ASUS P5K SE almayı düşünen var mı (buyrun okuyun)

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
Bu anakartın güzel olduğunu düşünebilirsiniz ve Intel işlemcinizi güvenle çalıştıracak ve hatta quad core teknolojisini bile desteklediğini düşünerek hemen alabilirsiniz fakat dikkat.1 gün içerisinde 2 önemli sorunla karşılaştım.hazırlıklı olun diye yazıyorum.

a2524lv3.jpg

1-) P5K SE de sadece bir adet PS/2 girişi var.Bu da demek oluyor ki eğer mouse unuz usb mouse değilse hemen usb mouse edinmek zorundasınız.
sakın ola ki; klavye için olan PS/2 girişine mouse takıpta klavyeyi usb girişine takmaya çalışmayın boşuna kürek çekersiniz :)

2-) Ses kartı yükleme sorunu sıkça karşılaşılan bir sorun (pek çok asus modelinde) P5K SE geleneği bozmamış.Ses kartının donanımını anakarın CD sinden yüklerseniz yükleme tamamlanırken yarıda kaldı şeklinde bir hata verir.Çözümünü açıklayım isterseniz benim gibi boşu boşuna saatlerce uğraşmayın.

ÇÖZÜM:

1 Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2 Kayıt defterinde aşağıdaki alt anahtarı bulun ve tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP3\KB888111
3 Düzen menüsünde, Sil'i tıklatın.
4 Evet'i tıklatın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.

Şimdilik anakart ile ilgili gözüme takılanlar bunlar
driverların olduğu CD elinizde yoksa download için Asus un sitesine uğramanız download bölümüne bakmanız yeterlidir.konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum

aynı problemlerin bir kaç katını yaşamaya başlamıştım ki sinirden kartı kırdım :durdurun

Arkadaşlar bu anakartlarda high defination ses kartı var ki bunu yüklemeden önce anakrt cd sinde microsoft un pach i var yüklenecek." Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır" derler.Çok sıkıştınsa boğaziçi yada çizgi leketronik aranarak destek alınabilir.Ayrıca yeni anakart larda zaten ps/2 girişleri yok mouse için teknolojik haberleri takip ederseniz..

Saygılarla ..
eYup

anakartın mimarisi kesinlik çok güzel. pasif soğutmalar çok estetik görünüyor ve genelde chipsetlerde görmüş olduğumuz soğutmalar kuzey ve güney köprüleri içinde kullanılmış ki buda bu kartın overclock'a yatkın olduğunu gösterir...

Herşeye rağmen güzel bir anakart. ve anakart'da ya ASUS veya DFI derim ben. başkasını tanımam

abicim sırf bunları yaşamamak için paraya kıyıp asusun p5 kc modelini 180$+kdv ye aldım süper bi kart 4-5 yıl gider

aynı kart bende var sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ne seste nede başka bi işlemde sorun çıkardı hatta performansındanda memnunum

bu sorunlu ana karttan bende de var ben bilgisayarın arka tarafına jak taktığım zaman hangi jak takıldığını seçemiyorum o seçenek çalışmıyor sırf bu yüzden msn de mikrofonla konuşamıyorum bunu nasıl halledebilirim yardımalarınız için teşekkürler

bu sorunlu ana karttan bende de var ben bilgisayarın arka tarafına jak taktığım zaman hangi jak takıldığını seçemiyorum o seçenek çalışmıyor sırf bu yüzden msn de mikrofonla konuşamıyorum bunu nasıl halledebilirim yardımalarınız için teşekkürler

malesef mikrofon olayını hiç denemedim
ses kartının driverını doğru düzgün bir şekilde tekrar yüklemen gerekli :goz:

peki ben bunun driver'ını senden buLma imkanım varmı =?

sevgili arkadaşlar ,anakartı kullanmasını bilmiyosunuz saçma saçma yazıp atıp kesiyosunuz kınıyorum sizi,bu karttan bende var, belirtmiş olduğunuz olumsuzlukların nedense hiç bitanesi yaşayamıyorum ,anakartın anasını ağlattım yinede herhangi bir sorunla karşılaşmadım,sorun yaşamam için sizlerden yardım bekliyorum....

Konu eski bir konu zaten belki firmwarelerle halledilmiş olabilir sorunlar..

hade ordan gayet yenisi çıkmadı

bu asustakilerin hotfix diye verdiklerini de kurduk farkmıyo

sorunu illa elle halledicen genç =)

sevgili arkadaşlar ,anakartı kullanmasını bilmiyosunuz saçma saçma yazıp atıp kesiyosunuz kınıyorum sizi,bu karttan bende var, belirtmiş olduğunuz olumsuzlukların nedense hiç bitanesi yaşayamıyorum ,anakartın anasını ağlattım yinede herhangi bir sorunla karşılaşmadım,sorun yaşamam için sizlerden yardım bekliyorum....

bizde yaşamadıkta burda sorun uyduruyoruz zaten okul iş fln güç yok öyle sorun yaratıoz sadece bunla geçiriyoruz vaktimizi
töbe töbe

bu anakartı aldığım gün bu sorunlardan dolayı kırdım sanada hak veririm.. nese şimdiki anakartım P5KC bundada öle bir sorun varki daha kimse çözemedi anakart ve işlemci ısısını belı bir süre sonra (İŞLEMCİ 250) (ANAKART 160 VEYA 150 ) DERECE SICAKLIKDA SABİTLENİYOR nedndir ne içindir daha sıkıntıyı çözemedik nitekim bu sıcaklığa çıktığında işlemcinin de anakartın da erimesi lazım ama profesyonel bir kullanıcı olduğum için dert ediyorum bu sorunu bunu da kıracağım için (ASUS STRIKER 2 EXTREME) anakart aldım 1600 mhz ocz remler ile o da açlışmıyor..

1506d1208615842-asus-p5k-se-motherboards-asus-p5k-se-motherboards.jpg

ses sorunu var evet ama ses sorunu xp sp2 kullanıyorsanız eger sorun yaratıyor ama bu sorunu nasıl halledeceginizi yazayım.
bende asus p5k se kullanıyorum.

yazdıgım işlemleri bir bir yapmalısınız eksik ya da fazla bir şey yapmayınız ve her formatta aynı işlemi yapınız sorun kalmasın.
1-bilgisayarı yeniden başlatın ve F8 ile güvenli moddan girin.ardından bilgisayarım a sag tıklayıp özelliklere girin ve donanım ı tıklayıp oradan aygıt yönetyicisine girin en altta sistem aygıtlarına gelin "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" ya sag tıklayıp "devre dışı bırak" seçenegini seçip "evet" e tıklayın.
2-bilgisayar ı yeniden başlatın ve yine güvenli moddan açın.bu sefer "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" ya gelip "kaldır" diyin ve eveti tıklayın.
3-bilgisayarı yeniden başlatın normal şekilde girin ve asus cd sinden realtek high definition u tıklayıp kurun.yazdıklarımı harfiyen uygularsanız kurulum sorunsuz bir şekilde gerçekleşir ve kurulumun sonunda yeniden başlatın.
artık ses sorunu yok.
hoparlörünüzü kasanın arkasındaki siyah yere takın.realtek in menüsü gelecek direk.ok diyin ve işlem tamam

arkadaşlar bende de p5kpl-vm var çin malı değil topunun ben ta ....

bende de formattan sonra ses gelmiyordu ardından tekrar ses kartının driverını kurunca halloluyor
yani 2 defa kuruyorum ses kartını

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ seni tanımam ama lamagro değer verdiğim bir abimdir üslubuna dikkat et lütfen ...

Geri