Alevilerden AKP Anayasasına HAYIR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlatamazsın! Boşuna uğraşma! Gerçek hayatta bütün söylem ve eylem ile bu avantacıların gözüne sokuyorum. " Haklısın ama ben evet vereceğim." diyorlar. Vatan, millet önemli değil! Günlük çıkarları önemli. ASAGEM bir rapor açıkladı. Bu chp'li yada mhp'li rapor değil! Başbakanlık raporu. Avantacıları devletin memurları Türkiye'nin dört bir yanından anlatmış. Yakında çarşaf çarşaf yayınlanır. O zaman bu avantacılara anlatmanın neden imkansız olduğunu anlarsın. Yoksa bu kadar Türkiye tezatına rağmen bu kadar borazancılığın başka açıklaması olabilir mi?

sen anlamıyonki bize anlatacan ne anladında anlamazlar diyon anlasan evet derdin zaten

referandumu akp & chp savaşına dönüştürmeyi başarmışlar. Kılıçdaroglu en çok desteği zaten alevilerden alıyor. Kılıcdaroğlunu ağızlarına bakıyorlar normaldir. Maddelleri tartışacağımıza alevi hayır diyor pkk evet diyoru tartışıyoruz yazık. önce maddeleri söyleyin hangi madde niçin olur niçin olmaz neye zararı dokunur neye yararı olur bunları tartışın sonra seçimlerde akp-chp tartışmasını yaparsınız.

[sıze="3"]senin akp en cokmu normal.akp li vekilin biri demedimi giriyoz grup başkanları neye elini kaldırırsa bizde kaldırıyoz diye.

Bu anayasa okyanus ötelerinde hazırlanan hazırlanmasa bile okyanus ötelerinden destek gören kabul ettirilmesi için pkk ile bile anlaşılabilen bir anayasa.bu anayasa sadece bu nedenlerle bile kabul edilemez.maddelerin içine bi kaç göz boyayıcı madde koyup süsleyip iyi bişeymiş gibi takdim ediyorlar ama boşşşuna uğraşıyorlar.

Amerikanın pkk nın bdp nin onayladığı bu anayasa ve gene aynı kadronun onayladığı destek olduğu akp yede hayır
[/sıze]

[sıze="3"]senin akp en cokmu normal.akp li vekilin biri demedimi giriyoz grup başkanları neye elini kaldırırsa bizde kaldırıyoz diye.

Bu anayasa okyanus ötelerinde hazırlanan hazırlanmasa bile okyanus ötelerinden destek gören kabul ettirilmesi için pkk ile bile anlaşılabilen bir anayasa.bu anayasa sadece bu nedenlerle bile kabul edilemez.maddelerin içine bi kaç göz boyayıcı madde koyup süsleyip iyi bişeymiş gibi takdim ediyorlar ama boşşşuna uğraşıyorlar.

Amerikanın pkk nın bdp nin onayladığı bu anayasa ve gene aynı kadronun onayladığı destek olduğu akp yede hayır
[/sıze]

tamam kazansaydın seçimi yaptırmasaydın referandum filan niye umut edersiniz bilmem valla EVET cıkacak ne kadar ugrasıp konusup camur atarsanız atın yine evet yine evet boş ugraşlar bunlar boşa masraf yapıp kendiniz yormayın bari :):)

tamam kazansaydın seçimi yaptırmasaydın referandum filan niye umut edersiniz bilmem valla EVET cıkacak ne kadar ugrasıp konusup camur atarsanız atın yine evet yine evet boş ugraşlar bunlar boşa masraf yapıp kendiniz yormayın bari :):)

senin nasıl bir dünyan nasıl bir dünya görüşün ve nasıl bir zekan varki her söyleneni çamur olarak algılıyorsun ? o söylediklerimde çamur olan ne var .referandumda ne cıkar bilemem ama kendi görüşümü söyleyincede yorulmam merak etme.ayrıca yorulsam bile bundan sanane ? kendin söyleyip kendin gülmekden başka bi işin yokmu senin .

Bu gün ilginç bir haber izledim,belki bu konuyla alakası yok ama anlatmaya değer,iki satır zaten.

Kanal: Samanyolu
Konu:Memur sendikaları zam ve toplu sözleşme-grev hakkı

kanalın ortasında kırmızı bantta aynen şu yazıyordu:

-Hayır oyu kullanacaklar
-Toplu sözleşme hakkı istiyorlar

:) hani bir yerlerimizle gülünecek cinsten.Sıkıştıkça nasıl çemkireceğini bilemeyen şahısları yorumu bu işte.

Eğer bu hakları istiyorsan,zam istiyorsan,rüşvet almadan geçinmek istiyorsan :) EVET oyu vermen gerek manasında bir başlık.

Bizde sizi Allah'a havale ediyoruz :)

senin nasıl bir dünyan nasıl bir dünya görüşün ve nasıl bir zekan varki her söyleneni çamur olarak algılıyorsun ? o söylediklerimde çamur olan ne var .referandumda ne cıkar bilemem ama kendi görüşümü söyleyincede yorulmam merak etme.ayrıca yorulsam bile bundan sanane ? kendin söyleyip kendin gülmekden başka bi işin yokmu senin .

benim dünyamda seni ilgilendirmez istedigin kadar hayır diye haykır sen evet cıkacak işte hahaha evet gülmekten başka işimde yok herkese açık yorum yapılabilen bi yer burası bak ben sen kadar gerilmiyorum kuyruk acım yok cünkü...

Arkadaşlar konuyu amacının dışına çıkarmayalım lütfen. Burada inançları tartışmıyoruz. Sonuç olarak ortada bir gerçek var o da nedir ? Alevi kardeşlerimiz bu açılım oyununa gelmediler ve doğru olan kararı verdiler. Zamanında Erdoğan'ın Alevi'ler için bir açılımı vardı fakat bu açılım her zamanki gibi geri tepti. Erdoğan'ım boş durmaz bu sefer Roman'lar için yarım kalan açılımını Evet tercihi karşılığında tamamlayacaktır.

Bir deli kuyuya taş atar kırk akıllı çıkarmaya uğraşır :)

buradaki deli ben oluyorum arkadaşlar kimse üzerine alınmasın :)

Şimdi;
konuyu açarken amacımız referandumda bir grup yada kitlenin görüş ve fikirlerini beyanla duyurmak ve konu hakkında tartışmak idi.Oysa tartışmaların yönü yine dini temellerin üzerine oturtulmuş.Dikkatimi çeken ise aleviler hakkında 2 grup hiç bir yorum yapmamış.Kaz gelecek yer misali,alevilerin siyasi görüşlerine hiç bir eleştride bulunulmamış olması ilginçtir.

Dini temelleri neye dayanırsa dayansın (gözümde dini açıdan bir etnik topluluk kabul ettiğim aleviliği) siyasi boyutunda aleviler yer yer en milliyetçi topluluk yer yerde (alevilerin içinde bile gruplaşma vardır) çıkar uğruna bölücülüğün propagandasının yapıldığı merkez olarak görmekteyim.

İşin dini yönünün tartışılması gereken bölüm İslam ve İnsan bölümüdür.

Siyasi boyutunda ise;
millet ve devlet menfaatlerine aykırı buldukları bir referandumda HAYIR oyu vereceklerini açıklamaları demokratik haklarından gelmektedir.Demokrasi aşığı hükümetimiz,başbakanınız ve aynı görüşleri paylaşan siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların ve siz değerli forum üyelerinin alevileri eleştirmelerini,demokrasi kavramına yapılmış bir baltalama olarak niteliyorum.

Dersim halkını chp ve o günün liderlerine karşı alenen kışkırtan,toplumda infial yaratacak olayları yeniden alevlendirmeye çalışan bir hükümet ve bunun başbakanı varken,
biz istediğimiz kadar demokrasiden bahsedelim :)

Lütfen konuyu dini temelleri ile değil siyasi boyutuyla tartışınız.
Yoksa ne derdini anlatanı anlayabiliriz,ne de karşı çıkanı.

HAYIR'lı forumlar dilerim :)

soru sordun bende cevapladım şimdide kunuyu başka yerde tartışın diyorsun bend seni anlamıyorum

Güzel kardeşim;
işi hala yokuşa sürüyorsun.Ben senin dinini sorduğumda hıritiyanım desydin,öyle bir bölüm yok forumda,ama islam dedin,
aleviliğin dini içtihadının tartışılacağı yeri gösterdim.
Başlığa bakarsan zaten,konu referandumla ilgili.İçeriği dini boyuta taşırsan adres belli o kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri