visi0n
ѕтαη∂.ву &
Firmalar arka arkaya kendi tasarımları olan 8800GT'leri piyasaya sürmeye devam ediyorlar. Elimize geçen son örnek Asus'un 1GB 8800GT kartı. Kaatın ilk 1GB devasa belleğini gördüğümüz zaman gerçektende dehşete kapılıyoruz. Bakalım gerçekten de öyle. PClab sitesinde yapılan teste baktığımzıda ise açıkcasıhayal kırıklığına uğradığımızı söylemek zorundayım.
Bu arada test yapılan sistem ise şu şekilde;
Test Sistemi
Asus P5K Deluxe
Intel Core 2 Duo [email protected] (355×9)
2×1GB DDR2 1066 OCZ
Sparkle 8800GT
Asus 8800GT 1GB
Palit 8800 GT Sonic
Gigabyte 3870
HIS 3850 256MB
Samsung 160 GB SATA 7200 RPM Sabit Disk
Thermaltake Wingo kasa
HighPower 560WattGüç Kaynağı
Windows Vista Ultimate 32-bit
Catalyst 8.1
Forceware 169.28
Intel Inf Driver 8
Geçekten sağlam bir sistem. Dediğim gibi biraz hayal kırıkığı yaşadık. Bir kaç sonuca bakarsak bunu görebiliriz.
Yukarıdaki tesste gördüüğmüz gibi Asus malesef Palit in arkasında kalmış.
DirectX 9 testlerinde de malesef aynı sonuçla karşılaşıyoruz.
Aslında ben devasa bellekleri şuna beznzitiyorum. Düşünün bir defa bir suyu kuyunuz var. Ve bu su kuyusuna bağlı bir kanal ama öyle bri kanal ki devasa. Fakat kuyudan çıkan suyumuz nedense bir türlü bu kanalı dolduramıyor. Malesef bu devasa belleklerde buna bezniyor. Ekran kartı yeterli gücü oluşturamadıktan sonra çok büyük belleklerin olması biraz anlamsız geliyor.
Diğer taraftan kartta yetkililerin söylediğine göre neredeyse hiç overclokck yapılamamış.
Sonuç: Faydalanamadığınız bir performans için çok fazla para vermenize gerek yok diyorum.
Fiyatı ise belli degildir.Cünkü Türkiye'ye bu ürün henüz gelmemistir...

Bu arada test yapılan sistem ise şu şekilde;
Test Sistemi
Asus P5K Deluxe
Intel Core 2 Duo [email protected] (355×9)
2×1GB DDR2 1066 OCZ
Sparkle 8800GT
Asus 8800GT 1GB
Palit 8800 GT Sonic
Gigabyte 3870
HIS 3850 256MB
Samsung 160 GB SATA 7200 RPM Sabit Disk
Thermaltake Wingo kasa
HighPower 560WattGüç Kaynağı
Windows Vista Ultimate 32-bit
Catalyst 8.1
Forceware 169.28
Intel Inf Driver 8
Geçekten sağlam bir sistem. Dediğim gibi biraz hayal kırıkığı yaşadık. Bir kaç sonuca bakarsak bunu görebiliriz.

Yukarıdaki tesste gördüüğmüz gibi Asus malesef Palit in arkasında kalmış.
DirectX 9 testlerinde de malesef aynı sonuçla karşılaşıyoruz.

Aslında ben devasa bellekleri şuna beznzitiyorum. Düşünün bir defa bir suyu kuyunuz var. Ve bu su kuyusuna bağlı bir kanal ama öyle bri kanal ki devasa. Fakat kuyudan çıkan suyumuz nedense bir türlü bu kanalı dolduramıyor. Malesef bu devasa belleklerde buna bezniyor. Ekran kartı yeterli gücü oluşturamadıktan sonra çok büyük belleklerin olması biraz anlamsız geliyor.
Diğer taraftan kartta yetkililerin söylediğine göre neredeyse hiç overclokck yapılamamış.
Sonuç: Faydalanamadığınız bir performans için çok fazla para vermenize gerek yok diyorum.
Fiyatı ise belli degildir.Cünkü Türkiye'ye bu ürün henüz gelmemistir...