatürk'ün Peygamber Efendimizi Rüyasında Görmesi

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Atatürk'ün Peygamber Efendimizi Rüyasında Görmesi

21dqryd.jpg

İstiklal Harbi günlerinde, Sakarya Meydan Muharebe''lerinin en kritik dönemlerinde, top seslerinin Ankara''dan duyulmaya başlandığı ve Büyük Millet Meclisi''nin Kayseri''ye nakledilmesinin bile düşünüldüğü günlerde Atatürk, günlük çalışmalarının büyük bir kısmını yürüttüğü ve bugün müze olarak değerlendirilen Ankara Tren İstasyonundaki evde, bir sabah erken kalktığı bir sırada Çavuş Ali Metin''e:

Acele olarak Fevzi Paşa''yı telefonla ara, bul ve hemen buraya gelmesini söyle. Diyor.

Ali Metin, Fevzi Paşa''yı telefonla arayıp bulduğunda, Fevzi Paşa da Atatürk''ün yanına gelmek üzere, hemen evden çıkmakta olduğunu söylüyor. Fevzi Paşa Atatürk''ün yanına girince, Atatürk ona bir kâğıt kalem uzatıp:

Bugün gördüğün rüyayı yaz ve bana ver, diyor.

Kendisi de bir kâğıt kalem alıp aynı şekilde o gün gördüğü rüyayı, Fevzi Paşa''ya vermek üzere yazmaya başlıyor. Yazma işi bittikten sonra, her iki Paşa da karşılıklı olarak yazdıklarını alıp okuyorlar ve okuma işi bittikten sonra birbirlerine bakıp sevinçle gülümsüyorlar.

Her ikisinin de yazdıklarını kendi kâğıtlarından okuyan Ali Metin, her iki kâğıtta da şu rüyanın yazılmış olduğunu görüyor:

Hz.Peygamber (s.a.v) Efendimiz, Hacı Bayrâm-ı Velî''ye diyor ki:

"-Mustafa''ya söyle, korkmasın, sonunda zafer onların olacak."

Bilindiği gibi, aynı gecede rüyalarında Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizi, Hacı Bayrâm-ı Velîye bu sözleri söylerken gören o iki muzaffer kumandanın o günkü isimleri, ''Mustafa Kemal'' ve ''Mustafa Fevzi''dir.
(Ahmet Gürtaş, Atatürk ve Din Eğitimi, s.160-161)

Dostum paşamıza birde inançsız damgasını vururlar onursuzlar!!!

Kımse vuramaz ataturke oyle bır damgayı artı bu yazı oyle bır yaz kı eger butun bu Konu bastan sona dogruysa şayet HZ MUHAMMEDI (S.A.V) ruyasında goren kac kısı var bu dunyada dıye soruyorum ? ..Dıncıyım dıye gecınenLer Yasamıslarmıdır boyle bısey ? Yasamamıslardır ...En buyuk turk ataturk bunu Herkezın kafasına yazıcaz. . . .

Atatürk dinsiz değildi..Annesi'nin kapalı olduğu kanıtı..

Okul hayatında ise Mahalle mektebinde bir süre kalmıştır..Çünki mahalle mektebinde din dersi veriliyordu...

güzelmiş sağolasın. imanlı gençlik çatlasın heheh

Okul hayatında ise Mahalle mektebinde bir süre kalmıştır..Çünki mahalle mektebinde din dersi veriliyordu...

Atatürk'ün dinsiz olmadıgını kanıtlamak için boyle şeylere gerek yok...

Ayrıca annesinin kapalı olması onun dinle olan alakasını gostermez...

Biz ne kapalı dinsizler biliyoruz...

tüylerim diken diken oldu. bilmediğim bi ayrıntıydı teşekkürler.

Atatürk'ün dinsiz olmadıgını kanıtlamak için boyle şeylere gerek yok...

Ayrıca annesinin kapalı olması onun dinle olan alakasını gostermez...

Biz ne kapalı dinsizler biliyoruz...

dostum senin dediğin kapalı dinsizler son 10 yılda türedi eskiden de vardı fakat ßu kadar çok değil di sen 100 yıl öncesinden ßahsediyorsun koskoca Ata'mızın annesinden ßahsediyorsun!

yeni öğrendim bunu-paylaşan arkadaşıma teşekkür ederim.arkadaşlar bugun gericilikle buyuk bır pskolojık savas halındeyız.herkesın butun yetenegını butun gayretını bu saavsta kullanmasını rıca ederım.herkse elınden gelenı yapsın.ne bılıyorsa ona gore mucadelesını versın.ataturk u kotuleyen bı sıtemı vaer çökertelım-bı forummu var bı harf yazmaya hasret edelım onları!
yuce cumhurıyet hakımlerımıze ve ordumuza olan guvenımden dolayı şahsen,bursa nutkunda bana ve benım gıbı cumhırıyete ınanan genclere verılen yetkıyı ve şahsen saklı tutuyorum!

hemen buradanda Hz Muhammede paye çıkarılmış

böyle uydurma hikayelerle

Atatürk liderliğinden hiç bir şey kaybetmez

bu vatanı aklı ve azmi kazanmıştır

kendisine yapılan mualefete rağmen

onun içindeki vatan aşkıdır

Atatürk hakkında bilmeden cahil cahil yorum yapanlara kapak olsun.
Kendisi de demiyor mu zaten; Biz bilgili, akil insan derken mektebe gitmiş olanları kastetmiyoruz. Öyle insanlar vardır ki yıllarca okumasına rağmen kara cahildir, öyle insanlar da vardır ki okuma yazma bilmemesine rağmen ilim sahibidir."

"İşgaldeki hali sakın unutma. Atatürk'e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan yine çıkardın amma. Baban kimdi bilemezdin şerefsiz."
ßu Söz Her$eyi açıkLıor herhaLde. . .

kardeş bununla ne ima etmeye kalkıyon ... sen imansızmısın .... bu ülkenin 65 milyonu ATATÜRKÜ SEVİYOR VE SAYGI GÖSTERİYOR tamammı burdaki sözlere dikkat edelim ha yanlış anlamayın benı atama saygısızlık yapacak adamında.....dinime saygısızlık yapacak adamında....

bi doğru benzetme yap doğru konuş ulu önder atatürk tabiki dinsiz değildi ama annesi kapalı olmayan dinsiz mi oluyo sözlerine dikkat et

hemen buradanda Hz Muhammede paye çıkarılmış

böyle uydurma hikayelerle

Atatürk liderliğinden hiç bir şey kaybetmez

bu vatanı aklı ve azmi kazanmıştır

kendisine yapılan mualefete rağmen

onun içindeki vatan aşkıdır

BAK GÜZEL KARDEŞİM SEN BİR ÇOK ŞEYİ GÖRMEZLİKTEN GELİYORSUN BU HALK YÜZYILLARDIR HEP İMAN GÜCÜYLE VATAN SEVGİSİYLE SAVAŞTI HA BAK ATAMINDA SAYESİNDE BU GÜN KENDİ TOPRAKLARIMIZIN ÜZERİNDE RAHATÇA YAŞIYORUZ SADECE OLAYI Bİ TARAFA BAĞLAMA TAMAMMI GÜZEL KARDEŞİM

Geri