Araplar Bizi Arkadan Vurdu Masalı

DeRSaaDeT

Islambol
Reaction score
0
[video=araplar bize ihanet etti ?ehir efsanesi]7465[/video]

Araplar Bizi Arkadan Vurdu Masalı Mustafa İslamoğlu

Söylediklerine katılıyorum fakat bu bir kısım arapların bize ihanet ettiği ve belkide bir tarihin değiştiği anlamına gelmez.Filistin meselesine ise tam olarak katılıyorum.

Başından falso video ya... PEygamberimiz arap biliyoruz zaten.. Bütün araplarda peygamber gibi mi ya bırakın bu ümmetçi zihnieyeti.. gitmiş hoşuna giden videoyu çekmiş gelmiş.... aferim senin zihniyetinede bu yakışırdı zaten... kendileri zenginlik içinde yaşar halk tabanda kırılır amerikanın köpeği olmuşlar hani nerden Peygamberimize saygı.. bugün bile yönetimlerinde hayır yok kalkıp geçmişi kendine göre şekillendiriyor... nedir bu arap merakı anlamadım gitti.. meraklıysan git orda yaşa.. görürsün anyayı konyayı....

Videoyu bile tam dinlemeden sadece konuşmak anca böyle bir cahilden beklenir =)...videoyu başından sonuna kadar dinle sonra konuş!... ayrıca bu vatan allahın vatanı ne senin ne de zırvalarının!... Çekemiyorsan videoyu (gerçekleri) veya sana anlatılan onca masal dışındaki gerçek olan herhangi bir siyasi görüşü sen istediğin yere gidebilirsin.... Zaten bu kafayla nereye gideceğin açık da daha fazla konuşmayayım =)

konu aslında araplar da değil araplarla islamı bağdaştırmak..!

video da kısmen katıldığım bölümler var fakat bu arapların bize atmış olduğu kazığı değiştirmez..!

konu aslında araplar da değil araplarla islamı bağdaştırmak..!

video da kısmen katıldığım bölümler var fakat bu arapların bize atmış olduğu kazığı değiştirmez..!

Arap ihaneti denilen gerçek sadece arabistandaki bir grup çapulcudan (şerif hüseyin ve adamları) ibarettir... Bunun dışında bana arap ihaneti diye kimse tarihten tek bir örnek gösteremez...Uzunca bir süre arap diyarlarında halife adına hutbeler okutanlar arap müslümanlarıdır ;)... Asıl ihaneti aramıza fitne sokanların yaptığı açıktır... Araya kasıtlı olarak fitne sokulmuştur.. Şimdi bizde ta okullarda başlayarak beyin yıkayan arap ihanetini aşılayan zihniyet neyse onlardaki baasçılar da türkler bizi terketti bizi yüzüstü bıraktılar ihanet ettiler şeklinde konuşuyorlar... Yahudinin ve yahudi ruhlu insanların oyunlarına gelmemek gerekir ;).. Merak etmeyin heryerin müslümanı var çok şükür... Hiçbir halk, hiçbir topluluk topyekün kötü olamaz... Buna inananla kırmızı başlıklı kız masalının gerçek olduğuna inanan zeka seviyesi eşit olması gerekir... Böyle bir masalla ancak çocuk kandırılabilir... Hiç mümin arap yok değil mi? Ya da hiç kafir türk yok?

konuşma ozaman bizde biliyoruz herşey Allahın.. Sende insanların özellikle Türklerin bunu bilmediğini sanacak kadar cahilsin.. Biz Allahın olanı onun niteliklerini savunarak koruduk halada koruruz.. Senin gibi kimseyi şartlamadan zorlamadan tarihi çarpıtmadan koruruz... Arapları aklıycam diye kılıktan kılıga giriyorsun bunuda din adına yaptıgını zannediyorsun sırf Peygamberimiz arap diye arap olucaksın.. Anlıyamıyorsun bir okadar cahilsinki Peygamberin ve PEygamberlerin kökeni değil insanlıga getirdikleri önemlidir.. Allah bilir dışarda kimse adam yerine koymuyordurda seni burda kendini kandırıyorsundur..

konuşma ozaman bizde biliyoruz herşey Allahın.. Sende insanların özellikle Türklerin bunu bilmediğini sanacak kadar cahilsin.. Biz Allahın olanı onun niteliklerini savunarak koruduk halada koruruz.. Senin gibi kimseyi şartlamadan zorlamadan tarihi çarpıtmadan koruruz... Arapları aklıycam diye kılıktan kılıga giriyorsun bunuda din adına yaptıgını zannediyorsun sırf Peygamberimiz arap diye arap olucaksın.. Anlıyamıyorsun bir okadar cahilsinki Peygamberin ve PEygamberlerin kökeni değil insanlıga getirdikleri önemlidir.. Allah bilir dışarda kimse adam yerine koymuyordurda seni burda kendini kandırıyorsundur..

Konuşmalarına dikkat et.Kimseye böyle hitab etmeye hakkın yok.

Arap ihaneti denilen gerçek sadece arabistandaki bir grup çapulcudan (şerif hüseyin ve adamları) ibarettir... Bunun dışında bana arap ihaneti diye kimse tarihten tek bir örnek gösteremez...Uzunca bir süre arap diyarlarında halife adına hutbeler okutanlar arap müslümanlarıdır ;)... Asıl ihaneti aramıza fitne sokanların yaptığı açıktır... Araya kasıtlı olarak fitne sokulmuştur.. Şimdi bizde ta okullarda başlayarak beyin yıkayan arap ihanetini aşılayan zihniyet neyse onlardaki baasçılar da türkler bizi terketti bizi yüzüstü bıraktılar ihanet ettiler şeklinde konuşuyorlar... Yahudinin ve yahudi ruhlu insanların oyunlarına gelmemek gerekir ;).. Merak etmeyin heryerin müslümanı var çok şükür... Hiçbir halk, hiçbir topluluk topyekün kötü olamaz... Buna inananla kırmızı başlıklı kız masalının gerçek olduğuna inanan zeka seviyesi eşit olması gerekir... Böyle bir masalla ancak çocuk kandırılabilir... Hiç mümin arap yok değil mi? Ya da hiç kafir türk yok?

Söyledim tekrar söyliyeyim.Şimdi konu kafirlik ya da müminlik değil.Yukarıda dedim araplarla islamı bağdaştırmayın diye.

Video da katıldığım noktalar var ama arap denince insanların hakkında hemen dini olarak yargılanmaya başlanıyor.Kafir Türkler de var ama bugün itibariyle Türkler İslam'a araplardan daha çok bağlıdır.

Şu ihanet olayı ise abartılacak birşey değil ama var.İnkar etmemek lazım aynı zamanda bütün araplara da mal etmemek lazım.

Şerif Hüseyin ve oğullarının emrindeki bedevi kabileleri İngilizlerle işbirliği yaparak Osmanlıya karşı cephe almıştır olay bundan ibaret.

Zaten büyük bir ihanet olmuş olsaydı da gereken karşılığı layıkıyla alırlardı :thumbup1:

Söyledim tekrar söyliyeyim.Şimdi konu kafirlik ya da müminlik değil.Yukarıda dedim araplarla islamı bağdaştırmayın diye.

Video da katıldığım noktalar var ama arap denince insanların hakkında hemen dini olarak yargılanmaya başlanıyor.Kafir Türkler de var ama bugün itibariyle Türkler İslam'a araplardan daha çok bağlıdır.

Şu ihanet olayı ise abartılacak birşey değil ama var.İnkar etmemek lazım aynı zamanda bütün araplara da mal etmemek lazım.

Şerif Hüseyin ve oğullarının emrindeki bedevi kabileleri İngilizlerle işbirliği yaparak Osmanlıya karşı cephe almıştır olay bundan ibaret.

Zaten büyük bir ihanet olmuş olsaydı da gereken karşılığı layıkıyla alırlardı :thumbup1:

Şu türklerin islama araplardan daha çok bağlı olduğu olayına katılmıyorum... Bu tarz bilgiler allah katındadır... Bir toplumda kaç tane mümin var biz bilemeyiz...Diğer taraftan konu gayet açıktır... Baasçılar ne ise bizdeki anlayışta onun türk versiyonudur... Burada açık bir oyun var. Şimdiki ortadoğu liderlerinin hepsi büyük devletlerin belirlediği kuklalardır. Suudi arabistanın resmi inanış biçimi olan vahhabiliği ben burada bizzat onlarla zaman geçirerek görmüş birisiyim. Kendilerini ehli sünnet kabul edip diğer 4 ehli sünnet mezhebini dışlayan, açıkça söylemeseler bile kafir olarak düşünen bir görüşe sahipler. Bu akım bazı çevre ülkeleri de etkisi altına almaya çalışsa da genel olarak arabistan yarımadası sınırları içerisinde hapsolmuştur. Bu vahhabi tehlikesi de parçalanma sonucu batılıların islama sokmaya çalıştıkları fitnelerden ilkidir.. Zaten suudi arkadaşlarla aramızda geçen sohbette merakımdan neden bu kadar petrole, zenginliğe rağmen filistine yardım etmediklerini sorduğumda bazıları devletin ses çıkarmadığından yakınırken, kiminin de umrunda olmadığını gördüm... Gözlemlerimden söylemem gereken Suudi arabistana vahhabilik anlayışından dolayı ne olursa olsun mesafeli ve azami temkinli yaklaşmak gerektiğine eminim. Birçok ortadoğu patronunun bu kadar zenginlik içinde iken bu vurdumduymazlıktan ötürü verecekleri hesabın çetinliği ayrı bir konu, bu diktatörlerin altında ezilen halkın durumu ve görüşleri ayrı bir konudur. Bunu unutmamak gerekir.. Oradaki bir müslüman kan ağlarken sıcak yatağından klavye başına geçip tüm arapları hainlikle suçlayabilen herkes, milleti ne olursa olsun gerçek müslümansa bu söylediğinden sorumludur. Aslında hayatımızın her alanında söylediğimiz herşeyden birgün gelince hesap vereceğimizi bilirsek ve bunun için okuyarak, keşfederek bilgilenirsek, uyuşturulmuş değil de uyanmış bir nesil olabilirsek ona göre de kendimizi düzeltebiliriz... Konudaki yorumlarda yaftalanmaya çalışıldığı gibi bir arap düşkünlüğüm yoktur... Bütün islam dünyasının araya sokulmak istenen düşmanlıktan haberi olsun diye bu konuları açmama rağmen, halkların kardeşliği ilkesini savunan bir adamın şuanki zihniyetinin tamamen aksi yorumlar yazması beni pek de şaşırtmadı =)... Çünkü bunu da kuran yazıyor ;). Velhasıl bütün araplar da vahhabi değildir... Libyalı adnan adında arkadaşım sapına kadar müslüman ve her yazdığı essayde ortadoğu konularını çok başarılı şekilde ele alan hakiki müslüman bir kardeşimdir... Bizim kurtuluş savaşımıza nasıl hint müslümanları, orta asya müslümanları maddi yardım göndermişse, bir müslüman devleti olan osmanlı'nın topraklarının kafirlere karşı savunulmasında da Libyada, Mısırda, Suriyede, Çanakkalede,Filistinde müslüman türk kardeşleriyle omuz omuza çarpışan, onlara bedeniyle destek olan mümin araplar da, mümin kürtler de vardı... Hala anlamak istemiyoruz galiba... İsraile göre arz-ı mevuda türkiyeden mısıra kadar geniş bir coğrafya dahildir. Kuranda dediği gibi parça parça olmamak gerekir. Geçmişteki bir avuç hainden dolayı bizim onlara küsmemiz, yine filistin cephesinde yaşadığımız yenilgi sonucu bir hafta gibi kısa sürede türkiyeden daha büyük bir kara parçasını düşmana terketmemizi onların bizim onlara olan ihaneti diye değerlendirmesi doğru düşünce biçimleri değildir. Yarın allahın huzuruna çıktığımızda kendimizi ne diye savunacağız? Ya rab bize küçük bir grup ihanet etti biz de müslümanlarını da hainleriyle birlikte topyekün israilin kucağına mı bıraktık diyeceksiniz? Peki bir müminin başka bir mümine 3 günden fazla küsmemesi ile ilgili hadis-i şerif hakkında sorulduğu zaman ne cevap vereceksiniz? ya da allah (c.c) ben kuran da yazmamışmıydım dini parça parça edenlerden olmayın diye ama siz bunu okuduğunuz halde bu gaflete düştünüz diye sorarsa? Ya da kuranın bir kısmını okuyup bir kısmını inkar mı ettiniz diye sorarsa?.. Aynı şekilde aynı sorular onlara sorulsa onlar ne cevap verecek? Bütün müslümanlar aslında kendine yeter ama tek gereken, geçmişteki küçük pürüzlerin unutulması ve allahın emrettiği islam kardeşliğinin tekrar tahsis edilmesidir.Bunu yapmadığınız sürece İsrailin ekmeğine başka müslüman kardeşlerinizi yağ olarak sürdüğünüz gibi gün gelir yeni bir ekmeğe de siz yağ olursunuz... Ümmetçiliği bırakmak demek, kuranın emirlerinin tarihe karıştığını, artık kuranın işe yarayamayacağını söylemek demektir ki akaid konusu bu düşünceye sahip insanlar için hükmünü vermiştir =). Geç olmadan uyanmak gerekir!

Arkadaşım bak ama konu dönüp dolaşıp İslam'a geliyor.Vahhabilik nedir yahu kimin zortlatması?

İslam'a göre kabul gören 4 tane mezhep vardır;

Hanefi , Şafii , Hanbeli , Maliki'dir.Bunlarda yine aynı kapıya çıkar fakat ibadet ediş şekillerinde farklılık gösterir.

Ben burda arapları kötülemek adına birşey söylemiyorum fakat artık şunları el üstünde tutmayı bırakın.

Çünkü her seferinde konu aynı yere çıkıyor.Elhamdülillah bizlerde ehli sünnete inanmış iman etmiş insanlarız ama ben kendi adıma söylüyorum ki TÜRK olmanın haklı gururunu yaşıyorum...

Allahın işine karışmayın. Suudileri zengillik, varlıkla imtihan ederken Filistilinlileride kan, ölüm ve gözyaşıyla imtihan ediyor. Ne var bunda. Sonuçta Müslüman ve Arap oldukları için hepsi muhtemelen Cennete gidecek.

Sen gerçekten tarihte arapların Türk lere attıkları kazıkları bilmiyorsun değil mi ?
Biraz üstünden geçeyim...Talas meydan savaşında araplar ile Türkler bir olup çinlileri yendi diye biliyoruz ....Neden birlik olduklarını bilmiyorsunuz ama.Tarihte büyük göçte Araplara yakın yere göç etmiş Türkler araplar tarafından hep zulüme ve zorbalığa maruz bırakılmıştırr..Taaaaa ki araplar çinliler ile ve onların kalabalık gücü ile karşılaşana kadar ...Türkleri desteklemeleri sadece arada tampon bölge oluşturmak içindir...Kısacası bu.. Yani arapların uzun zamandır düşmanlığı var...Daha devamı da var ama çooookk uzun ve üzerinden geçilerek değil de ayrıntılı anlatılması gereken bilgi.

Arkadaşım bak ama konu dönüp dolaşıp İslam'a geliyor.Vahhabilik nedir yahu kimin zortlatması?

İslam'a göre kabul gören 4 tane mezhep vardır;

Hanefi , Şafii , Hanbeli , Maliki'dir.Bunlarda yine aynı kapıya çıkar fakat ibadet ediş şekillerinde farklılık gösterir.

Ben burda arapları kötülemek adına birşey söylemiyorum fakat artık şunları el üstünde tutmayı bırakın.

Çünkü her seferinde konu aynı yere çıkıyor.Elhamdülillah bizlerde ehli sünnete inanmış iman etmiş insanlarız ama ben kendi adıma söylüyorum ki TÜRK olmanın haklı gururunu yaşıyorum...

Vahhabilik nedir benim yazdığımı iyi okuduysan anlarsın zaten... 4 hak fıkhi mezhep vardır bunu inkar etmediğimi de yazımı okursan görürsün... Kimseyi de el üstünde tutmuyorum yine konumu oku derim sadece... ayrıca dediğin hak mezhepler fıkıh alanıyla ilgilidir... Yani İslam dediğin olay ibadetten müteşekkil birşey değildir... Hayatın her yanında her türlü konuyla ilgili cevabı olan bir dindir... Hristiyanlık gibi sadece bir din de değildir.Dinden çok bir nizamdır. Bir hedefi amacı yönetme şekli şemali vardır... İman esasları din dersinde çok özet öğretilir ama teferruatları vardır... Kişinin kendini kurtaracak kadar çok ayrıntılı olmasa bile, bu teferruatları öğrenmesi farzdır. Bu amaca ulaşmak için de parçalara bölünmemek gerekir bunu diyorum... Benim bu dediğim müslümana değer vermek olarak değilde araplara değer vermek olarak algılanıyorsa sen öyle bil ;)... Ayrıca konuyla ilgili de çok hadis var. Az bir zahmet araştırsan keşke... Şimdi buraya koysam birsürü adam bu hadisleri inkar edecektir... Dini farz-ı misallerle yorumlamak, dine iftira atmaktır...

Türk Türkü sevsin yeter bırakalım artık bu arap sevdasını bu araplar zora gelince kardeşlikten dinden bahsederler ama biraz rahatlasınlar hemen satarlar bir zamanlar bunun tam aksini düşünürdüm taki yurtdışında lüblanlı mısırlıları komşularım tadıklarım olana kadar adamlar bırakın müslümanlığı insanlıkla alakaları yok

Müslümanız Elhamdülillah ama arapları sevmiyorum karakter olarak kansızlar bu açık burda inanın araplar Türk camilerine bile gelmiyor düşünün artık sanki islam onlara mahsus gibi davranıyorlar

Geri