AskerLik AniLarinizi BizLerLe PayLasmak Istermisiniz?

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
Istermisiniz?

2z9hyyc.jpg

Ben başlayayım =))

Teskereye ay kala askerliğimi yaptığım orduevinde hatıra fotoğrafı çektirelim demiştik sabahın erken saatinde fotoğraf çekildik arkadaşlarla ama bizi komutan üst kattan görmüş emir vermiş o fotoğraf çekilenleri bulun diye orduevi ayağa kalktı resim çekilenlerin kim oldugunu bulmak için tabii bizde içten içe bir panik başladı :durdurun komutan beni çoook sevdiği için kara kara düşünürken çünkü yapanın ben olduğunu bilse emindim ki ceza çok daha ağır olacaktı ve yakalandık diye korkarken bizden ayrı bi grup başka bı yerde bir adet fotograf çekilmiş onlarda kendilerini gördüklerini düşünüp ortaya çıktılar ve ceza aldılar =) ve beni ve arkadaşlarımı teskereye kısa süre kala ceza almaktan kurtardırlar

Ortaya çıkıp ceza alanlara süper bir kahvaltı ısmarlamıştım :durdurun Sorduklarında içimden geldi ısmarladım demiştim :)

tamda ben böyle bir konu açmayı planlıyordum. sen önce davranmışın.

ozaman bir anıda ben anlatayım;

ilk haftam daha bitmemiş tam acemiyim yani, öle paydosundan sonra, ihtiyac gidermem gerekti kendi bölüğüme gittim. adam wc temiliği yapıyormuş, neyaptıysam almıyor içeri zurna.diklendim biraz baktım iki çavuş geldi, onlarda adamla bir oldu, kan beynime fırladı altıma kaçıracam.

bizim taburda öyle her bölüğün tuvaletine girip ihtiyaç gideremezsin felaket devrecilik var.

neyse sağ olsun bir usta asker gördü heralde derdimi, aldı beni gizlice çavuş eğitimin tuvaletine soktu ve gitti. ulen adamlar orayıda temizlemiş meğerse kimseyi almıyor. Bir ara kapıdan ayrıldığında ben girmişim.

sonra geldi yerine ama ben o ara işimi yarıladım içeriden duyuyorum. adam birinin girdiğini sezinlemiş bağrıp çağırıyor.(artık kokuyumu aldı bilmiyorum=)) sanki tapusunu aldım. tam çıkıp nevar türünden diklenip tüyücem. baktım seler çoğaldı 6-7 kişi kapıları tekmeleyip geziyor wc nin içnden aha dedim oğlum ilk vukuat geliyor.

neyseki o ara bölüğün kendi askerleri geldi , heralde eğitimden, onlarcasıda wc ye girince ben aradan sıvıştım. sonradan öğrendimki taburun en pisikopat bölüğüymüş. tabur iştiması sırasında bir küfür olayından dolayı, gözümüzün önünde o bölüğün neredeyse tümü başka bir bölüğün çavuşuna girdiler ama ne girme adamda ağız burun dağıldı. Dedim içimden iyi yırtmışım. kalabalık girmeleride strateji gereğiymiş, hani kişi ceza almadı, tüm bölüğe bir gece eğitimi cezası ile geçiştirdiler.

sonra ben neyaptım;

baktım askerde yamek içmek kadar. zıcmakta büyük elzem, bizim bölüğün wc sorumlusuyla kanki oldum, kolalar, tostlar, sigaralar.....

erdem ve hyltlord amma ballısınız ha.ben olsam şansıma ikisindede yakalanırdım.güzel konu açmışsın 1001 sanada ayrı bi teşekkür...

Dedim ya daha önce bende böyle bir konu açmayı planlamıştım. Hazırladığım bir ön yazı vardı. Madem arkadaş böyle bir konu açmış yazı heba olmasın. buraya ekleyeyim dedim.

konuyu açan arkadaş için bir mahsuru yoktur umarım.:huh:

Bir defa Yaşanır ölene kadar baki kalır..Hiç bitmeyen askerlik anıları..=:)

Askerliğini yapanlar;

Evet arkadaşlar, kimi zaman komik, bazen hüzünlü, bazen trajikomik, bazende korkunç veya ilginç anılar vardır. Askere gidip-gelen herkesin aklında. Bu vatan görevini yapmak ne kadar elzem ve önemli ise bir erkeğin hayatında. Anlatmakta o kadar elzemdir.=:) İki erkeğin muhabbetinin en son geleceği nokta bu anılardır. Her ortamda her defasında aynı heyecanla anlatılır ve dinlenir. Poşetler için biraz farklı tabi=:) Askerlik erkek için bir seviye atlamak gibidir. Sonrasında hep askerden önce, askerden sonra diye girilir konulara. Gitmeden öncede her şey ona göre planlanır. Bazen döndüğünde her şeyi bıraktığın gibi bulamayabilirsin, aslında çoğu zaman değişim kendinde olur. Bazen de üzücü ve trajiktir.

Hazır yeri gelmişken;

Tarihten bugüne şehit olan tüm vatan evlatlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Ruhları şaad olsun, Onlar bu ülkenin fidanlarıydı, filizlenen yeni nesiller onlara çok şey borçlu. Aynı şekilde tüm gazilerimize de.

neyse lafı fazla uzatmadan herkez dökülsün bakalım. Henüz gitmeyenlere de faydası olur. Belki yüksek lisansa felan yazılırlar=:) veya 6-7 yılda bitireceği açıköğretim programlarına=:) şaka tabi şaka yaw. Endişe edilecek bir şey değil, hani bir erkek için sünnet olmak gibi=:)

Henüz yapmayanlar;

Vay halinize=:) iyi dinleyin tecrübe edinin. En azından çok bilinen eşek şakalarına(tongalara) düşmezsiniz belki=:) bunları anlatmasak mı yoksa=:) yok yok faydasını görürsünüz kesin. Ben görmüştüm şahsen. Askerliğin zor tarafı yapılan fizksel faaliyetler değil, ortama ve şarlara alışmaktır. Öncelikle. ‘’askerlikte mantık yoktur’’ sözünün açılımı; verilen görevi veya emri sorgulama sadece yap. En iyi şekilde yap ama.. yoksa başkası farklı şekilde yaptırır. zorunuza gider sonra=:)

Hakkarı cukurcada yaptım o kadar cok anım varkı anlatsam buraya sıgmaz heralde . ama bır tertıbım anlatmıstı " bızım askerlık yaptıgımız hakkarı cukurca da anlattıgına gore hatırladıgım dagın basında bır yerde ali adında cok sevdıgı bır arkadası nobetı devralma gıtmıs, arkadas geri donerken oldukca kalabalık bir kurt surusunun 100 m kadar uzagından gectigini gormus sabah alinin sadece cizmesini bulmuslar" cok kotu acayıp hıssetmıstım ..

Hakkarı cukurcada yaptım o kadar cok anım varkı anlatsam buraya sıgmaz heralde . ama bır tertıbım anlatmıstı " bızım askerlık yaptıgımız hakkarı cukurca da anlattıgına gore hatırladıgım dagın basında bır yerde ali adında cok sevdıgı bır arkadası nobetı devralma gıtmıs, arkadas geri donerken oldukca kalabalık bir kurt surusunun 100 m kadar uzagından gectigini gormus sabah alinin sadece cizmesini bulmuslar" cok kotu acayıp hıssetmıstım ..

AllaH rahmet etsin şehidimize :crying:

Geri