Artık şaşırmıyorum

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Son aylarda fark ettim ki Türkiye’de olup bitenler artık beni şaşırtmıyor.

Eskiden “bu kadar da olur mu!” dedirtecek kadar beni şaşırtan, isyan ettiren olaylar, “bu ülkede artık her şey mümkün!” dedirten bir sıradanlığa büründü.

Çünkü olmaz dediğimiz şeyler oluyor, Türkiye pusulasız ve çıpasız bir gemi gibi kayalıklara sürükleniyor.

Birkaç örnek vereyim:

TRT, Maraş katliamıyla ilgili bir belgesel yapıyor ve orada katliamın sorumlularından biri çıkıp, Hrant Dink’i suçluyor.

Bu olay geçen yıl olsa şaşırırdım ama şimdi biliyorum ki bu ülke, zalimin kurbanı suçladığı, öldürülmüş olanların tekrar tekrar katledildiği bir toprak.

Şaşırmıyorum.

Bu ülkenin en yüksek mahkemesi hangisi: Anayasa Mahkemesi değil mi.

Bu mahkemenin başında bir hukukçu olması gerekmiyor mu?

Gerekiyor.

Ama bu görevi hukukçu olmayan bir zat yürütüyor ve bu zat siyaset yapmak uğruna Anayasa Mahkemesi’ni çatlatıyor.

Şaşırmıyorum.

Bir emekli genelkurmay başkanı, dört yıl görev yaptığı kuvvet komutanı arkadaşına “adam gibi adam olsun!” diyor.

Emekli kuvvet komutanı da “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye cevap veriyor.

Şaşırmıyorum.

Basının ve siyasetin önde gelen isimleri birer birer saf değiştirip, iktidar kanadına yanaşıyor.

Şaşırmıyorum.

Baykal umudunu kara çarşafa bağlıyor.

Şaşırmıyorum.

Yolsuzluk yapan kişinin siyasi bahtı açılıyor, yapmayanların ise yolu kesiliyor.

Şaşırmıyorum.

2008 yılında Atatürk’ün içkisi tartışılıyor.

Şaşırmıyorum.

Çünkü artık burası benim tanıdık ülkem değil.

Acayip insanların acayip işler yaptığı, eğrinin doğruyu kovduğu, namussuzun namusluya üstün çıktığı, ar damarı çatlamışların efendi kalanları ezdiği, kimsenin kimseden utanmadığı, altta kalanın canı çıksın kuralının işlediği, insanların kurtlaştığı bir yer.

Bu ülkeyi tanıyamadığım için de artık şaşırmıyorum.

..:: Zülfü Livaneli::..

Okumaya bile gerek yok çünkü o kadar klasik hale geldiki hepsini ezberledim!

Artık okumaya gerek yok artık gerekeni yapmak gerek! Dur demek gerek!

Gereken Herşey damarlarımızdaki ASİL KANDA MEVCUT!

Atatürkün bunlarla nasıl karşı çıkacağımızı BURSA NUTKUNDA anlatmış açıklamıştır!

LÜTFEN OKUYUN!

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği
KEMAL ATATÜRK!

emeğine sağlık çok güzel bir yazı.Gerçektende 6 senede ne hale geldi güzel ülkemiz....Sırf sapık bir şerefsizi hapisten kurtarmak için kanun değiştirilen günümüz türkiyesinde,artık bende hiç bir şeye şaşırmıyorum.Yarın bir gün, sabah haberlerini okurken şu ülkeyle savaşa girdik, yada türkiyede eyalet yasası onaylandı, diye bir haber okursam şaşırmam.Yavaş yavaş yapılıyor herşey,fazla ürkütmeden,ama alttan alttan korkutarak, göz dağı vererek, unutturarak, yozlaştırarak...Sizi bilmem ama ben korkuyorum, artık haber okumak, yorum yapmak gelmiyor içimden.Bazen bıkıyorum, çaresiz hissediyorum,yanlız olduğumu düşünüyorum, sonra utanıyorum; hem olanlardan, hem çaresizliğimden...

ülkeyi mahvettiler, herşeyi batırdılar halkı 2 kg komur almak için kuyruklarda birbirini ezer saatlerce bekler hale getirdiler.

çalıp cırptılar halktan, halktan caldıgıyla 2 kg komur dagıttılar göz boyamaya ve malesef işe yaradı.

şehidimize kelle, bölücü itin tekine sayın dediler, desteklediniz arkadasında durdunuz, yola devam dediniz.

en kutsal varlık olan analara saldırdı, ananı da al git dedi, helal olsun diye şak şakladınız.

kriz psikolojiktir dedi, elhamdülillah haklıdır helal olsun dediniz. millet aclıktan birbirini bogazlar hale geldi, heryer işci cıkardı hala nasıl destek olursunuz?

yazıklar olsun , 1000 kere yazıklar olsun.

ülkeyi sattılar, soydular , elaleme peşkeş cektiler , halkı yoksullastırdılar, bi de sokaktaki kopegin onune atar gibi kamyonlardan makarna komur attılar halkın onune, gururumuzu iki paralık ettiler, siz ne yaptınız? alkışladınız, helal olsun dediniz.

ya sizler bunu gercekten içinize sindiriyor ve bundan mutlu oluyorsunuz.

ya da....

kelimeler anlatamaz o 2. ya da kısmını.

bu vatan böyle hainlik görmedi, haini savunanın hainden farkı yoktur.

kendini soyanı alkıslayanın kendini aptal yerine koyanın pesinden gidenin adı nedir sizce?

bu ülke bunu hak etmedi.

bir gün bunların hesabı sorulcaktır mutlaka, sanmayın ki kimsenin yanına kar kalır bunlar.

yapan da yaptıran da yapanı savunan da, korkmaya baslayın. ihanetinizden dolayı korkun çünkü en agır cezayı alcaksınız günü gelince.

Evet,,, çok duygusal bir yazı ve gene duygusal çıkarsız yorumlar var.

Merak ediyorum VATAN a ihanet eden kimler,

Onlara bu özgürlüğü verenlermi,,,

Yada daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyenler mi ?

Herşeyin bir bedeli vardır.Atalarımız vatan için kanlarıyla canlarıyla
bu bedeli ödemiştir...Ondandır ki bu vatan topraklarına değer
biçilemez ...Değer biçenler Satanlar Utansın...

Geri