Askere siviL yargı yoLu kapaLı!

Bir önerim var bundan sonra , doktorlar, öğretmenler, polisler, zabıtalar, ve tüm diğer kamu çalışanları ve meslek örgütleri kendi mahkemelerini, yargıtaylarını ve danıştaylarını kursunlar tıpkı askeriyenin yaptığı gibi....Bir ülkede 2 tane hukuk olurmu ya....EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR BAŞKA LAF SÖYLEMEYİN VE MİLLETİN MAHKEMELERİNDE AKLANIN VEYA HESAP VERİN....
senin yaptığına elmayla tahtayı kıyaslamak denir...veya dam üstünde saksağan...ne alaka ya...böyle her kurum birbiriyle kıyaslanır, her kurum karşı karşıya getirilir miymiş ya...o zaman askerlere 3 ay yaz tatili izni verelim...doktorlara doktorevi kuralım, askerlere istediği tayin yerine gitme, istemediğine gitmeme hakkı verelim...öğretmenlere üniforma giydirelim...polislere dışarıda özel polishane açma yetkisi verelim...Allah Allaaahhhh.....bu nasıl zihniyyettir ya...kardeşim her kurumun kendi hassasiyetleri vardır, kendine özgü yasaları vardır...
hem siz kimsiniz ki kuş kadar beyninizle 2000 yıllık geçmişi olan bir kuruma dil uzatırsınız onu da anlamış değilim...

Putlarınla mutluluklar !

sizi gidi ampulcüler sizi.... eğer atatürk ü sevmek saymak puta tapmaksa eywallah... ben puta tapıyorum...
sen napıyosun... ben en azından dünyanın saygı duyduğu mustafa kemal e tapıyorum..
senin gibi edison culuk oynayıp ampule mi tapacam ...

askeri, askeri mahkememi yargılayacak hiç sanmam...

sizi gidi ampulcüler sizi.... eğer atatürk ü sevmek saymak puta tapmaksa eywallah... ben puta tapıyorum...
sen napıyosun... ben en azından dünyanın saygı duyduğu mustafa kemal e tapıyorum..
senin gibi edison culuk oynayıp ampule mi tapacam ...

Yazdığı kelimenin anlamını bilmeyecek kadar korteks sorunlu yaratıklara cevabımız :

Dehanın bile sınırı vardır ama cehaletin asla ...

Hadi sen mabedine !

ben yaratıksam sen hangi katagoridesin , ataturk düşmanı seni!!!!!

Sen cidden cahilsin ya, silme olanından hem de ... Kendini Atatürk tekelcisi sandığın için, herkesi düşman(ın) sanıyorsun.

Tekel eylemini benden alıntı yaparak gerçekleştirme, onlar açlıktan ölme grevindeler. Atatürk düşmanlığımı ispatlayamaz isen, şerefini ayağımın altına alıyorum. ;)

Hadi selametle ... :)

sen cidden cahilsin ya, silme olanından hem de ... Kendini atatürk tekelcisi sandığın için, herkesi düşman(ın) sanıyorsun.

Tekel eylemini benden alıntı yaparak gerçekleştirme, onlar açlıktan ölme grevindeler. Atatürk düşmanlığımı ispatlayamaz isen, şerefini ayağımın altına alıyorum. ;)

hadi selametle ... :)

benim şerefimimi ayağının altına alacaksın .. Dikkat et ben seni altıma almiyim ..
Bu konuda benim için kapanmıştır... Sende kendi kendine takıl .... Insan ziyanı !!!!!

Atatürk ün putlaştırlmasına kesinlikle karsıyım evet Atatürk büyük bir askerdir , Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur ayrıca ilim adamıdır kendi geometri kitabı vardır , ama bizim onun kaşına gözüne değil fikirlerine ihtiyacımız var bizler Atatürkçü yaftası altına gizlenmek yerine , Müslüman-Türk kimliğiyle meydana çıkmalıyız...

benim şerefimimi ayağının altına alacaksın .. Dikkat et ben seni altıma almiyim ..
Bu konuda benim için kapanmıştır... Sende kendi kendine takıl .... Insan ziyanı !!!!!

Sen insan isen ben değilim. Sen konu veya konuları değil, kendini kapat.

Senden korkan senin gibi olsun !
Bir daha benden alıntı yaparsan; işkembeni destekli doldur. Yoksa herdem meşru zeminde haddini bildirmeye hazırım. Artık bende normalleşebilirim. Senin gibi çok şey bildiğini zanneden mürteciler, senin deyiminle "yobazlar" yüzünden forumdan istifade edemiyorum.

Bilmediklerini ayağının altına değil, başının üstüne koy; bak bakalım seviyenden aşağısı var mı? Selametle ...

senin yaptığına elmayla tahtayı kıyaslamak denir...veya dam üstünde saksağan...ne alaka ya...böyle her kurum birbiriyle kıyaslanır, her kurum karşı karşıya getirilir miymiş ya...o zaman askerlere 3 ay yaz tatili izni verelim...doktorlara doktorevi kuralım, askerlere istediği tayin yerine gitme, istemediğine gitmeme hakkı verelim...öğretmenlere üniforma giydirelim...polislere dışarıda özel polishane açma yetkisi verelim...Allah Allaaahhhh.....bu nasıl zihniyyettir ya...kardeşim her kurumun kendi hassasiyetleri vardır, kendine özgü yasaları vardır...
hem siz kimsiniz ki kuş kadar beyninizle 2000 yıllık geçmişi olan bir kuruma dil uzatırsınız onu da anlamış değilim...

Bizim veya benim kuş kadar beynim olabilir ama senin o kadar bile beynin olmadığı aşikar, Dur sana anlatayımda öğren bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, İDARENİN İÇİNDE YARGI OLMAZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE 3 ERK VARDIR YASAMA YÜRÜTME YARGI BUNLAR BAĞIMSIZDIR, ORDU TC HÜKÜMETİNİN EMRİNDEKİ BİR KURUMDUR YANİ YÜRÜTMENİN İÇİNDEDİR O YÜZDEN AYRIBİR BİR HUKUKU OLAMAZ....OLURSA HUKUKTA İKİBAŞLILIK OLUR VE ERKLERİN BAĞIMSIZLIĞINI BİR ANLAMI OLMAZ VE MODERN DEMOKRATİK LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİNDE BÖYLE ZIRVALIK OLMAZ, BİR TANE HUKUK OLUR VE HERKEZ GELİP ONA HESAP VERİR....

Elalemin malına bakacağına başbakanımın oğlu amerikada burslu okudu bu çocuğa 3 milyon doları kredi olarak veren banka burslu olan birine hangi teminatla verdi bu parayı..Ben burssuz okula gittim bana o kadar parayı değ-il vermeyi göstermezler bile.
Haaaa benim babam başbakan değil....Nerede adalet nerede kalkınma
AKP değil akabe şeytanın yeri.......

arkadasım ben akp cı degilim ki her adlet ismını tasıyan adeletle hukmedmiyor

adelet mülkün temelidir yazısı sadece duvarlarda yazınlınca sonuçları bunlar oluyor

bizim dediğimiz farklı sen nerey getirmissin konuyu başbakan caldı diye orduda komutanlarda mı calsın

biz orduyu düzltmedikce hukumetlerın duzelecegi yok çünkü kimse kimseye karısmıyor bana dokunmayan bin yıl yassın mantıgı ile hareket ediliyor
işi askeri olanlar işleri dısında ticaret yapıyorlar emeklı olduktan sonrada herhangi bir vakfın basına gecıp iş yapıyorlar ben ilen sen de burada biz işsiziz diye haykırıyoruz

bak sonuç nerelere kadar gidiyor ha tek askeri krumdamı proplem var hayır ama askeri alanda düzeltilme yapılmadan sivil alanda yapılamıyor çunku adamlar darbe yaparım ha diyiyor neden diyiyor çünkü oda bundan menun o yuzden kusura bakmayın yeniceriler ne ise askeriyede o durmuma getirldi padişah asanlarda var başbakan asanlarda var

lafın işini yapanlara değil ama işini yapıp birde miletin huzurunu bozmak isteyenlere insaların istediklerini değil kendi istediklerini yapanlara

adelet istiyorsak once biz o adaleti saglamalıyız kendi vicdanımızda bu işi halletmeliyiz biz adletten yoksunsak kimsede bize adaletli davranmaz

mehmetin ocagına muhammmettin ocagına oraya gonullu gidenlere yazık ediyorlar dini gereği basını orteni askerden at ama ölünce dinin geregi olan vede dini bir terim olan şehitliği kullan hiç inandırıcı vede hiç makbul değil lafim anlayana.

yanlzı belirmeliyim akıl akıldan ustundur sonra birileri ne yani sen askeriyede olen genclerimize sehid demiyormusun bende diyiyorum allah hepsine ganı ganı rahmet eylesın insallah osmanlı askerleri gibi çannakkale fadaileri gibi aynı dereceye aynı sevaba mazhar olurlar.

askeri yargıdan memnun olanlara sesleniyorum: iki başlı yargı size yetmez bide polis yargısı kurun üç başlı yargı olsun.:confused1:

Bizim veya benim kuş kadar beynim olabilir ama senin o kadar bile beynin olmadığı aşikar, Dur sana anlatayımda öğren bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, İDARENİN İÇİNDE YARGI OLMAZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE 3 ERK VARDIR YASAMA YÜRÜTME YARGI BUNLAR BAĞIMSIZDIR, ORDU TC HÜKÜMETİNİN EMRİNDEKİ BİR KURUMDUR YANİ YÜRÜTMENİN İÇİNDEDİR O YÜZDEN AYRIBİR BİR HUKUKU OLAMAZ....OLURSA HUKUKTA İKİBAŞLILIK OLUR VE ERKLERİN BAĞIMSIZLIĞINI BİR ANLAMI OLMAZ VE MODERN DEMOKRATİK LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİNDE BÖYLE ZIRVALIK OLMAZ, BİR TANE HUKUK OLUR VE HERKEZ GELİP ONA HESAP VERİR....

Cık cık cık.....çok yanlış bilgiler çooookkkk....bunlar tarikat yuvalarında öğretilen yanlış bilgiler....lütfen...lütfen....kamuoyunu yanıltmayalım...
1. bahsettiğin yargı idarenin içinde değildir...yani askeri mahkemeler bağımsızdır...sadece bazı komutanlıkların NEZDİNDE bulunur, emrinde değil...aç araştır...

2. ordu hükümetin emrindeki bir kurum değildir...başbakana karşı SORUMLUDUR....anayasayı aç incele...

3. askeri yargıya sahip ülkeler avrupada da(demokrasisiyle övünen ve sizlerin ağzının suyu akarak izlediğiniz avrupada da)mevcut...ve onlar da modern...demokratik...laik ve sosyallll....hukuk devleti olduklarını da söyler...

LÜTFEN...LÜTFEN...BİLGİ SAHİBİ OLMADAN, AKIL HOCASI ABİLERİMİZDEN DUYDUĞUMUZ BEYİN YIKAMA TAKTİKLERİYLE CAKA SATMAYALIM....

ARAŞTIRALIMMMMM.....SONRA KONUŞALIM.....

Cık cık cık.....çok yanlış bilgiler çooookkkk....bunlar tarikat yuvalarında öğretilen yanlış bilgiler....lütfen...lütfen....kamuoyunu yanıltmayalım...
1. bahsettiğin yargı idarenin içinde değildir...yani askeri mahkemeler bağımsızdır...sadece bazı komutanlıkların NEZDİNDE bulunur, emrinde değil...aç araştır...

2. ordu hükümetin emrindeki bir kurum değildir...başbakana karşı SORUMLUDUR....anayasayı aç incele...

3. askeri yargıya sahip avrupada da(demokrasisiyle övünen ve sizlerin ağzının suyu akarak izlediğiniz avrupada da)mevcut...ve onlar da modern...demokratik...laik ve sosyallll....hukuk devleti olduklarını da söyler...

LÜTFEN...LÜTFEN...BİLGİ SAHİBİ OLMADAN, AKIL HOCASI ABİLERİMİZDEN DUYDUĞUMUZ BEYİN YIKAMA TAKTİKLERİYLE CAKA SATMAYALIM....

ARAŞTIRALIMMMMM.....SONRA KONUŞALIM.....

DOĞRU SÖZE NE HACET ....
ANLAŞILAN BU GECE DE TARİKAT YUVALARINDA CUMHURİYET KARŞITI ŞERİATCILARLA UĞRAŞACAZ.. OLSUN ... BİZ KİMLERİ ADAM ETMEDİK Kİ :D
:tongue_smilie::laugh:

peki bana askerin temiz oldugunu söle yarbayların albayların nasıl bir sene için de malların a malkatıklarını anlat kimlerle yatıklarını kimlerle kaltıklarını anlat neden bu ülkede bir genel kurmay başaknın oglu yok bunu acıkla bunları da geçtik neden yerli firimalar varken yurt dısından silah alıyoruz bunu anlat neden egenel kurmay başkanlıgı başbakanlıga baglıyken ne olduda başbakanlık ona baglı hale geldi darbe yapsak bu işler düzelmez diyen komutanlardan bahset anasının bacısının turbanı vardiye ordudan atılan subaylardan bahset eger yeterli gelmediyse neden komutanları bir bir intihar ediyor nedenlerı ne

bir ülke düşün asker dokunulamaz ve o ulkede askeri mahkemelr var askeri ancak o mahkemler yargılaya bilir vede genelede o mahkemenın verdiği karlarda hep geri hizmet var hiç suçlu yok

madem sivil yargıya guvenılmıyor kapatalım sivil yargıyı askeri yargı varken ne gerek var
bende bu durumda sivil yargıda yargılanmak istemem

kusura bakmayın ama bır hukuksuzluk var askeri ayrgı kapatılmalı sivil yargı hem sivili hemde askeri yargılamalı kimse korkmasın..
askerin gorev alanı daraltılmıyor sadece askeri bir islahat yapılır dolayısı ile askeriyede calısan vede işinın gereğini yapan insanlara kimse karısmıyor ama işi askeri olan insalar işlerini yapmayıp huzuru bozmaya tesebus ediyor veya bunu düşünüyor. ovakıt bundan kaçamazlar

askeri senin gibi düşüneneler için istifliyorlarsa k.bakma da o askeriyeden daha vatana millete hayır gelmez !!!

Askeri yargı o kadar bağımsızdır ki; her biri emir subayıdır. Atamaları kendiliğinden olur. Kimseye bağımlı değildirler, bir telefon ile dava düşürürler, sivil yargıda muebbet yiyecek bir ceza orada, 6 ayla yırtabilir v.s. ...

Başbakana karşı sorumludur. Çünkü anayasayı da bir darbeci kurul oluşturmuştur. Bende olsam, askeri kafam ile kendimi boyundoruk altına almam / aldırmam.

Hangi bilgiden hangi anayasadan bahsediyoruz. Hukuk adına hukuksuzluk kılıfından mı? Türkiye için bu anayasa bir yüzkarasıdır.

Askeri yargı o kadar bağımsızdır ki; her biri emir subayıdır. Atamaları kendiliğinden olur. Kimseye bağımlı değildirler, bir telefon ile dava düşürürler, sivil yargıda muebbet yiyecek bir ceza orada, 6 ayla yırtabilir v.s. ...

Başbakana karşı sorumludur. Çünkü anayasayı da bir darbeci kurul oluşturmuştur. Bende olsam, askeri kafam ile kendimi boyundoruk altına almam / aldırmam.

Hangi bilgiden hangi anayasadan bahsediyoruz. Hukuk adına hukuksuzluk kılıfından mı? Türkiye için bu anayasa bir yüzkarasıdır.
bak demin söyledim araştırmadan konuşma diye....bunlara jargondeniyor ama içi boş bunların...
1. bana bir tane haber gösterebilir misin askeri yargının emir subayı olduğuna dair...aksi yönde ben sana bilgi vereyim dinle: iki tane alt rütbeli subay bir oramirali tard etti...ailesi ile birlikte mahkum etti...bak bu çok önemli..sivil adli veya idari yargıda bu türden bir örnek yok daha...

2. anayasayı değiştirmek meclisin ve halkın yetkisindedir...7 yıldır tek başına iktidar olan ve halkın büyük desteğini almış olan hükümet neden değiştirmiyor bu maddeyi sence...?biraz düşün bakalım....sana bir ipucu verebilirim mesela...mağdur rolü oynamayı, damardan girerek ağlayıp oy toplamayı çok seven bir iktidardan bahsediyoruz, ona göre düşün....zorla beynini...

askerlerde vekillerde yargılanabilmeli , komutanlar ve bakanlara dokunulmazlık tanınabilir ama genelleme yapılmamalı...

askerlerde vekillerde yargılanabilmeli , komutanlar ve bakanlara dokunulmazlık tanınabilir ama genelleme yapılmamalı...
vallaa ne yalan söyliim ilk defa doğru bir lafını duydum ama o da biraz eksik...yine de tebrik ederim...meclistekiler hiçbir şekilde yargılanamazken, siz askeri yargıya nasıl dil uzatır da, karalamaya çalışırsınız, anlayamam...chp konya milletvekili Atilla Kart, bas bas bağırıyor; geçmişte yaşanmış bir adli vak'asından dolayı yargılanmak istiyor; ancak çoğunluğu elinde tutan akp dokunulmazlığını kaldırmıyor adamın....bütün bunlar ortada iken sen tut askeri yargıya dil uzat...PESSSS DOĞRUSU....

Geri