Askere siviL yargı yoLu kapaLı!

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Anayasa Mahkemesi, askere siviL yargı yoLunu açan düzenLemeyi oybirLiğiyLe iptaL etti

100121-anayasa-mahkemesi.widec.jpg

Anayasa Mahkemesi, 5918 Sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemelerini oy birliği ile iptal etti.

Karar, hükümete karşı darbe, isyan ve anayasal düzene karşı suç işlediği iddiasıyla sivil mahkemlerde yargılanan kişilerin durumunu doğrudan etkileyecek nitelikte.

Gerekçenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, yürümekte olan ve sonuçlanan çok sayıda dava bu karardan etklenecek. Bu davalar ve soruşturmalarla ilgili görevsizlik kararı verilmesi gündeme gelecek.

Askerlerle ilgili savcıların elindeki tüm dosyaların ve dava aşamasındaki dosyaların, askeri savcılara ve askeri mahkemelere gönderilmesi gündeme gelecek.

Ergenekon soruşturmasında, hükümete karşı darbeyle suçlanan çok sayıda askerin durumu tartışmalı hale gelecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikat iddiasıyla ilgili soruşturma dosyası, gerekçeli kararın ardından kapatılacak ve askeri savcılığın soruşturması başlayacak.

Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan aramalar da bu karardan etkilenecek. Dün sona eren aramalarda, hakim Kadir Kayan'ın elde ettiği bilgilerin ne olacağı sorusu da gündeme gelecek.

Ekli dosyalar

• 100121-anayasa-mahkemesi.widec.jpg
    100121-anayasa-mahkemesi.widec.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 3,107
asker sivilden mi korkuyor acaba?

evet sonuc olarak artık asker istediğini yapacak ama hesap soracak bir yargı olamayacak taki yeni bir anayasa yürülüğe girinceye kadar tabi oda türkiye şartlarında çok zor tek ÇÖZÜM HALK DARBESİ

evet sonuc olarak artık asker istediğini yapacak ama hesap soracak bir yargı olamayacak taki yeni bir anayasa yürülüğe girinceye kadar tabi oda türkiye şartlarında çok zor tek ÇÖZÜM HALK DARBESİ

askere kimse karışmadığında asker iyi değilmiydi? senin şu ülkede güvenle yaşıyorsan askere borçlusun!iş askeri yargılama falan değil , avcunun içine almaktı ! Allah Tsk' ni başımızdan eksik etmesin !!!

askere kimse karışamaz asker olmasa bu ülke bu düzende olamazdı asker darbe falan yapmaz taraf gastesine inanmayın
ayrıca asker kimseden korkmaz !
sivillerin askeriye karışması çok kötü bi yasaydı kimse askeriyeyi yargılayamaz

Darbe yok kardeş onlarda bunu istiyor zaten şu darbeyi atın dilinizde zihninizden.Zaten milleti sokağa düşürmek istiyorlar.Ben bu yüzden hiçbir yere kıbıldamıyorum.Allah izin vermiyor biz dua ediyoruz.Ha bildiğim birşey olursa paşalar gibi savcıma anlatırım.O konuda hiç taviz vermem inşaAllah.

Bunlar bize nefes aldırmak istemiyorlar bu zamana kadar bizi Allah(cc) korudu ve kıyamete kadar değşmeyecek.Allah(cc) askeri şu ana kadar vesile ediyordu hala ediyor.Değişen birşey yok ama iyilerin yanına deccaller girmiş.Allah(cc) Bedüizzamanın dediği gibi kahraman ordu ve imanlı milleti vesile ederek temizleyecek.

Ama yargı mahalsef şu an onların elinde tabi bu uzun sürmeyecek bunu en güzel şeklinde temizlemek gerekir.Ya belli işte askere sivil yargı yolunu tut diğer maddelere bakıyorum hepsi bizim yararımıza şimdi bizim yararımıza bişi yapılmıyorsa niye ordalar maksatları ne...

asker kendi işine baksın siyasiler de kendi işine baksın. asker siyasete burnunu soktuğu için ortalık karışıyo zaten. askerin görevi ülkeyi iç ve dış silahlı saldırıya karşı korumak, ülkeyi yönetmek değil.

asker kendi işine baksın siyasiler de kendi işine baksın. asker siyasete burnunu soktuğu için ortalık karışıyo zaten. askerin görevi ülkeyi iç ve dış silahlı saldırıya karşı korumak, ülkeyi yönetmek değil.

asker siyasete tabikide burnunu sokacak... şu an doğru dürüst yönetilen bir ülkede olduğunuzumu sanıyorsunuz..
medya susturulmaya çalışılmış, kamunun tüm alanları özelleştirilerek kendi adamları atanmış, demokrasi yok, demokrat düzen yok , laik düzen devrilmeye çalışılmakta , iran rejimi benimsenmekte ... ASKER SİYASETE BURNUNU SOKMİCAKTA SENİN GİBİ ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEN ALINMIŞ VE ÖLENE DEK İRADE DIŞI YÖNETİLMEYE MAHKUM İNSANLARIN SEÇTİKLERİMİ YÖNETECEK... ZATEN DEPRESYONDAYIM .. ASKERİMİN İŞİNE BURNUNUZU SOKUP DAHA FAZLA ÜLKEYİ GERMEYİN.. GERİLİYORUM!!!!

Asker burnunu siyasete sokmasa;
- satılmış; uzaktan yönetilen amerika uşağı,
- eyaletlere parçalanmış küçücük, ankara ve çevresinde konuşlanmış türk eyaleti,
- kadınları çarşafa bürünmemiş olanları çarşıda pazarda avlayan iktidar polisi,
- şeriatla yönetilen mollalar topluluğu,
.......
daha sayayım mı?
ülkenin olacağı karanlık tablo...buyur ne dersin?

asker sivilden mi korkuyor acaba?
hayır ondan değil..
ASKER;
asker gibi yaşar,asker gibi düşünür,asker gibi ölür...hata yaparsa da asker gibi yargılanır...hatası çok büyükse kurşuna dizilir ve ölür...
TABİ BUNU ORDU DÜŞMANLARI ANLAYAMAZ...ONLARA LİBOŞLUK KİSVESİYLE ORDU DÜŞMANLIĞI EMPOZE EDİLDİĞİ İÇİN, BUKALEMUN MİSALİ ''ASKER SİVİLDEN Mİ KORKUYOR''
jargonu aşılarlar...halbuki alakası da yoktur....

askeri,askeri mahkeme yargılarda ondan.....

Askeri, askeri alanda askeri mahkeme yargılar. Sivil alanda faaliyet göstermesin, sorunda kalmaz. Ama yok sivil alanda benim alanım derse; sosyal hayatın içerisinde varolursa senin hak ve hukukun için sivil yargı alanı diye bir saha alanı tabiri nükseder. Asker senin, hakkın olan bir konuda hukuksuzluk yapsa; sen askeri mahkemeye mi başvuracaksın ? İstersen bir başvur bakalım. Sonucunu hiç unut(a)mazsın.

Askeri demek ki, kışladan çıkarmamak gerek. İllede çıkıcam derse, onun üstünde de bir denetim faktörü olan evrensel bir güç işletmeli. Sonra kendilerini ilah falan zannederler maazallah ! Örnek: Şekil A ...

Askeri, askeri alanda askeri mahkeme yargılar. Sivil alanda faaliyet göstermesin, sorunda kalmaz. Ama yok sivil alanda benim alanım derse; sosyal hayatın içerisinde varolursa senin hak ve hukukun için sivil yargı alanı diye bir saha alanı tabiri nükseder. Asker senin, hakkın olan bir konuda hukuksuzluk yapsa; sen askeri mahkemeye mi başvuracaksın ? İstersen bir başvur bakalım. Sonucunu hiç unut(a)mazsın.

Askeri demek ki, kışladan çıkarmamak gerek. İllede çıkıcam derse, onun üstünde de bir denetim faktörü olan evrensel bir güç işletmeli. Sonra kendilerini ilah falan zannederler maazallah ! Örnek: Şekil A ...

şu an ki türkiye de sivil alanda askerin alanı olmalı , askeri alanda ...
ayrıca asker benim hakkım olan bir konuda bana haksızlık yapmaz .. yapsada ASKERİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ...
unutmaki gece gaz çıkararak uyuyabiliyosan , bu beğenmediğiniz ve kirtletmeye çalıştığınız askerin sayesindedir...

askere kimse karışmadığında asker iyi değilmiydi? senin şu ülkede güvenle yaşıyorsan askere borçlusun!iş askeri yargılama falan değil , avcunun içine almaktı ! Allah Tsk' ni başımızdan eksik etmesin !!!

peki bana askerin temiz oldugunu söle yarbayların albayların nasıl bir sene için de malların a malkatıklarını anlat kimlerle yatıklarını kimlerle kaltıklarını anlat neden bu ülkede bir genel kurmay başaknın oglu yok bunu acıkla bunları da geçtik neden yerli firimalar varken yurt dısından silah alıyoruz bunu anlat neden egenel kurmay başkanlıgı başbakanlıga baglıyken ne olduda başbakanlık ona baglı hale geldi darbe yapsak bu işler düzelmez diyen komutanlardan bahset anasının bacısının turbanı vardiye ordudan atılan subaylardan bahset eger yeterli gelmediyse neden komutanları bir bir intihar ediyor nedenlerı ne

bir ülke düşün asker dokunulamaz ve o ulkede askeri mahkemelr var askeri ancak o mahkemler yargılaya bilir vede genelede o mahkemenın verdiği karlarda hep geri hizmet var hiç suçlu yok

madem sivil yargıya guvenılmıyor kapatalım sivil yargıyı askeri yargı varken ne gerek var
bende bu durumda sivil yargıda yargılanmak istemem

kusura bakmayın ama bır hukuksuzluk var askeri ayrgı kapatılmalı sivil yargı hem sivili hemde askeri yargılamalı kimse korkmasın..
askerin gorev alanı daraltılmıyor sadece askeri bir islahat yapılır dolayısı ile askeriyede calısan vede işinın gereğini yapan insanlara kimse karısmıyor ama işi askeri olan insalar işlerini yapmayıp huzuru bozmaya tesebus ediyor veya bunu düşünüyor. ovakıt bundan kaçamazlar

şu an ki türkiye de sivil alanda askerin alanı olmalı , askeri alanda ...
ayrıca asker benim hakkım olan bir konuda bana haksızlık yapmaz .. yapsada ASKERİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ...
unutmaki gece gaz çıkararak uyuyabiliyosan , bu beğenmediğiniz ve kirtletmeye çalıştığınız askerin sayesindedir...

Putlarınla mutluluklar !

Bunun anlamı şu

Askerlerin işlediği şuçlar kendi içlerinde ki mahkemelerler de aklanacak
bu ülkede en üst düzeylerdeki yöneticiye en ağır cezayı asker ve askeri mahkeme verdi...kuvvet komutanı ve ailesini en ağır şekilde cezalandırdı...sen hiç sivil bürokraside ve siyasette böyle bir olay duydun mu?....kendini avut sen....devam...

peki bana askerin temiz oldugunu söle yarbayların albayların nasıl bir sene için de malların a malkatıklarını anlat kimlerle yatıklarını kimlerle kaltıklarını anlat neden bu ülkede bir genel kurmay başaknın oglu yok bunu acıkla bunları da geçtik neden yerli firimalar varken yurt dısından silah alıyoruz bunu anlat neden egenel kurmay başkanlıgı başbakanlıga baglıyken ne olduda başbakanlık ona baglı hale geldi darbe yapsak bu işler düzelmez diyen komutanlardan bahset anasının bacısının turbanı vardiye ordudan atılan subaylardan bahset eger yeterli gelmediyse neden komutanları bir bir intihar ediyor nedenlerı ne

bir ülke düşün asker dokunulamaz ve o ulkede askeri mahkemelr var askeri ancak o mahkemler yargılaya bilir vede genelede o mahkemenın verdiği karlarda hep geri hizmet var hiç suçlu yok

madem sivil yargıya guvenılmıyor kapatalım sivil yargıyı askeri yargı varken ne gerek var
bende bu durumda sivil yargıda yargılanmak istemem

kusura bakmayın ama bır hukuksuzluk var askeri ayrgı kapatılmalı sivil yargı hem sivili hemde askeri yargılamalı kimse korkmasın..
askerin gorev alanı daraltılmıyor sadece askeri bir islahat yapılır dolayısı ile askeriyede calısan vede işinın gereğini yapan insanlara kimse karısmıyor ama işi askeri olan insalar işlerini yapmayıp huzuru bozmaya tesebus ediyor veya bunu düşünüyor. ovakıt bundan kaçamazlar

anlarsınız siz

Bir önerim var bundan sonra , doktorlar, öğretmenler, polisler, zabıtalar, ve tüm diğer kamu çalışanları ve meslek örgütleri kendi mahkemelerini, yargıtaylarını ve danıştaylarını kursunlar tıpkı askeriyenin yaptığı gibi....Bir ülkede 2 tane hukuk olurmu ya....EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR BAŞKA LAF SÖYLEMEYİN VE MİLLETİN MAHKEMELERİNDE AKLANIN VEYA HESAP VERİN....

Geri