Anladığım kadarıyla sen zaten golfü koymuşun kafana,gırgır olsun diye soruyon bize![]()
sende yanlış anlama gebzeli ama type R atmosferiktir .. herhangibir aşırı besleme sistemine sahip değildir turbo yada supercharger gibi ..
arkadaşı yanlış yönlendirmemek adına düzeltmek istedim![]()
Type-r da turbocharger filan yok arkadaşım o araç atmosferik motora sahip gücü seni yanıltmasın.Turbo yeni araçların yüzde 90 ında filanda yok tamamen saçma ve asılsız bir iddaa!Turbosuz performans alınamaz demişsin,yüksek güç elde etmenin iki yolu var;
1)Yüksek tork basmak
2)Yüksek devir çevirmek
Dikkat edersen Honda motorları çok fazla devir çeviren makinelerdir.Zaten Dünya'da fazla devir çevirerek atmosferik motorlardan yüksek güç çıkarmayı başaran iki firma var biri Ferrari (bkz:Enzo 6000cc 660hp) biride Honda ki litre başına en yüksek beygir gücü rekoruda 120hp olarak Honda'nın elindedir.(bkz: S2000 modeli 2000cc 240 hp)Bahsettiğimiz type-r modelindede 2000cclik motordan 201 hp elde edilmiştir araçta herhangi bir aşırı besleme ünitesi (ne turbo ne supercharger) bulunmamaktadır.
Typer'ın motorunu inceLemedim ara$tırmadım fakat Turbo oLduqunu biLiyordum Atmosferik oLduqunu biLmiyordum..Demek ki Typer hicbir iLave ekLenmeksizin qüc artırıcı motor tipine sahip.. Typerın bu $ekiL OLduqunu biLmiyordum yanLı$ı düzeLLtiqin iChn t$k Arfy
Ayrıca Turbocharger veya Supercharger'dan aLınan performans Atmosferik motorLardan daha fazLadır sebep oLarak devir ba$ına siLindir icine daha az hawa-yakıt karı$ımı aLdıkLarından doLayı siLindiri itmek icin daha az i$ üretmeLeri qösteriLebiLir..
Zevk için olabilirhayır bilader alakası yok.
zaten 35 e anlaşamadım ve alamadım adam manyak 40 stiyor. bu arada bana göre insanlara inanmayı öğren ilk önce neden gırgır geçeyim ki
Daha az değil daha fazla hava-yakıt karışımı :thumbup1:
Zevk için olabilirEgoları tatmin etmek için,eğlenmek için vs. Neden gırgır geçeyimki diye sorduğun için olası sebepleri sayıyorum yanlış anlama,geçmiyosan o ayrı :durdurun
Siz Lafı Nereden AnLıyorsunuz pardon amaaa =)))
Atmosferiq motor daha az hawa yakıt karı$ımı aLır turbo ve supercharga qöre.. bende onu anLatmak istedim (; :001_rolleyes:
Ayrıca Turbocharger veya Supercharger'dan aLınan performans Atmosferik motorLardan daha fazLadır sebep oLarak devir ba$ına siLindir icine daha az hawa-yakıt karı$ımı aLdıkLarından doLayı siLindiri itmek icin daha az i$ üretmeLeri qösteriLebiLir..
hadi hayırlısı olsun yeni golf'ün =)
bi ara sulayalım![]()